PDA

צפייה בגרסה מלאה : היכן ניתן לרכוש שקע חשמל לכננת (כמו של מלגזה ולא מקורי)

GodsFather
29-08-06, 21:06
שלום,

כאמור הכותרת - יש שקע של WARN לכננת שעולה 300 ש"ח אחד! ויש שקע זהה בתפקידו שעולה הרבה הרבה פחות ומשמש לפי מה שהבנתי למלגזות.

איפה אני יכול לרכוש כזה שקע באזור המרכז?

הרצתי פה חיפוש ומצאתי רק שרשור על הצפון ולא במרכז.

על הדרך - האם נכון לחפש ברח' החשמל בת"א חנויות לציוד רתכות (אני צריך גם כבלי חשמל 25 מ"מ למצברים וכננת) כפי שהיה רשום פה בעבר או שיש מקום מועדף אחר?

תודה לעונים

Bulldog
29-08-06, 21:14
ם אתה רוצה יש אצלנו (אספיר) אממה, אני לא יודע את המחיר.

אני אנסה לברר לך, למרות שההיגיון הבריא אומר לי שבחוץ זה יותר זול.

GodsFather
29-08-06, 21:15
מחיר ידידי מחיר

זה ובירה, הכי חשוב :-)

חנן-ג'יפולוג
29-08-06, 21:56
באיזור המסגר יש את "גל-אור" ו"עזיקו" או משהו בסגנון, חנויות לחשמל רכב, ויש אצלם זוג בכ180 ש"ח, אם זכרוני אינו מטעני.

חנן-ג'יפולוג
29-08-06, 21:56
אגב, גם המחיר שכתבת לWARN הוא מחיר לזוג, ולא לאחד.

GodsFather
29-08-06, 22:05
גל אור אני מכיר ואנסה

עזיקו? מה זה ? איפה בדיוק?

180 לזוג לעומת 300 לזוג ...משאיר לי 120 ש"ח לכבלי חשמל בשביל לחבר את השקעים האלה

חנן-ג'יפולוג
29-08-06, 22:07
זה מאה מטר מזרחה מגל-אור. תנסה בגל-אור ואם לא יהיה להם אז תבקש מהם שיכווינו אותך לחנות לחשמל רכב שיש להם את זה. הם מכירים מצוין אחד את השני.

GodsFather
29-08-06, 22:08
וואלה , אני מכיר את האזור כמו כף היד שלי ולא שמעתי בחיים על עזיקו...

תודה רבה , אני אחפש שם!

חנן-ג'יפולוג
29-08-06, 22:10
זה לא בדיוק השם הנכון, בגלל זה כתבתי: ""עזיקו" או משהו בסגנון" . אני לא זוכר את השם המדויק.

AvigdorAharon
30-08-06, 08:36
זה לא בדיוק השם הנכון, בגלל זה כתבתי: ""עזיקו" או משהו בסגנון" . אני לא זוכר את השם המדויק.

א. מנצור, זה השם.
באזור יש גם את תב-אור.

אביגדור

Gilad
30-08-06, 11:51
180 לזוג?? זה מאד זול

לי עלו מעל 200

Bulldog
30-08-06, 20:16
אצלנו (שוב, אספיר) זה 70 שקלים ליחידה לפני מע"מ.
לחילופין, אם מישהו טעה במחיר אז זה הסוכן שלנו, לא אני.

GodsFather
31-08-06, 11:50
אצלנו (שוב, אספיר) זה 70 שקלים ליחידה לפני מע"מ.
לחילופין, אם מישהו טעה במחיר אז זה הסוכן שלנו, לא אני.

זה הכי זול ששמעתי עד כה. אתה בטוח שמדובר בשקע+תקע ושזה יתאים לחיבור כננת כמו שציינתי?

לא מבין למה בכלל אני מטיל בך ספק, שלחתי לך ה"פ

YoavR
31-08-06, 22:37
האם נכון לחפש ברח' החשמל בת"א חנויות לציוד רתכות (אני צריך גם כבלי חשמל 25 מ"מ למצברים וכננת)

לא יודע בדיוק למה הכוונה בכבל חשמל 25מ"מ אבל לכננת - לא פחות מ 35 ממ"ר.

יואב

GodsFather
31-08-06, 22:40
למה 35? לחיבור בין מצברים אתה יכול לשים 25-18 (ע"ע הכתבה של נמרוד) אז לכננת 35?

25 לדעתי יחזיק נהדר , תקנו אותי בבקשה אם טעיתי.

