צפייה בגרסה מלאה : הדרס(נראה לי) - מה זה? ולמה זה טוב?
צהריים טובים חבר'ה.
חבר שלי מעוניין לקנות רכב שטח, והוא ראה אחד שיש לו תוספת הדרס(נראה לי שככה כותבים את זה)
השאלה היא מה זה בדיוק?
זה כמו האגזוז לחץ של הערסים?
זה חוקי?
זה מועיל למנוע?
כמה עולה לעשות דבר כזה לבד? ואיפה עושים את זה?
האם זה מומלץ?
תודה מראש על התשובות.
שגיא וחברו ניצן.
Header ביחיד (למנוע טורי) או Headers ברבים (למנוע V ), הן סעפות פליטה עם זרימת גזים טובה יותר מאשר בסעפת רגילה, כיוון שיש בהן פחות כיפופים וזוויות פחות חדות.
אסף.
צהריים טובים חבר'ה.
חבר שלי מעוניין לקנות רכב שטח, והוא ראה אחד שיש לו תוספת הדרס(נראה לי שככה כותבים את זה)
השאלה היא מה זה בדיוק?
מדובר בסעפת פליטה חליפית. HEADERS ברבים (במנוע V יש שניים כאלה, אחד לכל ראש), HEADER ביחיד (כמו במנוע טורי). יש סעפו תכאלה עם יציאה לצינור בודד, יש עם שתי יציאות. אני מנחש שמדובר בסיקס/סופה, אבל גם לרכבים אחרים בארץ ניתן להשיג, כמו סמוראי. בגדול - זו סעפת פליטה שצינורות הפליטה שלה בעלי אורך שווה, מה שמאפשר לגזי הפליטה לזרום מהר יותר ותיאורטית להגדיל את ההספק.
זה כמו האגזוז לחץ של הערסים? לא, אבל האפקט לפעמים די דומה (רעש).
זה חוקי? לא ידוע לי על איסור ספציפי, למרות שבישראל כעיקרון הכל אסור.
זה מועיל למנוע? תיאורטית בלבד, זה אמור להגדיל את ההספק. בפועל זה בעיקר רעש. כדי לקבל תוספת הספק משמעותית צריך גם סעפת, גם צנרת בקוטר מוגדל, גם דוד זרימה חופשית (FREE-FLOW), גם פילטר אויר פתוח. בכל מקרה, תוספת הכוח תתקבל בסל"ד גבוה. בסל"ד נמוך (היכן שרכב שטח נמצא רוב הזמן בכל שטח שאינו דיונה/מעבר בוץ) במקרה הטוב אין לזה שום משמעות. במקרה הרע תקבל קצת פחות מומנט.
כמה עולה לעשות דבר כזה לבד? ואיפה עושים את זה? צריך לתכנן סעפת, להשתדל שכל הצינורות יהיו באורך דומה, לכופף ולרתך. "סלינס" בחולון עושה עבודות כאלה. בזמנו הם רצו 4K עבור סעפת כזו לסופה. אם אתה שואל אותי? זה יקר ומיותר, ואין טעם לעשות עבודה כזו אם הסעפת המקורית תקינה ואינה דורשת תיקון גדול/החלפה.
האם זה מומלץ? ראה סוף התשובה קודמת. אם אתה משפר מכונית ספורטיבית לכביש אז אולי כן. אם מדובר בסמוראי שלעתים עובד בסל"ד מאוד גבוה, יש לזה יותר משמעות מאשר בסיקס/סופה. אם הרכב המדובר במצב טוב מכל שאר הבחינות, לא זה מה שיפסול אותו, אבל אני יכול לכתוב לך רשימה מאוד ארוכה של שיפורים שהייתי עושה לפני הדבר הזה.
תודה מראש על התשובות.
שגיא וחברו ניצן.
דרור, לא חייבים דוד זרימה חופשית. חלק מהביצועים של מערכת פליטה הם בזכות הדוד, שיוצר "גל עומד" שמושך את הגזים החוצה. גם במקרה כזה, סעפות פליטה משופרות יתנו הבדל בביצועים. אבל פליטה טובה יותר, כשלעצמה, אכן לא מוסיפה הרבה. מנוע משופר צריך להיות משופר מכל הכיוונים, אחרת זה כמו לפתוח ברז עד הסוף, אבל אם אין משאבה שמזרימה יותר מים- לא יקרה כלום.
אסף.
יש באתר מילון (http://www.jeepolog.com/glossary.html). לא שמים לב אליו... "הדרסים" דווקא מופיע שם:
http://www.jeepolog.com/103.html
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.