צפייה בגרסה מלאה : הורדה מהכביש
:-( אני בעליו של CJ8 והיום עצרה אותי לבדיקה ניידת של משרד התחבורה לאחר בדיקות כביכול של בוחן נאמר לי שהוא מוריד את הרכב מהכביש בגלל גובהו ברכב ישנם נדנדים/משולשים מאורכים וכמו כן בודי ליפט שאלתי היא האם ניתן לעשות משהו בכדי שהגובה יוכר ברשיונות והאם הבודי ליפט הוא אינו חוקי כפי שצויין? בתודה מראש
six 4 life
25-09-06, 19:27
הבודי ליפט לפי ההגדרה לא חוקי. השאלה היא מה האורך שלו אצלך. כנראה שמספיק כדי להבחין בו.
בכל אופן לגבי זה- ההמלצה העיקרית והיחידה היא לפרק את הבודי ליפטים בכל מקרה, הם גורמים לנזק מצטבר לתושבות הבודי של הג'יפ שלך, מעבר להיותם לא חוקיים.
לגבי המשולשים- על פי החוק קיים מרחק "מקסימום" מסויים שמותר מבורג לבורג, בשאקל הקפיץ.
לי ידוע שעד 14 ס"מ מבורג לבורג זה עדיין חוקי.
במידה והוא לא מדד עם מטר את המרחק בין בורג לבורג, תמדוד אתה. אם המרחק בין מרכז בורג עליון במשולש, למרכז בורג תחתון במשולש- הוא פחות מ14 ס"מ, הסעיף הזה יכול היה מבוטל על ידך, במידה והיית אומר לו שאתה דורש שהוא ימדוד עם מטר את מרחק הברגים זה מזה.
בגדול- אפשר לאמר שיצאת בזול (הכל יחסי, עדין יש את עניין הקנס)
הבעיה העיקרית היא הבודי ליפט
להחליף שאקלים לקטנים יותר זה עניין פשוט ביותר.
מצטער לשמוע על העוול שנגרם לך,
אף פעם לא נעים לשמוע על הורדות מהכביש.
בהצלחה בהמשך.
זה:
לגבי המשולשים- על פי החוק קיים מרחק "מקסימום" מסויים שמותר מבורג לבורג, בשאקל הקפיץ.
לי ידוע שעד 14 ס"מ מבורג לבורג זה עדיין חוקי.
מאד מעניין ומאד חשוב, אם זה נכון. אתה יכול להביא סימוכין לאמירה הזאת?
שימי - משתתף בצערך. אין לך ברירה אלא לעבור טסט חוזר עכשיו. להבא, נסה לחדד את החושים שלך, אותם חושים שמאפשרים לחיה נרדפת לזהות את הטורף בזמן ולברוח. ובהרבה מזל.
אין אפשרות לרשום את גובה הג'יפ, זה לא משהו שמופיע ברשיון. הבוחן הוריד אותך על סעיף שנקרא "שינוי מבני", על פי שיקול דעתו. מה שמושך את העין שלהם זה אכן הבודיליפט, ואין הרבה מה לעשות בנדון, בודיליפט הוא שינוי מבני בולט מאד לעין שכל שוטר וכל בוחן מכירים. בודיליפט הוא בכל מקרה שינוי שאין בו תועלת אמיתית בדרך כלל, רעיון טוב להוריד אותו וזהו.
six 4 life
25-09-06, 21:10
זה:
מאד מעניין ומאד חשוב, אם זה נכון. אתה יכול להביא סימוכין לאמירה הזאת?
סימוכין רסמי על נייר אין לי, אבל בזמני שהייתי נוסע על משולשים כאלו, השוטר שעצר אותי לבדיקת רשיונות החליט שהמשולשים לא נראים לו.
הופ- הלך ושלף מטר מהרכב. מדד מבורג לבורג, טען את הטענה שהעלתי כאן ושיחרר אותי לדרכי.
לגבי גובה מקסימום בין בורג לבורג- אני בטוח ב100% שיש. לגבי 14 ס"מ, אני כמעט בטוח, ואדם שנמצא "במערכת" אישר לי את זה. למרות- שאני גם לא בטוח אחרי הכל.
כידוע בנושא הסיקסים, שוטר יכול להעלות לך טענות מופרכות ואין לך מה לעשות בנידון (לדוגמה לטעון שלא מעניין אותו המרחק בין בורג לבורג, המשולשים האלו לא חוקיים) וכו'.
עוד מקרה שקרה לי הוא, שניגשתי בעבר לטסט עם המשולשים הנ"ל.
מנהל המכון ראה את הג'יפ, ניגש אלי טרם הכניסה למסלול, אמר לי שהוא לא מוכן שהג'יפ יכנס לבדיקה אצלו בגלל המשולשים, ואמר לי ללכת לקחת את הכסף על הכניסה למכון חזרה.
במכון אחר, הם לא היוו שום בעיה.
