התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ג'נטים לסט צמיגי שטח נוסף - עדיף ברזל או מגנזיום? (הכותרת נערכה)

yanivn
31-10-06, 07:45
שלום
מחפש לסט נוסף של צמיגים+ג'נטים לשטח.
האם עדיף ג'נט מגנזיום או ברזל?
מה טווחי המחירים?
בתודה
יניב

בוזי
31-10-06, 11:19
לפי דעתי, בהחלט ברזל.
ג'אנט ברזל אמנם כבד יותר מג'אנט "So called" מגנזיום, אבל יש לו מספר יתרונות:
א. אם וכאשר הוא מקבל מכה, הוא מתכופף, וניתן לתיקון בשטח ע"י מכות פטיש. זאת בניגוד לג'אנטים "מגנזיום" או סגסוגת, אשר נוטים להיות פריכים יותר ולהשבר. וזה לא כ"כ נעים לראות ג'אנט שבור.
ב. ג'אנט ברזל בד"כ זול יותר, ופחות יפה. אז גם פחות כואב הלב כשהוא חוטף מכה.

בעז.

חנן-ג'יפולוג
31-10-06, 11:32
בנוסף לדברים הנכונים של בוזי, אוסיף יתרון אחד לחישוקי המגנזיום:

עם הזמן חישוקי הברזל מחלידים, ומתפתחות דליפות בינם ובין הצמיג, דליפות שקשה למדי להיפטר מהן.

נמרוד
31-10-06, 11:47
אפשר לחדש חישוקי פלדה למצב מושלם, אני קניתי בזול ג'אנטים משומשים שעבר עליהם הרבה בחיים כולל שכבות ספרי צבע בכל מיני גוונים. מסרתי דרך אוברלנד לניקוי חול וצביעה באפוקסי בתנור, מקבלים ג'אנטים חדשים מושלמים בכל צבע שתרצו (כל עוד זה שחור כמו שאמר הנרי פורד :-) ). המחיר משתלם מאד ביחס לג'אנטים חדשים.

אגב יניב, עשיתי את זה כי פשוט לא מוצאים חישוקי פלדה חדשים בשוק, לפחות לא במעגל הברגים של סופה/צ'רוקי. גם אני וגם ניר חיפשנו די יסודי. לא מביאים אותם יותר. אז תבדוק טוב אם השאלה שלך בכלל רלוונטית, מה מעגל החלוקה שלך? אם מעגל יפאני נפוץ של 6 ברגים בקוטר 5.5 אינץ', אז אתה יכול מן הסתם למצוא משומשים.

http://www.jeepolog.com/with.php?pic=XJ_cherokee_lift/PICT0128.jpg

yanivn
31-10-06, 16:48
תודה לכם על התשובות.
מה לגביי חישוק ברזל עם ציפויי ניקל? זה פשוט מה שרואים מפנצ'ריות בד"כ. האם הציפוי עמיד במכות ו"פנסים"?
יניב

נמרוד
31-10-06, 17:32
חישוק ניקל אחרי כמה שנים אכן מתחיל להתקלף ולהצ'תקמק, תלוי כמובן גם מה עושים עם הג'יפ. אבל מהותית אין לזה משמעות, זה בסך הכל צבע אחר, אם זה מוצא חן בעיניך למה לא.

eran4x4
01-11-06, 11:31
חסרון פוטנציאלי אחד לג'נטים ישנים - כחלק מעבודתם בשטח הג'נטים מקבלים מכות, מתעקמים ויוצאים מאיזון, דבר שיכול לפגוע באפשרות לאזן אותם...

חוקר
23-11-07, 14:28
מעלה את השרשור מתרדמתו :wink:

אצלי יש ג'נטים מגנזיום, האם יש אפשרות לצבוע אותם בשחור וכמה זה אמור לעלות?

טל

נמרוד
24-11-07, 14:56
מן הסתם אפשר, צריך לברר ממה בדיוק הג'אנטים עשויים (זה בטוח לא מגנזיום) ובעיקר מה סוג הציפוי הנוכחי שלהם. בעיקרון ניקוי חול + צביעה באבקה כמו שאני עשיתי אמור להיות אפשרי בהחלט.

חוקר
24-11-07, 21:28
נמרוד, איפה עושים צביעה כזאת וכמה זה אמור מנסיונך לעלות?

נמרוד
24-11-07, 22:33
פנה לארז מאוברלנד, אני צירפתי את הג'אנטים לעבודות הצביעה שהוא שולח באופן שגרתי למפעל (פגושים וכולי).

GodsFather
24-11-07, 22:52
האם יש דרך לתקן ג'אנטים שנפגעו במצב שמוציא אותם מאיזון ?

-->