צפייה בגרסה מלאה : עצה לפני קניה-סופה מוסבת לגז או טויוטה היילקס
אני עומד בפני רכישה של רכב (במקום רכב החברה שהיה לי במקום העבודה הקודם)
הרכב אמור לשמש אותי גם לנסיעות יום יומיות-כ60 ק"מ על כבישים מהירים.
מחפש רכב שהוצאות האחזקה עליו תחת הדרישות הללו יהיו מינמליות. אפשרות מיידית (מלבד סמוראי או ג'ימני) היא טויוטה היילקס אבל הם קצת חורגים מהתקציב שלי ( 50000 ש"ח). ראיתי פרסום של סופה מוסבת לגז ותהיתי האם למישהו יש נסיון מוצלח עם הסבה של סופה? האם העלויות יהיו נמוכות יותר? אני מניח שחלקים לסופה זמינים וזולים יותר (תקנו אותי אם אני טועה)
האם מישהו יכול לתת לי הערכת עלויות אחזקה של סופה מוסבת לגז (כולל ביטוח וטסט).
תודה
אלי
עצם העובדה שאתה משווה בין שתי מכוניות כה שונות, מלמדת שאתה יודע שאתה צריך היילקס, אבל אתה רוצה סופה...
בעקבות כל מיני סיפורי בלהות על איכות התקנות הגז בישראל, הייתי נזהר ובודק שבעים פעם כל רכב מוסב לגז. לי יש נסיון של כמעט 8 שנים עם אותה סופה, שמכנית היא רכב אמין ביותר, אך שתיינית דלק לא קטנה (הוצאות אחזקה בעייתיות עבורך), אבל לאחר הסבה לגז ייתכן שהאמינות כבר תהיה מוטלת בספק מאוד גדול. זו כמובן דעתי בלבד ואולי יהיה מי שיחלוק עליה. יהיה טוב לשמוע דעות ממי שהסב סופה להנעה בגז כחוק אצל מתקין מוסמך ויש לו נסיון של יותר מכמה מאות ק"מ/כמה שבועות/חודשים ספורים.
עצם העובדה שההסבה לגז עדיין אינה פופולרית למרות שמחיר הגז נמוך, אומרת משהו לדעתי. וזה לא רק בשל פריסה דלילה להחריד של תחנות תדלוק... אני גם לא אתפלא אם גם יוטל בקרוב מס על הגז/קנס על אגרת הרישוי של רכב מוסב לגז.
לא יודע אם אני "צריך" היילקס אבל בהחלט מעדיף סופה.
אולי באמת נמקד את השאלה-למי יש ניסיון לגבי הסבת סופה לגז?
ראיתי גם מספר צ'ירוקי מוסבים לגז-אם למישהו יש נסיון איתם אשמח לשמוע.
תודה
אלי
אם השיקולים הם כלכליים והגיוניים, ומבחינה משפחתית הגודל ושתי דלתות של סמוראי ממודל מתקדם או ג'ימני עונה על הדרישות - ללא ספק זו הבחירה הנכונה.
אני גם כמו דרור שמעתי יותר מדי סיפורים על הסבות גז לא מוצלחות, לא חוקיות, לא רשומות ובלתי ניתנות לרישום כחוק, ועלויות השימוש בגז אמורות לעלות. אני לא הולך על גז בצ'רוקי.
אני גם כמו דרור שמעתי יותר מדי סיפורים על הסבות גז לא מוצלחות, לא חוקיות, לא רשומות ובלתי ניתנות לרישום כחוק, ועלויות השימוש בגז אמורות לעלות. אני לא הולך על גז בצ'רוקי.
אני מכיר כמה מוצלחות מאד במנועי 258, ובמנועי 240, נוסעות כבר כמה שנים טובות.
נכון שהתקנה שם אינה חוקית, ואינה ניתנת לרישום..
ברכבים אלו, אגב, נוסעים על גז בישול רגיל.
ההבדל המעשי בין התקנה חוקית לכזו שאינה חוקית הוא בעלות הראשונית של המערכת (גבוהה יותר בחוקית), בעלות קבועה של הגז (גבוהה יותר בחוקית), ובעלות הרישוי השנתי (בינתיים לא, בעתיד כנראה שכן).
כנראה שהעלאת מחירי גז, אם תהיה , תהיה במה שהם קוראים "גז לתחבורה" ולא בגז לשימוש לחימום ובישול ביתי.
סמוראי כבר היה לי-אני חושב שקצת עברתי את הגיל. לא לשכוח שיש לי שתי ילדות קטנות כך שיציאה לטיול עם המשפחה בסמוראי\ג'ימני זה קצת צפוף.
מה ש"מושך" אותי בסופה זו האופציה הפתוחה-שלא קיימת בהיילקס כמובן.
מה יהיה ההפרש בעלויות האחזקה בין סופה בנזין לבין היילקס לפי הפרמטרים שהצבתי קודם?
האם סופה דיזל מעל שנת 2000 נכנסת בקטגוריה או שהיא לא מתחרה בשום אופן?
