PDA

צפייה בגרסה מלאה : טנדר מזדה 2000 - רכב נחנק בנסיעה אחורה ? [הכותרת נערכה]



פרבר
12-10-06, 23:04
יש לי טנדר מזדה שנת 2000 ובזמן האחרון שאני משולב 4X4 בנסיעה לאחור בעיקר בסיבוב ישנה היתנגדות גדולה עד כדי כך שהטורים של הרכב יורדים והרכב כאילו נחנק בבדיקה לא יסודית נראה שיש רעש מהטרנספר אבל זה נראה לי עדיין קצת לא ברור עם משהו נתקל בעבר או יכול לעזור או להפנות אותי למקום שיכול לעזור אני אשמח
תודה עודד

(הכותרת נערכה ע"י המערכת.
"מבקש עזרה בבעיה טכנית" זו סיבה לכתוב מצויינת הודעה בפורום, לא כותרת מתאימה, כי היא לא מספקת ככותרת אינפורמטיבית.
אנא הקפידו על כותרות אינפורמטיביות.)

yscheiner
12-10-06, 23:44
אני חושב שזה בגלל עודף המשקל של פטרה מאחורה...

או חוסר הבשר בפוייקה האחרון, אתה מתחיל לדמיין דברים.

זאביק
13-10-06, 02:44
האם זה קורה רק בנסיעה אחורה ?
האם הנסיעה קדימה מייד אחר כךגם קשה, ואחר כך משתחררת ?

הייתי חושד במנגנון מתיחה של הבלמים האחוריים.
אני לא מכיר את המנגנון של המזדה, אבל אלו בלמי תוף, ולרוב לבמי התוף יש מנגנון מתיחה אוטומטי שנמתח בנסיעה אחורה.

פרבר
13-10-06, 06:34
יובל בקשר לפטרה אני לא בטוח שזה משפיע אבל זה שהפויקה היה לא משהוא בלי בשר ובילבל לנו את החושים זה בטוח

פרבר
13-10-06, 06:50
זאביק
יכול להיות שהסיעה יותר קשה גם קדימה יותר קשה לי להגיד אבל בכל מקרה זה קורה רק ב 4X4 אז לא נראה לי שזה קשור לברקס

yscheiner
13-10-06, 12:23
אני מכיר תופעה שאני בטוח שרבים אחרים יוכלו לאשר אבל היא רלוונטית לנסיעה קדימה ואחורה יחדיו (אולי אחורה זה יותר מורגש, לא בדקתי).
כאשר אתה משלב את ההנעה האחורית יחד עם הקידמית (4X4) ברכב שאין בו דיפרנציאל מרכזי (כמו טנדר מזדה או טויוטה היילקס) אתה לא מאפשר לגלגלים הקידמיים והאחוריים לנוע במהירויות שונות (עבודת הדיפרנציאל).
כל עוד אתה נוסע בקו ישר (קדימה או אחורה) אז כל ארבעת הגלגלים נעים באותה המהירות אך בעת סיבוב צמד הגלגלים האחוריים עושים דרך קצרה יותר (אפשר לצייר את זה אבל הרעיון די ברור).
ההבדל בין קדימה ואחורה:
כאשר אתה נוסע קדימה, הגלגלים האחוריים עוקבים אחר הגלגלים הקידמיים ו"נגררים" אחריהם. הם עושים את אותו המסלול אבל עם רדיוס קטן יותר.
כאשר אתה נוסע אחורה (תדמיין חניה במקביל), הגלגלים האחוריים מובילים. אם נדמיין את זה בקיצוניות אז אפשר לראות "כאילו" הצמד הקידמי מסתובב סביב הצמד האחורי בעוד זה עומד כמעט במקומו, ועושה מסלול ארוך יותר בצורה משמעותית (מה שמקל על חניה במקביל, להכנס ברוורס יותר קל).
ההתנגדות הנ"ל בין הגלגלים הקידמיים והאחוריים מקשה על המנוע ביצירת "מעין נעילה" בין השניים וכמובן שככל שהאחיזת קרקע יותר טובה (כביש מול שטח) ואף אחד מצמד הגלגלים לא יכול להחליק במקומו על מנת לפצות על ההפרשים כך ההרגשה של נסיעה עם מעצור יד משוך יותר גדולה.

זו כל הבעיה, זה מובנה ברכב ואינו תקלה.
כשיש לך אחיזה טובה בקרקע ואתה משולב 4X4, אתה תרגיש התנגדות בסיבובים, כנראה יותר ברוורס מאשר קדימה.

ורק ליישר את ההדורים, אני לא מתלונן אפילו לרגע על הפויקה האחרון;)

פרבר
13-10-06, 23:23
מה שמדאיג אותי שבחצי שנה שאני נוסע עם הרכב זה לא היה מורגש והיו כלולים בזמן הזה הרבה רברסים כשהרכב היה משולב ב 4X4 ורק בשבועות האחרנים זה מורגש ובצורה קיצונית

-->