צפייה בגרסה מלאה : ריתוך פחים - אצטילן?CO?
אני מחפש רתכת לעבודה עם פחים.
אני משתמש ברתכת זרם חליפין ומצליח לרתך פחים של 1 מ"מ בטכניקה מסויימת.
התפרים דווקא בסדר - אבל זה לוקח המון זמן.
אני מחפש משהו אחר -
אצטילן - אין לי נסיון עם זה בכלל - אני מתחיל לקרוא ספר על ריתוך באצטילן ומכיר את הציוד אבל לא לעומק.
ראיתי הרבה עבודות עם אצטילן וניתן להגיע לתפר ממש צר ועם כמה שפחות בלאגן מסביב.
משמש גם לחימום שזה יתרון גדול.
מצד שני MIG - מוכר לי והרבה יותר פופולרי - אמור להיות הכי זול ( שקל למטר ריתוך ),
יכול לשמש לעוד שימושים והרבה יותר פשוט.
מחיר -
רתכת MIG כל עוד הכל עובד אמורה להיות הכי זולה לריתוך ( או שבגלל שהריתוכים יותר קצרים ההפסדים יותר גדולים משמעותית? ).
מה לגבי אצטילן?
מחיר הקניה של אצטילן צריך להיות יותר נמוך - הרי יש צנרת - צילינדר- ווסתים והידית ( על כל החלקים שלה )
רתכת MIG יותר יקרה משמעותית.
האם ריתוך פחים באצטילן קשה לביצוע?
אני לא מרתך הרבה, אני מאמין שבלימוד אני ארתך הרבה אבל אחרי זה זה תלוי בצורך אני יכול לרתך 3 מטר בזמן קצר ואחרי זה לא לגעת ברתכת חודש.
לדעתי אצטילן יותר מתאים לי כי הוא משמש להרבה דברים וטוב יותר למטרה שאני מעוניין בה + מחיר נמוך יותר בקניה( לא בטוח - אבל ההגיון אומר שכן )+ אופציה לריתוך של הרבה חומרים.
הבעיה היא שאני לא יודע מהן עלויות הריתוך באצטילן כמה עולה הגז? כמה עולים הפילרים? שאר הוצאות...
אחרי קצת מידע על עלויות נראה אם זה שווה בכלל לעזוב את האלקטרודות...
שכחתי להוסיף גודל פיזי ותנאי הריתוך.
גודל פיזי ברור לטובת האצטילן - למרות שהניידות די שווה.
תנאי ריתוך - אני לא מרתך ברוח או משהו אבל לרוב מרתך על שולחן מחוץ למחסן כי הגזים של הריתוך הורגים אותי במקום סגור או לחלופין במקום סגור אבל עם דלת פתוחה כך שלא מדובר על ריתוך בתנאי מעבדה.
אפשר לרתך באצטילן ביום רגיל בחוץ?( מצב הרוח די סטטי אבל יש זרימה לפעמים... )
אציטילן לדעתי הוא הריתוך המסובך ביותר מכל שיטות הריתוך הקונבנציונליות, ביחוד בפח דק.
תגדיר בדיוק איזה עבודות אתה מתכוון לבצע כדי לקבל תשובה יותר ספציפית.
אין לי ספק בכלל שהריתוך הכי קשה הוא עם אצטילן.
אני צריך לרתך פחים אחד לשני - הכל ב DOWN בפוזיציה הכי קלה.
אם מישהו יוכל לספר לי יותר על עלויות ותחזוקה נראה אם בכלל האופציה הזאת ריאלית.
עלויות הריתוך בMIG שוליות. בלון CO כ-100 ש"ח (גדול), 15 ק"ג (ואולי 10 ק"ג?) חוט כ-150 ש"ח, והם מספיקים לזמן רב. שאל אותי מה זה זמן רב? לא יודע לומר לך בקילומטרים של ריתוך, אך מדובר במאות מטרים של ריתוך, ולא במטרים (לפי הערכה, כמובן).
החסקון באציטלן כפול - מחיר האצטילן - כ-1000 ש"ח לבלון. לכן רוב המשתמשים משתמשים בגז בישול. אבל - גז בישול לא מספיק לריתוך (מבחינת טמפרטורה).
לריתוך פחים כאלו יש צורך בנחיר מס' 1, שהוא הדק ביותר.
שים לב שהריתוך באצטילן, על ידי מי שאינו מומחה, יגרום לעיוותי פח כתוצאה מהתחממות.
שמיל, מחירי הגז עלו בצורה די משמעותית אבל עדיין CO2 זול משמעותית מכל שאר הגזים למעט גז בישול שבכל מקרה לא מתאים לריתוך.
KD2, ריתוך CO יכול לענות לך על הצרכים אבל באמת שתלוי על איזה עובי פח מדובר. אם מדובר על פח דק במיוחד, למה שלא תקנה רתכת נקודות או איך שלא קוראים לזה, בשימוש בתעשיית הרכב, ידנית מאיביי? בעבר התעניינתי בסוג הזה של ריתוך. יש למסגר שאני מכיר רתכת מסוג כזה אבל שלו מקצועית וגדולה. באיביי ראיתי רתכות ידניות שכאלו בטווח מחירים של 150-500 דולר. אולי אפילו פחות. תבדוק אם זה יכול לענות לך על הצרכים.
