צפייה בגרסה מלאה : בעיות מצבר בסמוראי ושאלה על פנסים.
בימים האחרונים יש לי בעיות שנראות כמו בעיות במצבר - הנורת חיווי של המצבר דולקת מידי פעם ממש ממש חלש ופתאום היא נדלקת "לגמרי" וחוזרת לחלש. ממש כאילו יש בעיות מגעים, כאילו משהו שם מתנתק (הנורה נדלקת באדום חזק) וחוזר לגעת (הנורה דולקת באדום חלש). בנוסף הרדיו דיסק נכבה ונדלק כל הזמן. גם כשאני ברדיו וגם כשאני על CD. מתחיל לגמגמם, ואז פשוט נכבה לגמרי ונדלק לאחר כמה שניות שוב.
גם החימום למושבים הפסיק לעבוד. טוב נו, עוד לא....
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שקרה זה שלפני כמה ימים יצאתי מהאוטו ושכחתי את הרדיו דולק. הוא עבד איזה שעה וחצי וכשחזרתי לאוטו וניסיתי להתניע - כלום. לקח כמה דקות טובות של ניסיונות ובסוף הוא התניע. מאז קורים הדברים הנ"ל, וגם לא תמיד הוא מתניע לי על הסיבוב הראשון של המפתח. אני יודע שבעל הג'יפ הקודם שם בו מצבר חזק מאוד, לא זוכר שם או משהו כזה, רק זוכר שהוא אמר שזה מצבר ג'ל (יכול להיות?...) שאמור להחזיק עוד שנים רבות.
הג'יפ שנת 89.
אני לא יודע אם זה קשור, אבל הפנסים אצלי (קידמיים רגילים של האוטו) מאוד מאוד מאוד חלשים, עד כדי פחד בנסיעה על כביש החוף בלילה. אני פשוט נצמד לקו הצהוב בצד...
החלפתי לנורות הלוגן חדשות אך אין שינוי. זה קשןר איכשהו לבעיות המצבר? שוב, זה תמיד היה, לא מעכשיו. שקלתי לשים פנסים נוספים על הפגוש הקידמי או משהו כזה, כי פשוט פחד לסוע בלילה. מותר לסוע איתם דולקים?
קודם כל תבדוק טעינה אם יש לך מולטי טסטר חבר אותו למצבר כשהמנוע עובד אם יתקבל קריאה של פחות מ13.6 האלטרנטור שלך מת..כלומר אין טעינה בדר"כ זה בעיית פחמים באלטרנטור אחת התסמינים הוא אורות חלשים (ללא קשר לנורות החדשות)
בקשר לרדיו שנכבה ונדלק נשמע כמו בעיית מגעים
אתה כנראה תצחק על השאלה אבל אני חדש בעסק - איפה נמצא האלטרנטור? אני יודע שהוא זה שטוען את המצבר כשמנוע עובד (נכון?) אבל איפה הוא נמצא פיזית? הוא חלק מהמצבר? אם האלטרנטור מת צריך להחליף את כל המצבר או רק את אותו?
ובכל מקרה, אתה יודע אם אני שם זוג פנסים נוסף על הפגוש הקידמי (אסור על הגג נכון?), אני יכול לסוע איתם בכביש כמו פנסים רגילים?
בנוסף תבדוק גם את המינוס של הרכב ,קטבים מהודקים .
יתכן וכבל המינוס דק מידי או פגום תבדוק את החיבור שלו לגוף/מנוע (פשוט תעקוב אחריו מהמצבר)
GodsFather
26-08-06, 12:17
אכן נשמע כמו בעיית טעינה. ספק אם מדובר במגעים , אם כי כבל בלוי יכול גם כן להיות הגורם , אבל מהכרותי המזערית עם הרכב שלך אני בספק.
האלטנטור זה הגוש מתכת שמחוברת לו רצועת גומי בצד ימן של המנוע (צד הנוסע ולא הנהג). אצלך יש גם מזגן, אז זה הגוש בצד השני של המנוע.
בכל מקרה , אם יש לך מולטי-טסטר ואתה יודע לעבוד איתו אז כמו שיהודה אמר, בדוק טעינה.
החלפת אלטרנטור / שיפוץ זה לא סיפור מסובך ואו יקר מידי (הכל יחסי בחיים). דבר איתי אם אתה צריך עזרה. יש לך את המספר.
האלטרנטור הוא לא חלק מהמצבר..
תפקיד האלטרנטור הוא לטעון את המצבר על ידי סיבובי מנוע.. הוא נמצא משמאל למנוע (כשאתה עם הפנים לרכב..) אתה תזהה רצועה שמחברת את המאוורר.. מימין היא מחוברת לפולי של המנוע(גלגל) ומשמאל היא מחוברת לפולי של האלטרנטור.
יש לך כנראה בעיית טעינה, בדוק את החיבורים שיוצאים מהאלטרנטור, אם הם תקינים אז כנראה יש בעייה באלטרנטור עצמו.. בזה אני לא מבין.
בקשר לפנסים.. בסמוראי זה רגיל.. אולי זה המקום לשאול אם מישהו חשב על פנס קדמי יותר חזק שיתאים לנו!?
עידן
GodsFather
26-08-06, 15:17
האלטרנטור הוא לא חלק מהמצבר..
תפקיד האלטרנטור הוא לטעון את המצבר על ידי סיבובי מנוע.. הוא נמצא משמאל למנוע (כשאתה עם הפנים לרכב..) אתה תזהה רצועה שמחברת את המאוורר.. מימין היא מחוברת לפולי של המנוע(גלגל) ומשמאל היא מחוברת לפולי של האלטרנטור.
