צפייה בגרסה מלאה : מפרק אוניברסלי או "מהירות קבועה" בסרן קידמי
itay-rover
02-10-06, 18:02
בהמשך לנושא שהועלה בפורום הנדסה,אינני רוצה להסיט את הדיון שם ולכן אני שואל כאן.
כחלק מפרויקט גדול על הסדרה 3 שלי(שיתואר בהמשך בכתבה),האם בסרנים הקידמיים בדיפנדר או בדיסקברי המפרקים שבתוך הפעמון(יד סרן,נאבה) הם מסוג universal joint או constant velocity ?
יש היגיון במפרק מסוג מהירות קבועה,מאידך,אני מניח שהדיפרנציאל מפצה על הפרש המהירויות הנובע מהפרש הפאזה.
בסרן קדמי של לנדרובר, יש CV ג'וינטים, במבנה של בירפילד.
אסף.
itay-rover
02-10-06, 21:53
תודה על האינפורמציה!
אני בעיצומו של פרויקט "מתיחת פנים",תיעוד מובטח בהמשך, בגדול מדובר על הסבה למנוע וי 8 גיר חמישה הילוכים, תיבת העברה של דיסקברי טיפול מעמיק בשילדה ועוד......(על רגל אחת,ניתן לאמר הסבה ל stage 1)
לעינייננו,כרגע יש לי צלבים אוניברסליים בסרן הקידמי,והתצורה הולכת להיות הנעה קבועה לכל ארבעת הגלגלים עם דיפרנציאל מרכזי כמובן.
השאלה היא עד כמה עליי להיות מוטרד מהעניין שאין לי c.v joint בסרן הקדמי?
הי ,
אם אתה מדבר על המפרק שבתוך הפעמון - אז בהחלט יש לך בעייה :
מפרק מסוג universal joint נותן אפשרות לזוויות של עד 15 מעלות בזמן סיבוב.
מפרק מסוג Constant Velocity Joint נותן אפשרות לזווית הרבה יותר גדולה בזמן סיבוב - מעל 50 מעלות.
כלומר אם תרכיב שם universal joint - הם יגמרו את חייהם מהר מאוד .
במפרק מסוג universal joint משתמשים למשל לדרייבשאפטים - מכיוון ששם הזוויות מגיעות מקסימום ל20 מעלות.
אמיר.
איתי, אין לי תשובה, אבל קבל כמה עובדות בשטח -
בצ'רוקי XJ שלי יש צלבים רגילים בסרן הקדמי (סרן זהה לסופה), ומפרק CV (צלב כפול) בצד הטרנספר של הדרישפט הקדמי. רוב הצ'רוקים בעולם נוסעים עם תיבת העברה 231 ללא דיפרנציאל מרכזי, בהנעה 2X4 על כביש בדיוק כמו סופה. בדגמים מסוימים יש טרנספר 242 עם דיפרנציאל קדמי ועם אפשרות ל4X4 קבוע על הכביש.
בדגמים המתקדמים יותר של גראנד צ'רוקי עם השנים אתה רואה פחות ופחות צלבים, אני לא יודע מאיזו שנה בדיוק אבל יש מיסבי CV "פעמונים" בסרן הקדמי, ובדגמים החדשים WJ ראיתי שיש גם קופלונגים בדרישפטים, בדומה גם לדיסקברי. כלומר במכוניות מודרניות שנועדו באמת לסוע פול-טיים 4X4 ולהיות שקטות ונעימות, יש התרחקות מצלבים.
הרכב שלך לדעתי לעולם לא יהיה רך, נעים או שקט, יהיו כל כך הרבה רעשים מכל כך הרבה כיוונים ככה שאני לא חושב שזה קריטי, ואתה יכול ללכת על הכיוון של הצ'רוקי הישן... לעומת זאת בצ'רוקי לא חייבים ליסוע 4X4, יש אופציה לנסיעה בהנעה אחורית בלבד וזה איך שאני נוסע בכביש ביום-יום בכל מקרה.
מסתבר שיש עוד כמה סיבות :
כתבה בנושא - http://www.aa1car.com/library/cvjoint1.htm
נא להסתכל במיוחד בחלק עם הכותרת :
WHY A CV JOINT AND NOT A U-JOINT
אמיר
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.