צפייה בגרסה מלאה : בולמים של L-300 לסמוראי
שלום!
כתבתי לאחרונה הודעה על שאלות לגבי בולמים ועוד קצת... (אתם מוזמנים לקרוא...)
לאחר חיפוש מייגע ביום הכי חם בשנה במחסנים הבלתי נגמרים של שתיים מחנויות החלפים הגדולות בב"ש, מצאתי בולמים שענו על המידות הרצויות:
אחוריים- 29-47 ס"מ של KYB מיועדים למיצובישי L-300 (הטרנזית המצחיקה..)
קדמיים- 28-44 ס"מ של טוקיקו. מצאתי שהם מיועדים לטדר היילקס 4X4 קדמיים.
את הקדמיים עדיין לא הרכבתי, התושבת התחתונה לא מתאימה.- (בסמוראי צריך גומיות קוניות, בהיילקס זה שרוול מתכת בתוך יציקת גומי) בעל המקצוע ששיפץ לי את הקפיצים משנה לי את הבולם כך שיתאים לתושבת בסמוראי.
לעניין- לאחר שהרכבתי את האחוריים, האוטו הרבה פחות רך. הבולם לדעתי קצת חזק מדי. לשמחתי בעל החנות שבה קניתי את הבולמים (כ- 140 ש"ח לבולם) יהיה מוכן לקבל אותם בחזרה אם אמצא משהו טוב יותר. אני מפחד שגם הקדמיים יהיו קשים מדי, ולאחר שאשנה להם את התושבת לא אוכל להחזיר אותם.
הייתי שמח לקבל עוד המלצות ספציפיות לבולמים טובים ולא יקרים מדי מבעלי נסיון.
(נסעתי כשבוע עם בולמים אחוריים פשוטים של טוקיקו אבל במידה גדולה מדי והאוטו פשוט התנהג מדהים. היה רך ונעים...)
אלון- הייתי שמח לקבל ממך תגובה, התגובות שלך בפורום נראו לי מאד רציניות!
תודה לכולם,
יונתן
למה כל מי שמוכר בולמים מעוניין רק במידת האמצע (כשהאוטו עומד). הרי כמעט כל הגבהה, אם ימדד רק האמצע הבולם יהיה ארוך מדי ולא נגיע לבמפסטום. (עכשיו דיברתי עם אפק סוכנויות והייתי צריך לשכנע אותו שיימצא לי בולם לפני מינימום מקסימום!) לא מצאנו בולם מתאים של מונרו שיתאים בול למידות. תגידו, כל מי שהגביה הנמיך במפסטופ? (לא נראה לי) ואם אני צודק, הרי שכל מי שיש לו בולם של מונרו והוא מוגבה ולא הנמיך במפסטופ מקבל מכה מהבולם בסגירה קיצונית (למשל בור בכביש כשהאוטו עמוס.) אבל גם זה נשמה לי הזוי- לא הייתם נוסעים ככה...
מה בכל זאת קורה כאן?????
יאללה תגובות...
GodsFather
23-08-06, 15:08
א. זה שלא כל מי שהגביה לא הנמיך במפסטופ זה לא אומר שהוא עושה צעד נכון. מודה ומתוודה אני גם לא הנמכתי ואני עד היום מחפש זמן לשחק עם הקקה הזה.
ב. אולי בולמים של מונרו לא תמצא במידה המתאימה ובולמים יותר יקרים כן תמצא..זה מה יש בארצנו...נסה לחפש לפי מידות כאלה באתרים בחו"ל ואפילו באתרי היצרנים של הבולמים שאתה רוצה. אם תבוא עם מק"ט ספציפי למונרו ואו ליבואן אחר , יש מצב שיסכימו להביא לך אבל זה אומר שגם לא יהיה לך בולם חליפי זמין בעתיד וגם היבוא יעלה יותר ואו יקח יותר זמן מ"עכשיו-השבוע-החודש". אם כבר שאלת אז לי יש בולם של כלב-קשוח והם עולים בערך פי 4 מבולם של מונרו (לפני הנחות וקומבינות) אבל הם גם טובים פי כמה וכאן היה לי השיקול הכלכלי פחות אפקטיבי כי אני צריך בולם איכותי מאד.
ג. בדקת בולמים אחוריים של היילקס? אמנם ימין ושמאל הם שונים אבל אם תיקח ימין וימין או שמאל ושמאל - שם יש סיכוי למצוא יותר מידות כי זה רכב שנפוץ להגביה בשל המטען שלו, לגבי קשיחות אני לא יכול לומר כי אני מכיר רק רכבים כבדים ומכאן שהבולם עצמו יהיה קשוח אבל היו דברים מעולם. אם אני לא טועה , סוזי המשתוללת עשה את זה פעם (הוא המליץ לי על הסיפור הזה בעבר).
GODSFATHER-
לפי מראית העיין, שלך מוגבה במידה ניכרת. מה הרווח בין הבפסטופ לשלדה אצלך, קדימה ואחורה?
(אצלי: 9 מאחורה 8 מקדימה, לאחר ההגבהה- לא רוצה יותר.)
