צפייה בגרסה מלאה : שמנים- 80-90 מול 85-140
six 4 life
11-09-06, 19:28
עלה הרעיון להחליף שמן בסרנים (DANA לצורך העניין), רק שהפעם- במקום 80-90 הרעיון הוא לשים 85-140 לצורך שימור של הסרנים, מעבר למה שה 80-90 נותן.
עם זאת, אני שואל אתכם:
מה בעצם ההבדל בין השמנים? הבנתי ש ה85-140 סמיך יותר, השאלה העיקרית היא לא אם יש טעם בזה מבחינת עלויות,
אלא האם באמת השמן הנ"ל יתרום יותר לחיי הדיפ' בסרן, או שחלילה עלול לעשות בדיוק ההיפך ולהזיק?
תודה.
חנן-ג'יפולוג
11-09-06, 19:30
שים מה שהיצרן קבע. סמיך יותר זה לאוו דווקא טוב יותר, אלא עלול לא להגיע כמו שצריך לכל המקומות.
six 4 life
11-09-06, 19:43
חנן
נתעמק לרגע בדיפ' הדנה, אשר מורכב מקייס, סטיליטים, קורונה פיניון, מיסבים, ומחז"שים.
כאשר מתקינים בו נעילה אוטומטית (לוקרייט לצורך העניין), היא מחליפה את הסטיליטים בתוך הקייס.
עם הוראותיה- באה ההמלצה/ דרישה, לנסוע מעתה עם שמן 85-140 בדיפ'.
מה שאני חותר אליו הוא-
שבהתקנת הנעילה כל הדיפ' נשאר זהה לדיפ' פתוח, פרט לסטליטים שהוחלפו כעת בנעילה.
לכן, כפי שאני מבין את זה,
היחידים שהשמן יכול להוות בעיה במעבר והחלקה בהם- הם המיסבים.
אבל עם זאת- בהתקנת נעילה למשל, המיסבים לא מוחלפים למיסבים מסוג אחר, מאסיבי יותר או פחות.
ומכל זה אני מבין, שעל פי המלצת חברת הנעילות, מ-לנסוע עם שמן 85-140 בסרן (נעול לצורך העניין), לא יגרם נזק למיסבים.
בסטליטים ובקורונה פיניון אני לא רואה בעיה שיכולה להיווצר עם השמן הזה. הדבר היחידי שכן יכול להיות מושפע מהשמן (לפי הבנתי), הם המיסבים והמחז"שים, שבעניינם כתבתי כמה שורות מעל.
אני מפספס משהו?
חנן-ג'יפולוג
11-09-06, 20:35
עם הוראותיה- באה ההמלצה/ דרישה, לנסוע מעתה עם שמן 85-140 בדיפ'.
אני מפספס משהו?
כן. אין המלצה כזו, ובטח לא דרישה. יש סוג של הסכמה, ולמרות שזה נראה כמו דיון תפל על מילים, הוא לא לגמרי כך, כי בהסתמך על המילים אתה הסקת מסקנות שהן לא בהכרח נכונות.
הם ממליצים לעבוד ע"פ הוראות היצרן. בנוסף הם מציינים שאם הרעש מפריע, והאקלים הוא חם במיוחד, אז אפשר לעבור לשמן סמיך יותר, והוא יספק שימון מספיק טוב כשהוא יהיה חם.
אז יש לנו המלצת יצרן, שאם אינני טועה היא באיזור ה90, ויש לנו כאן איזו רבע הסכמה של יצרן אפטרמרקט לעבוד עם שמן סמיך יותר. נראה לי שאם משקללים בין החשיבות של שניהם והנחרצות של שניהם, השקלול הולך יותר לכיוון המלצת היצרן, לא?
six 4 life
11-09-06, 20:43
בוא נשתכלל (למרות שאני לא יודע מי כאן ניסה את זה)-
80-90 יתערבב עם 85-140?
חנן-ג'יפולוג
11-09-06, 20:46
יתערבב, בטח יתערבב. אם תשים כמויות שוות תקבל משהו באמצע, נגיד 82-115 . אני לא בטוח ששווה לך להתבחבש עם זה, אלא אם כן הרעש מפריע לך נורא.
היה לאבי פעם שכן ששמע היכנשהו שהדלק שמתאים לו הוא בדיוק 85 אוקטן (זה היה בתקופות שאלו היו המספרים של הדלק) אז הוא תידלק בכל פעם חצי מיכל 83 וחצי מיכל 87 :D
six 4 life
11-09-06, 20:52
האמת שזה לא לצורך השתקת הסרנים
הרעיון עלה על מנת להגן על הדיפ' כמה שיותר, ואם יש שמן מסויים שיתן תמורה יותר טובה מ80-90- הרי זה משובח.
יש מצב שנלך על קוקטייל של 80-90 ו85-140... 8)
אין בעיה עם 85-140. מגן יותר טוב, במיוחד בעומס, במיוחד בחום. מיותר על פי רוב, אבל בכלי רכב שעובדים קשה (משאיות, סופה ממוגנת וכו') זה השמן.
אסף.