אם אתה הולך על CO אז תקנה רתכת קטנה, אתה לא צריך תלת פאזי 300 אמפר אלא רתכת חד פאזית עד 170 אמפר. תוודא שהרתכת ניתנת לעבודה עם זרם חילופין וזרם ישיר (הגז נמצא כבר בתוך האלקטרודה), שהיא יכולה לרתך אלומיניום ונירוסטה (ברתכת רגילה יש מוביל אחד או 2, במשוכללות יותר יש 4 שמאפשרות אלקטרודות פריכות יותר כמו באלומיניום) ותוושא שהיא יכולה לקבל סליל של 0.6 מ"מ. דבר חשוב נוסף זה שתחפש בעיקר רתכות שיכולות לקבל סליל של 15 קילו.
יש רתכות של לינקוליין שעושות את מה שכתבתי, אבל הן מקבלות סליל של 5 קילו. קשה למצוא סליל שכזה ואני אצלי בניתי מתקן שמאפשר לי עבודה עם סליל של 15 קילו
http://www.lizard.co.il/4x4/welder.jpg
עכשיו כשיש לי את המחירים יש על מה לדבר.
אם בלון אצטילן עולה 1000 שקל וניקח בחשבון את זמן הלימוד שהוא מאוד ארוך ופוטנציאל הפאקים, זה לא שווה לדעתי.
כבר עדיף CO בהשקעה ראשונית יותר גדולה ואחזקה נמוכה.
כנראה שנקודות הכי משתלם בשבילי.
חשבתי גם על הידית CO "לשטח" שבאה עם סליל קטן אבל המחיר שלהם גם לא שווה.
הפח שאני מרתך הוא 1 מ"מ או 0.7 תלוי בשימוש.
לדעתי ריתוך עם רתכת כזאת למשל
http://cgi.ebay.com/115-VOLT-ELECTRIC-SPOT-WELDER-1-8-METAL-WELDING-UNIT_W0QQitemZ160020152283QQihZ006QQcate goryZ113743QQcmdZViewItem
זה המון נקודות והרבה זמן - אבל זה אסטטי פי 100 וחוסך הרבה עבודות גימור.
ראיתי גם אותו דבר אבל בתצורה שונה של ידית דומה למלחם שעושה את הנקודות בלי 2 צדדים לדעתי זה יותר טוב ,מאפשר יותר שליטה ומהיר יותר.
הנה תראו את זה -
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Eastwood-Spot-Weld-Gun-for-arc-welder_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ43998Q QihZ007QQitemZ170044742478QQrdZ1
מתחבר כבר לרתכת ARC רגילה.
מה עדיף לדעתכם?
אלו הרתכות נקודות שדברתי עליהן, סוגים שונים וטווחי מחירים שונים.
חה עם זה כמה ימים, אני אולי אקנה לי ואוכל להשאיל לך. זאת שמתחברת לידית של הARC נראית מעניינת
אם אתה קונה או מישהו אחר בזמן הקרוב אני מעוניין לבוא להתרשם לפני הקניה.
לדעתי הידית של ה ARC מנצחת בכל התחומים...שימוש-מחיר-משלוח.
הידית עולה חדשה 50+ דולר. הבעיה היחידה שכרגע עולה לי בראש זה שעם מכשיר מסורתי יותר יש לחץ של האלקטרודות על הפח, מה שמבטיח מגע וחיבור טוב יותר בין הפחים. אני מנסה למצוא ספר הדרכה לשימוש בידית הזו.
הבעיה עם מלחציים כאלו היא שאי אפשר לרתך גלילים בעלי קוטר קטן כי החלק התחתון לא יכול להכנס לתוך הגליל.
בדוגמא שלי המוכר מציין שהמוצר מגיע עם 11 אלקטרודות.
אבל בעיקרון אין תוספת חומר לריתוך כזה אלה חומר הבסיס מתיך את עצמו אחד לשני, אז למה צריך אלקטרודות?
בלאי טבעי?
יותר מידי התכה?
איפה ראית ידית כזאת חדשה ב50 דולר?
זה אחלה של מחיר.
הכוונה באלקטרודות במקרה הזה היא למוטות הנחושת שבקצה האקדח, הם לא מתווספות לריתוך אבל מתכלות קצת בכל ריתוך.
מעבר לכך יש לזכור שריתוך נקודה מיועד לחיבור של חלקים חופפים בלבד.
יניב אני חושב שאפשר גם לרתך פח לפח כשהם צמודים.
אני חושב שאפשר גם לרתך פח לפח כשהם צמודים.
גם אם תצליח (וכנראה שלא), לא יהיה לחיבור הזה אפילו טיפת חוזק.
כל העניין של רתכת נקודות הוא בחפיפת הפחים.
http://www.eastwoodco.com/shopping/product/detailmain.jsp?itemType=PRODUCT&RS=1&itemID=1227&keyword=19089
פה.
אין בעיה - אפשר לשים פס מתכת מעל או מתחת החיבור ואז יש אפקט דומה.
אם כבר אז יש משהו יותר מתאים...
http://www.eastwoodco.com/shopping/product/detailmain.jsp?itemID=1187&itemType=PRODUCT&iMainCat=608&iSubCat=613&iProductID=1187
אם אין בעיה להשיג אלקטרודות זה מה שאני מזמין.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.