אלי
אתה מדבר על מכוניות משומשות עם הרבה מאוד ותק. לך תדע איזה הפתעות מחכות לך?
אני נוסע שנה שמינית על אותה סופה. זה האוטו הכי אמין שהיה אצלנו במשפחה המורחבת, ועברו אצלנו כמה וכמה אייקונים בתחום: שתי חיפושיות, וולבו 144, וולבו 740, פורד אסקורט לדורותיה, רנו 4, פורד סיירה, 4 מיני מיינורים ועוד. לא היה לי היילקס וגם לא יהיה (אני לא סובל מכוניות יפניות ישנות, ובוודאי לא את הטרקטור הזה, אבל זה עניין של טעם אישי) מעטים ההיילקסים שאני מכיר שהתקילו את בעליהם בפחות בעיות מהסופה שלי. האם זה אומר שהסופה שתמצא תהיה אמינה במידה כזו? אני מאוד בספק.
נקודת המוצא שלי היא שתיאורטית, היילקס אטמוספרי אמין יותר בבסיסו מסופה מאותו מודל. בוודאי אמין בהרבה מסופה דיזל. אם נרחיק לכת, נאמר שגם יותר מכל רכב אחר בעולם. תמורת ביצועי השבלול שלו הוא נוסע יותר ק"מ על ליטר, ואותו ליטר סולר (לאחר הנחה) מעט זול יותר מליטר בנזין. יש עדיין קנס כלשהו על אגרת הרישוי של דיזל, ומרווחי הטיפול קטנים בחצי מאשר בסופה, אבל לאורך חודשים/שנים וקילומטרים, היילקס יהיה זול יותר לתפעול יומיומי שוטף.
אלי אתה איש מדע - העובדות הם כאלו - ההבדל המהותי בעלויות הוא בצריכת הדלק שאותה אתה יכול לחשוב.
היילקס = 8 ק"מ לליטר, סולר.
סופה/כל ג'יפ בנזין אחר במשקל 1.6-1.8 טון = משהו בסביבות 5-6 ק"מ לליטר, בנזין.
בנוסף, ישנם הנתונים הקבועים - עלויות טסט וביטוח שכולם ידועים. את המגמות של הממשלה במיסוי הדלקים והטסט אתה יכול לנחש כמו כל אחד אחר. מקווה שיש לך קשר טוב עם אלוהים :)
לגבי כל העלויות הלא קבועות - טיפולים/תיקונים/שיפורים וכולי - בממוצע, זה אותו דבר בהיילקס ובג'יפים אמריקאים. ובפועל זה משהו שטווח השינוי שלו עצום ותלוי בכל כך הרבה גורמים כולל מזל שאין על מה להאריך את הדיון.
אז תעשה חשבון של צריכת דלק ותחליט לפי זה.
צריכת דלק תלויה גם בצורת הנהיגה וכובד רגל ימין...
אם מדובר בנהיגה רגועה על כביש פתוח (גם אם לא כביש מהיר) תוכל לצפות לממוצע רגיל של כ-7-8 ק"מ לליטר מסופה תקינה. זה מקטין קצת את הפער ביניהם, אבל עדיין הפער חד משמעי והולך וגדל בקילומטראז'ים גבוהים. אם זה כביש מפותל עם הרבה עליות, ואתה לא מתבייש ללחוץ טיפונת כדי שמור על קצב סביר, הסופה תחזור לכיוון ה-6 ק"מ/ליטר בממוצע.
צריכת דלק תלויה גם בצורת הנהיגה וכובד רגל ימין...
רק דבר קטן,
נמרוד ציין תצרוכת דלק של 1:8ק"מ\ל', (במנוע אטמוספרי אני מניח) תוצאה שאני מקבל בנסיעה לירושלים מהשפלה או עליות רבות בנתיב הנסיעה.
הרכב שלי יותר בכיוון של 1:9.5 בכביש ללא שיפועים היסטריים,מהירות 100~ וצמיגי 31, זוגתי בנסיעה של 90-100 מגיעה גם ל-1:11 והיא לא המקרה היחיד ששמעתי עליו.
בעניין הזה של צריכת דלק, אחרי שחשבתי המון על זה שההיילקס של דורון אוכל 1:9.5 ושלי בקושי מגרד את 1:8
ניזכרתי פתאום שהספידומטר שלי מכוון לגלגלים המקוריים ולי יש 31.
מה התיקון שצריכים לבצע בחישוב של הצריכת דלק על מנת להגיע לנתונים מדוייקים יותר ?
תודה.
בעניין הזה של צריכת דלק, אחרי שחשבתי המון על זה שההיילקס של דורון אוכל 1:9.5 ושלי בקושי מגרד את 1:8
ניזכרתי פתאום שהספידומטר שלי מכוון לגלגלים המקוריים ולי יש 31.
מה התיקון שצריכים לבצע בחישוב של הצריכת דלק על מנת להגיע לנתונים מדוייקים יותר ?
תודה.
עזוב אותך מחישובים - קח GPS ותבדוק מה הסטיה על 100 ק"מ
ככה תדע בדיוק
גלעד
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.