התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מיגון ושיפורים הכרחיים לג'ימני



yuvalb
16-09-06, 17:25
שלום לכולם,
אני הבחור החדש בשכונה... מחר יהיה לי ג'ימני 2004 (אם לא יהיו הפתעות ברגע האחרון) סטנדרטי לחלוטין. המטרה היא ליסוע ביום-יום לעבודה ולטייל בסופ"שים בשטח. אין לי יומרות גדולות אבל הבנתי שקצת מיגון זה דבר מינימלי. אז אני רוצה לדעת :
1.מיגון - האם כדאי ? איזה סוג, כמה עולה (חלקים ועבודה בנפרד)ואיפה עושים ? האם אפשר לקנות חלקים ולהרכיב (הרכב יטופל על ידי עצמאית) ?
2.בנושא שיפורים הכרחיים נוספים - מה מומלץ וכמה באמת הכרחי ( בתור התחלה אני מעדיף את המינימום - לא מתכוון להשתגע בשטח )
תודה מראש ...
נ.ב. אם היתה התייחסות לנושא - לא מצאתי ואשמח להפנייה .

asafa
16-09-06, 18:07
מזל טוב

לדעתי אין צורך במיגונים לג'ימני, לפחות לא בהתחלה, תתחיל לטייל ותראה אם אתה מרגיש צורך, הגחון של הג'ימני מסודר נכון כך שאין חלקים בולטים ובנוסף הג'ימני מצוייד בשני סרנים חיים, כך שמרווח הגחון נשמר והוא פחות פגיע.

תתחיל לטייל רגוע תראה מה אתה אוהב (שבילים, סלעים וכו') וע"פ זה תחליט אם למגן או לא.

אמיר חסידים
16-09-06, 18:11
יובל שלום .
קודם כל ברוך הבא לפורום :lol:
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא שקודם כל תיסע.
תכיר את הרכב , תלמד אותו , תבין מהם חסרונותיו ויתרונותיו ובעיקר מהם חסרונותיך ומהם יתרונותיך כנהג שטח .
אחרי שתבין איך אתה אוהב לנהוג בשטח , תבין גם מה אתה צריך.

ואחרי ההקדמה שני דברים שאני הייתי ממליץ לכל ג'ימיני:

כמו שאני מכיר את הג'ימיני ( וזה לא הרבה )
כל מה שאתה צריך בתחום המיגונים הוא פגושים מאסיביים שאותם אפשר בהחלט לבנות לבד - יש כמה וכמה שרשורים על פגושים לסמוראי כל שעליך לעשות הוא להתאים מידות .

לגבי שיפורים : חובה צמיגי שטח . אם אתה רוצה גם להגדיל מידה מה טוב , רק תזכור שסביר להניח שזה מצריך הגבהה.


מזל טוב
יומצוין

yuvalb
18-09-06, 17:41
קיבלתי והפנמתי ...
בכל מקרה הייתי מעוניין לדעת מחירים של חלקים ועבודה ... וכמובן המלצות אישיות איפה לעשות מה - וזה באמת להמשך הדרך ( קחו בחשבון שיש לי מישהו שעושה לי את העבודה ולכן עדיף לי לקנות חלקים - במידה ולא דרושים כישורים יוצאי דופן ).
דבר נוסף - באחת התגובות דובר על שרשורים לפגוש ? הסבר יותר מפורט יעזור גם פה .

תודה מראש,

יובל

grunot
20-09-06, 18:53
ברוך הבא לפורום,
לאחר כמעט כשלוש שנים עם הרכב אני רק יכול לחזק את דברי ASAFA, הרכב בנויי היטב- כל המכלולים הרגישים הינם גבוהים ומוגנים יחסית.
לטעמי אין כל צורך במיוחד בתקופה הראשונה של היסתגלות לרכב שטח למגן ולדפן אותו.
תיסע , תטייל ,תעשה לעצמך סדר בראש איזה סוג נהיגת שטח אתה אוהב ורק אז תחליט אם ואיך אתה רוצה לשפר אותו (גלגלים, הגבהות יחסי העברה ושאר ירקות..).
בוא נגיד שלדעתי הדבר האחרון שהייתי משפר בג'ימני, היה באמת להרכיב לו רוקר-פאנלים ופגושים במקום הפלסטיקים המקוריים ומצ'וקמקים שלו...
אבל זו דעתי האישית.
יניב.