יש לך כנראה בעיית טעינה, בדוק את החיבורים שיוצאים מהאלטרנטור, אם הם תקינים אז כנראה יש בעייה באלטרנטור עצמו.. בזה אני לא מבין.
בקשר לפנסים.. בסמוראי זה רגיל.. אולי זה המקום לשאול אם מישהו חשב על פנס קדמי יותר חזק שיתאים לנו!?
עידן
יפה עידן - אמרת אותו דבר שאני אמרתי רק בצורה נאותה ומנומסת :-)
לגבי הפנסים - אני החלפתי את הבקלית עצמה לחדשה אחרי שהרפלקטור שלי הראה חלודה והתקפלף טוטאל וההבדל אדיר - 50 ש"ח לבקלית פלוס 10 שקל לנורת הלוגן וזהו. שני ברגים ואתה רואה יותר טוב :-)
לירן אילון
27-08-06, 12:30
איפה קנית את החלקים האילו?
GodsFather
27-08-06, 18:06
ברחוב יצחק שדה בת"א
פרוחזאד
יש לי אמפרמטר אבל אני לא יודע לפי מה למדוד. אמרו לי שהטעינה צריכה להיות 14 כשמנוע דולק.
צירפתי תמונה של המכשיר, אני אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי על מה אני מכוון אותו בשביל לבדוק את הטעינה.
תודה!
היתה לי גם בעיה עם נורת טעינה דולקת לסרוגין לאחר שבדקתי אצל חשמלאי רכב נמצא שהמצבר תקין אלטרנטור תקין הבעייה היתה השקע החשמל שמחובר לאלטרנטור.
צריך עזרה או עוד פרטים צור קשר בהודעה בפרטית
GodsFather
31-12-06, 11:25
מעלה שרשור ישן בקשר לבעיות מצבר
ביולי החלפתי מצבר בעקבות בעיות טעינה ובלאי של המצבר הקודם (מצבר וולטה 60 אמפר/350 - הוחלף אחד באחד זהה חדש).
היום, למעשה אתמול - התרוקן המצבר לחלוטין ולא ברור למה.
בדקתי טעינה - עובד פיקס , בדק גם מכונאי מוסמך וגם הבחור במוסך השירות של וולטה ברחוב סלמה בת"א ואין ספק שזו לא בעית טעינה.
אם כך - איך אחרי חמישה חודשים נופל מצבר חדש ומפסיק לעבוד? אמרו לי לבדוק זליגת חשמל שיכול להיות רוקנה את המצבר- אני אנסה לבדוק לפי מה שרשורים מכאן , אבל גם אם הייתה זליגה , לא אמורה להיות בעיה עם המצבר כי הוא אמור להיטען בזמן נסיעה לפחות עד ההתנעה הבאה...
תמוהה...
זו רק שאלה של גודל הזליגה, אמיר...בכל מקרה המצבר באחריות עדיין, לא?
חוזר בשנית ,חבר כבל מינוס עבה והבעיה תחלוף
GodsFather
31-12-06, 23:47
אלון - המצבר כבר לא באחריות , הוא הוחלף בזכות אחריות שהייתה ממועד קודם - שזה האבסורד פה
החלפתי מצבר בן 15 חודשים במצבר חדש (לאחר שימוש אינטנסיבי ביותר שגרם לו ככל הנראה למות) וזה החדש הלך לפח אחרי 5 חודשים אך מבלי סיבה אמיתית.
לגבי כבל מינוס עבה , אני אחליף , אבל איך זה קשור לזליגה ? או לעובדה שהעפתי מצבר חדש תוך כלום זמן...
אני שוקל לערוך את כל החיווט ברכב מחדש...אלא אם מישהו יתן לי שיטה מהירה לאיתור התקלה...
הנושא של איתור זליגה נטחן בפורום בעבר.
החלפת כל החיווט זו לא ממש שיטה - זו אולי הדרך אחרי שגיליתה שהזליגה משם והכל רקוב.....
GodsFather
01-01-07, 12:40
ערן, לא שאלתי על איתור זליגה , אלא על ייתכנות מצב של אובדן מצבר חדש תוך 5 חודשים - דבר שאני מעדיף להמנע ממנו בעתיד.
אה מיניסיון של עבודה בחשמליית רכב מצבר יכול ללכת גם אחרי חודשיים קורה שיש פק ביצור ותיכך בחשבון שהמצבר שהוא הביא לך יכול להיות שיושב אצלו חודש חודשים פשוט הוא מחדש רק את התאריך מידי חודש מיניסיון עם שנפ.
ובקשר להינטרנטור כנראה הלך לך הווסט או שהחוט של המנורה משוחררת והיא מקצרת
GodsFather
02-01-07, 19:07
ובקשר להינטרנטור כנראה הלך לך הווסט או שהחוט של המנורה משוחררת והיא מקצרת
אני מניח שהתכוונת אלטרנטור - מה זה החוט של המנורה ?
הווסט זה חלק באינטרנטור ואחוט של המנורה זה החוט שמדליק לך את המנורה בלוח שעונים אתה יכול לדעת איזה חוט ה עם מנורת ביקורת שאתה פשוט מעביר לחוט פלוס ורואה איזה מהם מדליק לך את המנורה אה ועוד משהו ששכחתי עם החלפתהלמצבר יותר גדול זה גם יכול לגרום לבעיה הזאת תבדוק
*** הערת המערכת: נעשתה מגבית, קנינו עוד כמה מאוד ביטים לאתר לטובת סימני פיסוק. אל תתבייש להשתמש בהם או בSPELLER של WORD.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.