צפייה בגרסה מלאה : איך להגביה את הסמוראי
לחברי הפורום שלום
אני נמצא כרגע בבעיה ורוצה שתעזרו לי לצאת ממנה
אני רוצה להגביה את הסמוראי שלי הכי גבוה שאפשר ושההגבהה כמובן תהיה קצת בפרופרציה ובמינימום הוצאות
רציתי לשאול אם מישהו יכול לעזור לי או לתת לי רעיון איזה סוג של הגבה אני צריך לעשות
אני רוצה להגביה את הסמוראי במינמום הוצאות ושהגבהה תחזיק מעמד לתקופה הכי רחוקה שהיא יכולה
תודה רבה רבה
לעוזרים
רותם
מה מידת הצמיגים ?
האם יש מצב לערגול ?
מה מידת הצמיגים ?
האם יש מצב לערגול ?
מידת הצמיגים שלי
(אל תצחק)
205.70.15 אני מחפש צמיגים חדשים 215 75 מאה אחוז שטח
אני מחפש איזשהוא דיל
אבל בינתים אני נשאר עם הצמיגים שלי אני קצת מתבאס לזרוק אותם כי הם חדשים
לא מצחיק 8)
בכל מקרה זה וערגול הם הצעדים הראשונים.
אחר כך אם צריך. רק אם צריך, יש עוד אפשרויות
GodsFather
28-08-06, 15:51
ערגול יעזור אם הקפיץ לא בסוף חייו כי אתה רוצה שיחזיק "הכי הרבה שאפשר" שזה פחות או יותר הגדרה חסרת הגדרה...אבל כן , זה הכי זול שיש כל עוד אנו לא גונבים. (אני לא מדבר גם על החלפת שאקלים לארוכים יותר כי זה גם עניין בטיחותי וגם לא תורם כמו שזה נראה)
לכל קפיץ יש תוחלת חיים מסויימת ,חדש כישן תמיד ירד , טיב וגיל החומר הם שיקבעו תוך כמה זמן הוא ירד וכמו כן אופי הנהיגה והעומס שמוטל עליו במהלך חייו.
גובה הרכב הוא החלטה שלך - תקציבית לרוב וגם בטיחותית , אפשר להגביה גם סמוראי לשמיים אבל זה מחייב החלפת הקפיצים הקיימים אם הם באורכם המקורי או הוספת עלים נוספים (מה שיקשה את הנסיעה שגם ככה מחורבנת בסמוראי), אני לא יודע מה גבול יכולת הערגול בקפיץ המקורי וכאן מקומם של בעלי הנסיון כי אני את שלי החלפתי לארוכים יותר אז אני לא דוגמא , אבל הכל אפשרי במסגרת התקציב. איך זה יראה וכמה זה יהיה בטוח...זה כבר שיקול אחר ולא פחות חשוב.
יש לא מעט שרשורים בנושאי הגבהה , צמיגים , יציבות וכד'. חפש לך ותראה שתקבל תשובות רבות וכיווני חשיבה חדשים.
בהצלחה.
לחברי הפורום שלום
אני נמצא כרגע בבעיה ורוצה שתעזרו לי לצאת ממנה
אני רוצה להגביה את הסמוראי שלי הכי גבוה שאפשר ושההגבהה כמובן תהיה קצת בפרופרציה ובמינימום הוצאות
רציתי לשאול אם מישהו יכול לעזור לי או לתת לי רעיון איזה סוג של הגבה אני צריך לעשות
אני רוצה להגביה את הסמוראי במינמום הוצאות ושהגבהה תחזיק מעמד לתקופה הכי רחוקה שהיא יכולה
תודה רבה רבה
לעוזרים
רותם
בוא אנסה לעזור לך לפני שמנהל הפורום יאכל אותך... :grin:
א. אתה לא בבעיה.
ב. אתה נשמע כמו הלקוח שרוצה גם פרנק שוויצרי, גם לירה שטרלינג וגם שקל ישראלי... הכי גבוה, וגם בפרופורציה, וגם שלא יעלה כלום.
ג. הגבהה זולה מתחילה בשאקלים ארוכים יותר - קל מאד לביצוע עצמי (חפש בפורום), כמעט אפס עלות. שאקל באורך 120 מ"מ יתן לך עוד איזה 2 ס"מ גובה. שלב שני הוא ערגול, שיעלה לך כמה מאות עד 1000 שקלים, ויכול לתת לך עוד 2-3 ס"מ. 5 ס"מ זה לא המון אבל זה כבר מחייב אותך לבולמים ארוכים יותר - עוד 1200-1500 שקלים.
האם אתה מוכן לעלויות כאלו? שים לב שבולמים הם העלות העיקרית, אם אתה מגביהה מעבר לסנטימטרים בודד או שניים, תצטרך להחליף.
...
