צפייה בגרסה מלאה : השוואת צריכת דלק בג'ימני
לשם השקט הנפשי אני מבקש להשוות צריכת דלק בג'ימני .
מי שיכול שילח , אני כרגע עושה 1 ל- 9 בניסעה יום יומית
(אני נוסע גם בדרכים בין עירוניות וגם בעיר כמעט כל יום).
תודה
נראה קצת הרבה שלי עושה בסביבות 1:11 בנסיעה מעורבת - כך בחשבון שאם אתה עובר את ה100 110 קמ"ש הגיפ מתחיל לזלול הרבה דלק....
ג'ימני אוטומט 2003 לאחר טיפול מלא (כל השמנים והפילטרים)
9.42 ק"מ לליטר, נסיעות מעורבות לאחר מדידה של 1200 ק"מ
הצריכה לא נמוכה, במיוחד בהתחשב בעובדה שסיגנון הנהיגה הוא רגוע מאד, לא מהר ולא מושך הילוכים. אני גר בירושלים (הרבה עליות) אני מניח שבאיזורים מישוריים צריכת בדלק תהיה טובה יותר.
גימני של חבר
מקורי לגמריי ,מודל 2006
10,000ק"מ מאחוריו
אוטומט
מזגן פועל 80% מהזמן
הנסיעות הן רובן - מהקריות אל שכונת הדר בחיפה (מקום עבודה) וחזרה .
נימדד 7.6 במקרה הגרוע - (כן אני לא מגזים)
ל 8.5 ק"מ לליטר ברוב התדלוקים
נסיעה רגילה -
המצב מחמיר ,
החלפתי צמיגים לחתך יותר "קרבי"
וכעט - לאחר מדידה של 2 מיכלי דלק - אני עושה בסביבות 8- 8.5 ק"מ לליטר.
לשאלתו של DKRAUSS הצמיג הוא של COOPER
דגם Discover ATR במידה 205/70/15
במחיר 410 ש"ח כולל התקנה ואיזון , לפני מע"מ .
http://www.coopertires.com/us/en/ProductDetails.asp?ProdType=LtTruck&id=257&title=Light+Truck+Tires
תודה אודי
לגבי צריכת הדלק שלך עדיין אני חושב שזה הרבה
אנסה לבדוק יותר מדויק אצלי - הבעיה שאני לא הנהג וממלא הדלק היחיד באוטו
אבל אבדוק
דורון
יש לי ג'ימני כמעת 4 שנים ומאז שהחלפתי צמיגים למידה 215\75 הממוצע עומד על 8.5 קלומטר לליטר רוב בזמן בכביש
אודי -
מדידה של מילוי מיכל אחד בנסיעה באיזור כרמיאל עכו חיפה והקריות עם מזגן התוצאה - 10.5
דורון
תודה דורון ,
לאחר עוד שני מיכלים בנסיעה עירונית ובין עירונית אני עדדיין עושה 9 ו-8.5 ק"מ לליטר.
האוטו עבר טיפול לפני כמה כחודש וחצי , הצמיגים חדשים ואני כבר לא יודע מה לבדוק (אם בכלל)
מה מהירות השיוט שלך בנסיעה בין עירונית ?
אודי
ואני כבר לא יודע מה לבדוק (אם בכלל)
?
שלום אודי
תבדוק לחץ אויר בצמיגים (לחץ נמוך מידי מגדיל את החיכוך ומעלה את הצריכה)
תבדוק שהפילטר אויר נקי.
תבדוק שלמות של כל צינורות האויר.
על פניו הצריכה לא נראית גבוהה במיוחד, הרכב שלי נבדק לפני שבוע במוסך עם מחשב דיאגנוסטיקה ונמצא שכל החיישנים תקינים, הכל עובד חלק ובצורה אופטימלית, אך עדיין צריכת הדלק נעה בין 8 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת כביש + שבילים, 10 ק"מ לליטר בעיר, ו 10-11 ק"מ לליטר מחוץ לעיר, וכל זאת בנסיעה רגועה. ( ממוצע 9.44 ק"מ לליטר)
כך שהצריכה שלך לא נשמעת מוגזמת, מה סגנון הנהיגה שלך ? רגוע? מושך הילוכים?
