צפייה בגרסה מלאה : שיפוץ טורבו - היכן ?
כמו שכתוב בכותרת.
מחפש לשפץ טורבו באזור המרכז.
שחף.
אוחז ג'בקות
13-08-06, 04:47
לדיקו בראשל"צ משפצים אני לא יודע אם את כל הסוגים אבל בטוח משפצים
רח' לזרוב 23 בראשל"צ (אל תתפוס אותי על המספר) ליד קניון הזהב
"טורבו השרון" - לא שיפצתי אצלהם טורבו, אבל המקצועיות שלהם הרשימה אותי.
אין אפשרות כבר לחזק אותו על הדרך?
קטע מעצבן. למה משפצים אבל אף אחד לא מוכר קיט שיפוץ? כשביררתי, סיפרו לי שאין קיט שיפוץ, ופשט מחליפים טורבו.
(הטורבואים הקטנטנים שלנו אמנם דורשים עבודה מדוייקת מאוד בשיפוץ, אבל לרוב לא דורשים איזון (אם לא מפרקים פירוק משני וזה בד"כ המקרה) ולכן ניתנים לשיפוץ "ביתי"... אבל אף אחד לא מוכר קיט שיפוץ. אז איפה כל המשפצים קונים את הקיט? )
אסף.
זה בגלל שרוב השיפוץ הוא החלפת מיסבים או מחזירי שמן מיוחדים.
חופש נותר רק בגלל המיסבים ואם הטורבינה או הקומפרסור לא בסדר כבר מחליפים ( אם הדגם נפוץ יחסית )
אבל למה לא מוכרים את המיסבים ומחזירי השמן? או- אם כן- איפה קונים?
אסף.
נועם צרפתי
14-08-06, 18:32
אין טעם לשפץ טורבו בגלל שבארץ אין מכונות של איזון הציר. מטורבו אין מיסבים אלא בוקסות צפות
עם חורים לשימון. על מנת להחליף בוקסות יש לקנות בוקסות עם קוטר פנימי קטן יותר וללטש את הציר
תוך כדי איזון. עד כמה שידוע לי לא קיימת מכונה כזאת בארץ. לרב שהטורבו הולך צריך גם להחליף את
המניפה שעשויה מאלוניניום ולא להרכיב את הישנה ושוב בגלל האיזון. לרוב המניפה הקיימת פוגעת בדופן
החילזון והכנפיים נישחקות.
חוץ מהבוקסות ישנה בוקסה נוספת שהציר עובר דרכה ועליה יושב המחזיר שמן (דומה לרינג של בוכנה)
אותו אביזר הוא היקר והוא הבעייתי.
יש אתר מצויין עם שירטוטים ומספרים קטלוגים של כל סוגי הטורבו
www.turbomaster.com
אבל מנסיון עדיף לקנות את הליבה (core) או מה שניקרא באתר c.h.a.r ולהחליף רק את הליבה.
הרבה יותר זול.
נועם
נועם- תקן אותי אם אני טועה, אבל בטורבואים גדולים יותר, כמו שכבר יצא לי לשפץ, אכן צריך לאזן את הציר, ואכן צריך מכונה ייעודית לכך (ויש בארץ- אבל לא זמין לאף אחד מאיתנו). אבל בטורבואים קטנים, לא מפרקים מהציר דבר פרט לבוקסות (מיסבי החלקה) ולכן לא מאזנים אותו- האיזון המקורי מהמפעל לא נפגע. איזון של ציר הוא במקרה והפרדת את שני חלקי הטורבו- מה שלעולם לא משתלם ב"טורבו צעצוע" כמו שאנחנו מדברים עליו...
ואולי אתה יודע- איפה, למען השם, אפשר לקנות חלקים לשיפוץ טורבו?
אסף.
אסף - משפצים את הטורבו שלי? :twisted:
נועם צרפתי
16-08-06, 23:46
אסף
אתה טועה היות והציר נישחק בנקודות מגע של שתי הבוקסות והחשוב יותר זה בבוקסה השלישית שעליה יושב מחזיר שפונה לכיוון המניפה שדוחסת את האויר. כמו שכתבתי זאת הבוקסה השלישית שאותה חייבים להחליף. את הבוקסה השלישית מחזיקה טבעת בצורה של חצי ירח שניתפסת ע"י ברגים. היות והצי ירח לא זז ישנה שחיקה בין הבוקסה השלישית לבין חצי הירח.
בקיצור על מנת לשפץ טורבו שהתחיל להישחק יש לקנות
1. שתי בוקסות צפות (חלק מס 23 בשירטוט שבאתר)
2. בוקסה שלישית (חלק מס 19)
3. שתי טבעות רינג (מחזירי שמן) (חלקים 17 ו 11)
4. חצי ירח שמחזיק בוקסה שלישית (חלק 22)
5. מניפת דחיסת אויר (חלק מס 10)
6. לרוב פחית נעילה (חלק 15)
כל זאת מתוך בתנאי שהציר לא שחוק.עם הציר שחוק ואפילו במקצת חבל. את כל החלקים אתה יכול
להזמין מ turbomaster, אני באופן אישי מזמין מאחד שאני עובד איתו הרבה באנגליה ביבוא חלקים.
