צפייה בגרסה מלאה : תוספות לדשבורד מעץ?
הי,
במסגרת המחקר המקדים לפרויקט "איך לשפר את הדשבורד של הסמוראי" אני רוצה להוסיף מעל הדשבורד הרגיל תוספת שתכיל נוריות ואולי דברים אחרים.
תהיתי אם כדאי לעשות את הקופסא שמתחברת ללמעלה של הדשבורד מעץ. אני יודע שיש דרך לצבוע את העץ שיהיה מוגן מפגעי הטבע וכולי.
מה אתם אומרים?
בומס הקופץ
25-09-06, 02:54
אני לא סגור כל כך על מה אתה רוצה לעשות (גודל של קופסה, מיקום, מטרות) אבל בגדול הייתי מציע לא לשים עץ אמיתי מעל הדשבורד, אלא אם כן אתה מרפד אותו מאוד (את העץ לא את הדשבורד:) ).
תהיה לך בעיית קיבוע אמיתית בחלק העליון של הדשבורד, במיוחד ברכב שטח. זה האזור הכי דק מבחינת חומר בדשבורד. במקרה הטוב בזמן מאמצים רק החלק יעוף עם הברגים, במקרה הרע זה יסדוק\יקרע לך גם את הדשבורד, אני אשתדל לצלם לך הרפתקאה דומה אצל חבר.
מבחינת חומר, אני הייתי משתמש בפולאוריטן מוקצף וציפוי של פוליאסטר. הוא יותר קל פחות דחוס ומאפשר לך לעצב דברים ביותר קלות, ואפשר לצבוע אותו אחרי זה בצבעים עליזים של עץ :razz: . מצד שני זה לא זול.
GodsFather
25-09-06, 08:22
כקודמי גם אני לא יודע מה אתה מתכנן לעשות אבל אני מכיר חנויות שמוכרות תוספות לדשבורד לצורכי לוחות שעונים וכד' - כמו שיש בדר"כ בכל רכבי ה"ספורט" המוכרים,ששם יש שעוני גדישה וכד' - אולי כדאי לך לבדוק בחנויות משפרים ותגלה בסוף שמה שאתה מתכנן ,מישהו כבר מייצר ובמחיר ששווה רכישה במקום ניסוי וטעיה/תהיה/תעיה או איך שלא אומרים את זה... :-|
אז עדיף בעצם לחבר קופסת פלסטיק מוכנה ולא קופסת עץ?
בומס הקופץ
26-09-06, 00:41
בוא תגיד לנו בדיוק מה אתה רוצה לעשות ואיפה אתה רוצה למקם וננסה לעזור לך לתכנן את זה. קשה מאוד לעזור לך אם לא ברור מה אתה רוצה, כרגע אנחנו סתם זורקים באוויר ניחושים ולכן התשובה לתיבת פלסטיק לא נראת לי רלוונטית.
אני רוצה לשים שורת חיוויים במקום נראה לעין.
למשל, החיוויים של האיתותים מוסתרים אצלי מאחורי ההגה ואני צריך להתקרב ולהציץ אם אני עדיין מאותת או לא. זה לא כיף.
חוץ מזה, ההגה משחרר לי את האיתותים מהר מדי. היה לי רעיון לשים גם מתג ידני של איתותים.
מעבר לזה, אני שוקל מתישהו לחבר מחדש את פנסי הערפל שפירקתי ואני רוצה שיהיה לי חיווי אם הם דולקים או לא.
ואם אני לא אצליח לתקן את התאורה האחורית של השעון בקונסולה המרכזית אז אני פשוט אחפש איזה שעון אחר ובטח אני ארצה להכניס אותו גם לקופסה הזאת.
וזהו. אז אני רוצה לבנות קופסה קטנה ודקורטיבית שתשב מעל הקונסולה המרכזית ושם זה יהיה.
GodsFather
27-09-06, 07:43
ולדעתך הקונסולה לא תסתיר לך את שדה הראיה ? אני ממליץ להתקינה מעל מרכז הדש-בורד
מעל התא הקטן בסמוך לשעון. או לנצל את התא הקטן הנ"ל כחלק מהקונסולה על ידי סגירתו ועיצוב הסגירה בהתאם לשעונים ומתגים שאתה רוצה לשים.
יש לך דוגמאות של מתגים , נורות ושעונים שאתה רוצה שיהיו בקונסולה ? חשוב לתכנן אותה לפי המידות שלהם כדי שלא תתקע אם קונסולה ענקית מידי לטעמך או כלל לא פרופורציונלית.
שוב , דעתי בלבד, אבל אם כבר אתה מתחיל לעצב, לפחות לעצב נכון.
האמת שעוד לא הגעתי לשלב של לדעת איזה מתגים אני רוצה שם כי אני עוד לא סגור במאה אחוז מה אני רוצה לשנות ועד כמה זה בר שינוי.
כרגע יש אוסף של רעיונות שאני צריך לבדוק כמה מהם ברי ביצוע ומה צריך לעשות כדי שזה יקרה.
