התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שמן מטפס - מה הוא עושה למעשה והיכן משתמשים בו?

GodsFather
05-09-06, 16:48
אחרי חיפוש באתר , הבנתי שיש מוצר שנקרא "שמן מטפס" של חברת מוליקוט שמועיל לעבודת הגיר ושיש להוסיפו בערך של כ10% מכמות השמן הכללית הנכנסת בגיר.

לא מצאתי הסבר טכני למה הוא עושה בדיוק, למעט המשפט "מטפס על מכלולים" שזה לא אומר לי הרבה ובטח לא מקצועי - אפילו ששביעות הרצון של המשתמשים נראתה גבוהה.

אני יודע ומצטרף לחוו"ד הכללי שיש על תוספים, אבל מהשרשורים שכתבתי, נראה היה שהתוסף הזה אינו עבודה בעיניים...

שאלה נוספת בנידון היא האם אפשר להוסיף שמן כזה למכלולים אחרים ברכב - מנוע למשל, על מנת לשפר את עבודתו.

אני לא מחפש חלטורות או משהו כזה , פשוט סקרן.

רפי 33
05-09-06, 17:01
היי
החומר, מתוצרת ליקווי-מולי, אמור להיות טוב.
לא הייתי מוסיף כמניעה, אלא רק אם יש איזה בעיה ומוטב בתחילתה. גם אז הייתי משתמש
בריכוז של 50% מזו המומלצת ומושך את זמן הפעולה. (כלומר, מוסיף כ- 5%).
תראה שיפור, תמיד תוכל להעלות את הריכוז.
ראה: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=11097

GodsFather
05-09-06, 17:17
רפי , קודם כל תודה על התגובה , את השרשור שהוספת ראיתי ולכן הוצאתי שאלה חדשה כי בו לא נאמר מה השמן הזה עושה טכנית. קופים מטפסים , שמן לא מטפס ולכן רציתי לדעת מה הוא כן עושה.

לגבי ההמלצות שלך - 50% מכמות השמן שצריכה להיות בעוקה הספציפית או 50% מהכמות שמוליקוט ממליצים להוסיף?

אני רואה גם שציינת חברה בשם ליקווי מולי ואני מדבר על מוליקוט - האם זה מוצר תת של אותה חברה או שאנחנו מדברים על מוצר זהה רק מיוצר בחברות מתחרות?

karnaf
05-09-06, 20:29
אני ראיתי הדגמה של השמן הזה במין מכשיר מיוחד ואתה ממש רואה את השמן מטפס ומגיע לכל חלק מונע ומניע
הוא מתאים לגיר לדיפרנציאלים
הוא מאוד יקר אבל שווה
אני שם אותו אצלי במוסך לגירים עם בעיות קלות
קובי

GodsFather
05-09-06, 20:36
סבבה שזה מטפס והכל אבל במה זה עוזר ?

אתה אומר שאתה שם אותו בגירים עם בעיות קלות - תגדיר קלות ומה זה עושה לגיר הזה ? האם הבעיה נעלמת כל עוד השמן שם?

ואם כבר תקפתי בשאלות אז תגדיר יקר.

רפי 33
05-09-06, 22:01
לגבי ההמלצות שלך - 50% מכמות השמן שצריכה להיות בעוקה הספציפית או 50% מהכמות שמוליקוט ממליצים להוסיף?

אני רואה גם שציינת חברה בשם ליקווי מולי ואני מדבר על מוליקוט - האם זה מוצר תת של אותה חברה או שאנחנו מדברים על מוצר זהה רק מיוצר בחברות מתחרות?
היי
יותר ברור מכפי שכתבתי, לא יכול להיות. כמובן ש-50% מהכמות שהם ממליצים.
ההוספה, פרט לשימון טוב, כנראה מעלה גם את הלחץ של נוזל הגיר מה שעוזר בהחלפת הילוכים
חלקה. כך היה הדבר בסיטרואן GSA CIMATIC שההילוכים עברו קשה עד להוספה.
(מאז, למזלי, לא נזקקתי למוצר זה).
מוליקוט הוא מוצר של מולי ליקווי, חברה ידועה בתוספיה ושמניה.
יש, ב-ת"א, חנות המוכרת את המוצר הזה ובזול יחסית.
כדי שהזול ישאר זול, צור קשר טל', לפרטים.

GodsFather
05-09-06, 22:12
רפי , אני מכיר חנויות שימכרו לי את המוצר בזול זול , תודה על ההצעה, אני עדיין מחפש מענה מקצועי לשאלה כי כרגע יש רק ספקולציות ואני מחפש הגיון מאחורי פעולה של תוסף ובטח שתוסף שנחשב יקר ובעל מוניטין, אולי אחד המהנדסים פה או מישהו שחקר את נושא התוספים לעומק ידע לומר מה היתרונות של התוסף הזה.

