PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה בקשר למערכת סאונד בגראנד

ניר ל
22-08-06, 00:32
בעבר היה מותקן צ'ינג'ר של סוני ברכב, נשארו רק החוטים,
אני מעוניין לנקות את הזבל ואחרי פירוק חזית הדש-בורד הגעתי ליחידה כסופה שאליה התנקזו החוטים, היא מחוברת ליחידה די גדולה בצבע שחור, כל זה מונח על לוח השעונים מבפנים יחד עם חמש קילו חיווט.
ישנו מגבר שנראה מקורי מתחת למושב האחורי שבו אני לא נוגע.
יש למישהו מושג מה האביזרים האלה לפני שאני מעיף אותם ? בנוסף אני מעוניין לחבר לרדיוטייפ המקורי אמצעי שמע ל MP3, מה האפשרויות העומדות בפניי ? שנה כמובן האפשרות להשיג מתאם ולהחליף את כל מערכת השמע למשהו סטנדרטי וחדיש יותר אבל אני מעוניין בינתיים בפתרון יותר פשוט...

Saar
22-08-06, 07:58
הפיתרון הפשוט והזול ביותר (בהנחה שיש לך MP3 PLAYER) הוא "מתאם קלטת" בצד אחד מתחבר ליציאת האוזניות של ה MP, בצד השני לטייפ.
40 שקל בסופר הקרוב לביתך :)

סער.

יובל מעגן
22-08-06, 08:48
אני תיקנתי לא מזמן את מערכת השמע ברכב .
הרדיו המקורי מחובר ע"י 2 מחברים לפי תרשים שנמצא על הרדיו + אנטנה ו- כללי .
בנוסף אצלי יש כבל שמתחבר לרדיו 6 פינים שהולך לתא מטען שם נמצא דיסק צנג'ר אלפין.
המגבר המקורי שנמצא מתחת למושב האחורי צד נהג מחובר ישירות למחברים של הרדיו .
עם יש לך שלט לרדיו יכול להיות שהקופסא שאתה רואה שיך לזה .
יש לי דיסק של גראנד 98 אתה יכול למצא שם תרשים חשמלי של מערכת השמע .

ניר ל
22-08-06, 09:44
יש לי את ספר היצרן של הגראנד על המחשב, תודה.

לגבי מתאם הקלטת, זה נשמע לא איכותי במיוחד, הכצעקתה ?
אם יש איזה אביזר עם שקע USB שאני יכול לחבר לרדיוטייפ ולטעון קבצי MP3 עם דיסק און קי או משהו כזה, אז איך זה נקרא ואיפה רוכשים ?

Saar
22-08-06, 09:53
יש לך כניסה ל CD ברדיו טייפ?
אם אין לך כניסה להתקן חיצוני כלשהו, יש לך 2 אפשרויות חיבור ל MP:
1. מתאם קלטת- השמע יהיה בהתאם לאיכות הטייפ ומקור ההקלטה, כמו בטייפ...
2. מתאם FM - מתחבר ל MP3 ומשדר לרדיו בתדר FM כלשהו, לפי מה שאני שמעתי, האיכות ברוב המכשירים די נמוכה ויש הפרעות. המחיר יקר משמעותית מהקלטת.

אם אתה באזור ראשון אני יכול להשאיל לך את הקלטת לבדיקה. (אם תה לא באזור ראשון, רק הדלק אלי יעלה יותר מהקלטת :lol: )

אם יש לך כניסה ל CD (או AUX אחר) כל מה שאתה צריך זה כבל מתאם...

סער.

OFF-RoaD
22-08-06, 13:53
אני משתמש בקלטת המדוברת כבר כמה שנים.

היא לא משדרת באיכות שמע של קונצרט, אבל עם מערת אורגינל של אוטו-היא איננה צווא רהבקבוק המוריד את איכות המוזיקה. אבל (תמיד יש אבל) כמו בכל דבר, גם פה יש חלקים ברמות איכות שונות. ניסיתי פעם להחליף את הקלטת הישנה והטובה שלי (פנסוניק) לקלטת ג'נרית-זה היה זוועתי. רעש מתכתי ולא ברור בכלל. שווה את ה20 שקלים נוספים של השקעה לדעתי.

asafk
22-08-06, 14:55
אם יש חיווט של צ'יינג'ר, ההגיון אומר שאפשר להתחבר אליו עם כל מכשיר שמוציא אות. הבעיה היא לדעת להפריד בין הפינים של הפיקוד לפינים שמעבירים את הסאונד.