dkrauss
20-09-06, 22:01
וגם אני מצטרף לדעת החברים המכובדים לאחר שנתיים פלוס עם הגימיני לא נראה שהוא זקוק לשיפורים ומיגונים הגיפון הזה מסב לי הנאה ומפתיע ביכולות השטח שלו ולא רק אותי אלא גם חברים שלי שיש להם SUV's טראנו וטרופר....
הדבר היחידי שאולי כדאי לשקול למגן זה את הטרנספר וגם חשבתי לעשות זאת אך מרוב עצלות וחוסר זמן עדיין לא ביצעתי

בקיצור אם לא תשתולל יותר מידי עם גיפ מובטחת לך הנאה צרופה ממנו
וכמו כל ישראלי מצוי מאחר שיש לי גם מודל 2004 אוטומטי אני חייב לשאול כמה שילמת עליו ? :D

אלון_ק
20-09-06, 22:52
בוא נגיד שלדעתי הדבר האחרון שהייתי משפר בג'ימני, היה באמת להרכיב לו רוקר-פאנלים ופגושים במקום הפלסטיקים המקוריים ומצ'וקמקים שלו...
פגושים זה עניין אחד שהוא לא ממש חד משמעי, אבל בנושא רוקר פאנלים (מדרגות צד, ליתר דיוק. רוקר פאנל מסובך מאוד ויעלה הון לא קטן) אני חושב הפוך ממך - זה אחד הדברים הראשונים שהרכב הזה צריך וכנראה היחיד.

השיקול הוא דווקא כלכלי ולא כזה של נזק. כל ג'ימיני שנוסע בשטח - כמו כל סמוראי, אגב - מקפל את הקנט מתחת לדלת שמחבר את הפח הפנימי והחיצוני. בסמוראי זה מעיף (בסופו של דבר) את הפלסטיקים וזה באמת לא נורא, יש כאלו כמו זבל וממילא בונים רוקר בקלות. בג'ימיני זה סרט רע, כי הצד לא נראה טוב בלעדיהם וחדשים כאלו עולים יותר ממדרגות צד.

מיגון הטרנספר איננו הכרחי וזאת למרות הגובה שלו. רבים וטובים טוענים שכן משום שהוא בולט מעט מתחת לשלדה, אבל אין אחד שמצליח לפגוע בו (במיגון כן, אבל אתה תפגע אפילו במיגון גחון לג'ימיני. זה לא אומר כלום). חשוב יותר, הטרנספר ממוקם בדיוק כמו בסמוראי ואלו האחרונים נוסעים יותר בשטח (ככלל) ולא תמצא אחד שהצליח לעשות יותר מלגרד את בורג הניקוז מעט.

ההמלצה שלי היא כמו של כולם, תיסע קצת ואז תחזור לכאן. תתפלא כמה פרספקטיבות ישתנו בחודש-שניים. אם בכ"ז תחליט על מיגונים, אני יכול להמליץ על סדנאת אוברלנד בצפריה (ליד נתב"ג), אבל מן הראוי לציין שאני עובד שם מדי פעם אז אני לא אובייקטיבי.

eran4x4
21-09-06, 17:23
מיגון הטרנספר איננו הכרחי וזאת למרות הגובה שלו. רבים וטובים טוענים שכן משום שהוא בולט מעט מתחת לשלדה, אבל אין אחד שמצליח לפגוע בו (במיגון כן, אבל אתה תפגע אפילו במיגון גחון לג'ימיני. זה לא אומר כלום)
אני הצלחתי!
במקום שאף אחד לא היה חושב להכנס עם ג'ימני....
תושבות הטרנספר התעקמו קלות (התושבות מפח...) והדרישפט שפשף מוט רוחב של השלדה.
5 דקות מתחת לרכב עם ג'בקה ביד והטרנספר חזר למיקום המקורי...

yuvalb
21-09-06, 20:44
קודם כל תודה לכל מי שהגיב ועזר!!!
עכשיו לסיפור - נפלתי על סוחר חאפר וקיבלתי שכל ממש לפני הקנייה - כשראיתי שהרכב רשום זמנית על איזה מגרש ואילו המוכר הזדהה(מוזר) כשקרן אחרי שתפסתי אותו בשקר.
אז כרגע אני מחפש...ומתוסכל מזה,אבל אולי אני אמצא ג'ימני קצת יותר ישן שלא יכאב לי הלב יותר מדי בשטח .
יש איזה שנתון מוצלח ? אם אני לא טועה עד 2004 זה אותו הדגם ....