חנן-ג'יפולוג
21-09-06, 01:30
חברים, תתמודדו עם זה, זה מה יש. פרייבטים עושים 10.5 - 12.5 גיר אוטומטי/ידני בנסיעה אמיתית, עם פקקים, בינעירוני, מזגן והכול. למה אתם מצפים להגיע לאיזור שלהם עם הקוביות שלכם?
חנן צודק יש לי טויוטה קורולה שגם שותה דלק בהיסטריה לכן זה מה שיש
לגבי הגימיני - הנהיגה שלי ( ושל אישתי ) מתונה מאוד בדרך כלל לא עובר את ה 100
וברור שבגלל המבנה האווירודינמי ה"מופלא" של הרכב אם נוסעים מהר יותר ה"צריחה" עולה פלאים
אצלי הרכב עושה משהו כמו 1-11.(2001 אוטו')
רוב הנסיעות שלי הם בינעירוניות.
מה הלחץ אויר שאתה נוסע איתו בד"כ ?
הי אודי,
נראה לי שהצריכה שלך די תקינה- אני מתאר לעצמי שאתה נוסע בסביבות ה-3500+ סל"ד
וצריכה של 1-8.5 היא מאוד נורמלית לג'ימיני קופסתי ואוט' בסל"ד הזה.
נסה לנסוע בסביבות ה-90 קמ"ש עם לחצי ניפוח גבוהים יחסית (באיזור ה-30 PSI) ואני מתאר לעצמי שתרוויח עוד כמה קמ"ש לליטר.
GodsFather
25-09-06, 18:39
משהו פה לא מסתדר לי... אני עושה 1:10 עם סמוראי עם קרב' פשוט , טורים גבוהים ,נמוכים , שטח ,כביש , צמיג 205/75 שטח מלא... עיר ובינעירוני.
רכב עם יכולות הרבה יותר טובות טכנולוגית לא אמור לעשות יותר - 1:12 ומעלה? ועוד כשכולם פה נוסעים רגוע... יכול להיות שהקדמה לא כל כך מתקדמת?
יכול להיות שהקדמה לא כל כך מתקדמת?
הקידמה אכן מתקדמת אבל רוב המכוניות היום צורכות יותר דלק מבעבר, מהסיבה שהרכבים החדשים גדולים מקודמיהם, מאובזרים ובטוחים מקודמיהם ולכן המשקל עלה וצריכת הדלק בהתאם, עכשיו קח מנוע ישן חבר אותו למכונית חדישה ואני מניח שצריכת הדלק שלו תהיה גבוהה יותר מאשר במנוע החדיש.
באשר לג'ימני מדברים כאן על ג'ימני אוטומט, בעוד ששלך ידני, ומעבר לכך המשקל העצמי של הרכב גבוה יותר, ומכאן השינוי לרעה, אני מניח שג'ימני ידני יהיה זהה לשלך בצריכת הדלק.
GodsFather
26-09-06, 15:01
לא מוצא דרך להסכים איתך אספ(א)...
הרכב שלי עם גגון בגודל של במת יום העצמאות , טמבוני פלדה כבדים , הקשר בינו לאווירודינמיקה הוא בדיוני בעליל ובנוסף - מערכת מוזרקת,מנוע עם יותר סוסים שיניעו את המשקל, גיר ממוחשב ושאר פלאי הטכנולוגיה שעברו ב18 שנה שבין הסמו שלי לג'ימני חדש הם יותר מידי סיבות כדי שג'מני יזלול פחות דלק משלי...
מאד מוזר...
אני לא מסכים איתך, אמיר. קודם כל, אין לנו שום דרך לקבוע שום דבר לגבי השינויים בצריכת הדלק שנובעים מאופי הנהיגה ושאר גורמים שמשתנים מאדם לאדם. שנית, אין לנו שום מושג אמיתי לגבי ההבדלים התיאורטיים בצריכת הדלק בין הרכבים כתוצאה ממקדמי גרר, משקל, יחסי העברה וכד'.
