PDA

צפייה בגרסה מלאה : בעיית התאדות המים ברדיאטור

samorai
28-11-06, 23:35
שלום לכל הגיפאים
יש לי בעיה בסמוראי (93)
שהמים ברדיאטור נעלמים
ואני מוצא את עצמי ממלא כל 5 ימיםקצת מים ברדיאטור
וזה ממש מוזר כי אין נזילה ואין כלום ,
ואם כבר אני מול המחשב וכל זה אז יש לי עוד בעיונת בשפריצר שאני מפעיל את השפריצר יוצא זרנוק אחד מתוך השתים ולרוע המזל זה לא הזרנוק שמול הנהג אז החלון שלי נשאר מלוכלך ושל מי שיושב לידי נקי .

אשמח לפתרונות ועצות

תודה רבה.
רותם.

s_n_p
29-11-06, 01:37
אין דבר כזה שהמים נעלמים בלי נזילה, אלה אם כן הם נכנסים לשמן (נכווה שלא). תנסה לחפש את הנזילה כשה המנוע קר, אם לא תמצה, לך על בדיקה עם מכשיר לחץ.
לגבי השפריצר - או שתשיב לידך מי שהוא שאתה באמת סומך עליו שיגיד מה קורה בכביש, או שפשות תפרק את הצינורית של המים ונקה את החור עם מחת או עם לחץ אוויר :wink:

אלעד ל.
29-11-06, 08:42
לגבי הרדיאטור - לפעמים לא רואים כל כך את הנזילות - תבדוק בצינורות שמובילים מהרדיאטור למנוע - גם בתחתיתם שאין נזילה , תבדוק שמיכל האידוי לא נוזל , שאין נזילה מהאיזור של התרמוסטט (המכסה שלו או הסנסור שנכנס בצד ) .

אם נכנסים מים למנוע , פתח את פתח מילוי השמן בראש המנוע תסתכל אם אתה רואה שם שאריות של מים ירוקים או שאריות של שמן במים ( השמן יהיה לבנבן ) .

אתה ממלא בד"כ מי ברז או מים "ירוקים " .

Hitrick
29-11-06, 16:33
שלום לכל הגיפאים
יש לי בעיה בסמוראי (93)
שהמים ברדיאטור נעלמים
ואם כבר אני מול המחשב וכל זה אז יש לי עוד בעיונת בשפריצר שאני מפעיל את השפריצר יוצא זרנוק אחד מתוך השתים ולרוע המזל זה לא הזרנוק שמול הנהג אז החלון שלי נשאר מלוכלך ושל מי שיושב לידי נקי .

אשמח לפתרונות ועצות

תודה רבה.
רותם.

יתכן שהפקק של הרדיאטור לא מחזיק לחץ והמים בורחים למיכל עודפים ומשם דרך צינורית יעודית החוצה .

רון סמוראי
29-11-06, 16:35
פה מתחילה הבעיה ברגע שאתה לא רואה נזילה ואם זה באמת ככה כדאי שמהר תבדוק את מצב השמן שלך וכדאי שתטפל בזה מהר ..... אם המים אכן הולכים למנוע אתה תראה שהשמן קיבל גוון של אפור כזה ותראה אולי טיפות גם כמו ששמן מתערבב עם מים..

GodsFather
29-11-06, 17:03
לגבי השפריצרים - קח מסיר אבנית חזק , שים כמות נכבדה בתוך המיכל מים ותמעיט בכמות המים שיש במיכל.

נאמר וההמלצה היא כפית לחצי ליטר , שים 2 כפיות ואפילו 3. אני הורדתי ככה אבנית שהייתה על שני שפריצרים במשך חודשים - 2 דקות של עבודה בלחץ המים והאבנית הוסרה לחלוטין. אני יוצא מנקודת הנחה פה שבדקת שהצינוריות עצמן מחוברות כראוי לקצותיהן...

