צפייה בגרסה מלאה : רציתי לדעת קצת על מחרי קניה והוצאות נלוות של סמוראי
אני מאווווווד רוצה סמוראי, כבר 4 שנים עם דייהטסו שרייד מנסה לשכנע אותה שהיא בעצם סמוראי, לא ממש עובד :-/
מתעניינת במכונאות רכב [ועדיין לא עשיתי עם זה כלום :-(] ונהיגת שטח [כנ"ל חוץ מכמה סיבובים על המאגנום של אמא..] כשראלי זה החלום :-)
כרגע אין לי תקציב למעט המעט שיצא ממכירת השרייד...ורציתי לדעת קצת על מחרי קניה והוצאות נלוות של סמוראי ולאיזה כיוון כדאי ללכת כדי שאוכל להכין את עצמי.
עברתי קצת על מודעות וכל מה שמצאתי שקרוב לתקציב האפשרי היו כלמיני 80'+, השאיפה היא לקצר פתוח [ברזנט], גיר רגיל, 1,300...עכשיו השאלה הגדולה היא בעצם מה לחפש וממה להימנע.
והשאלה השניה היא האם סמוראים הם זוללי דלק?
כי נתקלתי במישו שטוען שהסמוראי שלו זולל וכל הסמוראים שהוא הכיר זוללים ואיכשהו זה לא נראה לי הגיוני...
תודה לעונים [ולמי שהבין מה אני רוצה בכלל :-P]
המשך שבוע מעולה!
***הכותרת נערכה. זה די ברור שיש לך כמה שאלות על סמוראי, אחרת לא היית פותחת כאן שרשור... תני לשרשורים כותרות אינפורמטיביות בבקשה. זו, אגב, נלקחה בהעתק והדבק מתוך ההודעה.***
GodsFather
27-11-06, 16:47
שלום לך וברוכה הבאה...
יש כאן כמה שרשורים בנושא "מתחילים" , "מה לבחור" , "עלויות אחזקה של סמוראי" וכד'...
ממליץ לך לקרוא אותם תחילה , הם יתנו לך כיוון.
מעבר לכך - סמוראים יש כמעט בכל מחיר ובטח שבכל מיני איכויות, השאלה היא כמה את מוכנה לשלם?
אפשר למצוא סמוראי בגרושים (עד 8-10K) אבל הוא לרוב יהיה ישן , מוזנח ורקוב...
אפשר לעלות את הרף ל12-18 ולמצוא כלים לא רעים בכלל בגבול סוף שנות ה80 תחילת ה90 וישור הקו שלהם יהיה זול יחסית ויתנו לך תמורה טובה.
מעל ל18 כבר עומדים כלים יחסית משופרים (נעילות,יחסים,מיגונים,שפצורים ושדרוגים לנוחות הנהג והנסיעה) , שנתון גבוה וכל המשתמע מזה.
סמוראי שעבר ישור קו כראוי יהווה הנאה מרובה לבעלים שלו ואחלה כלי לכניסה לשטח ואף לשדרוגו עם הנסיון המצטבר והאופי שלך - ישור הקו הוא קריטי כדי באמת לנסוע בראש שקט ונסיעה חסרת תקלות וחששות (נוריד רגע את מרפי מהפרק)
ביטוחים וטסטים הם פרט מינורי בהשוואה לעלויות אחזקה של כלי שחוט, סמוראי תקין עושה 1:9-1:11 דלק , כמובן שתלוי באופי הנהיגה אך בהנחה ואת לא שומאכרית...
האם נסעת בעבר בסמוראי? האם יש לך רקע בשטח בכלל ?
תודה על התשובה הזריזה :-)
התקציב כרגע הוא בסביבות ה15 וגם זה בדוחק :-/
נסעתי בסמוראי בטורקיה לפני קרוב ל6 שנים והתאהבתי קשות.
מעבר לזה נהיגת השטח היחידה הייתה במאגנום של אמא ופעמים מעטות.
אני בת למשפחה של נהגים חובבי שטח וגדלתי בתוך זה, סבא מצד אחד היה נהג וממקימי משרד הרישוי וסבא מהצד השני היה נהג ומכונאי בתע"ש ועד היום יש ברשותו 3 רכבים כשאחד מהם הוא ג'יפ אספנות שהוא מתחזק בעצמו [לא סגורה על התוצרת] כך שידע תאורטי יש לי, נסיון פחות אבל הקליטה מהירה והאהבה אדירה :-)
רק צריך להתחיל איפשהו...
