PDA

צפייה בגרסה מלאה : כיצד מבצעים כיוון ברקס (ריגולאז') ב XJ ?

Saar
24-11-06, 21:54
הי,

היום החלפתי סנדלים וחרטתי את הדרמים.
לפי מיטב הבנתי יש צורך בביצוע כיוון (ריגולאז').
מה התהליך שיש לבצע? כיצד יודעים שהכיוון נכון?
(אני בדקתי שבלם היד עוצר כראוי את הגלגלים ושהרפידות לא פוגעות בדראם בזמן הסיבוב)

תודה,
סער.

talw
25-11-06, 18:15
אני לא מכיר xj
אבל ב99% מהרכבים אחרי חריטת דראמים אין צורך לכוון רגולג' לאחר הכנסת הדראם בגלל שאין יותר מדרגה שהרפידות צריכות לעבור.כל זאת כמובן לאחר שסובבת את האום הפרפרי שמרחיב את הרפידות למקסימום בכדי שהדראם ייכנס בשיפשוף קל במצב מאונך לגמרי.
יש לסובב את הגלגל ולא להרגיש חיכוכים מיותרים כמו כן תוכל לדעת שעשית משהו אם ידית בלם היד יותר נמוכה במשיכה (הבלם עובד קצר יותר מפעם).
אני מאמין שיש לך גם רגולג' אוטומתי שמותח את עצמו במשך הזמן לפי שחיקת הרפידה/דראם
אם לא אז תדע לבד לפי בלם היד מתי יש לכוון שוב ,אבל הפעם כשהדראם מורכב!!!

טל

Saar
25-11-06, 19:05
OK, תודה.

סער

איציק - 4X6ZH
25-11-06, 19:36
זה שבא לכם לכתוב אני מבין
זה שאתם מסבירים ומלמדים אחד את השני זה יפה
אבל מאיפה יש לכם את הבטחון ללמד דברים לא נכונים ועוד על מערכות בלמים .
ההסבר שלך חלקי לא מדויק ועשוי להיות מסוכן .
אני לא בטוח ששיפוץ בלמים צריך להעשות באינטרנט .
איציק

talw
26-11-06, 19:10
טוב, אנסח את זה בצורה יותר דיפלומטית!!
אדם נחמד בשם סער החליט לשפץ את בלמיו האחוריים לא דרך האינטרנט ולא דרך שום שודד דרכים עם תעודה מפוברקת על הקיר!!!
אלא לבד, כי הוא מאמין בעצמו וביכולתו או לפחות הוא חושב כך וזה כבודו!!!
אף אחד מהחברים שמכירים את ריכבו לא עזר לו ולכן החלטתי אולי לתת לו כיוון מסויים מהידע הדל שרכשתי בחיי .ברור לכל בר דעת והיגיון שנסחפת קצת יות מדי בתגובתך. לא אמרתי שום דבר שיכול לסכן את חייו של סער או את בלמיו !!!
סער החליט לתקן לבד,סער גם יחליט אם אני מטעה אותו לבד.ומאחר וזהו אתר פומבי תוכל בפעם הבאה לעזור מעשית לבן אדם ולכל מי שצופה בו, ולא להעיר הערות חסרות טעם כי סער יעשה את זה לבד כמו הרבה אחרים למרות שאתה חושב שצריך לשלם על זה הרבה כסף למוסך להפסיד יום עבודה ולקבל במיקרה הטוב את מה שהיית עושה לבד ממילא.

טל

נמרוד - מערד
27-11-06, 06:30
תגובה לענין .

Saar
27-11-06, 08:43
תודה רבה לכל מי שטרח וענה.
אני מעוניין להדגיש שבד"כ אני מעריך מאוד את תגובותיו של איציק.
לדעתי הוא תורם רבות לפורומים השונים באתר.
ברור לי מדוע הוא נמנע מלפרט ולהגיב בנושא זה, ברורה לי גם הבעיתיות של "הדרכת בלמים" באינטרנט.