מעבר לכך , סיכת תפירה רגילה לתוך פיית השפריצר כדי לוודא שאין שם לכלוך ואו להסירו וכן כדי לכוון את השפריצר לכיוון הרצוי (כן זה מודולרי) - רק בעדינות כי זה קשה בהתחלה ונשבר בסוף :twisted:

בהצלחה!

ולגבי הנזילות - תפעיל המנוע במצב עמידה ותגיע לטמפ' עבודה ואז תבדוק איך הוא מתפקד עם שינויים , תבדוק את הרכב מכל צד אפשרי לנזילות וכמובן אופי העבודה שלו - העברת מים למיכל עיבוי וכד' כמו שאמרו קודמי...

נמרוד
29-11-06, 17:17

כמה זה "קצת"? כמה מים אתה מוסיף כל חמישה ימים? אתה מוסיף אותם לרדיאטור ישירות או למיכל עודפים? האם אתה מזהה את החוסר ברדיאטור או במיכל העודפים? (האם יש מיכל עודפים בכלל במערכת הקירור שלך?) האם המנוע מתחמם או שיש תופעות אחרות שיכולות להיות קשורות?

המידע שנתת חלקי מאד ולא מאפשר תשובה רצינית, ומה שקיבלת עד עכשיו זה ניחושים כלליים בלבד.

samorai
29-11-06, 20:28
כמה זה "קצת"? כמה מים אתה מוסיף כל חמישה ימים? אתה מוסיף אותם לרדיאטור ישירות או למיכל עודפים? האם אתה מזהה את החוסר ברדיאטור או במיכל העודפים? (האם יש מיכל עודפים בכלל במערכת הקירור שלך?) האם המנוע מתחמם או שיש תופעות אחרות שיכולות להיות קשורות?

המידע שנתת חלקי מאד ולא מאפשר תשובה רצינית, ומה שקיבלת עד עכשיו זה ניחושים כלליים בלבד.

קצת זה בערך 250 מ''ל , אני מוסיף אותם למיכל עיבוי וקצת אני שם גם אאיזה 50 מ'ל ברדיאטור עצמו, אני מזהה את החוסר בשניהם ,כן יש מיכל עודפים במערכת הקירור שלי , אממ לא המנוע לא מתחמם

נמרוד
30-11-06, 11:34
250 מ"ל במיכל עיבוי? 50 מ"ל ברדיאטור? לי נשמע שאין לך שום בעייה. מים שאתם מוסיף מעבר לכמות מסוימת, עודפים, מתאדים באופן טבעי, והמערכת מתייצבת על כמות מסויימת. נראה לי שאתה מוסיף כל שבוע את אותה כמות עודפת, וכל שבוע היא מתאדה, ואתה מוסיף שוב והיא מתאדה שוב.

השבוע, אל תוסיף מים. תמשיך לבדוק כל יום, אם הכמות מתייצבת וכל עוד יש מעט מים מעל השורות ברדיאטור, אתה בסדר גמור.

samorai
01-12-06, 18:37
250 מ"ל במיכל עיבוי? 50 מ"ל ברדיאטור? לי נשמע שאין לך שום בעייה. מים שאתם מוסיף מעבר לכמות מסוימת, עודפים, מתאדים באופן טבעי, והמערכת מתייצבת על כמות מסויימת. נראה לי שאתה מוסיף כל שבוע את אותה כמות עודפת, וכל שבוע היא מתאדה, ואתה מוסיף שוב והיא מתאדה שוב.

השבוע, אל תוסיף מים. תמשיך לבדוק כל יום, אם הכמות מתייצבת וכל עוד יש מעט מים מעל השורות ברדיאטור, אתה בסדר גמור.

הבנתי

תודה רבה נמרוד
עזרת לי מאוד
כי היתי בטוח שיש לי בעיה
ובינתים נראה לי שאתה צודק

נמרוד
02-12-06, 22:22
שמח לשמוע, תמשיך לעקוב ליתר בטחון :grin:

-->