PDA

צפייה בגרסה מלאה : מפלג ל-4 צלינדרים

YoavR
13-09-06, 20:16
אחרי חיפושים רבים ברשת מצאתי קיט הסבה להצתה אלקטרונית. לאחר שהקיט הגיע, התברר לי שהוא לא מתאים. הוא מיועד למפלג שבו הפלטה עם הפלטינה והקבל מקובעת לגוף המפלג באמצעות ארבעה ברגים חיצוניים (אופקיים למפלג) והמצוייד בדיאפרגמה.

המפלג שלי לא כזה. אותה פלטה מחוברת לגוף המפלג ע"י ברגים בגוף המפלג (ניצבים למפלג) והוא אינו מצוייד בקידום ע"י דיאפרגמה.

מדובר במנוע F-134 בCJ5 ישראלי משנת 1966.

מסתבר שבארה"ב למנוע הזה מהשנתונים האלה היה מפלג קצת שונה מצוייד בדיאפרגמה.

שתי שאלות:
1. למישהו במקרה יש מפלג כזה ומעוניין למכור?

2. האם יש מישהו מהוותיקים בתחום שיכולים להזכר אם נתקלו אי פעם במפלג שכזה מותקן על איזשהו מנוע ארבע צלינדר (cj3, cj3b, cj5, m38a וכו...)? או שחבל על המאמצים שלי ולארץ מעולם לא הגיע דגם של ג'יפ עם מפלג כזה.

תודה
יואב

six 4 life
13-09-06, 20:32
בדקת אם יש מפלג כזה באיביי?

six 4 life
13-09-06, 20:40
קבל-

an auto-lite IAT distributor pulled from a 1962 jeep cj-5 with a f-134 4 cylender.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Jeep-willys-cj-distributor-Auto-Lite-4-cyl_W0QQitemZ260030459093QQihZ016QQcateg oryZ33690QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZVi ewItem

http://i6.ebayimg.com/06/i/08/4e/17/07_1.JPG

בהצלחה

YoavR
13-09-06, 21:13
תודה. לא כל כך מתמצא באי-ביי.

לצערי למעט העובדה שיש לו דיאפרגמה, הוא כמעט זהה למפלג שלי. שים לב לברגים שמקבעים את פלטת הבסיס של הפלטינה אל הדופן מבפנים.
בקיט שברשותי הפלטה הזאת מעוגנת ע"י ארבעה ברגים שיושבים על ההיקף החיצוני של גוף המפלג.

אבל גם זו לטובה. עכשיו אני יודע שכן קיים דגם עם דיאפרגמה. השאלה אם יש דגם שלישי. תאור הפריט ב jcwhitney היה עבור ג'יפ CJ5 מנוע 4 צלינדרים עד שנת 72. (זה היה מזמן היום הם כבר לא מוכרים את זה.) קשה לי להאמין שזו הייתה הונאה. אני רוצה להאמין שקיים דגם של מפלג שאני לא מכיר.

יואב

RONI
13-09-06, 21:13
לי בCJ3 יש מפלג עם משקולות לקידום ללא הדיאפרגמה לואקום קידום!
כך שלמעשה אין לי תשובה למנוע הF שלך.
דיברת עם משה? ינו.

YoavR
13-09-06, 21:18
תמונה של פלטת הבסיס שמגיעה עם הקיט.

שווה 1000 מילים.

YoavR
13-09-06, 21:24
דיברת עם משה? ינו.

משה מינוביץ הוא אכן מוותיקי התחום והוא עזר לי בעבר אבל הוא לא יכל לספק לי תשובה נחרצת. בזמנו, כששאלתי אותו הוא אמר שהוא לא מכיר מפלג כמו שאני מחפש. קצת הוריד לי את הציפיות למצוא אחד אבל אני עדיין אופטימי וייש לי סבלנות של אחד שיורד לערבה מאצבע הגליל בג'יפ פתוח בשבע שעות. :)

six 4 life
14-09-06, 02:44
יואב,
לפי תמונת המפלג שצירפתי
ולפי תמונת הפלטה שאצלך- זה נראה שהפלטה כן תתאים לו 1 ל1, שים לב לזוג הברגים שעוברים במרכזה ובמלג יש להם מקום. שים גם לב למגרעת שלו, נראה שהפלטה הזו אמורה כן להתלבש על מפלג כזה.

רק מה- איתה לדעתי מוחלף גם מכסה הדיס', עם 4 אוזניים שיוצאות מהיקף המפלג, ומהן יורדים ברגים עם אומים עד הפלטה.

יתכן? בדקת אופציה זו?

-->