התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מד המהירות לא תקין?

jako
26-11-06, 23:18
שלום, יש לי סוזוקי ויטארה 93 גיר רגיל הבעיה: בזמן נסיעה בג'יפ החוגה בספידומטר שלי רועדת ובמהירות איטית 50 קמ"ש בערך החוגה "סוגרת סקאלה" בנוסף יש לי רעש כאילו גלגל מסתובב על ריק ו"מגרד" חלק בתוך הגיפ, הרעש מופיע רק בזמן נסיעה, אני מציין שמד הקילומטר שלי עובד כרגיל אך המד הקטן זה שניתן לאפס לא תקין ונשאר תמיד על אפס...האם הבעיה היא באמת בספידומטר? אם כן אני יכול לתקן זאת עצמאית? האם אני יכול לנסוע כך ללא חשש שיגרם לי נזק יותר רציני? איפה יושב הכבל ומערכת הספידומטר בויטארה? תודה מראש.

3Beni aroh
27-11-06, 15:16
גם לי יש בעיה עם המד מהירות אז אני יצתרף לשאלה..
אצלי זה קצת שונה כי המחוג פשוט לא הגיוני..
אני נוסע הילוך 3\4 הוא מראה לי שאני על 30-40 קמ"ש.. ורואים שמהמירות גבוהה יותר..
אני נוסע מחוץ לעיר על הילוך חמישי.. פול גז.. והוא מראה לי 80.. לפעמים יורד ל90 וחוזר שוב ל80.. מה שגם לא הגיוני כי אני רואה את הרכבים שנוסעים לידי וחלק שאני עוקף.. והם לא נוסעים על 80..
לפעמים בתחילת נסיעה כשאני על 10-20 קמ"ש המחוג לא עולה עוד מה0..
למה הוא מזייף ככה? מה יש להחליף?

לדעתי אין סיכוי שזה הגיוני כי יש לי מנוע חדש בסמוראי והוא במצב מצויין.. ובשטח הוא ממש לא חלש.. ככה שאין סיכוי שזה מדויק..

jako
27-11-06, 21:35
אני רואה שלא עונים לנו... בכל מקרה תחת חיפוש "ספידומטר" מצאתי קצת מידע שיכול להיות רלוונטי לגבך אז תנסה, כל המידע היה על סמוראי ולא על ויטארה אז הרווחת, אולי מישהו יעזור לי בכל זאת, בהצלחה.

אלעד ל.
27-11-06, 21:46
היתה לי בעיה דומה.

המחוג היה משתולל ומראה מהירות גבוהה ולפעמים סתם מקפצץ לא רגוע במהירות נמוכה .

הבעיה היתה בחיבור של כבל הספידומטר ללוח השעונים - זה פשוט חיבור של בליטה במגרעת . לפעמים כל מה שצריך הוא לדחוף את הסיומת של הכבל לתוך המגרעת , ויכול להיות כמובן שהמגרעת או הסיומת של הכבל נשחקו והתוצאה היא מה שתארתם .
יכול להיות שהבעיה היא בצד השני של הכבל - בחיבור לטרנספר אבל על זה מישהו אחר יצטרך לספר או שתפתחו ספר רכב.

itay
28-11-06, 13:56
שלום לכולם.
אצלי (סמוראי 89 קצר) גם היתה התופעה הזאת שאתם מדברים על מחוג קופץ ולא מראה נכון את המהירות. לאחר שבוע שהתופעה החמירה, נקרע הכבל ספידומטר.
קניתי אצל מכשירי תנועה - 127 ש"ח כולל מע"מ (מי שירצה מק"ט שיגיד ויש בשירשור מקט"ים)
יכול להיות שהתופעה מעידה על כבל שהולך להקרע.
בכל מקרה ההחלפה היא עניין של חצי שעה עבודה למי שלא מסתבך - ואני הסתבכתי ולא בצדק - סתם חוסר תשומת לב.
בהצלחה.
איתי.

jako
28-11-06, 19:53
ראיתי שהכבל מגיע מלוח השעונים דרך חור ברצפה של הכיסא שליד הנהג ומחובר לטרנספר, בחיבור לטרנספר אין בעיה, הבעיה היא בחיבור ללוח השעונים, ראיתי שיש פלאג פלסטיק לבן שמחבר את הכבל לשעון הרכבתי את הפלאג והכבל ללוח נסעתי והשעון עבד אבל עדיין היה רעש, פרקתי שוב והפעם הרכבתי את הכבל בלי הפלאג השעון עבד ובלי רעש...אז מה נהרס הפלאג פלסטיק? האם ייתכן שהמחבר בשעון עצמו נהרס\נשחק וצריך להחליף את כל השעון בגלל זה? איך עובד הכבל הוא מסתובב? בכל מקרה השעון קלומטרים הקטן לא עובד, הוא קשור לאותו כבל? אני מזכיר מדובר בויטארה בחיפוש שעשיתי הכל לסמרואי...

GodsFather
28-11-06, 21:37
לדעתי אין סיכוי שזה הגיוני כי יש לי מנוע חדש בסמוראי והוא במצב מצויין.. ובשטח הוא ממש לא חלש.. ככה שאין סיכוי שזה מדויק..

ידידי , אין קשר בין מנוע למדידת הספידומטר באופן שאתה מקשר אותו...

בכל מקרה ,ממה שאתה מתאר אני ממליץ לך לבדוק את תקינות הכבל ועל הדרך להחליפו, זה לא כזה סיפור, לך ולשאר בעלי הסמוראים מבינינו שמעוניינים לדעת איך מחליפים כבל

http://jeepolog.com/forums/showthread.php?p=131165#post131165

פה יש פירוט מדויק עם תמונות - זה מאד פשוט , רק בעדינות עם שליפת הלוח-שעונים כדי שלא תסדקו אותו וכמובן עם שליפת גלגל ההגה - כדי שלא תסדקו את הפרצוף (כמו שקרה לי... :roll: ).

jako
28-11-06, 23:37
מה איתי?!! מה עם הויטארה!!!!! הכל סמוראי סמוראי סמוראי, אני כבר יודע להרכיב סמוראי! אולי אתה יכול לענות לשאלתי בבקשה? או לפחות לחלק? תודה

אלון_ק
29-11-06, 10:59
ג'אקו, אל תכעס. לא עונים לך כי לא יודעים בוודאות, לא כי יש לך ויטארה או כי לא אוהבים אותך. אנחנו פשוט מעדיפים שאף אחד לא יגיד כלום אם אף אחד לא יודע מאשר שתקבל 25 ניחושים.

-->