יש לי מלא שטויות שעשו בעלים קודמים ברכב כולל בלאגן במערכת החשמל ואני רוצה במכה אחת או שתיים לסדר את הבלאגן וגם להתקין מה שאני רוצה על הדרך.
את הקופסא אני מתכוון למקם מעל החלק המרכזי של הדשבורד. אני לא יודע אם התא שיש לי השעון בדאשבורד מספיק בשביל כל מה שאני רוצה וגם לדעתי יהיה יותר יפה לשפצ"ר משהו סולידי בחוץ.
אני עכשיו אוסף רעיונות כלליים ובודק בכלליות אם יש דברים שהם ברי ביצוע או לא כדי לדעת באיזה קו אני רוצה ללכת.
דרך אגב, שאלה חשובה: האם כדאי ללכת לחשמלאי שיעזור לי עם החשמל ברכב? רוב חשמלאי הרכב שאני מכיר מבינים בכללי בחשמל הרכב ולפעמים יוצרים בלאגן יותר מאשר מסדרים.
בומס הקופץ
28-09-06, 13:19
הכל בר ביצוע, זה רק שאלה של זמן, כסף, והרבה תיכנון.
נתחיל עם השאלה החשובה: אני באמצע לחווט את כל המערכת מחדש. מהרבה בחינות זה מתיש כי זאת סתם עבודה שחורה. אתה מסתכל בדיאגרמה בספר ומחליף חוטים לפי הצבעים. זה פחות מסובך מלהחליף צלב, רק שזה הרבה עבודה וגם הוצאה לא קטנה על החוטים עצמם (אתה תוציא אותה ממילא אצל חשמלאי רכב).
לגבי עיצוב, כמו שאמר אמיר יש הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון (זה לא נכתב בסדר חשיבות):
1. שדה ראיה, אם אתה לא ממקם את החיווים בתוך הדשבורד עצמו, אתה תמיד תמצא את עצמך מתמתח קצת בשביל לראות דברים באזור שבו מיקמת את החיווי. זה אומר שהחיווים חייבים להיות מצד אחד קטנים מצד שני מספיק ברורים בשביל שתוכל להבין אותם.
2. נגישות, פנים הקופסה צריך להיות נגיש למקרה של תקלות, מה שאומר שצריך ליצור לה מנגנון פתיחה או ניתוק.
3. קיבוע נכון שלא יפריע לנגישות (קצת אוקסימורון עם נגישות אבל עם תכנון נכון זה אפשרי)
4. צמצום נזקי חורים, לתכנן נכון איפה באמת אפשר לקדוח בדש בורד בשביל להעביר את החיווט, בצורה כזאת שהחיווט לא יפגע באף מערכת אחרת.
5. החומר שממנו עשויה הקופסה (ההמלצה של למטה תקפה) והצורה שלה.
שיהיה בהצלחה.
הייתי מציע לך לעבור על האשכול שלי,
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=118174
הוא עוסק בין היתר גם במה שדיברת כאן, וגם בעוד קוסמטיקה שלפי הכיוון מחשבה נראה לי תעניין אותך
בכל מקרה, אני אשמח להתייעץ ואם תעדכן אותי במה עשית בסוף כי אני עדיין בדילמה אם להתחיל לבנות את כל הדשבורד מחדש
אלעד - 0523407094
תודה. עקבתי אחרי השרשור הזה במהלך הדיון עליו.
אין לי אינטרס לבנות את הדשבורד מחדש כי זה יגזול ממני הרבה יותר זמן ממה שיש לי בין העבודה ללימודים והחיים האישיים וגם ישבית לי את הרכב ליותר מיום שזה בלתי מקובל כי זה הרכב היחיד שלי.
אני בגדול רוצה לייפות קצת את הדשבורד, לתקן כמה שטויות של בעלים קודמים וגם לשפר פה ושם איפה שאפשר. אחד הדברים שאני מת לראות זה את הדשבורד מאיר עם כל מיני חיוויים כשאני נוסע בלילה. כרגע אני רואה רק גוש שחור וחשוך ורק הפאנל של הרדיו דיסק המעפן שלי מאיר (לגנבים: אל תתאמצו לגנוב אותו, יש מגעים רופפים בין הפאנל לרדיו, הוא לפעמים לא פולט לי את הדיסק שהכנסתי ולפעמים נכבה לאיזה שניה..)
סוף סוף חפרתי קצת בתוך הקונסולה המרכזית והאמת שלא החזקתי מעמד וחפרתי קצת מתחת להגה כדי לראות מה ומי הולך שם.
אם מעניין אתכם, הנה קישור לתיעוד ה"ניתוח":
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=15811
משהו שמצאתי באינטרנט, לא מספק אותי אבל אולי יספק אותך...
http://www.freewebs.com/sksamurai/pictures.htm
תודה על הקישור. מצא חן בעיני הרעיון של הרקע הלבן בלוח השעונים.
אני צריך לחשוב על זה כי עלה לי כבר הרעיון להפוך את האור האחורי בלוח השעונים לכחלחל במקום הצהוב שיש היום.
אם יש לך רעיון בכיוון אז אני אשמח לשמוע.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.