המטרה כרגע היא לאסוף כמה שיותר מידע וכמה שיותר למידה תאורטית על נהיגת שטח ורכבי שטח כשסמוראי במרכז כדי שכשיגיע הרגע המיוחל אוכל להתייחס אליו בכבוד המתאים :-)
ושוב תודה!
המטרה כרגע היא לאסוף כמה שיותר מידע וכמה שיותר למידה תאורטית על נהיגת שטח ורכבי שטח כשסמוראי במרכז כדי שכשיגיע הרגע המיוחל אוכל להתייחס אליו בכבוד המתאים :-)
ושוב תודה!
לא צריך להגזים עם כל נושא הידע והתחקירים , זה בסה"כ כלי רכב שקונים וצריך לקנות חכם כמו כל כלי רכב אחר. גם נהיגה בשטח לא לומדים "תאורטית" .
כן צריך לקחת בחשבון שזה רכב 4X4 וזה אומר יותר דלק (סדר גודל של בין 10 ל 8 ק"מ לליטר ) , אם מטיילים אז שוברים לפעמים ולכן גם יותר תיקונים . ושהנוחות , במיוחד בסמוראי הספרטני , היא , איך נאמר זאת בעדינות , לא מי יודע כמה.. למרות שהשרייד שלך גם היא לא בדיוק ב.מ.וו סדרה 5 .
תקני סמוראי כי הוא בתקציב שלך וזהו תתחילי ללמוד מלנסות . תצליחי או תטעי - לא יקרה כלום .
לגבי הקניה - יש באתר כתבה על מה לבדוק לפני קניית סמוראי :
http://jeepolog.com/151.html
אם את לא מתמצאת בקשי ממישהו בפורום שקרוב לאזור מגורייך לעזור לך לבדוק - בטוח יהיו כאלה או מאנשים שאת מכירה והם בעלי ידע מספק בנושא . כנ"ל לגבי סיבוב על אחד כדי לקבל פרופורציות של איך כלי נורמלי צריך להראות ולהרגיש .
את זה:
http://www.jeepolog.com/151.html
כבר קראת, נכון?
אסף.
[QUOTE=אלעד ל.]לא צריך להגזים עם כל נושא הידע והתחקירים , זה בסה"כ כלי רכב שקונים וצריך לקנות חכם כמו כל כלי רכב אחר. גם נהיגה בשטח לא לומדים "תאורטית" .
קודם כל תודה, דבר שני, מבחינתי זה לא "בסה"כ כלי רכב שקונים" זה כלי רכב שאני מאוד רוצה והידע והתחקירים הם לא לגביי הקניה אלא לגביי הטיפול השוטף בו.
כפי שכבר ציינתי מכונאות רכב מעניינת אותי מאוד והרצון הוא ללמוד את הטיפולים הבסיסיים שניתן לבצע לבד ולדאוג לדברים האלו בעצמי ולכן הידע והתחקירים, גם לגביי מחירים ומצבים, עם הרכב הקודם נדפקתי והוא לא שטח, ברכבי שטח יש הרבה יותר מקום לבעיות והדפקות בקנייה.
ולרגע לא אמרתי שלמידה בשטח לומדים "תאורטית", לא ברור לי איך הסקת את זה.
אמרתי שאני מתחילה עם התאוריה, יש כבר די הרבה ידע תאורטי גם במכונאות וגם בנהיגת שטח [כפי שציינתי] ווואלה אחי, ידע תאורטי הוא בסיס מצויין ללמידה מעשית ועשייה נכונה.
לדעתי להכיר את הנושא שאתה נכנס אליו לפני שאתה נכנס אליו באופן תאורטי זה דבר נכון לעשות.
מה גם שכרגע אין לי רכב שטח אז קריאה ולמידה על הנושא נראים לי הדבר הנכון לעשות כדי לא להכנס לזה בעיניים עצומות.
אני מאוד אוהבת לנהוג ועל אחת כמה וכמה נהיגת שטח וגם אם זה ישאר "רק" בגדר תחביב זו עדיין אחת האהבות הכי גדולות שלי וואלה, זו אהבה עם סכנות ולהכיר את הנושא מקצה לקצה תאורטית ומעשית זה חשוב.
[טוב שאני לא חוזרת על עצמי :-)]
בעניין בדיקת הרכב לפני קניה אני מסודרת, יש לי את המכונאים שלי שאני סומכת עליהם לגמריי.
ומעבר לזה שהוא בתקציב שלי אני גם מאוד מחבבת את כלי הרכב הזה, הוא קטן ונוח גם בעיר והוא אחלה גם בשטח, מאוד נהנתי איתו בטורקיה ואפילו הופתעתי מהתפקוד.
בגלל התקציב התלבטתי בינו לבין ניבה לאדה אבל הבנתי שזה רכב בעייתי ולא כדאי להיכנס לזה.
