צפייה בגרסה מלאה : נוהל פירוק משאבת ואקום
נראה לי שמשאבת הואקום ב TDI300 גוססת.
בספר כתוב שלפני פירוק הברגים של משאבת הואקום המנוע חייב להמצא ב נ.מ.ע.
למה זה טוב? ואיך אני יודע שאני בנקודה המתה העליונה?
משהו פרק והרכיב באופן שונה?
אהלן ...
מכיוון שהייתי בסיפור הזה ותיקנתי לבד, כמה נקודות :
שאלתי במוסך - זה ממש לא קריטי - הנק' הזו אומרת פשוט אם הבוכנה בחוץ או בפנים.
יותר חשוב - תבדוק את השסתום האל-חוזר שמתחבר לבוסטר של הבלמים ,
משאבת וואקום לא הולכת סתם ככה , אלא בגלל שהיא עובדת שעות נוספות.
תבדוק את הצינורות ווואקום אם הם לא סדוקים.
אם תחליף את השסתום האל חוזר - יכול להיות שתפתור את הבעייה (עולה 50 שח)
המשאבה מתחילה לנזול בגלל שהניטים מתרופפים , שני חלקי המשאבה מתרחקים אחד מהשני ומתחיל לנזול שמן מהאטם בינהם.
אפשרות אחת לקדוח את הניטים ולהחליף בברגים עם אומים. (לבצע כל בורג עד הסוף לפני שעוברים לבורג הבא - כלומר לא לקדוח את כל הניטים בבת אחת )
מכיוון שמפרקים את המשאבה ף הבוכנה שלה מתאימה בכל מקרה לזיז - לכן לא צריך לכוון שום דבר.
אפשרות שנייה - לקנות משאבה חדשה , (היא תתקלקל גם אם לא תחליף שסתום אל-חוזר תקול)
צריך לכוון את הזיז ככה שיתאים לבוכנה , המשאבה מגיעה כשהבוכנה בחוץ - פשוט צריך להסתכל שהזיז נימצא בפנים ולא בחוץ. (אם לא מתאים אתה יכול לסובב קצת את המנוע.)
אמיר.
איציק - 4X6ZH
12-10-06, 11:00
הכח הדרש להפעלת המשאבה הוא גדול . ( בתוך המשאבה יש קפיץ חזק )
כדי שיהיה לך קל להרכיב \ לפרק את המשאבה ( שלא יהיה לחץ על הברגים )
כדאי לעשות את פרוק הרכבה כאשר זיז ההפעלה של המשאבה ( זה שנמצא על גל הזיזים בתוך המנוע )
יהיה במצב רחוק מפין ההפעלה של המשאבה .
מצב זה הוא כאשר המנוע נמצא בנקודה מתה עליונה ( TDC )
אתה יכול לזהות זאת על ידי סימנים על גלגל הרצועה התחתון ( יתכן ויש עוד דרך ב בדגם שלך )
איציק
תודה לכולם,
ניקיתי טוב טוב את השטח משמן ובוץ, הנעתי והתבוננתי מאיפה נוזל לי שמן. השמן נזל מבין הניטים.
פירקתי אתמול, קדחתי את הניטים והחלפתי לברגי 5 מ"מ עם אום נעילה.
יש לי הרגשה שעדיין נוזל משם, מאוחר יותר אני אזחל שוב, אנקה ואבדוק האם הנזילה מאותו מקום.
בכל אופן העבודה קשה שם מכיוון שלא רציתי לפרק את תמך בית המסנן, הנ"ל מוחבר דרך 2 ברגי ראש המנוע לבלוק המנוע (טמטום של תכנון). העבודה מתחת לתמך קורעת את הידיים לחתיכות, במיוחד אם יש לך ידיים גדולות.
אמיר, את השסתום החלפתי בשנה שעברה לחדש.
הצינורית שיוצאת ממשאבהת הואקום לא במצב מזהיר, יכול להיות שאחליף אותה אם אמצא אצל ג'קי. אם לא אני אחליף את על הצינור עד לשסתום בצינור תחליפי ואיכותי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.