תעמיד אותו על 4 בלוקים גדולים - עונה על כל הדרישות.
(מה שמוכיח שמהנדסים (כמו נמרוד) לא יכולים לחשוב מחוץ לקופסא :twisted: )
לא מצחיק 8)
בכל מקרה זה וערגול הם הצעדים הראשונים.
אחר כך אם צריך. רק אם צריך, יש עוד אפשרויות
שיה איזה עוד אפשרויות יש ?
נמרוד כתב לך
אבל...
כמה גבוה באמת צריך ?
את תשכח, המרחק בין הסרנים בסמוראי יחד עם צמיגים גדולים וערגול יתגברו על הכל
נסעתי שנתיים וחצי על סמוראי מעורגל ונעול עם 215 ומעולם לא דפקתי את התחתית
וטיילתי תאמין לי.
לסיכום, תתחיל במה שהמלצתי. :grin:
למה אתה מגביה? מה אתה מנסה להשיג?
נמרוד כתב לך
אבל...
כמה גבוה באמת צריך ?
את תשכח, המרחק בין הסרנים בסמוראי יחד עם צמיגים גדולים וערגול יתגברו על הכל
נסעתי שנתיים וחצי על סמוראי מעורגל ונעול עם 215 ומעולם לא דפקתי את התחתית
וטיילתי תאמין לי.
לסיכום, תתחיל במה שהמלצתי. :grin:
הבנתי
תראה שיה כניראה שאני יערגל באמת
אני פשוט מתלבט אם יש טעם לערגל כי אחרי כמה חודשים הקפיץ שוקע עוד פעם
בכל אופן מישהו יכול להמליץ לי על מישהו שיודע לערגל ? באזור השרון (המרכז)
גם רציתי לשאול מה העלות פחות או יותר לערגל
ובכמה סנטמיטרים או אינצ'ים הסמוראי גובהה
תודה רבה
רותם .
למה אתה מגביה? מה אתה מנסה להשיג?
אלון הדבר היחידי שאני מנסה להשיג זה גובה ;-)
אני מגביה את הסמוראי כי הוא יחסית נמוך
לפני חצי שנה החלפתי לו שאקלים הערכתי אותם בטיפה וגם עשיתי ערגול אבל הקפיצים כבר מלפני חודשים שקעו
אני רוצה שהוא יותר גבוה גם כדי שהתחת של הסמוראי לא יתקע בכלום
( השבוע טיילתי ועליתי על קבוצת סלעים די קטנה וכמעט הביצה הקדמית נפגשה עם אחד השפיצים של האבן )
הבעיה שלי היא גם שביתנים אני תקוע עם סט צמיגים נורא מעפן 205.70.15
אבל זה זמני עד המשכורת שבעוד 10 ימים מחכה לי :)
GodsFather
31-08-06, 20:38
המלצות באיזור המרכז הם שני מומחים
חמילבסקי בחולון - מנסיון אישי, אני מאד מרוצה אבל צריך סבלנות איתם או להשאיר את הרכב ולחזור מאוחר יותר (אני לא אוהב את אופציה ב'...).
המתלם ראשל"צ - לא מכיר אישית ,רק מחברים וממוניטין מאנשי הפורום - מקצוענים.
לגבי שקיעת הקפיץ - לא בטוח שישקע כל כך מהר, תלוי בטיב החומר וגילו , אופציה נוספת שאמנם קצת תקשיח את הנסיעה היא הוספת עלה בנוסף לערגול ואז הסיכוי לשקיעת הקפיץ נמוך עוד יותר אבל הרכב יהפוך ליותר קשיח ופחות נעים לנסיעה וכן המחיר לעבודה יהיה קצת יותר יקר - ההחלטה בידיך.
ערגול 4 קפיצים יכול לעלות 600-800 ש"ח לכל הסט , תוספת עלים בממוצע זה בין 100-200 לעלה (אל תתפוס אותי במילה, עשיתי זאת מזמן).
קח בחשבון שאולי תצטרך להחליף בושינגים (הגומיות בעיניים של הקפיצים) וזה מעלה את המחיר בעוד 300-500 ש"ח לסט לכל הרכב, תלוי בטיב הבושינגים ובדיל שיש למערגל עם הספק.
GodsFather
31-08-06, 20:46
אלון הדבר היחידי שאני מנסה להשיג זה גובה ;-)
אני מגביה את הסמוראי כי הוא יחסית נמוך
לפני חצי שנה החלפתי לו שאקלים הערכתי אותם בטיפה וגם עשיתי ערגול אבל הקפיצים כבר מלפני חודשים שקעו
( השבוע טיילתי ועליתי על קבוצת סלעים די קטנה וכמעט הביצה הקדמית נפגשה עם אחד השפיצים של האבן )
הבעיה שלי היא גם שביתנים אני תקוע עם סט צמיגים נורא מעפן 205.70.15
אבל זה זמני עד המשכורת שבעוד 10 ימים מחכה לי :)
ערגול לא יעזור להגביהה את הביצה אלא רק החלפת צמיגים לגבוהים יותר.
