PDA

צפייה בגרסה מלאה : הוספת CV לגל הינע עם סליפ-יוק, השלכות?



ניר ל
14-09-06, 14:02
הרכב (גראנד צ'רוקי) מוגבה מאד, הסליפ-יוק של גל ההינע האחורי נמצא על הטרנספר (בדומה לטרנספר סופה), אין רעידות בנסיעה אך כשמאיצים חזק נשמע סוג של גרגור, זה כנראה לא קשור לגל ההינע האחורי ואני יכול לבדוק את העניין בקלות ע"י נסיעה עם קדמי או אחורי בלבד.
יחד עם זאת עקב העובדה שזוויות העבודה של הצלבים הן לא אידאליות בגלל ההגבהה, יש לי אפשרות די זולה להוסיף CV לסליפ-יק ביציאה מהטרנספר ולקצר את גל ההינע בהתאם. זווית הסרן האחורי ניתנת לכוון בקלות ע"מ שתתאים לקונפיגורציה. יש איזו בעיה עם זה או משהו שאני מפספס ?

מוני אורבך
14-09-06, 14:13
אשמח לשמוע איך אתה עושה זאת "יחסית בזול"
אחרי שבררתי זה יצא לפחות 1.5K מרשרשים.
מעבר לזה אם אתה כבר משקיע כדאי גם להתקין סליפ יוק אלימינטור.

אלון_ק
14-09-06, 14:14
אם תוסיף CV ובנוסף תשנה את זויות הסרן כך שהפיניון יצביע לעבר הטרנספר, לא תהיה בעיה. בלי זה יהיו קצת רעידות.

ניר ל
14-09-06, 14:39
יחסית בזול זה ללכת לחרט שיקצר לי את גל ההינע ויאזן אותו, יעלה לי 100-200 ש"ח. אני יכול גם לקצר אותו בעצמי בחינם ולאזן אותו אצל יצרן גלי הינע. את ה CV עצמו יש לי בחינם.

יש לי בטרנספר זנב קצר מקורי עם מחזיר שמן פנימי, אני יכול לנסוע ללא גל הינע, ציר היציאה חשוף ועליו יש את הסליפ-יוק. אני לא מוצא את החיסרון של זה לעומת אלימינייטור - מה זה משנה אם הסליפ-יוק נמצע על גל ההינע או על הטרנספר ? (חוץ מאשר אורך הגל שבמקרה שלי הוא ארוך מספיק).

נמרוד
15-09-06, 09:29
יש הבדל עצום, הסליפ יוק בטרנספר נכלב (כליבה) ופועלים עליו כוחות כפיפה שנעשים גדולים עם הזוית בלי קשר לסוג הצלבים. לעומת סליפ יוק בדרישפט שעובד חלק וללא תלות בזוית.

ניר - תברר כל מה שצריך לגבי SYE, ותזמין כבר 2 (אחד בשבילי). יש קיטים לא יקרים שדורשים קצת עבודת חריטה, ראה קיט של RE.

ניר ל
17-09-06, 10:53
הבנתי נמרוד,

כל מה שאני צריך בשביל אלימינייטור זה יוק שמתאים לספליינים הקיימים ולייצר תבריג בקצה הציר.

asafk
17-09-06, 12:24
אפשר לייצר לבד אלימינטור- ייצרתי כזה לסופה לטרנספר 231. אם יש גישה לעיבוד שבבי בחינם- זה אפילו משתלם.. אם לא- עדיף לקנות.

אסף.

ניר ל
17-09-06, 13:25
http://www.off-road.com/jeep/cherokee/98/03_mar/RE_SYE/slip-yoke.html

http://www.ilovejeeps.com/forums/showthread.php?t=11567

מצאתי תאור התקנה של הקיט של RE, מתאים לטרנספר שיש אצלי, לישנים יותר יש גם אלמנט עם מחזיר שמן שמחליף את הזנב, סה"כ סיפור של 120$ עד הבית, נראה לי משתלם ביותר.
רק שצריך להוסיף לסיפור הזה יוק מתאים.

ניר ל
19-09-06, 11:34
חשבתי קצת, על אותו עיקרון של ה"קיט" של RE , אני יכול לקצר את היוק המקורי, לקדוח את הציר ולהבריז הברגה לבורג 8-9 מ"מ כדי להחזיק אותו במקום. אני מקבל אלימינייטור בחינם שאינו נופל מזה של RE.
ישנן שתי בעיות שאני צופה -
א- כדי לפרק את גל ההינע אני אצטרך לחלוץ את הצלב.
ב- ב CV שיש אצלי יש לינק בין שני היוקים שנראה לי חיוני משום מה... אם אני מבטל אותו אני מקבל שני צלבים שאינם תלויים אחד בשני ואז אני יכול לחבר כל אחד מהם לכל יוק שאני בוחר, מה באמת הסיבה שצריך לסנכרן בין שני הצלבים בתוך ה CV?

asafk
19-09-06, 11:38
הCV הוא יחידה אחת- בין שני הצלבים יש קפיץ עם גולה ששומר עליהם תמיד באותה זווית יחסית למישור האמצעי, אחרת זה לא CV.

לקצר את הגל ולהבריז לא מספיק, צריך לייצר גם מכסה חדש עם כתף למחז"ש.

אסף.

asafk
19-09-06, 11:42
קראתי עכשיו את הקישור- גם אצלך הסליפ-יוק המקורי הוא חיצוני ללא "קונוס" בזנב התיבה? (אם כן, באמת לא צריך מכסה)
בכתבה של יואב, כאן:
http://www.jeepolog.com/221.html
הטרנספר הוא עם "זנב".

אסף.

-->