צפייה בגרסה מלאה : מוטות מייצבים מתנתקים - האם אפשרי לכל רכב?
שלום חברים, בגלל שלא ענו לי כאן:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=16774
ולא באשמתכם.
אני מעוניין לשפר את העבירות בקאיה שלי, אבל אין לי מספיק לנעילה (6K שקל - אלוהים ישמור).
לכן חשבתי על מוטות מייצבים מתנתקים.
עכשיו - האם זה אפשרי? לקאיה ספורטאג'?
האם אפשרי לנתק גם מקדימה וגם מאחור?
ומה אתם אומרים על העניין?
יש לכם אולי הצעות יותר טובות לשיפור הרכב במחיר של בין 2000-ל3000?
אני חשבתי או על הנ"ל, או על מיגונים מושלמים - כולל טמבונים וצינורות צד, או להגביה עם ספייסרים.
יש עוד משהו שלא חשבתי עליו?
ניתוק מוטות מייצבים זה לא 3000 שקל... זה כמה מאות שקלים במקרה הרע. זה יכול להיות כמה עשרות שקלים, יש כאן כתבה מצויינת על הכנת ניתוק לCJ, (http://www.jeepolog.com/232.html) הכל רלוונטי גם לך. וזה יכול להתחיל מכלום - פשוט תפרק אותם בטיול השטח הקרוב, תאבטח אותם לשלדה עם אזיקונים או משהו בסגנון (בכל רכב הפתרון אחר) ותבדוק, בעצמך, מה זה עושה לעבירות הרכב.
מיגונים לא ישפרו לך את העבירות, הם פשוט יגנו על המכלולים ועל הפח.
ספייסרים זה גם לא כל כך הרבה כסף, הגבהה עם קפיצים כן - וגם על זה יש כתבה מצויינת של שייה (http://www.jeepolog.com/276.html).
שום דבר מאלו לא יתן לך שיפור בעבירות כמו שתיתן נעילה. מחפש להוציא כסף על האוטו ושתהיה לזה גם תועלת? צמיגי שטח יש לך כבר?
ניתוק מוטות מייצבים זה לא 3000 שקל... זה כמה מאות שקלים במקרה הרע. זה יכול להיות כמה עשרות שקלים, יש כאן כתבה מצויינת על הכנת ניתוק לCJ, (http://www.jeepolog.com/232.html) הכל רלוונטי גם לך. וזה יכול להתחיל מכלום - פשוט תפרק אותם בטיול השטח הקרוב, תאבטח אותם לשלדה עם אזיקונים או משהו בסגנון (בכל רכב הפתרון אחר) ותבדוק, בעצמך, מה זה עושה לעבירות הרכב.
נכון, לא אמרתי שאני רוצה להוציא 3000 שקל, אמרתי שזה מה יש :)
מיגונים לא ישפרו לך את העבירות, הם פשוט יגנו על המכלולים ועל הפח. יש לי כעיקרון מיגון גחון, גיר וטרנספר, כאן מדובר על 2 טמבונים, מיגון צד ומיכל דלק, הכל ב2000
ספייסרים זה גם לא כל כך הרבה כסף, נכון, אבל זה דורש גם החלפת בולמים - וזה כבר מגיע לתחום המדובר
הגבהה עם קפיצים כן - וגם על זה יש כתבה מצויינת של שייה (http://www.jeepolog.com/276.html).
את זה יש לי כבר, בדיוק אותו דבר.
שום דבר מאלו לא יתן לך שיפור בעבירות כמו שתיתן נעילה. מחפש להוציא כסף על האוטו ושתהיה לזה גם תועלת? צמיגי שטח יש לך כבר?
יש חדשים דנדשים של יוקוהומה, מידה 235/75/15, עלו לי 2500 שקל לפני 3 ימים.
הקטע של נעילה בכל כך הרבה כסף..זה על הפנים! האם מוטות מייצבים מתנתקים, נותנים תועלת ביחס לעלות? או שעדיף לי להגביה בעוד 5 ס"מ עם ספיירים?
ובכל זאת..האם ניתן לנתק מוטות גם מקדימה וגם מאחור? האוטו לא יתהפך או משהו כזה?
דוגמא לעניין אפשר לראות כאן - על פאג'רו
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=10&item=752444
האם אני אצטרך להחליף לבולמים ארוכים יותר?
זה נראה לי הגיוני..
האם אני אצטרך להחליף לבולמים ארוכים יותר?
המטרה שלך בניתוק המוטות המייצבים היא לקבל מהלך מתלה יותר גדול.
השאלה היא מה מגביל את מהלך המתלה שלך כרגע.
כניחוש מאוד מלומד, הייתי אומר שזה באמת המוטות המייצבים.
אבל, ברגע שניתקת אותם, מה החוליה הבאה שמגבילה ? והרבה יותר חשוב, אחרי איזה מהלך מתלה זה קורה ?
שוב, ניחוש מלומד יביא אותי לבולמים, לכן אם תרצה מהלך יותר גדול, תצטרך להחליף אותם.
את כל זה אפשר למדוד בקלות.
1) תמצא מקום שאתה יכול להצליב בו בקלות.
2) תיקח לפחות חבר אחד איתך, רצוי שניים.
3) תבדוק מהלך מתלה (או יותר עדיף, תן לחבר לנהוג ותראה בעיניים מה קורה)
4) תנתק מוטות מייצבים, תצליב שוב בדיוק באותו מקום, ותראה מה ההבדל.