אגב, השרייד [1.3] שלי אוכלת 1:9 בבדיקה האחרונה, ככה שצריכת הדלק תהיה ברגיל :-)
וכך גם הנוחות :-) שזה לא ממש בראש סדר העדיפויות...מפונקת אני לא. מה שחשוב זה התיפקוד.
ושוב תודה על הייעוץ.
עם עניין התיאוריה והמעשה, את בסדר, וזה המקום הנכון, תנוח דעתך.
המלצה שלי- פשוט להתחיל לחפש. יש לך תקציב, תתחילי לראות סמוראים בתקציב שלך וקצת פחות. אחרי כמה את כבר תדעי "להריח" מרחוק נבלות. את גם תדעי איך נראה סמוראי ממוצע בתקציב הזה, ואני ממליץ לך לראות לפחות סמוראי אחד או שניים במצב ממש טוב, כדי שיהיה לך למה להשוות. אחרי כל זה- את תהיי יותר מפוקסת על מה שאת מחפשת, ויהיה יותר קל.
בגדול, על סמוראי, ההוצאות הקבועות נמוכות מאוד- טסט, ביטוחים- הכל הכי זול שיש. ממש כמו השרייד שלך. ההוצאות המשתנות גם הן נמוכות יחסית לרכבי שטח אחרים, אבל גבוהות יחסית למכוניות קטנות- כי צריכת הדלק גבוהה יותר, כי החלקים יקרים יותר, וכי יש יותר חלקים שיתקלקלו. אפילו צמיגים (דבר שקונים סט פעם ב3 שנים בממוצע) עולים לפחות פי 3 יותר מלשרייד שלך.
למרות זה, סמוראי הוא רכב זול לאחזקה, במיוחד כאשר מדובר ברכב שאת מתחזקת לבד.
אסף.
[ מבחינתי זה לא "בסה"כ כלי רכב שקונים" זה כלי רכב שאני מאוד רוצה והידע והתחקירים הם לא לגביי הקניה אלא לגביי הטיפול השוטף בו.
סמוראי הוא הכלי הנכון להתחיל בו כדי ללמוד - בכל מקרה עד שלא תקני ותתחילי להתלכלך, לא תלמדי .
ברכבי שטח יש הרבה יותר מקום לבעיות והדפקות בקנייה.
לא מסכים . לדעתי אפילו הפוך . אבל זה לא קשור . רק תוודאי שאת עושה בדיקה כמו שצריך . יש בכתבה את כל מה שצריך כדי לא ליפול .
אמרתי שאני מתחילה עם התאוריה
מצטער שאני עקשן . לא מבין מה זה להתחיל עם התאוריה . אם התחום מעניין אותך אין תאוריה . יש רק ללכת לקנות איזשהו 4X4 . באמת . אני לא מתנצח , אני פשוט לא מבין מה זה תאוריה של שטח . זה בדיוק מה שהמהות של שטח ו-4X4 היא לא ..
אני גם מאוד מחבבת את כלי הרכב הזה, הוא קטן ונוח גם בעיר והוא אחלה גם בשטח, מאוד נהנתי איתו בטורקיה ואפילו הופתעתי מהתפקוד.
אחלה בחירה .
אז אולי הגיע הזמן להעשיר את הידע המעשי שלך גם בתיאורטי, אלעד?
אז אולי הגיע הזמן להעשיר את הידע המעשי שלך גם בתיאורטי, אלעד?
אתה יודע מה ? נכון.
זה בדיוק כמו שיש לך תרגול על כל שיעור ואח"כ תרגילי בית כדי שתתנסה.
בגלל זה אחרי שהבנתי מה אני רוצה , קניתי את הסמוראי שנראה לי נכון , השגתי ספר רכב ונכנסתי לפורום הזה . אני לומד המון תיאורטית והמון דרך הידים ( ולפעמים גם דרך הכיס) אבל כל זה לא יכול לקרות רק מלקרוא ולהיות בפורום .
מה שאני אומר שהגברת פה החליטה שהיא רוצה להכנס לעולם ה-4X4 , והחליטה שהיא עושה את זה עם סמוראי - שתי החלטות מעולות . אז יאללה . מה צריך עכשיו ? ללמוד את כל ספר הטיפולים ואת כל הספרים על נהיגת שטח בע"פ ?
חוצמזה אתה יודע שמה שכתבתי למעלה הוא נכון ברובו . ואתה גם לא מכיר אותי . אז למה לכוון נמוך ..?
לא הייתה כוונה להעליב. השתמע מדבריך שאין לך מושג בתיאוריה, כנראה הבנתי לא נכון.