פעם אמרו כאן באתר על מוצר (XADO) שהתגלה כמפוקפק שהוא יוצר יש מאין ובכך פותר את הבעיות המכניות שהיו במנוע, מכיוון שידוע לי רק על יישות אחת שטוענים שהיא יוצרת יש מאין , אני רוצה לדעת מה המוצר הספציפי הזה (שמן מטפס) עושה שמסדר גירים וממסרות בצורה כל כך טובה שלא קטלו אותו עדיין באתר מקצועי כל כך כמו ג'יפולוג.

asafk
05-09-06, 23:02
אני לא יודע מה ההרכב הכימי של השמן המטפס. השמן "דביק", ונשאר על גלגלי השיניים גם כשמזמן אין תנועה בגיר. יתרה מזאת, הוא יוצר מעין שכבה שמנונית על כל החלקים.
הבעיה טמונה בדביקות שלו- הוא לא נותן לחלקיקים להשתחרר ממנו, ולהיתפס על פקק הריקון המגנטי. עד 10% מסה"כ כמות השמן- בהחלט יכולה להועיל.
פרט לזה, עצם זה שהשמן הוא בדרגת צמיגות 75W90, עוזרת להעברת הילוכים חלקה בגיר קר. בדיוק כמו כל שמן 75W90 אחר.

אסף.

GodsFather
06-09-06, 14:11
מדבריך אסף, שמן גיר איכותי ברמת 75W90 יעשה את אותה עבודה ועדיף על שמן מטפס, נכון?

asafk
06-09-06, 14:22
לא מדוייק. שמן מטפס, כתוסף- עד 10%- מועיל. גם אם שאר השמן הוא 80W90 רגיל. אני מסתפק בהחלט לגירים שלנו ב80W90 הכי זול, ואם הילוך שני נכנס קשה בחורף, מוסיף קצת דקסרון או שמן דומה, בשביל להוריד את הצמיגות.
75W90 הוא טוב יותר, ויקר יותר.
שמן מטפס, כתוסף (לכל בסיס שהוא) יועיל.

אסף.

GodsFather
06-09-06, 14:38
תודה רבה!

עכשיו גם יש שרשור שיתן תשובה בעתיד וגם משימה בשבילי בהחלפת השמנים הבאה ברכב :-)

GodsFather
06-09-06, 14:39
אה, והנה כמובן שנזכרתי בעוד משהו - מה עם להוסיף את התוסף הזה באחוז נמוך כמו 10% למנוע למשל? האם תהיה בזה תועלת?

asafk
06-09-06, 14:43
לא!!!

אסף.

asafa
06-09-06, 15:54
היתה לי גולף ידנית שסירבה להיכנס לשני במיוחד בבקרים קרים, החלפתי שמן גיר (למרות שהיצרן מצהיר שאין צורך בהחלפת שמן) ל 80W90 לא זוכר את הסוג (נראה לי אמריקן איגל) והמצב החמיר בהרבה.
לאחר מכן רכשתי במוסך מורשה של פיג'ו שמן גיר 75W90 בעלות של 80 שקלים לשני ליטר והמצב השתפר פלאים.

tooshey
06-09-06, 19:34
יש מוצר מתחרה של חברת BG הנקרא NRG.
לא זול אך מנסיון עובד מצויין
משווק ע"י פטרוטק
בברכה,טושי

שלומי
06-09-06, 20:19
לטרנספר מועיל ?

GodsFather
06-09-06, 20:29
יש מוצר מתחרה של חברת BG הנקרא NRG.
לא זול אך מנסיון עובד מצויין
משווק ע"י פטרוטק
בברכה,טושי

היה שרשור בנידון בעבר . לא ידעתי שמדובר באותו מוצר (חברות מתחרות, אבל מוצר ייעודי זהה).

לגבי השאלה על הטרנספר , בשרשור על הBG דובר אכן על טרנספר ועל כך שהוא הועיל לו מאד.

tooshey
06-09-06, 20:29
כן,וגם לסרנים

ניצן א
15-09-06, 17:14
לא מדוייק. שמן מטפס, כתוסף- עד 10%- מועיל. גם אם שאר השמן הוא 80W90 רגיל. אני מסתפק בהחלט לגירים שלנו ב80W90 הכי זול, ואם הילוך שני נכנס קשה בחורף, מוסיף קצת דקסרון או שמן דומה, בשביל להוריד את הצמיגות.
75W90 הוא טוב יותר, ויקר יותר.
שמן מטפס, כתוסף (לכל בסיס שהוא) יועיל.

אסף.
במקרה כזה ניתן להשתמש בפזגיר 4 שנועד לגירים של מכוניות יפניות ופותר את הבעיה שציינת.

sherifon
15-09-06, 18:57
מנסיון אישי שלי -פז גיר 4 לא פותר את הבעיה- (GV 03)

samorai
10-01-07, 21:02
ערב טוב

בהמשך לשירשור שאלתי היא האם השמן המדובר פה
הוא עוזר ומונע שריקות ?
או שאין בזה קשר

רותם.

-->