בשלב זה חשוב מאוד להסתכל על צינורות הברקס (גם אחורה), שלא הם יגבילו את מהלך המתלה !!
5) תנתק בולמים, ושוב תבדוק מהלך מתלה, ואז תראה מה ייתנו לך בולמים ארוכים ומוטות מייצבים מנותקים.
בשלב זה חשוב מאוד להסתכל על צינורות הברקס (גם אחורה), שלא הם יגבילו את מהלך המתלה !!
אוקיי...
ועוד שאלה יש לי לא עניתם עליה:
האם אפשרי לנתק 2 מוטות מייצבים? גם מאחור וגם מלפנים? הרכב לא יתפרק או משהו?
אפשרי בהחלט. הרכב יסע יופי בלי מוטות מייצבים, רק יהיה... אה, פחות יציב :-D
אפשרי בהחלט. הרכב יסע יופי בלי מוטות מייצבים, רק יהיה... אה, פחות יציב :-D
את זה לקחתי בחשבון, אבל לאור החיפוש שעשיתי, ראיתי שאף אחד עדיין לא ניסה לנתק 2 מייצבים,
אלא אחד, קדמי באינדיאנים לדוגמא.
לכן אני מפחד לעשות את זה ראשון, ואז לגלות שהקאיה נשארת בלי סרנים ;)
שאלה 2:
על אילו בולמים ארוכים אתם ממליצים לי?
אני לא צריך קוני או משהו..עדיף משהו זול ויעיל.
את זה לקחתי בחשבון, אבל לאור החיפוש שעשיתי, ראיתי שאף אחד עדיין לא ניסה לנתק 2 מייצבים,
אלא אחד, קדמי באינדיאנים לדוגמא.
... כי באינדיאנים מעיפים את האחורי אם הוא קיים בכלל... שים לב לפרטים לפני שאתה מסיק מסקנות מרחיקות לכת.
אל תמהר כל כך לנתק את כל המייצבים, אני לא בטוח שבקיה זה כל כך בטיחותי.
אני מאמין שניתוק אחורי ישפר לך במשהו את מהלך המיתלים, אבל מקדימה?? אין לך סרן חי קידמי וכל האפקט שבעניין הולך לאיבוד כי נניח שיהיה שיפור מסוים והגלגל ירד יותר, מה זה יתן? עדיין הבטן תשאר רכה ופגיעה יותר לנזקים.
הניתוקים המהירים שאתה רואה אצל האינדיאנים הם רק לשטח, בכביש נוסעים מחובר, במיוחד בגראנד על 4 הספיראלות שלו, בצ'רוקי יש קפיצי עלים מאחור, לכן לא כל כך זקוקים למייצבים.
אני נוסע בלנדרובר בלי מוטות מייצבים בכלל ,
למיטב ידיעתי רק בחלק מהגרסאות הוא מגיע עם מייצבים ומדובר ברכב כבד עם 4 ספיראלות.
צריך לזכור לפני שמנתקים שהחוסר כמעט לא מורגש בנסיעה בקו ישר ,מורגש בפניות אבל באמת חשוב בתמרוני חירום.
זו הסיבה שלמרות שאני נוסע ככה מאז שקניתי את הרכב (שנתיים) אני עובד עכשיו על הוספת מייצב.
לדעתי לא שווה לסוע בלי מייצב על הכביש ,בעיקר לא ברכב מוגבה.
שלומי
לא התכוונתי לסוע עם שני המוטות מנותקים - רק בשטח!
בכביש הם יחוברו! תמיד! גם אם לא יורגש הבדל ביציבות..!
בקשר לניתוק של המוט הקדמי...יש לי מיגון על כל המקדימה..זה לא יעזור?
אוקיי אז היום בדקנו את העניין..
ניתתוק המוט הוא בעייתי מאוד, ולא הצלחנו למצוא מקום לחבר אותו אליו אחרי הניתוק.
כמו כן, הזויות שנוצרות שם הן לא משהו שנעים לעין - כעיקרון מה שעוצר את המהלך שלי זה המשולש, שבו אי אפשר ממש לטפל...
כמו כן - גילנו משהו מעניין, הגלגליים הקדמיים שלי לא יורדים לאותו גובה.
לאחר שלילת כל האופציות האחרות - חשבנו שהבולמים הם לא באותו גודל, ועקב בעיית זמן לא פירקנו אותם..האם אפשרי הדבר?
טוב ואני אשמח לעוד הצעות כיצד לשפר ובזול את הקאיה, היות שצמיגים, מיגונים, והגבהות קפיצים כבר יש.
בבקשה, אל תגידו לי נעילה אחורית..כל דבר אחר, יתקבל בברכה.
כעיקרון מה שעוצר את המהלך שלי זה המשולש, שבו אי אפשר ממש לטפל...
כמה זה מוסיף לך אחרי שהורדת את המייצב ?
אם זה משמעותי, אתה יכול להוסיף רצועת רסן שתגביל את הפתיחה (אחרי ניתוק המייצב) ולהרוויח את המהלך הזה ממש בזול (כי לא צריך להחליף בולמים, צינורות ברקס ושאר . . )
אם התוספת היא לא משמעותית, אז אין הרבה איך לסייע לך,
אולי החלפת משולשים לכאלו שייתנו יותר מהלך מתלה ?? (יש כאלו קיטים לכל מיני רכבים, לא יודע אם יש לקאיה).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.