צפייה בגרסה מלאה : השחרת חלונות
ערב טוב פורום נכבד,
אני לקראת "פרויקט" (אם אפשר לקרוא לזה ככה) להשחרת החלונות, קניתי כבר את המצרכים ואשמח לדעת אם מישהו מכיר כתבה או הסבר מקצועי על ביצוע השחרה שכזאת. אשמח אם משהו שכבר התנסה בזה אולי יכול לתת פירוט על איך לבצע את זה בצורה מקצועית, האם יש צורך לנתק את החלונות או שמבצעים את זה עליהם כשהם מחוברים. יש נוזל חלונות מיוחד שמומלץ להשתמש בו לפני ההשחרה, אולי יש שיטה מסוימת להנחי את הטפט. בכל מקרה אשמח לקבל תשובות.
תודה מראש וסוף שבוע מצוין....
:-D
ממליץ לך לשאול את השאלה או יותר נכון לבצע חיפוש בפורום http://carsforum.co.il , נושא ההשחרות/מדבקות מאד לא פופולרי בג'יפים אבל בקרב חובבי המכוניות אני בטוח שתמצא את התשובה. או שתרד מהשטות המיותרת הזאת.
אני חושב שזאת לא שטות מיותרת, בעיקר כשיש ילדים מאחורה ושטח חלונות גדול מאוד.
השיטה לבצע את זה היא ככה.
ציוד - בקבוק מתיז עמו של עציצים - 10 ש"ח
ערכה של פילם לחלונות - 25 ש"ח ( מכיל יפנית קטנה ומשהו למרוח את הפילם ) ואת הפילם כמובן ..
מנקים את החלון טוב טוב עם הכחול של החלונות.מייבשים טוב.אחרי זה עם סקראפר או סכין יפנית בלי הידית מגרדים את כל הג'יפה.
כשהחלון נקי ( מבפנים ומבחוץ )
מכינים מי סבון בבקבוק המתיז, ( מראש ) מתיזים על החלון המון ממש הרבה ומדביקים את הפילם על החלון. מסדרים עד שזה מכסה את כל החלון. ואז עם היפנית הקטנה ( או אחרת רגילה ) עוברים מסביב לחלון על הבפנים של המסגרת על מנת לחתוך את הפילם לצורה של החלון בדיוק.
תריך לשים לב שהפילם מורכב משני חלקים, השקוף שמורידים והפילם הדביק. השקוף צריך להיות בכיוון החלון והפילם בכיוון אליך.
אחרי שזה בדיוק בגודל והצורה של החלון.מסירים.
מקלפים איזו פינה של השקוף. ומתיזים המון מי סבון על החלון. מדביקים את החלק שהרנו ממנו את השקוף על הפינה של החלון על המי סבון. ומוסיפים מי סבון כל זמן שיהיה רטוב וחלק.
מקלפים את שאר השקוף ומדביקים על החלון. שכל הזמן יהיה המון מי סבון שם !
עכשיו אפשר לדייק את הכיוון של הפילם על הפינות של החלון.
אפשר להסיר את הפילם ולסדר שוב כל עוד יש המון סבון.
אחרי שזה במקום, מתיזים עודמי סבון על הבפנים של החלון ועוברים עם הפלסטיק שהיה בקופסה של הפילם ומנגבים את המי סבון שבין הפילם ןהחלון החוצה
עד שלא יהיו מי סבון ובועות אויר.
בהצלחה.
מצטרף לכל מה שאמר קודמי .
ניתן להוסיף כי עדיף לבחור יום חמים, כאשר השמש לא ישירה על החלון ( הכי חשוב שהחלון לא יהיה קר).
אם נוצרות בועיות ארוכות על קצוות החלון - זה סימן לחלון עקמומי (לא שטוח ) הפטנט הוא לחכות ליבוש חלקי של הציפוי ולהתחיל לעבוד עם פן על הוצאת האויר מהבועה ,כאשר הפן מלווה את דרכו של הפלסטיק הצהוב (זה שמוציא בועות) על מנת להציד את הסרט וייבש את הסבון שמתחתיו
בהצלחה .
בנצרת (של בני דודינו) 2X1 מ' 30 ש"ח ברוב החנוית .
ואם מישהו יצלם את זה גם אז אפשר יהיה להכין כתבה ... :-)
אני שילמתי בעפולה אצל משארקה 25 ש"ח.
תבדוק כשאתה קונה שהפילם הוא כהה ולא שחור.
יותר מידי כהה ובלילה / ערב לא רואים כלום מהאוטו החוצה, זה עלול לעצבן את הילדים ואז אתה מסתבך ....
חברה תודה רבה על התגובות.
אני אתעד את זה בסוף השבוע ואעלה את זה לפורום.
שוב תודה רבה, :-D
הערה נוספת: הדרך הטובה להסיר לכלוך מסיבי מזכוכית היא עם צמר פלדה, לא עם סקוצ'ברייט חס וחלילה כי יש בו חומרים בעלי כושר שחיקה גבוה. צמר פלדה רך יחסית ולא ישרוט את הזכוכית.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.