צפייה בגרסה מלאה : משאבת סולר "חולה" בצ'ירוקי 2.5TD 1999
המשאבה הנ"ל סובלת מבעיות של הנעה ,זאת אומרת ,אחרי חצי שעה שהמנוע לא עבד כדי להניע מחדש צריך "לתת מפתח" לפחות 10+ שניות .אחרי ביקור במוסך הדיאגנוזה היתה :המשאבה לא מיצרת לחץ מספיק (כמה שניות האינג'קטורים לא מקבלים סולר) ובגלל זה ההנעה מאחרת. הסיבה זו כנראה גומיה פרוצה או משהו אחר (לך תדע!) וכנראה אצטרך לעשות שיפוץ למשאבה.השאלה הגדולה היא : האם תוך כדי הנסיעה המשאבה מספקת מספיק סולר למנוע או שהמנוע עובד ב"מינוס"? אני צריך לציין שאחרי שמנוע עובר 1900 סל"ד מורגשת איזהשהיא ויברציה (שנעלמת בלחיצה על המצמד, צניחה סל"ד ל1000 ) וגם שהרכב מוגבה כ-10 ס"מ אבל עם הורדת תיבת העברה ב-2 ס"מ.
לא משנה. אחרי שהמנוע לא עבד חצי שעה, הוא מניע קשה (בוקר או לילה, חם או קר).
זו משאבת בוש, יש לה יוניט חום פנימית שסביר להניח שלא תקינה. מאיזה איזור אתה?
נכון זו משאבת בוש עם בקרה ממוחשבת. אני מנצרת עלית.
לגבי הויברציה ב1900 סל"ד זהו הסלד שהטורבו מורגש כשנכנס לעבודה.
האם לחיצה ארוכה יותר על דוושת הדלק וקצת המתנה לא מעלימה את הרעידה.
לגבי משאבת הסולר
ניתן להתקין משאבת עזר חשמלית קטנה וזולה שמופעלת בעת הדלקת הסויץ על קו הזנת הסולר לפילטר וזה בדר"כ פותר בעיה של יניקת אויר למערכת.
אבל בהחלט לא פותר בעיה של משאבה עצמה אם היא גמרה את חייה.
אני מניח שאם אתה נוסע והרכב אחרי הנעה שומר על טורים אז אין בעיה במשאבה אלה חדירת אויר למערכת בזמן דימום.
נאמר בפילטר סולר תבדוק את הבורג פלסטיק למעלה על הפילטר
אם הוא סגור לחלוטין או שיש ממנו סימנים של דליפה ? -שים לו טפלון ותסגור היטב
2 -בדוק את צינורות הניקוז השחורים הקטנים שבין מזרק למזרק אולי דורשים החלפה ורצוי זה סתם צינור פשוט שמעביר עודפים.
הרכב עבר שיפוץ ניקוי וכיון משאבת סולר. אומנם המנוע תיפקד מצוין אחרי זה אבל סירב להניע כמו שצריך ! חזר למוסך והוחלף כל המתקן של פילטר הסולר המקורי במתקן של טויוטה + פילטר שלו .קצת אילטורים במקום (אי אפשר בלי זה) ועכשיו המנוע מניע ונוסע כמו תותח !לא נסיתי לחפש מקורי כי בטח עולה המון ובטח אין בארץ.
זאת אומרת סתם שיפצו לך משאבת סולר.. כול הבעייה שלך הייתה משיכת אויר מביית פילטר סולר... . עניין של 300 שקל. . .תגיד תודה לחברים שלך שהיכניסו אותך להוצאה של -------. . על בדיקה ודיאגנוזה של הבעייה.. :p :p :p . יום טוב
אני חייב לציין ששופינסקי צודק.
חבל מאוד. אם הדיאגנוזה והשיפוץ נעשו באותו מוסך שווה לנסות לתת להם לשאת בנטל הכספי.
ADY
אם היית קורא היטב את התגובה שלי היית מוצא בסעיף אחד בסוף בדיוק את האבחנה הזו.
שלום
זה נכון שהמוסניקים הם לא החברים שלנו אבל...
בדקתי את הנושא אצל שלושה מוסכים (בחלק מהם אפילו שלמתי עבור " הדיאגנוזה " ) וכולם הימרו על השיפוץ.
מה שכן המנוע נוסע מצוין ( TOUCH WOOD ) הרבה יותר טוב וחלק כך שאני ממש לא מצטער על 1200 ש"ח ששילמתי!
תאמינו לי, לא נורא ...התחיל הבוץ , מה ים איזה טיול ספונטני בצפון !?!?
בודאי שיסע חלק. איין משיכת אויר אז הוא נוסע חלק.. שיפוץ המשאבה ללא שיפוץ האינגטורים לא יתן לך כלום.. . כיוון המשאבה למוקדמת יתן שיפור . . לכן אתה מרגיש כאיילו הרכב סוחב יותר טוב. אבל גם תיצרוכת הדלק עולה. ואתה גם תישמע את נקישות פיצוץ הסולר. והרכב יעשן.. . .
הבעיה היתה דווקא שיסתום אלחוזר של תושבת הפילטר שלא תיפקד ולא כניסת אויר למערכת!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.