תודה
יובל

אלון_ק
21-09-06, 22:16
אז חטפת כזו בומבה שעיקמת את תושבות הטרנספר, אבל לטרנספר עצמו לא הצלחת להזיז?

I rest my case.

אם לרגע נניח שלו היו לך תושבות חזקות יותר הטרנספר היה נשבר, אזי הפתרון המתבקש הוא מיגון טרנספר. אני טוען כבר המון זמן שהמוצרים הקיימים בשוק נותנים מענה ברמה פחות טובה ממה שאפשר להוציא, אלא שכדי להוציא את הרמה הזו צריך לקום בנאדם שירצה את המיגון הנכון הראשון (וזה לא יהיה זול, עבודות CUSTOM טובות אף פעם לא זולות).

לענייננו, זה מקרה יוצא דופן ואתה יודע את זה. היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל, אם תרצה.

eran4x4
22-09-06, 00:03
כן

רק שזו לא היתה כזאת בומבה - התושבות מפח דק....

yoav
22-09-06, 17:26
קודם כל תודה לכל מי שהגיב ועזר!!!
עכשיו לסיפור - נפלתי על סוחר חאפר וקיבלתי שכל ממש לפני הקנייה - כשראיתי שהרכב רשום זמנית על איזה מגרש ואילו המוכר הזדהה(מוזר) כשקרן אחרי שתפסתי אותו בשקר.
אז כרגע אני מחפש...ומתוסכל מזה,אבל אולי אני אמצא ג'ימני קצת יותר ישן שלא יכאב לי הלב יותר מדי בשטח .
יש איזה שנתון מוצלח ? אם אני לא טועה עד 2004 זה אותו הדגם ....

תודה
יובל

אהלן יובל-
אותך כמעט הצליחו לרמות. עשה מצווה ופרסם פה ובג'יפטריפ על איזה רכב בדיוק מדובר שמנסים למכור תוך הסוואת בעליו האמיתיים (לינק למודעת המכירה ישרוף אותו אצל הרבה מגולשי האתרים פה). קונים פוטנציאלים רבים מסתובבים פה בפורומים, ואולי תצליח לחסוך ממישהו עגמת נפש רבה, וגם להקשות קצת על המוכר השקרן. כאמור- מצווה. גם לפרסם אנשים ומקומות טובים שכולנו נדע, וגם לפרסם את אלו שיש להשמר מפניהם.

שנה טוב.

rafi
24-09-06, 21:15
אבל בנושא רוקר פאנלים (מדרגות צד, ליתר דיוק. רוקר פאנל מסובך מאוד ויעלה הון לא קטן) אני חושב הפוך ממך - זה אחד הדברים הראשונים שהרכב הזה צריך וכנראה היחיד.

השיקול הוא דווקא כלכלי ולא כזה של נזק. כל ג'ימיני שנוסע בשטח - כמו כל סמוראי, אגב - מקפל את הקנט מתחת לדלת שמחבר את הפח הפנימי והחיצוני. בסמוראי זה מעיף (בסופו של דבר) את הפלסטיקים וזה באמת לא נורא, יש כאלו כמו זבל וממילא בונים רוקר בקלות. בג'ימיני זה סרט רע, כי הצד לא נראה טוב בלעדיהם וחדשים כאלו עולים יותר ממדרגות צד.

מיגון הטרנספר איננו הכרחי וזאת למרות הגובה שלו. רבים וטובים טוענים שכן משום שהוא בולט מעט מתחת לשלדה, אבל אין אחד שמצליח לפגוע בו (במיגון כן, אבל אתה תפגע אפילו במיגון גחון לג'ימיני. זה לא אומר כלום). חשוב יותר, הטרנספר ממוקם בדיוק כמו בסמוראי ואלו האחרונים נוסעים יותר בשטח (ככלל) ולא תמצא אחד שהצליח לעשות יותר מלגרד את בורג הניקוז מעט.