אסף.

ניר ל
22-08-06, 15:28
יש לי שני מחברים סטנדרטיים אדום ולבן, אני מבין שכל מה שאני צריך זה מתאם בינם לבין שקע האזניות במכשיר ?

Saar
22-08-06, 16:12
אם המחברים שציינת הינם LINE IN אז התשובה היא כן, אתה צריך מתאם מתקע אוזניות ל RCA.
(ודא שזו לא יציאה למגבר...)

סער.

שחף110
22-08-06, 21:57
אם יש איזה אביזר עם שקע USB שאני יכול לחבר לרדיוטייפ ולטעון קבצי MP3 עם דיסק און קי או משהו כזה, אז איך זה נקרא ואיפה רוכשים ?

יש רדיו דיסק כזה שעולה פחות מ 500 שקל.
תומך בחיבור USB וגם כניסה ל SD (מדיה של מצלמות).

שחף110
22-08-06, 22:00
ושכחתי קישור (http://www.newpan.co.il/Index.asp?CategoryID=154)

ניר ל
23-08-06, 09:54
אתמול פירקתי את כל הסיפור הזה, יש שני מחברי 7 פינים שנכנסים לרדיוטייפ, אי אפשר להכניס דרכם אות. ישנה יחידה שמתחברת דרך שקע האנטנה יש ממנה יציאה לפיקוד של הצ'יינג'ר ושתי כניסות RCA, חיברתי אליה נגן MP3 ולא יצא מזה כלום. אם כבר הגעתי עד הלום אני אחפש מתאם וארכיב רדיו דיסק נורמאלי במקום היחידה המקורית.

סוזי המשתוללת
23-08-06, 12:55
לא יצא מזה כלום משתי סיבות
האחת טריויאלית והיא שבד"כ נחברי rca הם יציאות למגבר הספק חיצוני מה שנקרא בשפה מדיצינה pre-amp ומכיוון שמדובר ביציאה מן הסתם כלום לא ייכנס דרכה :mrgreen:
הסיבה השנייה והיא בהנחה שהראשונה איננה נכונה ושתי המחברים הם כן אופציות כניסה היא שאתה צריך לבחור בפנל ההפעלה את הכניסה הרלונטית (בד"כ מצויינת כ aux או audio in ) במקום הרדיו/cd/tape

ניר ל
23-08-06, 13:57
אלו לא יציאות למגבר כי הן היו מחוברות במקור לצ'ינג'ר, זה גם לא משנה מה אני אבחר בפנל הפעלה כי המתאם הזה מתחבר דרך שקע האנטנה. יש לי גם את יחידת הפיקוד שמתחברת אליו, אני אבדוק שהפיוז שמזין אותו לא שרוף .

מדובר לדעתי במשהו כזה :
http://www.nanashops.co.il/sale.php?sale=2943899

ענבר
23-08-06, 15:17
אם יש חיווט של צ'יינג'ר, ההגיון אומר שאפשר להתחבר אליו עם כל מכשיר שמוציא אות. הבעיה היא לדעת להפריד בין הפינים של הפיקוד לפינים שמעבירים את הסאונד.

אסף.
יש כאלו מתאמים מוכנים שמתחברים לשקע של ה - changer ב- head unit
לדוג' http://www.installer.com/adapt.html

eran4x4
23-08-06, 16:03
אלו לא יציאות למגבר כי הן היו מחוברות במקור לצ'ינג'ר, זה גם לא משנה מה אני אבחר בפנל הפעלה כי המתאם הזה מתחבר דרך שקע האנטנה. יש לי גם את יחידת הפיקוד שמתחברת אליו, אני אבדוק שהפיוז שמזין אותו לא שרוף . מדובר לדעתי במשהו כזה :http://www.nanashops.co.il/sale.php?sale=2943899

ניר - ברור לך שאם זה מה שיש לך אתה צריך לכוון את הרדיו "לתחנה" המתאימה?

UNIX
23-08-06, 22:41
מה שאפשר לעשות בכדי לחבר נגן חיצוני זה פשוט לעשות מיתוג על ה rca בעזרת ממסר
שמיועד לכך אבל הצ'ינגר חייב להיות מחובר כי אם המערכת לא מזהה אותו היא לא עובדת .

-->