מאחר ומחיר ליבה חדשה יוצא מחיר טוב מזמן הפסקתי לשפץ היות וזה לא מחזיק לתקופה ארוכה עם היה בלאי גדול בטורבו.
היו מספר טורבו שהחלפנו בוקסות כטיפול מונע ולפני שהיה פגם מהותי והם מחזיקים מעמד עד היום.
אבל היו מספר טורבו שלא היו תקינים וניסינו להחליף את החלקים למטה וזה לא עזר היות והציר המרכזי
לא מאוזן ולא ניתן לאזן אותו בארץ (לפחות בבדיקות שאני ערכתי). יתרה מכך שדיברתי עם מספר מכונים
וברגע שקלטו שאני מכיר את החומר הם אמרו לי במפורש שבעית האיזון קשה ולא ניתן. יתרה מכך אם
קיים חופש גדול בציר הבית עצמו ביציאה לכיוון סעפת הפליטה נאכלת ויוצרת מדרגה. באותו מקום יושב
אחד המחזירים והוא לא עושה את עבודתו.
אגב מחזירי השמן לא אוטמים את הבית לגמרי משום שאין לחץ שמן בתוך הבית. העיקרון של השמן בטורבו שהוא מוזרק דרך שלוש חורים קטנים ישירות לשלוש הבוקסות. שיחרור השמן מבוצע ע"י צינור עבה יותר שמסוגל להעביר את השמון בגרביטציה חזרה לאגן. למעשה הבית עצמו לא מתמלא בשמן אף
פעם.
מתי יכול להיווצר מצב של זריקת שמן - שיש חופש בציר והשמן פורץ את המחזיר בגלל החופש. אגב בחופש קטן יכול להיווצר מצב שהרכב בשיפוע חזק השמן יפרוץ ואז רואים עשן לבן בזמן השיפוע.
מצב שני - כאשר יש לחץ פנימי חזק בתוך המנוע ובאגן השמן. הלחץ ניכנס גם לתוך הצינור שמשחרר
את השמן בכיוון הפוך לשמן ולמעשה מעקב את השמן בתוך צינור.
מצב שלישי - כאשר ממלאים יותר מדי שמן וחושבים שזה לא נורא. השמן מגיע לפתח התחתון של צינור
השיחרור ואז השמן לא זורם חופשי. לכן יש להקפיד את קו המקסימום במדיד.
נועם
נועם צרפתי
16-08-06, 23:55
אגב עם תחליט לשפץ האום שיושב על המניפה הוא הברגה שמאלית וחלק מהאיזון מבוצע ע"י אכילה בצד השני של הציר. על מנת לפתוח את האם יש לתפוס את הציר באותה נקודה. תיזהר לא לפגוע באותה נקודה ולשנות את האיזון. קצת קשה.
נועם
הבנתי. אם ככה כשיש בלאי משמעותי בציר ולא רק בבוקסות- אין טעם לשפץ. עוד שאלה- האם זה נפוץ, או שבד"כ הבלאי הוא רק בבוקסות?
אסף.
נועם צרפתי
19-08-06, 15:33
שחיקה בציר היא שכיחה עם יש חופש גדול בציר. את שלושת הבוקסות כדי להחליף עם החצי ירח בכל מקרה של שיפוץ גם עם זה טיפול מונע ובנוסף את המחזירים.
נועם
יש סדנא של אדם מבוגר שהתמחה בחברת גארט (אחת החברות המובילות למי שלא יודע ) הוא משפץ שם מגדשים וגם מוכר מגדשים לאחר שיפוץ שזו גם אופציה בשבילך. אסף שווה לבדוק אולי ניתן להזמין דרכו קיטים. נ.ב שכחתי הסדנה נמצאת הרחוב הלהב באזור התעשיה בחולון.
כמו שנועם כתב זה מאוד תלוי מתי אתה תופס את זה , בדרך כלל זה מגיע אחרי נפילות בגדישה או עבודה לא סדירה או עישון מסיבי שלא קשור לרינגים או גמיות שסתומים.
אז כבר המצב עבוד...
כמו שנועם כתב זה מאוד תלוי מתי אתה תופס את זה , בדרך כלל זה מגיע אחרי נפילות בגדישה או עבודה לא סדירה או עישון מסיבי שלא קשור לרינגים או גמיות שסתומים.
אז כבר המצב אבוד...
הי שחף,
אני ממליץ לרכוש חדש אצל ג'קי. או אפילו כבר לשפר את הטורבו ובאותה ההזדמנות כבר את המצנן ביניים.
כמובן זוהי פונקציה של הכיס ושל מצב המנוע.
לדעתי חבל לנסות לשפץ בטורבו כזה זעיר. אם היה גדול יותר הייתי יכול להמליץ על בעלי מקצוע.
בכל אופן היצרן של המגדש הוא כנראה GARETT, תנסה להכנס לאתר שלהם ולמצוא קיט שיקום/שיפוץ.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.