YoavR
31-08-06, 22:50
למה 35? לחיבור בין מצברים אתה יכול לשים 25-18 (ע"ע הכתבה של נמרוד) אז לכננת 35?

25 לדעתי יחזיק נהדר , תקנו אותי בבקשה אם טעיתי.

אתה יכול לשים איזה כבל שבא לך...

אחרי ארבע שנים של תיקון כננות ועבודה עם כננות הנסיון שלי מלמד אחרת.
כל יצרני הכננות WARN, RAMSEY, וסופרווינץ מצידים את הכננות שלהם בכבלי חשמל של 35 ממ"ר (קוודרד). לביצועי הככנת ואמינותה יש קשר ישיר לאיכות מעברי החשמל.

אני לא חושב שהפרשי המחיר למטר כבל כל כך גדולים. לא הייתי חוסך גם בסופיות כבל, קפוץ לחשמלאי אחרי שאתה חותך את הכבלים לאורך המתאים כדי שילחץ לך את הסופיות כמו שצריך.

יואב

חנן-ג'יפולוג
31-08-06, 22:55
תלוי על איזו כננת אתה מדבר, ותלוי לאיזה מרחק אתה לוקח את הכבל, אבל בגדול אני עם יואב.

בהיילקס שלי, שבניתי לו רסיברים לכננת מקדימה ומאחורה, ולכן מדובר ביותר משישה מטר של כבל לכיוון אחד, ומדובר על כננת 9000 ליברות, שמתי כבלי ריתוך בחתך של 50 ממ"ר. זו השקעה חד פעמית שתחזיר את עצמה כבר במשיכה הראשונה.

GodsFather
31-08-06, 23:04
תלוי על איזו כננת אתה מדבר, ותלוי לאיזה מרחק אתה לוקח את הכבל, אבל בגדול אני עם יואב.

בהיילקס שלי, שבניתי לו רסיברים לכננת מקדימה ומאחורה, ולכן מדובר ביותר משישה מטר של כבל לכיוון אחד, ומדובר על כננת 9000 ליברות, שמתי כבלי ריתוך בחתך של 50 ממ"ר. זו השקעה חד פעמית שתחזיר את עצמה כבר במשיכה הראשונה.

אתה יכול להסביר למה ?

האם בגלל המרחק ממקור המתח? האם בגלל העומס שמוטל על כבל החשמל ?

יש לי כננת WARN8000 , אני רוצה לחבר לה רסיבר קדימה ואחורה שיקבל כוח מזוג מצברים (כרגע עדיין לא יודע אמפרז' של הזוג יחד - עוד אין לי את השני) .

כל זה על סמוראי קצר. 50 מ"מ ???? זה כפול בקוטר וכמעט חסר גמישות...איך מתנהלים עם כזו הרכבה ??

חנן-ג'יפולוג
31-08-06, 23:10
כן. בגלל המרחק. ההתנגדות של מוליך פרופורציונלית לאורך שלו, וככל שהכבל ארוך יותר אתה עלול להפסיד יותר מתח בדרך מהמצבר אל הכננת והספק הכננת יפחת ביחס ריבועי לנפילת המתח.

אם הכבל המקורי של הכננת הוא באורך של מטר וחצי ויצרן הכננת ראה לנכון לתת לו חתך של 35 מ"מ, אז זה די הגיוני שעל מרחק שהוא פי 4 או פי 3 אתה תרצה חתך גדול יותר מהמקור.

לגבי ההרכבה, הסתדרתי, לא זוכר שהיה משהו מסובך במיוחד, ואני עוד הכנסתי את הכבל החיובי לתוך צינור פלסטי שחור עם עובי דופן של 3 מ"מ, לצורך הגנה פיזית.

אגב, המנוע של הוורן שלך הוא מהסדרות הישנות, של ה2 כוחות סוס, או מהחדשות יותר, של ה5 - 5.5 , כי אם מדובר בחדשות יותר, אז עוד יותר שווה לך להשקיע בכבלים עבים.

GodsFather
31-08-06, 23:13
שכנעת אותי - כבל של 50 מ"מ לחיבור בין המצבר לשקעים.

אם כבר דיברנו אז איזה קוטר לשים בין הקופסת פיקוד לכננת? 25 יספיק?

חנן-ג'יפולוג
31-08-06, 23:15
לא פחות מהמקור. ואני זוכר נתון דומה למה שיואב כתב, 35 מ"מ, אז אל תרד מזה.

-->