צפייה בגרסה מלאה : רעידות בהגה במהירות גבוהה - גרנד ויטרה 03
לפני הכל - ראיתי נושא דומה אבל לא היתה בו התשובה לשאלה.
יש לי גרנד ויטרה 2003 שקניתי לפני שבוע עם צמיגים גודייר חצי שטח. במהירות בין 90 ל-110 בערך, ההגה רועד מאוד ופשוט לא נעים להחזיק אותו ( אבל אין ברירה... ).
עשיתי לפי המלצה איזון גלגלים במקום שנראה לי רציני כולל פירוק הצמיגים ומיקומם מחדש -יש שיפור קטן אבל עדיין הבעייה מורגשת.
לא עשיתי עדיין כוון פרונט (הדעות חלוקות לגבי ההשפעה של זה)
נראה לי שזו איזשהי מחלה של סוזוקי - אני רק מקווה שמישהו הצליח להבריא ומוכן לשתף אותנו.
עוד שאלות : מישהו שאל במוסך המרכזי ? האם יש מוסך שמתמחה בג'יפים של סוזוקי וגרנד ויטרה בפרט ?
תודה רבה
יובל
רעידות בהגה אין מחלה של הרכב - אלא בעיה שיש לפתור .
יתכן והצמיג שלך ( סתם כי טרחת לציין אותו) דפוק ויתכן שמשהוא אחר דפוק( גל הינע ..).
האם הרכב מוגבה? אם כן כיצד?
ידני \ אוטומטי ?
מידת צמיגים מקורית 215.65.16 או מוגדלת?
תן עוד פרטים...התוכנית של אורי גלר מתץחילה רק עוד מספר שבועות עד אז אני מוותר על קריאת מחשבות ......
אין= אינן
שחכתי לרשום שיש לי גראנד ויטרה ידני 03 והרכב לא רועד לכל אורך הסקאלה (טפו טפו..)
וזאת לאחר מתיחת עצמות של 2.5" אינץ ,אבל מי סופר...
שלום ותודה על התגובה המהירה...
עוד פרטים :
הצמיגים הם במידה המקורית : 215.65.16 ואמורים להיות טובים - מחירם הוא 1500 ש"ח לצמיג
באיזון גלגלים אכן מצאו צמיג אחד לא טוב וכרגע אני נוסע על הספייר (לא אותה חברה )
הרכב אוטומט, לא מוגבה עד כמה שאני יודע ...
ליד הקודמת אמרו במוסך שהרעידות הם בגלל שהצמיגים הם חצי שטח ( נשמע לי כמו שטויות ) - אבל הוא קנה את זה.
מה הצעד הבא ? מה אני בודק הלאה והאם יכול להיות שאין פתרון ?
תודה
יובל
בני כמה הצמיגים? אם הם המקוריים משנת 2003, הייתי מחליף אותם בכל מקרה. הבעייה שלך בכל מקרה נשמעת כמו איזון גלגלים, זה שמצאו צמיג אחד דפוק מסביר את הרעידות ומאד יכול להיות שגם הספייר שעמד שלוש שנים בלי לזוז דפוק גם הוא.
בני כמה הצמיגים? אם הם המקוריים משנת 2003, הייתי מחליף אותם בכל מקרה. הבעייה שלך בכל מקרה נשמעת כמו איזון גלגלים, זה שמצאו צמיג אחד דפוק מסביר את הרעידות ומאד יכול להיות שגם הספייר שעמד שלוש שנים בלי לזוז דפוק גם הוא.
הצמיגים בני שנה , הספייר בן 3 שנים .
כל הגלגלים יצאו מאוזנים בבדיקה ( כולל הספייר ). כרגע אין במלאי את הצמיג המתאים כך שאני לא יכול לבדוק ... אולי כדאי לבדוק עם זוג צמיגים מסוג אחר ? למרות שמבחינת תקציב זה הכי גרוע .... ובכל זאת - אילו צמיגים הם המומלצים ? אולי אני אחליף רק זוג אחד בינתיים ?
תודה
יובל
חנן-ג'יפולוג
09-11-06, 13:18
בקש מחבר שיש לו ויטרה שלא רועדת, את הגלגלים. הרכב אותם אצלך, ובדוק שהרכב לא רועד. שים בהדרגה את הצמיגים שלך, עד שהרכב יתחיל לרעוד ואז מצאת את הצמיג העקום. אתה יכול לנסות שוב לאזן אותו ולראות אם זה פתר את הבעייה, ואם גם זה לא עוזר, אז תזרוק אותו ותחליף אותו בחדש.