מי עירגל לך פעם קודמת?
ערגול לא יעזור להגביהה את הביצה אלא רק החלפת צמיגים לגבוהים יותר.
מי עירגל לך פעם קודמת?
פעם קודמת חבר שלי קישר אותי לדוד שלו והוא עשה לי את זה במוסך שלו
אבל עכשיו הוא עזב את התחום והמוסך לא שלו
המלצות באיזור המרכז הם שני מומחים
חמילבסקי בחולון - מנסיון אישי, אני מאד מרוצה אבל צריך סבלנות איתם או להשאיר את הרכב ולחזור מאוחר יותר (אני לא אוהב את אופציה ב'...).
המתלם ראשל"צ - לא מכיר אישית ,רק מחברים וממוניטין מאנשי הפורום - מקצוענים.
לגבי שקיעת הקפיץ - לא בטוח שישקע כל כך מהר, תלוי בטיב החומר וגילו , אופציה נוספת שאמנם קצת תקשיח את הנסיעה היא הוספת עלה בנוסף לערגול ואז הסיכוי לשקיעת הקפיץ נמוך עוד יותר אבל הרכב יהפוך ליותר קשיח ופחות נעים לנסיעה וכן המחיר לעבודה יהיה קצת יותר יקר - ההחלטה בידיך.
ערגול 4 קפיצים יכול לעלות 600-800 ש"ח לכל הסט , תוספת עלים בממוצע זה בין 100-200 לעלה (אל תתפוס אותי במילה, עשיתי זאת מזמן).
קח בחשבון שאולי תצטרך להחליף בושינגים (הגומיות בעיניים של הקפיצים) וזה מעלה את המחיר בעוד 300-500 ש"ח לסט לכל הרכב, תלוי בטיב הבושינגים ובדיל שיש למערגל עם הספק.
תגיד כמה זמן בערך אתה חושב עד שיקח לקפיץ לשקוע ולחזור לקדמותו ?
רותם.
GodsFather
31-08-06, 23:01
תלוי בכמה גורמים :
1. טיב החומר וגילו - אני חוזר על עצמי פה....
2. טיב הנסיעה - רגועה/פרועה/קופצנית
3. עומס על הקפיץ - רכב ריק /רכב עמוס - נקודתית / כל 4 הקפיצים
4. כמות העלים - אם הוספת עלים אז הערגול יחזיק יותר אבל הסברתי לך מה יקרה לנוסעים ולרכב...
בומס הקופץ
01-09-06, 00:12
סליחה על הבוטות רותם אבל מה שצריך להנחות אותך בהגבהה זה לא כישורי הנהיגה שלך אלא הצורך בלהגדיל את הגלגל וגם אז הצורך הזה הוא מגלגלים שגדולים מ 235.
תקרא כמה שרשורים קודמים על הגבהות, זה לא בריא לך, לרכב, ולנהגים שמסביבך. זה משנה את מרכז הכובד של הרכב והופך אותו לפחות יציב ממה שהוא בד"כ (שזה לא הרבה) ומשנה לך את ההיגוי, ואת יכולת הבלימה.
הקיצר, קרא כמה שרשורים לפני שאתה מחליט להגביה.
אמיר
GodsFather
02-09-06, 11:21
אוסיף ואחזק - לא משנה מה תעשה , אתה תמצא את הסמו על התחת שלו כי כל פעם שתגביה אתה תגלה שאתה יכול לעלות/לרדת/לטפס איזה מקום מאתגר שלא יכולת קודם ושם יחכה לך הסלע שיפוצץ לך את הטנק דלק
עצה שלי - מעבר לשיקולי הגבהת עלים/צמיגים - מגן את הטנק דלק - ככה יהיה לך ראש שקט והמחיר לא כזה גבוה גם אם לא בונים את המיגון לבד.
הבנתי
אתה צודק במה שאתה אומר
אבל עכשיו אין לי דרך לייצר לבד מיגון לטנק דלק
אין לי את הכלים עכשיו ואין לי ממש את הזמן עכשיו לייצר לבד
רציתי לשאול מה העלות של המיגון לטנק דלק
ומי עושה את זה
תודה .
תראה את זה
מיגון טנק דלק לסמוראי (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=10659&highlight=%EE%E9%E2%E5%EF)
GodsFather
03-09-06, 08:30
עלויות נעות בין 400-600 ש"ח
מי עושה ?
יש כמה חבר'ה באתר ויש עוד כמה מומחי סמוראי מוכרים בפורום שלא גולשים לאתר. אם תרצה המלצות דבר איתי בפרטי (ולא, אני לא אחד מהם)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.