אם אכן גבוה מאד אתה, ולא הנמכת במפסטופ אני מניח אחד מהשניים:
א. שהבולם ארוך ומתאים לפתיחה המקסימלית, ואז בשקיעה קיצונית (רכב עמוס וקפיצה גדולה) הבולם מגיע לסגירה מקסימלית מבלי להגיע לבמפסטום. (ואז אתה אכן צריך להנמיך את הבמפסטופ...- אני לא מתייחס כאן לשקיעת הקפיץ לאורך זמן...)
או
ב. שהבולם קצר ומתאים לסגירה מקסימלית, ואז אתה פותח בולם ב"מכה" עם כל פתיחה מהירה של המהלך ו/או מקטין את מהלך הפתיחה.
אולי אף אחד מאלה...??
אמרת שהבולם שלך הוא שונה וייקר (לא מכיר "כלב קשוח"...). ובכל זאת, כל הבולמים שחיפשתי היו קרובים מאד למידה הרצוייה או ארוכים/קצרים יותר. המידות שאני מחפש לא קיצוניות, לבולם יש יכולת פתיחה לעומת סגירה מסויימת- הבוחנה לא יכולה להפתח יותא ממה שאורכה במצב סגור (ללא התושבות). כמה אפשר "לגנוב" מהספיירים האלו? אני לא יודע. אולי יש בולמים עם פתיחה כפולה (טלסקופית..)?
מכאן, מה שכתבתי למעלה. (בהנחה שאתה אכן גבוה ממני)
כל הנ"ל מתייחס למצב בו לא שונו תושבות הבולמים המקוריות ברכב. האם זה המצב אצלך?
לא יודע, אולי כל מה שכתבתי הם שטויות בסולר, זה מתוך הבנה ולא ידע...
יונתן.
לי אין המלצות לבולמים לסמוראי; הדבר הכי זול שתמצא יהיה גם הכי טוב לדעתי, בהנחה שרמת השיכוך שלו תואמת את הציפיות שלך.
מנסיוני ולטעמי - זה ענין של דעה - סטאפ של בולם קשיח יותר למתלה האחורי לעומת הקדמי עובד טוב בסמוראי.
למה כל מי שמוכר בולמים מעוניין רק במידת האמצע (כשהאוטו עומד).
כי אם אתה מסתכל על רכבים סטנדרטיים לגמרי המידה הזו לרוב מספיקה כדי לקבוע איזה בולם אתה צריך. אין טווח ממש גדול של בולמים שמתאימים למהלכי מתלה מקוריים של סמוראי, אין להם אפשרות לטעות בהרבה ומבחינתם, זו המידה שהכי נח לבקש ממך. זה לא טוב לך.
בולם רגיל וזול כמו שאנחנו מדברים עליו משכך באופן שווה לכל אורך המהלך שלו. זה לא משנה לך אם הוא מתחיל משליש, רבע או חצי מהלך. מה שמעניין אותך כרגע זה לקבל את מידת הסגירה הנכונה ומידת הפתיחה המקסימלית הנגזרת ממנה (תחשוב איך בולם בנוי, הוא לעולם לא יוכל להפתח יותר מפי-2 מאורכו כשהוא סגור; מעשית זה גם פחות מפי 2, כי יש בפנים חלקים שתופסים מקום). את מידת הסגירה אתה יודע, צא ומצא לך בולם מתאים בעל מידת פתיחה ארוכה ככל האפשר עם סגירה מדוייקת.
אלון- תודה על העזרה!
כל מה שכתבת ידוע, כמובן שבולם לא יכול להפתח יותר מפי שתיים משהו סגור...
קיוויתי לקבל המלצות ספציפיות. אני מבין שאין כאן משהו ידוע וקבוע...
לא נורא!
הבולמים של ה- L-300 הוחזרו כמו גם הקדמיים של ההילקס 4X4.
הספק של טוקיקו מצא לי בולמים קדמיים במידה הרצוייה בול! (28/45.2 דגם- 2548-למי שמעוניין)
(יש גם 27/42.5 דגם 2154) שניהם רכים יחסית ודי קרובים לרמת השיכוך של המקוריים. שניהם שמן פשוטים. עדיין לא הרכבתי אותם, אני מחכה לקבל "מונרו מגנום" במידות שאני צריר. הסגתי רק דרך אפק סוכנויות, אבל יש עיכוב בנמל... נראה מה יותר מתאים, נחליט ונרכיב...
(כנראה שתוצאות יהיו לצערי רק בתום הצו 8 עוד כשבועיים... :x )
דרך אגב, למי יש ניסיון עם מונרו מגנום בסמוראי, מה אתם חושבים? ראיתי שיש התיחסות איליהם בפורום אבל לא ברור...
אלון- שוב תודה על העיצות. (נדמה לי שאתה מאיזור חיפה- המלצת על אייל מעופר כמוסך טוב..., במקור גם אני, כרגע מצפה רמון. אם אכן, אשמח להפגש מתישהו ולהחכים..)
יונתן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.