מה שאתה תיארת זה נשמע כמו איזון בריא בין תיאוריה למעשה, אבל מאחר ולה אין רכב ליד הבית היא עושה את הדבר הנכון: היא לומדת כל מה שאפשר לפני. אם היא מסוגלת ללמוד את כל ספר הטיפולים בע"פ, אדרבא; זה לא יזיק לה (וגם לא יקדם מעבר לנקודה מסוימת, אבל בהחלט יקדם הרבה).
עכשיו השאלה הגדולה היא בעצם מה לחפש וממה להימנע.
*[/COLOR]
חפשי רכב מתוחזק היטב (יחסוך לך המון בישור קו) גם אם זה אומר להשקיע מעט יותר בקנייה.
המנעי ממציאות שדורשות המון זמן,אנרגיה וכסף!
GodsFather
28-11-06, 22:28
לגבי התיאוריה - בתחום הנהיגה , יש כמה ספרים ויוצרים בישראל היפה שמאד מעניינים את הסקרן שנכנס לתחום (אני בתור ילד קראתי אותם בשביל הכיף וללא ספק זה הועיל גם בהכנה לפני קריאה וגם בהכרת החומר שעימו יהיה לי עסק , מעבר לענייני הגיון בנהיגה וכד') - ספרים כמו "ספר הג'יפ" , "ספר החילוצים 1+2" וכד' מאד הועילו ומאד מועילים , גם אם כל המשפחה שלך הם יוצאי קרואטיה-טרופי ויש להם את כל הזמן בעולם ללמד אותך.
בנוסף, ממליץ לך להצטרף לכמה טיולים שיוצאים מכאן ומפורומים דומים עם בעלי סמוראים ולראות קצת מה קורה עם הרכב הזה בשטח כיום (לעומת לפני 6 שנים בטורקיה - אין מה להשוות) - בין אם אלה הנוסעים רגוע ובשבילים בלבד ובין אם אלה המאותגרים שאוהבים לנסוע על הגג כל שבת - להבין מה הם השיפורים האופיינים , טווחי מחירים לעומת ערך הרכב בעין הבעלים שלו , תיקוני שטח ואחזקה מומלצת וכד'.
עוד המלצה (לא יודע מאיפה את בדיוק) - נסי להגיע ל"בור" בת"א (תל-ברוך ליתר דיוק) בימי שישי בשעות הצהריים - עשרות אם לא מאות ג'יפים וסמוראים רבים ביניהם - הן למכירה והן סתם כך לתצוגת שעשועים - בהחלט מראה נעים לסקרנים שאוהבים את התחום ורוצים להכנס אליו או סתם להתבונן..
בהצלחה!
אם את רוצה להרגיש איך נוסע סמוראי מתוחזק טוב ובמצב מכני וכללי טוב את מוזמנת לקחת נסיעת התרשמות על עז ההרים שלי..אני בטוח שהדוקטור מורי אף ימליץ לך על עז ההרים שלי הלא כן מורי?
את מוזמנת לקחת נסיעת התרשמות על עז ההרים שלי..
***עריכת מערכת: תוכן לא לעניין. מה קרה, אישה אז קופצים? לא יפה***
ELLE - הכי טוב והכי חשוב ללכת לקנות את הרכב עם מישהו שמבין ושהיה כבר בסרט הזה.
אני בטוח שלא יחסרו מתנדבים פה מהאתר.
שיהיה בהצלחה
***טוב לדעת מה מדליק אותך. אתה בטוח שצריך לשתף את הפורום בזה? תחשבו איזו הרגשה זה נותן לבחורה שביקשה עזרה. אנא המנעו מזה בעתיד.***
כולה רציתי שהיא תקח סיבוב על כלי אחד טוב שתבין מה היא צריכה לחפש..מאחר ואף אחד לא "תרם" את הג'יפ שלו אני הרמתי ת'כפפה והצעתי את שלי..
תחשבו רגע איזה הרגשה מחורבנת זה להכנס לפורום ולקבל ערימת חרמנים על הראש. זה מתאים יותר לJ-DATE או משהו, לא?
שמרו על הסטנדרט, בבקשה. אישה או לא, היא ג'יפאית בדיוק כמו כל אחד אחר. תרגיעו את הטסטוסטרונים.
אני בטוח שהדוקטור מורי אף ימליץ לך על עז ההרים שלי הלא כן מורי?
עז ההרים שלך היא דוגמא מצוינת כי הרכב סטנדרטי ומטופל,ומספק את "חווית" הסמוראי ב-100%!
הרגע מחקתי עוד כמה תגובות. זה לא צ'אט, ולא יהיה.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.