כך כל הנושא הזה נראה, לכל אחד יש דיעה אחרת (שוטרים, בוחנים, מכוני טסטים), נשאר לנו רק לתמרן בינהם...
סימוכין רסמי על נייר אין לי, אבל בזמני שהייתי נוסע על משולשים כאלו, השוטר שעצר אותי לבדיקת רשיונות החליט שהמשולשים לא נראים לו.
הופ- הלך ושלף מטר מהרכב. מדד מבורג לבורג, טען את הטענה שהעלתי כאן ושיחרר אותי לדרכי.
לגבי גובה מקסימום בין בורג לבורג- אני בטוח ב100% שיש. לגבי 14 ס"מ, אני כמעט בטוח, ואדם שנמצא "במערכת" אישר לי את זה. למרות- שאני גם לא בטוח אחרי הכל.
...
הדבר היחידי שיכול להכיל מידה זו הוא הספרות של היצרן, אבל אותה אנחנו הרי מכירים, וכמדומני שאין בה מידה. שי שרטוט, אבל אין מידה.
מהכרות עם תקנות התעבורה, אין מצב שקיימת שם מידה ספציפית, ותחשבו על זה, מידה לכל חלק של כל רכב?
סתם התעלק עליך, אותו שוטר, הסתלבט עליך, ואתה קנית את זה....:twisted:
six 4 life
25-09-06, 21:37
יש מצב
אבל בזמן האחרון אני רואה הרבה שוטרים יוצאים עם מטר מהרכב, קטע חדש? :mad:
ואגב עכשיו חבר אמר לי שינוביץ' מוכר את המשולשים הנ"ל בטענה המדוברת. עד 14 ס"מ מבורג לבורג מותר.
יש מצב
אבל בזמן האחרון אני רואה הרבה שוטרים יוצאים עם מטר מהרכב, קטע חדש? :mad:
ואגב עכשיו חבר אמר לי שינוביץ' מוכר את המשולשים הנ"ל בטענה המדוברת. עד 14 ס"מ מבורג לבורג מותר.
אגב "מטר הרכב" - נקודה שהם חייבים למדוד עם מטר, לפי הוראות המשטרה, זה במצב בו הם מציבים מלכודת מהירות, וחובה עליהם למדוד ולציין את מקבילות הרכב לכביש בו הם מודדים מהירות בסנטימטרים.
אולי לזה אתה מתכוון?
סעיפים 8 ו-9:
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=2209&stc=1
six 4 life
25-09-06, 22:12
אני מדבר על שוטרים שיוצאים מהרכב עם מטר ומודדים שברים שונים ברכבים
דוגמה להתעלקות שראיתי דווקא לא מזמן- טנדר, סולם בולט ממנו החוצה עם משולש עליו
שוטר הוצר אותו בצד
יוצא עם מטר
מודד את הסולם מהרכב, ותקע לו דו"ח
נחש מה, מסתבר שגם לזה יש מרחק מקסימום שמותר לו לצאת החוצה. אחרת השוטר הזה סתם האכיל אותו ב500 ש"ח דו"ח.
six 4 life
25-09-06, 22:13
שברים- דברים.
חנן-ג'יפולוג
25-09-06, 22:25
מותר לדברים לבלוט מטר אחורה והם חייבים להיות מסומנים במשולש זוהר.
אתה אמור לזכור את זה מהתיאוריה של הרישיון. אצלך זה עוד טרי ;-)
AvigdorAharon
25-09-06, 22:27
נחש מה, מסתבר שגם לזה יש מרחק מקסימום שמותר לו לצאת החוצה. אחרת השוטר הזה סתם האכיל אותו ב500 ש"ח דו"ח.
נכון, וזה מופיע בתקנות:
מותר למטען לבלוט מטר לאחד מקצוות הרכב (קדימה או אחורה, לא לשני הכיוונים).
כמובן שהמטען חייב להיות מסומן במשולש אדום מאחור או משולש עם מחזיר אור לבן, מלפנים.
ד"א, זה מופיע בכל ספר תאוריה...
אביגדור
חנן-ג'יפולוג
25-09-06, 22:28
אתה לא מקורי, אביגדור, וגם לא זריז מספיק.
השאקלים האורגינלים גובהם כמדומני 13 סנטימטר אז 14 ממש בקושי מרים את הרכב ואם אני מוריד את המשולשים והבודי ליפט אז הרכב ממש נמוך
חנן-ג'יפולוג
25-09-06, 22:50
"ממש נמוך" זו לא הגדרה טובה. בדוק כמה ס"מ יש בין הסרן הקדמי ובין הבמפסטופ, וכנ"ל בסרן האחורי. תחזור אלינו, ונאמר לך אם זה נורמלי או נמוך.
הבודיליפט ממילא לא תורם לך כמעט כלום חוץ מפוזה מטופשת, אלא אם כן אתה עם צמיגים 33 אינטש או גדולים יותר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.