צפייה בגרסה מלאה : עזרה - סמוראי נכבה באמצע נסיעה ולא מניע
שלום,
אתמול נכבה לי הסמוראי באמצע הנסיעה בבת אחת, בלי לגמגם לפני, ועשיו הוא מסרב להתניע....
למישהו יש רעיון מה לבדוק\ מה לעשות??
תודה מראש
לירן אילון
10-11-06, 17:39
תן פרטים יותר מדויקים כדי שמביני דבר יוכלו לעזור לך:
איזה שנה האוטו,קרבורטור/הזרקה,מתי עשית טיפול ומה בוצע בטיפול,מה התגובה של האוטו לסטרטר.ובנוסף כל פרט רלונטי על הרכב.
בלי תיאור יותר ספציפי של הרכב, מצבו ומה קדם לסיטואציה הנוכחית קשה מאוד גם למי שמבין הרבה לעזור לך.
האוטו זה סמוראי 96, מוזרק, לא עשיתי שום טיםול/שינוי סמוך לבעייה. לגבי הסטרטר הוא עושה רעשים רגילים של בסדר, רק בלי הקטע של ההתנעה בסוף.... אין תקתוקים או רשים של מצבר/סטרטר גמורים....
אם אני מפרק את אחד הכבלים של הפלגים ונותן סטרטר כדי לבדוק אם יש ניצוץ, אין ניצוץ... ניסיתי גם לחבר את הקויל ל-(+) של המצבר ולתת סטרטר וגם לא היה ניצוץ. החלפתי קויל וניסיתי עוד פעם ועדיין כלום.....
יוצר פרטים מזה אני צריך שאלות יותר ספציפיות...
תודה על העזרה.
GodsFather
10-11-06, 20:30
דלק? מה קורה עם דלק ? יש ? אין ? פילטר דלק תקין ונקי ? מערכות פליטה ויניקה פנויות (אגזוז לא סתום, פילטר אויר פנוי ותקין - כן אפילו אם זה קרה באמצע הכביש)
אתה יודע מתי החליפו רצועת טיימינג ?
הלו, מה דלק?
אם אני מפרק את אחד הכבלים של הפלגים ונותן סטרטר כדי לבדוק אם יש ניצוץ, אין ניצוץ
אני לא בטוח אז אני לא כותב, אבל אין ניצוץ=>אין הצתה וזה וודאי. מה עושים עם זה אני משאיר לטובים ממני.
טוב, אז ככה.....
לגבי דלק... אם נגמר באמצע הנסיעה אני לא יודע כי כרגע הלוח שעונים מפורק, אבל לא נראה לי סביר, גם כי אני מקפיד למלא, וגם כי הוא לא גמגם אלא נכבה בת אחת....
לגבי פילטר דלק, הוא הוחלף לפני בערך 5000 ק"מ, אז זה לא נראה לי זה, כנ"ל הטיימינג.... הוחלפה לפני ~10000 ק"מ...
בדוק בתור התחלה את חיבורי המינוס בסביבת הקויל והמפלג.
האם ברכב קיים משבת (אימובילייזר),קודן וכל מיני כאלה שמנתקים את ההצתה?
* לא כולם יודעים לבדוק ניצוץ בפלג.תאר בבקשה איך בדקת?
בדוק בתור התחלה את חיבורי המינוס בסביבת הקויל והמפלג.
האם ברכב קיים משבת (אימובילייזר),קודן וכל מיני כאלה שמנתקים את ההצתה?
* לא כולם יודעים לבדוק ניצוץ בפלג.תאר בבקשה איך בדקת?
לגבי אימומבלייזר וחבריו, יש, אבל עקפץי אותם, לגבי בדיקה של ניצוץ, אני אתאר מה עשיתי ותגיד לי אם אני לא עושה משהו לא נכון, ובגלל זה אולי אין ניצוץ....
מה שעשיתי זה להוציא מהדיסטרביוטר את הכל האמצעי, זה שהולך לקויל. בקצה של הכבל יש חלק ממתכת שנכנס לתוך המפלג. את החלק מהמתכת קירבת למשהו מתכתי במנוע, לבערך 2 מ"מ ממנו, ואז נתתי סטרטר. לפי ההבנה שלי היה אמור לברוח ניצוץ ולרוץ מהכבל למתכת...
לגבי המינוסים, בסביבה של הקויל בדקתי. איפה אני בודק במפלג??
GodsFather
12-11-06, 08:49
הלו, מה דלק?
אני לא בטוח אז אני לא כותב, אבל אין ניצוץ=>אין הצתה וזה וודאי. מה עושים עם זה אני משאיר לטובים ממני.
הלו! אסור לבנאדם להתבלבל ?????
אם הקויל לא תקין אז גם במפלג לא יהיה ניצוץ ומכאן שהרכב לא ממש יעבוד... קויל נותן מכת זרם אדירה (ע"ע שרשורים בנושא - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=14771&highlight=%F7%E5%E9%EC ) ... נראה לי שזה די מזל שלא היה ניצוץ מהניסוי שעשית...
boba banay
12-11-06, 20:50
נתקעתי בשבת עם אותה בעיה בדיוק אבל בדיוק - גם אני עם סמוראי 96
הבעיה בעיקרה היא בממסרים שמעל המחשב שאחד(הימני) שולט על המשאבת דלק והשני שולט על ההצתה(זהו הממסר הראשי של האוטו).
בדיקת ניצוץ תעשה בצורה אחרת -
פרק פלאג חבר לו את הכאבל שלו, תצמיד את גוף הפלאג לגוף הרכב (כדי שיתן לו מינוס) ותיתן למישהו לתת סטרטר - אם אין ניצוץ - אין הצתה - כלומר לא מגיע חשמל למודול או למפלג תבדוק אחורה עד שתגיע לממסרים - בקיצור, קצת מסובך לי להסביר בכתב( אני צריך לכוון אותך להגיע אל הממסרים ואיך לעקוף אותם)
תתקשר ואני אשמח לעזור
054-5564955
רן
תודה רבה לכל המגיבים!
הבעייה נפתרה, מסתבר שאחד הפיוזים החליט להישרף, לא מהקטנים שבתוך הרכב, אלא אחד מהפיוזים הראשיים של 40 אמפר...
שלום חברים לחבר שלי יש בעייה דומה היום נסענו עם הרכב שלו והוא נכבה במהירות נסיעה של 70 קמ"ש וכשעצרנו ברמזור הוא כן מניע ונוסע,הדבר חזר על עצמו מספר פעמים במהלך הנסיעה
השאלה למה הרכב נכבה במהלך נסיעה? ומה ניתן לעשות כדי לפתור בעייה זו.
מדובר בסמוראי 96 סליל
האם נכבה בבת אחת? או בהדרגה?
אם בהדרגה,הייתי בודק מסנן דלק (סתום...)בתור התחלה.
הי מורי הרכב נכבה במכה אחת-כך בלי סיבה שאני מצליח להבין אותה, יש לך הסבר למה זה פתאום קורה
boba banay
24-11-06, 17:01
תמיד באותה מהירות?
נדלקת נורת צ'ק אנג'ין?
אם כן תבדוק קודי תקלה שמפורסמים כאן באתר...
זה קורה בכל מהירות אפילו ב 70 קמ"ש ולא נדלקת מנורת צ'ק אנג'ין, עזבת רגל מהגז, יש סיכוי טוב שהרכב יכבה
תודה על התגובה אחי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.