תודה על העזרה...
אני חדש בעסק ולא מכיר עוד מישהו עם ויטרה ...בטח לא מישהו שיסכים לפרק את כל הגלגלים ולבזבז איתי כמה שעות .
בתנאים הנוכחיים - מה כדאי לי לעשות ? האם מישהו מכיר מישהו שיכול לעזור ?
תודה
יובל
בתור התחלה, תחליף בין הקדמיים והאחוריים. עוד שאלה "קטנה" - לא החלפת במקרה צמיגים בין צד ימין לשמאל, נכון?
(טוב, אתה לא יודע... הרכב חדש אצלך)
אסף.
היי,
באיזון גלגלים החליפו בין אחוריים לקדמיים...מעבר לזה אני לא יודע....
בתור התחלה, תחליף בין הקדמיים והאחוריים. עוד שאלה "קטנה" - לא החלפת במקרה צמיגים בין צד ימין לשמאל, נכון?
אסף.
האם ביקור במוסך שמתמחה בג'יפים יפתור את הבעיה ? בכל מקרה אשמח אם תפנו אותי למוסך באיזור רעננה ( אם אין אז גם תל אביב טוב ) .
תודה
יובל
יש לך דווקא מוסך ברעננה שמתמחה בג'יפים, של חבר פורום וותיק בשם יניבCJ
http://www.hitech-motors.co.il/index.php
יש לך דווקא מוסך ברעננה שמתמחה בג'יפים, של חבר פורום וותיק בשם יניבCJ
http://www.hitech-motors.co.il/index.php
האוטו במוסך ...נראה מה התוצאות ( כנראה בכל זאת קשור לצמיגים ).
אשמח לשמוע המלצה על צמיגים שמתאימים לגרנד ויטרה - ממישהו שאין לו בעיה...
האם כדאי לקחת שטח, כביש או 50\50 ? אני נוסע כל יום מתל אביב לרעננה ומאוד חשוב לי איכות נסיעה - מצד שני קניתי את ג'יפ כדי לעשות טיולי שטח ואני רוצה צמיגים מתאימים ...
דבר נוסף - כמה זה יעלה לי את הצריכת דלק בנסיעה על כביש ? כרגע עם 50\50 הצריכה היא 1 ל-10 .
תודה על ההמלצה...
יובל
אסף.
מתוך התשובה שלך אני מבין שלדעתך להחליף בין ימין ושמאל -וההיפך, לא טוב .
כעת שאלת תם:
מעיון בספר רכב (GV קצר ) ראיתי שיש שרטוט שמסבחר כיצד לעשות את הרוטציה הזו ,שכוללת בין היתר החלפה בין ימין לשמאל, אם כך למה התכוון המשורר?
אם אתה לא מכיר את השרטוט עליו אני מדבר, אצרף אותו בהודעה הבאה ( עצלנות).
מתוך התשובה שלך אני מבין שלדעתך להחליף בין ימין ושמאל -וההיפך, לא טוב .
כעת שאלת תם:
מעיון בספר רכב (GV קצר ) ראיתי שיש שרטוט שמסבחר כיצד לעשות את הרוטציה הזו ,שכוללת בין היתר החלפה בין ימין לשמאל, אם כך למה התכוון המשורר?
אם אתה לא מכיר את השרטוט עליו אני מדבר, אצרף אותו בהודעה הבאה ( עצלנות).
לא מכיר ....
שמעו סיפור על צמיגים,
לפני פחות מחודש החלפתי סט צמיגים למזדה של אישתי, התעקשתי על דנלופ מייצור ביפן.
יום אחרי, המשפחה בדרכה לנופש באילת (אין מצב שאישתי "תסחב" את העינויים של הקלמיני עד אילת).
איך שיורדים לכביש 6 הבת מציינת שהיא מרגישה כאילו נוסעים ברכבת (רעש אדיר אבל אני לא שומע , מה לעשות שנים עם מטוסי קרב ...).
סחבק באמת שם לב שזה רעש רציני מזכיר את ה- BF MUD שמותקנים לי בויטרה, אני אומר לעצמי מה איכפת שהאישה תסבול גם (99.9% היא נוהגת במזדה).
