צפייה בגרסה מלאה : איזה גלגל ניתן לחבר לדנה 60
מה הגלגל הכי גדול שאפשר לחבר לדנה 60
ומהו יחס העברה טוב בדנה 60
והיכן ניתן לקנות 2 יחידות דנה 60 קידמיות
arnonshoshani
10-11-06, 16:03
ניתן לשים גלגל 44"
רוב הסרנים הללו מכיעים עם יחס העברה 1:4.88
ניתן להשיג אותם בפירוקיות
השאלה שלך מאוד לא טובה. אפשר לשים כל צמיג על הסרן הזה ויחס ההעברה הטוב ביותר הוא זה שמתאים לאפליקציה שלך. כמו שזה עכשיו זו שאלה תלושה מהמציאות, זה כמו שאני אשאל אותך איזה רכב הכי טוב לי ולא אספר לך מה אני עושה איתו (שטח, כביש וכד').
גם אחרי שתספר לנו לא נוכל לעזור לך באמת. התאמת יחס ההעברה איננה פונקציה של הסרן בלבד, היא קשורה בכל המרכיבים בדרך. אם תספר לנו מאיזה סוג הם ומה יחס ההעברה בהם אולי נוכל להכווין, אבל זה עדיין יהיה סובייקטיבי.
אז ככה אני רוצה לבנות רכב ןויןע לטיפוס סלעים ואני צריך עזרה בלהתאים את הרכיבים הכי מתאימים
לצורך בניה זו.
אני רוצה גלגלים בין "40 ל "44 בעדיפות ל "44 איזה סרנים מתאימים (הבנתי שדנה 60 מתאימים)
איזה מנוע גיר ויחידת העברה מתאימה ,את כל שאר העבודות בניה הרכבה התאמה ומה שצריך אין לי בעיה. וגם מקומות שניתן למצוא את החלקים האלה איזה מקומות חלקי חילוף יש להם את החלקים המצוינים אין בעיה להביא גם כל דבר מחו"ל יש לי את האפשרות.
סלח לי מראש...אבל נראית לי ממש מפוזרת השאלה.
נכון, רכב בונים מהגלגלים...אבל משם מתקדמים ומגדירים מראש מה עושים.
צמיגי 44" ?? לדעתי האישית, דנה 60 ללא שידרוגים רבים לא תעמוד בזה.
וגם זה תלוי בשאר רכיבי המערכת, בשאר שרשרת ההינע על יחסי ההעברה שלה ועל המומנט שיגיע לגלגלים...
משקל הרכב הוא גם גורם מאד משפיע בנושא הזה.
בוא נתחיל מהחלק הקשה באמת, התקציב. קל להחליט שאתה רוצה מפלצת על צמיגי 52' עם 800 כ"ס כשאתה לא מוגבל בתקציב, אבל אם יש לך רק כמה עשרות אלפי שקלים כדאי שתציין זאת. אפילו רכב סלעים (שהוא הזול מבין סוגי הרכבים לבניה) טוב עולה לא מעט כסף.
לדעתי מדובר פה לא על עשרות אלפים אלא על הרבה יותר. בסביבות ה100-120 אלף כמו כלום.
אני הייתי חושב יותר על מון באגי זולה בשביל להתחיל. כלומר, מנוע V8 רגיל שיתן לך בין 150-250 כ"ס. צמיגי 37-39" שאפשר להשיג מייבוא ב250 דולר לצמיג (לפחות זה מה שנאמר לי). סרן DANA60 אחורי או המקבילה של GM וDANA44 קדמי או המקבילה של GM. תיבת הילוכים ידנית של 3 הילוכים+DANA300 בתור טרנספר ובעיקר, חלקים זולים וזמינים.
1. אם לא ניתן לבחור להגיב, זה בטח לא יגיע לשום מקום.
2. מיכה, חכה עוד קצת עם עצות לבניה של באגים. D300 לא מחזיק 39 וגם לא 37, D44 קטן בהרבה על צמיגים כאלו לשימושים תחרותיים (או בכלל ל39) ו"תיבת הילוכים ידנית" לא ממש מגדיר לנו כלום, במיוחד אם הוא ימצא T18B בטעות.
אז ככה תקציב יש אני רוצה לבנות משהו טוב פעם אחת ולא לנסות 3 פעמים
גם ככה זה לא ביום אחד חלק מההנאה היא עצם ההתעסקות ולכן אני רוצה משהו גדול חזק וטוב בפעם הראשונה לכן אני רוצה לדעת כמה שיותר על מה אני צריך אם אתם אומרים טרנספר מסוים אז מאיזה רכב הוא בא ואיפה יש פירוקיות לזה והאם ניתן לשפר את אותו החלק
ולכן אני רוצה גלגל של "44 ומישם כל מה שאני צריך משופר או לא או אם צריך לשפר אותו בכלל.