האמת שזה לא לצורך השתקת הסרנים
הרעיון עלה על מנת להגן על הדיפ' כמה שיותר, ואם יש שמן מסויים שיתן תמורה יותר טובה מ80-90- הרי זה משובח.
תקנה שמן ממסרה סינטטי.
לפחות לפי המלצה של יצרן משאיות ידוע, מועד החלפת השמן בגיר של אותה משאית (400+ כ"ס) הוא 400000 ק"מ (ארבע מאות אלף).
יש מצב שנלך על קוקטייל של 80-90 ו85-140... :cool:
לא!
כוס מים + כוס מלח לא שווה 2 כוסות של מי מלח. אל תהיה מהנדס שמנים. יש די והותר מוצרי מדף.
בעיות השימון של דיפרנציאלים נובעות מאי שימון של מיסבי ההחלקה (הדסקיות אשר משמשות כמסבי לחץ)
קיד.
six 4 life
12-09-06, 21:47
תקנה שמן ממסרה סינטטי.
לפחות לפי המלצה של יצרן משאיות ידוע, מועד החלפת השמן בגיר של אותה משאית (400+ כ"ס) הוא 400000 ק"מ (ארבע מאות אלף).
יש לו שם לשמן ממסרה סינטטי הזה? יש לו מספר? כי עם מצב החנויות והמוכרים בארץ אני כבר מעכשיו רואה איזה עיקומי פרצוץ אני הולך לראות כשאבקש "שמן ממסרה סינטטי". שלא נדבר על זה ש85-140 זה שמן שמבחינת הרבה מהם פעם ראשונה שמעו עליו...
ארז, אורך החיים של הסרנים האלו אינסופי מכל בחינה מעשית. אם אתה לא מזניח להם את הצורה, הם ימותו אחריך. כל הצרות עם סרנים שאני מכיר זה או אחרי הזנחה (סרנים לא אטומים ללא החלפות שמנים מסודרות) או ברוב המקרים כשמתחילים לשחק עם יחסי העברה וכיווני קורונה פיניון ואז אלוהים גדול.
six 4 life
12-09-06, 22:56
נמרוד אני מקבל את הדיעה הזו
אבל אם בנוסף לכל זה אני יכול להוסיף להם עוד יותר הגנה על מה ש 80-90 כבר נותן להם, מבחינתי זה מצויין. מבחינתי חיסכון על שמנים בכל הקשור לג'יפ שלי, הוא לא דבר שאני מכיר,
לכן אין לי בעיה להוציא יותר, במידה והשמן יתרום מעבר למה שקודמו תרם.
75W90 חצי סינטטי יעשה את העבודה, ויותר מזה. אבל זה מ-י-ו-ת-ר. כי בפעם הראשונה שתשחה עם הג'יפ בבריכת בוץ תיאלץ לשפוך את כל הנוזל היקר לפח. ואז- מה הרווחת בזה? מה רע ב80W90 הישן והפשוט?
אסף.
six 4 life
12-09-06, 23:14
75W90 חצי סינטטי יעשה את העבודה, ויותר מזה. אבל זה מ-י-ו-ת-ר. כי בפעם הראשונה שתשחה עם הג'יפ בבריכת בוץ תיאלץ לשפוך את כל הנוזל היקר לפח. ואז- מה הרווחת בזה? מה רע ב80W90 הישן והפשוט?
אסף.
אסף, אני לא מהצוללנים. מעטות מאוד הפעמים שהג'יפ היה במים מעל גובה הלוקר.
מעבר לכך, אני בכוונה לא מחפש לחסוך, כי בקרוב עולה סרן חדש על הרכב והמטרה שלי היא לתת לו מהיום הראשון את השמן הכי בריא לו. 80-90 הוא בסדר, אבל כמו שאמרתי כבר- אם יש יותר טובים להגנה יותר טובה שלא פוגמים בעבודתו התקינה ובשימון שלו, אז מתאים לי.
לגבי ה75-90 - אמרת "יעשה את העבודה ויותר מזה". מה הכוונה?
וכשמולך האופציות 85-140 מול 75-90, לסרן דנה. על מה היית הולך?
על הנייר, ה75W90 ישמן יותר טוב את המיסבים, כי הוא דליל במעט. ייקח לו גם יותר זמן להזדקן כי הוא חצי סינטטי. כיוון שאתה לא נוהג במשאית כבדה או בסופה ממוגנת, את היתרונות של ה140 אתה לא תקבל.
מה אני הייתי מעדיף? 80W90 ... :roll: :roll:
אסף.
ערן המסוקס
13-09-06, 11:06
לא משאית, ולא סופה ממוגנת, אבל מה לגבי נסיעה בתנאי עומס קיצוניים עם מנוע חזק מהרגיל?
מה לגבי שימוש בנעילות (בלאי ועומסים גדולים מהרגיל)?
לגבי 75-90, למה צריך אורך חיים ברכב כזה? לפחות פעם בשנה בכל מקרה כדאי להחליף שמן כדי לנקז את הטינופת (הרבה או קצת) שנכנסה אחרי נסיעות השטח.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.