אני מסכים שהנתון מפתיע, אבל הוא רחוק מלהיות בלתי הגיוני. אם אתה רוצה לעשות ניסוי לא ממש מדעי אבל מעניין, בטיול הבא שאתה נוסע נסיעה ארוכה ושגם ג'ימיני מטייל איתך, תדלקו ביחד וסעו ביחד באותה המהירות לאורך קטע ארוך ככל האפשר (סביבות מיכל דלק אחד). תאיצו באותה המהירות מרמזורים והכל. נסו לוודא ששניכם עמוסים במשקלים דומים (20-30 ק"ג טעות כנראה לא יהיו קריטיים, אז אם החברה שיקרה לגבי המשקל זה לא נורא). בסוף תמדדו ותראו מה יצא.
לדעתי הרבה מאד קשור פה ללחץ אויר. וזה כמובן מאד תלוי גם בסגנון נהיגה.
אני מדדתי כמה פעמים עם לחצים שונים (כל לחץ כמה מיכלים של דלק) בפירוש היה הבדל משמעותי בין 28PSI ל 23 קדימה ו 26 אחורה כמו שרשום בספר.
אגב אלון לדעתי חברה שמשקרת ב 20-30 ק"ג מגיע לה להישאר מחוץ לרכב גם אם זה לא משפיע.;-)
אמיר
כל דגם חדש שיוצא הינו גדול וכבד מהקודם שהוחלף, לדוגמא: הפולו הנוכחית גדולה מהגולף המקורית. הפוקוס החדשה גדולה ב 14 ס"מ לאורך 14 ס"מ לרוחב וכבדה ב 200 ק"ג מהפוקוס הקודמת (2000-2005), יחסי העברה שלה שונים, הם ארוכים יותר מהמוחלפת, ולכן אתה מושך הילוכים בגלל החור שבין ההילוכים וכפועל יוצא (ומוכח) הצריכה בחדשה גדולה יותר מהמוחלפת. וכאן ההשוואה היא בין שני רכבים מוזרקים.
גם ג'ימני לעומת סמוראי: הג'ימני אוטומט עם הילוכים די ארוכים, בעליות ללא תנופה או שתסע 60 או שתמשוך לרגע הילוך ותשייט על 80. ההבדל הגדול הוא בין ידני לאוטומט.
עדיין למרות הכל בתוך העיר צריכת הדלק שלי היא 1 ל 10 (מסלול קבוע בית עבודה) בכמה מדידות שונות, כך שההבדל הסופי לא גדול כלכך.
אסף.
GodsFather
26-09-06, 20:54
אלון , הבנתי את כוונתך, פשוט נשמע תמוה שעברו 18 שנה ולא התקדמנו אפילו בק"מ לליטר...
לגבי החברה...אם אתה לא יודע להבחין בהבדל של 20-30 קילו...או שהיא גדולה מאד או שאתה שיכור מאד...
פשוט נשמע תמוה שעברו 18 שנה ולא התקדמנו אפילו בק"מ לליטר
התקדמנו בזה בהחלט, אם לא ביותר; הנקודה שלי היא שההתקדמות הזו לא נמדדת משרשור בג'יפולוג. הרי אם תגלה שהג'ימיני שוקל 1/2 טון יותר מהסמוראי (סתם דוגמא מופרכת לחלוטין) אתה תחשוב שזה שאין הפרשים בצריכת הדלק זה לא פחות ממדהים מבחינת ההתקדמות. אתה צריך למדוד בתנאים שווים לגמרי וזה רק במעבדה, אבל אתה תגיע מספיק קרוב כדי לראות שההבדל הוא לטובת הג'ימיני אם תעשה ניסוי כאמור.
אז שוב תודה לכולם ,
אני עדיין ממשיך בניסויים הלא רישמיים שלי .
בסוף השבוע נסענו לטיול סובב כינרת וגולן .
מילאתי מיכל בצמח ומשם סביב הכינרת , עליות הגולן , ובחזרה לכינרת -עליות יבניאל (עליות ב-60 קמ"ש מאד מבאסות...במיוחד שאילו שאיתך משייטים בלנדקרוזר) והביתה, בלי מעצורים -110-120 קמ"ש .
ובכל זאת הצריכה השתפרה ל-9.6 וזאת עם 4 אנשים באוטו ולחץ צמיגים עפ"י הספר...
אודי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.