צפייה בגרסה מלאה : רצועת חילוץ
כמומלץ באתר קניתי רצועת חילוץ ושקלים אצל עגורן ,הרצועות לכושר קריעה של 12 טון והרמה של 2 טון.רכבי הוא גרנד ויטרה ארוכה. שאלתי? 1.הרצעות והשקלים נראות לי הרבה מעבר למה שהרכב צריך / דורש.2 האם רצוי לחבר אותם לאוזני הגרירה ברכב או צריך מיתקון מיוחד,נראה לי כי האוזן עלולה להיקרע בקלות. תודה להערותכם.
1. הם לא. דמיין את הויטארה שלך תקועה בבוץ ומחולצת עם מכה, תוסיף לזה מקדמי ביטחון נאים ואתה מגיע בקלות לסביבות ה10 טון. אז יש לך של 12, מה רע? אין לך מה להפסיד מזה.
2. מתקון ייעודי נדרש. הנקודות המקוריות שאתה רואה נועדו לריתום הרכב בזמן הסעה, קרי הטסה, השטה או על גרר.
יש לא מעט אנשים שלא ממתקנים במיוחד. אצל חלקם הגדול אין עם זה בעיה כי החילוצים שלהם מתבצעים בעומס נמוך, אבל אצל השאר יש הכל, החל ממקרים של עיוות בשלדה וכלה ברצועות מתעופפות עם שאקל בקצה. אני חושב שזה חוסר אחריות ממדרגה ראשונה לא לבנות נקודות חילוץ ייעודיות, שלא לומר טמטום אם ברור לך למה צריך צריך אותם. אתה לא יודע איזה חילוץ תצטרך ומתי, לך על בטוח.
אלון תודה.
איזה סוג של מיתקון צריך? איפה לבצע כמה צריך לעלות האם פוגם במשהוא ברכב.
ושוב תודה
עד שיהיו לך נקודות חילוץ יעודיות- תזכור שתמיד אפשר לחלץ על ידי קשירת רצועת רסן לסרן האחורי ומשיכה ממנו. זה חזק יותר מכל נקודת חילוץ. הבעיה היחידה היא שלפעמים צריך לשחות בבוץ...
אסף.
ערן המסוקס
26-08-06, 18:34
הבעייה בהצעה לקשור את הרצועה לסרן היא, שלרוב עוברים קוים של צנרת בלמים בין היתר על הסרן או רכיבים אחרים אשר עלולים להסתבך ולהקרע/להשבר במשיכה.
בעייה נוספת היא, אם הסרן הקדמי בעל מתלים נפרדים..
ועוד המלצה אחת קטנה
לא לקשור לעולם למוטות אחרים מאשר הסרן.
למשל לא למוט פנהארד ... :roll:
איזה סוג של מיתקון צריך? איפה לבצע כמה צריך לעלות האם פוגם במשהוא ברכב
צריך נקודות גרירה, כמובן. לא אמור לפגוע בשום דבר ברכב, אבל זו לא נקודה אלמנטרית בויטארה כי השלדה רכה מאוד. זה צריך להיות חיבור נכון וזה לרוב מאוד פשוט, אצלכם זה רק דורש טיפהל'ה יותר חשיבה.
איפה לבצע? אם אתה יודע לרתך היטב או אם אתה מצליח לחשוב על קונסטורקציה שתהיה מורכבת רק מכיפופים, בבית. אם אתה יודע לרתך רק ברמה בינונית, תכין את זה עם שטח ריתוך ענק וגם יהיה בסדר. אבל אם אין לך כישורי ריתוך בינוניים ומעלה, לך למישהו שיעשה את זה. לא חשוב אם זה תכנון שלך ואתה הולך עם זה למסגר או שתלך ישר לסדנא, העיקר שלא תגמור עם נקודת חילוץ שיוצאת לטיול בכיוון הראש שלך.
אני כמובן ממליץ על סדנת "אוברלנד" בצפריה (ליד נתב"ג), אבל אני עובד שם אז אי אפשר לומר שאני לא משוחד.
1. האם אילו הן נקודות חיבור מקוריות להתקנת נקודות גרירה (התמונות הן שלסוזוקי ויטרה 95')?
2. האם אפשר לחבר אליהן ווים יעודיים כמו בדיון הזה בתגובה 6, או שעדיף מתכת עם חור קדוח?
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=5046&highlight=%F0%F7%E5%E3%E5%FA+%E7%E9%EC%E 5%F5
3. לא ראיתי נקודות כאלו מלפנים, יכול להיות שהן מסתתרות מתחת לפגוש, או שצריך לבנות משהו מתאים?
חן
1. אין לי מושג למה זה שם. יש ברוב הרכבים כל מיני דברים כאלו בשלדה, אני לא יודע על מה הם חשבו כששמו אותם שם.
2. הם לא יתאימו לווים כמו בתמונה, אבל הם בסיס טוב להתחיל ממנו. אתה חייב מפזר לחץ לא קטן לשלדה שלך וזה בפני עצמו גם פוסל את הווים האלו.
3. שתי האפשריות אפשריות, אני לא יודע.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.