צפייה בגרסה מלאה : מד דלק מזייף (למתקדמים)
אהלן
לפני שאתם נוזפים בי לערוך חיפוש- ערכתי. אבל זו תעלומה למתקדמים::-|
כאשר אני ממלא מיכל מלא המחוג עולה עד לחצי ויורד לאפס כשהמיכל חצי מלא. אחרי פירוק המיכל פעמיים, החלפת שני (!) מצופים, ניקוי כל החיבורים החשמליים- הבעיה עדיין בעינה.
רעיונות?
GodsFather
22-11-06, 19:12
והמד עצמו ? בדש-בורד, בדקת את התקינות שלו על ידי מתן זרם ישיר?
חנן-ג'יפולוג
22-11-06, 19:21
בדוק שהשעון מקבל מינוס.
תודה: אין לימושג איך בודקים את מה שתיארתם, אבל: אחרי החלפת המצוף היום, המד היה על חצי כהרגלו כשהמיכל מלא, ואז תוך כדי נסיעה עשה טובה ועלה ל FULL לכמה שניות לפני שחזר לסורו. בכל מקרה הוא יורד לריק כשהמיכל בחצי ועולה עד החצי כשהמיכל מלא- זה אומר שהוא מקבל זרם , לא?
GodsFather
22-11-06, 22:21
זה אומר שהוא מקבל זרם לא תקין - לרוב זו בעיה במינוס.
תאר את אופן החלפת המצוף,בבקשה (נ.ב. למה לא צילמת??? :mrgreen: )
יש זרם.. אבל יכול ליהיות שהוא רופף...
אצלי היתה בדיוק את אותה התופעה, עד שהשעון שבק טוטאלית (הבעיה בשעון עצמו..)
תסתכל מעל המיכל דלק (בינו לבין המרכב) צריך ליהיות חוט (צהוב נראה לי) שיוצא מהמצוף...אם החלפת אז אתה מכיר..
קצר אותו לגוף הרכב.. ותראה אם השעון עולה למקסימום... אם הוא עולה, הוא תקין.. וגם המינוס שלו.
GodsFather
22-11-06, 22:30
יש זרם.. אבל יכול ליהיות שהוא רופף...
אצלי היתה בדיוק את אותה התופעה, עד שהשעון שבק טוטאלית (הבעיה בשעון עצמו..)
תסתכל מעל המיכל דלק (בינו לבין המרכב) צריך ליהיות חוט (צהוב נראה לי) שיוצא מהמצוף...אם החלפת אז אתה מכיר..
קצר אותו לגוף הרכב.. ותראה אם השעון עולה למקסימום... אם הוא עולה, הוא תקין.. וגם המינוס שלו.
ואז מה ?
שעון תקין - בעיה במצוף...
אם לא עולה עד הסוף, אז יש בעיה בחיווט לשעון או בשעון עצמו..
יואב,קבל פתרון כמעט ודאי:חבר חוט למינוס של המצבר,משוך את הקצה השני עד למיכל וחבר באמצעות סוף חוט אל אחד מהברגים שמחזיקים את המיכל.
מומלץ עוד לשייף קלות את ציפוי הזפת ממיכל הדלק באיזור החיבור בשביל מגע בריא.
ב-99% מהמקרים זה פותר הבעיה. :mrgreen:
סוף הספור:
בעת מילוי מיכל הדלק עד סופו ראיתי (ראינו...) נזילת דלק קטנה. מבט מתחת לרכב גילה כי הנזילה מצינורית (נשם?) (אחת משתיים) שיוצאת מהמיכל לכיוון פתח המילוי, שנחתכה קצת. הצינורית הוחלפה,
ולא שאני מבין מה הקשר- אבל בעית מד הדלק נפתרה באחת, ומד הדלק שוב מדייק. שני מיכלים מיליתי מאז והכל תקין עד עכשיו.(טפו טפו טפו חמסה חמסה שום בצל)
אני באמת מקנא במי שירכוש ממני את סמו בסוף-
את כל התיקונים הכי קטנים ומעצבנים אני עושה לו מראש!:roll:
GodsFather
28-11-06, 21:48
אם כך גם היה צריך להיות שינוי בצריכת הדלק ,לא ? אלא אם באמת לא מילאת מיכל מלא בגלל בעיית אויר בטנק הדלק (היה פה שרשור בנידון שסופו היה נשם סתום שמנע מילוי מלא ללא טלטול הרכב...)
יש מצב שתצלם את הצינוריות שהחלפת ?
גם המד דלק שלי מזייף\סתם פועל בלי שום קשר לכלום
ואני לא כל כך מבין מה לעשות בעיניין הזרם ואיך לבדוק את כל העיניין מישהו יכול להסביר לי יותר בפשטות אולי? אני פשוט ממש לא מסתדר עם חשמל
שלום.
בסמוראי שלי היתה בעיה דומה .
פירקתי את מצוף הדלק מתוך המיכל, ניקיתי (שיוף עדין וקצת ספריי מגעים) את הסליל (נגד) שהמנוף של הקפיץ זז עליו והבעיה נפתרה לצמיתות.
צריך לשים לב! אל תחבר חשמל ישירות לחוט של שעון הדלק. עקרון הפעולה של המערכת הינה התנגדות משתנה. ככל שהמצוף גבוה יותר- ההתנגדות (מספר הסיבובים ע"ג הסליל שבאים במגע עם החוט שהולך לשעון הדלק) קטנה ולהיפך. כך שמד הדלק הוא למעשה מד התנגדות יחסית לגוף הרכב.
לגבי תדלוק עם נשם סתום- בדיוק אותה בעיה היתה אצלי... קצת לחץ אויר בצינורית האויר החוזר (נמצאת בפתח צינור המילוי מצד שמאל) ומאז- תענוג לתדלק. 8-)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.