אלון,
עכשיו הצלחת לבלבל אותי ,
כבר הייתי בטוח שהטרנספר הוא הראשון שאני ימגן השבוע...
אם אני לא טועה בנית כבר רוקר פאנל לג'ימני נכון ?

אלון_ק
24-09-06, 21:49
כן, כבר בניתי רוקר פאנל לג'ימיני. ככה אני יודע שזה סרט...

אני יכול לשחזר את זה, אבל זה לא יהיה זול. אני גם עובד בימים אלו בסדנאת אוברלנד (עד פתיחת שנה"ל ב5 בנובמבר) כך שבנושא מחירים אתה צריך לדבר עם ארז ולא איתי.
לי יש גם תכנון למיגון טרנספר של ג'ימיני שלדעתי עולה עשרות מונים על הקיים בשוק (מקדם גרר מופחת משמעותית, פגיעה פחותה במרווח הבטן בכמות נהדרת, אפשור התאמת עומסים גבוהים לטרנספר ללא שינויים נוספים ועוד מיני הפתעות). התכנון עצמו שייך לאוברלנד, אז שוב - ארז הוא הכתובת אם זה מעניין מישהו.

asafa
18-01-07, 10:59
לי יש גם תכנון למיגון טרנספר של ג'ימיני שלדעתי עולה עשרות מונים על הקיים בשוק (מקדם גרר מופחת משמעותית, פגיעה פחותה במרווח הבטן בכמות נהדרת, אפשור התאמת עומסים גבוהים לטרנספר ללא שינויים נוספים ועוד מיני הפתעות). התכנון עצמו שייך לאוברלנד, אז שוב - ארז הוא הכתובת אם זה מעניין מישהו..

אלון,
המיגון כבר למכירה, או עדיין בשלב הפיתוח?

אלון_ק
18-01-07, 19:53
אין ביקוש בשוק = אין מיגון. כרגע אין ביקוש בשוק...

אם יקום בנאדם עם רצון לקבל אחד כזה ועם מוכנות לשלם על זה (וזה לא יהיה זול לייצר רק אחד) אין לי בעיה לבנות לו אותו.

asafa
18-01-07, 20:29
תודה, אם היה ביצור סדיר במחיר סביר,כנראה הייתי מתקין אחד, עדיין לא החלטתי אם צריך או לא.
לפני שבועיים עלינו את נחל דימונה, היה קשה וזו היתה הפעם הראשונה שחשבתי שכדאי למגן, אם הוא היה ממוגן הייתי מנסה יותר באגרסיביות , אבל בגלל שהוא לא, זה הצריך יותר נסיונות, עליתי יותר בעדינות.

השאלה היא האם בכלל יש צורך ממשי, או שזה רק בראש?

אלון_ק
18-01-07, 22:01
לא צריך מיגון לטרנספר לג'ימיני ב90% מהמקרים, אבל מה שג'ימיני בהחלט צריך זה חיזוק תושבות טרנספר. המתקון שלי פשוט הורג את שני הציפורים במכה אחת; ממילא החלק שמסבך הכל זה התושבות ולא המיגון, הוא דווקא די פשוט ולא יקר. העניין הוא שזה פשוט דבילי להכניס את כל העבודה שעשיתי על התושבות ואז להתעלם ממיגון הטרנספר שהוא כזו תוספת זניחה למחיר וסוף סוף פתרון טוב למיגון עצמו ולא איזה פלטה מעפנה.
זה גם מאפשר הנמכת טרנספר להגבהות גדולות במיוחד, לא שיש כזה דבר בארץ בנתיים אבל אני בטוח שעוד 3-5 שנים יהיה. זה אפילו מסוגל לתאם טרנספר של סמוראי, אם מישהו היה רוצה להתקין יחסי העברה נורמליים בג'ימיני.
לתושבות, כמובן, אין שום פתרון בשוק היום חוץ מלקנות חדשות כשהתושבות הקיימות מתעקמות. לחזק אותם זה אפשרי, זה יעיל בערך כמו לחזק את מיגון מיכל הדלק המקורי. יעבוד, אבל יהיה עבודה חוראנית, יראה ככה ובסופו של דבר גם יחזיק ככה.

רשימת יתרונות מרשימה, אבל איפה השוק היום? כרגע לא מעניין אף אחד.

-->