PDA

צפייה בגרסה מלאה : שבירת זרוע רדיוס בסמוראי

מורי
28-08-06, 09:16
בשבת האחרונה טיילנו באיזור תל גודד ובאחד המכשולים אחד המשתתפים (שלא נזכיר את שמו... :smile: ) התעקש קצת יותר מדי,ולהלן התוצאה: זרוע הרדיוס התעקמה ולאחר מכן נשברה.
לאחר קיבוע הסרן באמצעות רצועת מתיחה הרכב יצא מהשטח בכוחות עצמו (והבייתה על גרר).
כעת אני עובד על חיזוק/ מיגון לזרועות הרדיוס באמצעות פרופיל U שיחבוק את הזרוע לאורכה ויתן לה חיזוק רציני וימגן אותה כנגד מכה ישירה על היציקה (עדכונים בהמשך).

הערות והארות יתקבלו בברכה!

נמרוד
28-08-06, 20:48
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=1992

וואו!!! אני מת על תמונות כאלו :-D

אתה אומר שהיא התפתלה קודם? אם כן, אז החיזוק הנכון נגד פיתול הוא לדעתי סגירה של הפרופיל משני הצדדים על ידי פח דק יחסית - 3 אולי 4 מ"מ. ובהחלט ניתן להוריד ממנו הרבה משקל וגם לעשות את הזרוע יפה על ידי חיתוך של עיגולים בגודל הולך ויורד, בלייזר זה קלי קלות. להשאיר נגיד 20 מ"מ בשר בכל מקום. ולרתך את הפח מלא לעורך הפלאנג'ים. התוצאה תהיה פרופיל מלבני סגור עם הווב המקורי באמצע, חזק ביותר נגד פיתול. כמובן שבגלל שזה יציקה צריך רתך שיודע מה הוא עושה (לך יש אחד כזה).

סביר להניח גם שזה לא קרה בבת אחת אלא שהתפתח שם סדק לאורך זמן והארוע בתל גודד היה הקש בלבד.

asafk
28-08-06, 21:02
כמעט באותו מאמץ בונים זרוע חדשה משני צינורות וביניהם חיזוק- לא?

אסף.

נמרוד
28-08-06, 21:14
לא בטוח אסף, צורת הפרסה הזאת שעוטפת את הסרן היא נקודה בעייתית.

asafk
28-08-06, 21:19
מורי, עשה מאמץ, ותוריד את כל המידות מהמוט (כולל הבוקסות). נעשה תרגיל קטן בתכנון...

אסף.

מורי
28-08-06, 21:21
הרעיון הוא למגן את הזרוע בצורה פשוטה,ללא "שינויי מבנה" ששוטרים כ"כ אוהבים לצטט,ובעלות שתאפשר לכל סמוראיסט ממוצע לעשות זאת.
אם נכניס אלמנטים של ריתוך לכל נושא המיגון,המחיר ירקיע שחקים (למרות שללא ספק זהו הפתרון הנכון).
לכן,מיגון שיהיה BOLT ON נראה לי כפשרה הנכונה.

נמרוד
28-08-06, 21:26
לדעתי מיגון הוא לא הבעייה מורי. היה שם סדק שהתפתח הרבה זמן, והיה אפשר לתפוס אותו ולתקן בזמן.

מורי
28-08-06, 21:45
נמרוד,לא נראה לי שהיה סדק קודם (המתכת בשני קצוות השבר נקייה לגמרי).
הזרוע פשוט קיבלה מכה מסלע תוך כדי האצה חזקה מאוד.

אלון_ק
28-08-06, 22:03
לעומתכם, אני חושב שמה שיש לכם כאן זה את היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. אין מה למגן, אין מה לשפר, אין מה להחליף (אלא אם רוצים לשנות את זויות הסרן בקיצוניות, אבל זה כבר סיפור אחר). רדו מזה, אין שום פגם בתכנון של הזרוע הזו, זו דוגמא של משתמש אחד עם המון מזל רע, חוסר מיומנות ועודף אגרסיות.

מורי, נהדר! תודה.

נמרוד
28-08-06, 22:20
אם יש לך כוח מורי, שים תמונות מקרוב באיכות גבוהה של משטחי השבר. סתם בשביל הסקרנות.

DrorBANANA
28-08-06, 22:53
שלום לכם ,,,
אני לא יודע ,ולכן אני שואל ..
מזה זרוע רדיוס ?
אם אפשר קצת יותר להרחיב בנושא
תודה דרור.

asafk
29-08-06, 00:02
http://suzuki.off-road.com/suzuki/data/articlestandard/suzuki/532005/277608/97sierra5.jpg

אתה רואה את הזרוע שמחזיקה את הסרן מלמטה? זו הזרוע. למה בסמוראי שלך אין כזה דבר? כי הוא עם קפיצי עלים, לא סלילים.

אסף.

-->