בקיצור, חוזרים מאילת ואני חושב לעצמי איזה זבל של חברה זאת דנלופ עד לרגע שהגב' לוקחת המושכות (פיינל סופי לנחיתה בבית) ואז אני שומע הרעש כאילו פנצ'ר.
יוצאים החוצה הכל בסדר אפילו אין אבנים בצמיגים.
מתחיל להיות ארוך הסיפור ... , למחרת אצל הפנצ'רמאכר שמתעקש שיש בעיה מכנית ברכב , התעקשות עצבנית שלי מאלצת אותו להרים הרכב ואז אני שם לב שגלגל אחורי ימני מסתובב לא עגול !!
בפירוק הצמיג מגלה המומחה פגם ייצור, שבר ברצועות הפלדה !!
מוסר השכל, כנראה שלא משנה היכן מייצרים יש גם פאקים ליפנים, תהיה קשוב לילדה וגם לרכב האישה מגיע שקט.
רענן
לא מכיר ....
טוב- העצלנות לא השתלמה:
עוד שאלה "קטנה" - לא החלפת במקרה צמיגים בין צד ימין לשמאל, נכון?
אסף.
אסף, מה ההשפעה של שינוי כיוון הנסיעה של הצמיג?
יומיים אחרי שקניתי את הרכב (ג'ימני) הפכתי את הצמיגים אצל פאנצ'רמאכר, הבעלים הקודמים של הרכב החליפה צמיגים (HANKOOK AT ) לא הרבה לפני המכירה, אבל התקינה אותם עם הכיתוב הלבן על הצד הפנימי של הצמיג, ואני הפכתי כל צמיג על הג'נט שלו כך שהכיתוב הלבן כלפי חוץ, כך שלמעשה הפכתי את כיוון הנסיעה שלהם.
מאז ההחלפה יש לי רעידות קלות בהגה, שבאות והולכות בלי חוקיות מסויימת, (אני לא בטוח שזה לא היה לפני, כי לא נסעתי הרבה על הרכב לפני ההחלפה), בספר רכב של ג'ימני (המקורי כאן באתר) רשום כפיתרון לבעיית הרעידות לנסות להפוך בין הגלגל הימני לשמאלי, וגם הפנצ'אר מאכר שהפך לי את הצמיגים אמר שאין בעיה להחליף את כיוון הנסיעה של הצמיג, (לא שאני סומך עליו יותר מידי).
מאז ההחלפה הרכב עבר 5000 ק"מ ועכשיו אני מתלבט אם לנסות להפוך את הכיוון של הצמיגים, (להחליף בין ימין לשמאל) או שכבר מאוחר מידי? והאם יתכן שהרעידות קשורות להפיכת כיוון הנסיעה של הצמיגים?
אגב חוץ מהרעידות הקלות האלו, יש גם רעידות חזקות יותר בבלימה, אבל אני מניח שהן לא קשורות לעיניין אלא לדרמים לא חלקים, (יוחלפו או יחרטו בשבוע הבא)
יצא קצת ארוך,
תודה אסף.
טוב, אז אלו הממצאים :
אחרי בדיקה שעשיתי ע"י החלפת ארבעת הגלגלים ( תודה לחנן\שריפון ) הממצאים היו שהבעיה באמת בצמיגים...( גודייר - כנראה סדרה דפוקה,אני שולח אותם לבדיקה אצל היבואן בשבוע הבא.
חנן - כדאי שתבדוק את הגודייר שמכרו לך ... )
עכשיו אחרי הוצאה כבידה של 4 צמיגי דנלופ - הרכב נוסע סוף סוף חלק.
המלצה שלי - לבדוק טוב ממי קונים את הצמיגים ולדרוש אחריות - אחרת לקחת בחשבון את הסיכון...
תודה לכל מי שעזר...אני אפרסם את תוצאות הבדיקה של הצמיגים.
ביי,
יובל
חנן-ג'יפולוג
09-12-06, 00:36
הגודייר כבר מזמן בפח. אני עם BF MT .
שמחתי לעזור !
אני מכיר ומבין את התסכול שחווית ולכן כעת משנפתרה הבעיה השמחה גדולה כיפליים - יש לך בובה של רכב ,תהנה ממנו !
עכשיו הגיע הזמן להחזיר טובה :
ספר לי ( בהודעה פרטית) מה עם בדיקת הצמיגים כדי שאוכל לתת להם בראש עם הצמיגים שלי !
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.