מצד שני,
בפעם האחרונה בה החלפתי סנדלי בלימה במוסך (לפני קצת יותר משנתיים - בויטרה), הוחלפו גם משאבות בלם לשני הגלגלים האחוריים. לאחר הטיפול יצאתי לדרכי שמח וטוב לב (עם ארנק קל יותר בכמה מאות שקלים....)
וברמזור הראשון, ביציאה מהמוסך גיליתי שדוושת הבלמים יורדת עד הסוף ואני נאלץ לבלום בעזרת בלם היד...
פרסה וחזרה למוסך (מאוד לאט, עם בלם יד) ומגלים ש"קצת" שכחו לסגור את בורג ניקוז האויר....

אני לא טוען שכל המוסכים מחפפים, גם לא המוסך הזה - תקלות קורות.
אבל, היום אני סומך על עצמי יותר מאשר על רוב המוסכים ואם יש לי אפשרות ללמוד דברים (גם "בהתכתבות") אני מנסה.

תודה,
סער.

ניר ל
27-11-06, 09:26
גם בהזדמנות זאת ראוי לציין שאין תחליף לספר טיפולים שבו מוצגות הפרוצדורות באופן הכי מפורט ונכון,

גם אני לא נוהג להסביר במפורט פרוצדורות בפורום או בכל דרך אחרת, אלא לחדד דברים ולתת טיפים שאינם כתובים, זה נכון לגבי כל אלמנט ברכב לא רק לגבי מערכות בטיחותיות, כל מי שמשתמש בעיצות שניתנות כאן צריך להפנים את זה וסער לא חדש כאן.
אני מבין את החששות של איציק באופן כללי, אך מצד שני אני לא סומך על שום מוסך יותר משאני סומך על כל בר דעת שמסתובב כאן ומטפל בעצמו ברכב, הספקתי לראות די הרבה פאשלות של מוסכים בחיי הקצרים והם לא ממש התנדבו לקבל עליהן אחריות...
לגבי מה שטל כתב - נשמע לי סביר, אני הבנתי אותו.

איציק - 4X6ZH
27-11-06, 12:15
וכל אחד יבין מה שהוא רוצה להבין

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=17058

ניר ל
27-11-06, 12:59
דוגמה טובה איציק - משתתף חדש בפורום (3 תגובות רשומות), לא מוכר, איבד בלמים - מקבל המלצה לעלות על גרר ולנסוע למוסך עם הסבר קצר מאיפה עלולה להיות הבעיה.

להבדיל מהמקרה דנן שבו סער שמוכר כבחור רציני, שואל שאלה טכנית, מקבל תשובה שלא מצאתי בה שום דבר פסול - אם אין מדרגה על הדראם ניתן לכוון את הרגולאז' לפני שמלבישים את התוף- מה לא ברור בזה ?
אם ילד בן 16 קורא את מה שנכתב כאן, יורד להתעסק באוטו של אבא ועושה שטויות שגורמות אח"כ לילדה בת 3 להידרס ע"י האב הגאה שלא היה לו ביכלל מושג... אז גם על זה אנחנו צריכים לקחת אחריות כאן ?
תאמין לי שיש ברשת את כל החומר שאתה יכול לדמיין על ייצור בייתי של מטעני נפץ שמסוגלים להפיל בניין, לא צריך ללכת רחוק, זה מה שנקרא חופש המידע וחופש הביטוי, אנחנו עדיין לא חיים בסין איראן או צפון קוריאה למרות שלא בטוח שלא הייתי מתחלף איתם...

talw
27-11-06, 18:51
תודה על התגובות !!!
סליחה אם פגעתי באדם זה או אחר!!!
פשוט הייתי חייב לציין את אחד משימושיו של אתר זה והוא לעזור אחד לשני ללא התנצחויות מיותרות!!
בואו ניסגור את זה כך ונמשיך בכוונותינו הטובות!!!

טל

-->