אחרי שאני אסכם את כל הרעיונות שלכם אני אכתוב את הרעיון הסופי ואז תתנו את הדעת מה שיצא בסוך בהסכמה זה מה שאני הבנה.
איזה מנוע ניתן להשיג בארץ עם מיטב הכוחות סוס מאיזה רכב ניתן לפרקו ואותו הדבר לגבי הגיר והטרנספר
1. אם לא ניתן לבחור להגיב, זה בטח לא יגיע לשום מקום.
2. מיכה, חכה עוד קצת עם עצות לבניה של באגים. D300 לא מחזיק 39 וגם לא 37, D44 קטן בהרבה על צמיגים כאלו לשימושים תחרותיים (או בכלל ל39) ו"תיבת הילוכים ידנית" לא ממש מגדיר לנו כלום, במיוחד אם הוא ימצא T18B בטעות.
אלון, הרכב של ברוך משתמש בDANA60, המקבילה הGMית שלו, ובDANA44 קדמי. מקום שני בליגה לרכב שזו ההופעה הראשונה שלו לדעתי עונה על הכול.
אני מודה שאני בור בהמון אספקטים בתחום. אבל כשאני רואה רכב מנצח אני מעתיק את הנוסחה שלו, לפחות משתדל, עד כמה שאפשר.
מהסיבה הזו להשתמש ב44" זה לא ריאלי. הרכב היחידי שמתחרה בליגה היום עם 44 זה הרכב של 4X4 פרוייקטים ונדמה לי שהוא לא סיים אפילו מירוץ אחד, אם אני טועה אז סליחה.
בקשר לתיבות הילוכים, מנוע וטרנספר , הכוונה שלי היא להשתמש בחלקים זמינים בארץ. אולי לא בדיוק הדגם שרשמתי אבל על מנת שהרכב לא יעלה הון עתק, לדעתי, עדיף להשתמש בחלקים זולים וזמינים שאם הם נשברים אז מביאים חדש ב2 דקות.
אני בטוח שברגע שיהיו ליגות עבירות ויותר מתחרים אז יהיו גם יותר חלקים זמינים כי יהיה צורך ויהיו אלו שימלאו את הצורך הזה אבל בטוח שזול זה לא יהיה ושזה יקח עוד הרבה זמן.
אלון, הרכב של ברוך משתמש בDANA60, המקבילה הGMית שלו, ובDANA44 קדמי.......
שחכת לציין (או שכרגיל אין לך מושג) שהושקעו בסרן הזה כמה אלפים כדי לחזק אותו לרמה דומה לזו של דנה 60.
אורי טל
לא שכחתי כלל. עדיין מדובר על דנה 44.
צמיגי 44 אינץ' לרכב תחרותי, גם באמריקה וגם הבודדים שניסו בארץ עושים על סרנים גדולים יותר מדנה 60. סרני יונימוג או רוקוול 2.5 טון (ראה ערך הצפרדע המקורית של ברוך טולדנו).
arnonshoshani
12-11-06, 07:17
קצת לעשות סדר בבלגן.
איציק מיני "פרוייקטים 4X4" נוסע עם דנה 70 אחורה ודנה 60 קדימה משופר (הציריות החיצוניות בנאבה 35 שיניים במקום 30 במקור). הוא נסע עם סרנים אלו גם עם גלגל 52" (1400/20) בתחרות סלעים. ויש לו מנוע סביב 400 - 450 כ"ס. הייתרון של הסרנים הללו הוא בקלות הייחסית שלהם. סרן כזה שוקל סביב 250 - 300 ק"ג. הרכב כולו שוקל סביב 2 טון, יחס 1:4.88
ברוך נוסע עם סרן GM 14 אחורה ודנה 44 קדימה משופר עם ציריות מחוזקות. מנוע סביב 250 כ"ס וגלגלים מקסימליים של 39". הרכב שלו שוקל סביב 1.8 - 1.5 טון.
גיא רפאל "פרוג'יפ" - סרני יונימוג, מנוע 450 כ"ס וגלגלים 44 הרכב שלו שוקל היום סביב 2 טון.
הרכב שלי נוסע על סרני רוקוול 2.5 טון כל סרן שוקל 350 ק"ג, מנוע סטנדרטי 220 כ"ס גלגלים 44" ומשקל כולל 2.8 טון. יחס העברה 1:6.72
כמו שאתה רואה קיימים הרבה סוגים ורעיונות לכל אחד הייתרונות שלו ולכל אחד החסרונות.
בהצלחה
ארנון
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.