צפייה בגרסה מלאה : שמן מנוע
מי מכיר מי יודע על שמן סינטטי 10-60 של agip ?
נגעתי בשמן הזה היום ואני חייב לציין שלא נגעתי בחיים שלי בשמן כל כך טוב !!!
טל
נכתב
הרבה יותר מידי צמיגי אם הטמפ' שלך נורמלית
ואם אכן מדובר על מנוע תקין שעובד בטמפ' עבודה רגילות (עד 120 מעלות, נגיד) - זה מיותר לחלוטין.
מעבר לכך, AGIP חברה מצויינת, והשמנים הסינטטיים שלהם נחשבים מעולים.
אסף.
שלום אסף ותודה
זה דבר בדוק ונצור ש 10-40 או 10-60 של אותה חברה ניבדלים אך ורק בטמפ' מקסימלית?
או שישנם עוד מרכיבים סמויים ,כי עד כמה שאני יודע השמן הזה די חדש בשוק והייעוד שלו בעיקרון למנועים שסובלים.
טל
המספר ה"גבוה" הוא צמיגות השמן כאשר המנוע חם (בטמפרטורה תקנית ונתונה מראש, בוא נניח שמדובר על 100 מעלות לצורך הדיון, גם אם זה לא מדוייק).
אם המספר הזה הוא 40, השמן דליל יותר מאשר שמן שהמספר הזה הוא 60. דליל יותר= המנוע מתאמץ פחות= צריכת דלק יותר נמוכה. דליל מדי= שמן נשרף. לפי מה יודעים מה צריך להיות המספר ה"גבוה" של הצמיגות? לפי טמפ' העבודה של המנוע (ובתכל'ס- לפי מה שהיצרן כותב בספר). במנוע שעובד בטמפ' גבוהות מאוד (יש כאלו מנועים)- צמיגות של 60 ב100 מעלות, אומרת שבטמפרטורות ה"גבוהות מאוד" השמן לא יישרף.
אסף.
ועוד משהו- למנועים שחוקים, שמן עם צמיגות גבוהה יכול להיות דבר שימושי, כי הצמיגות הגבוהה בטמפ' גבוהה עוזרת לייצר עוד קצת לחץ, ומונעת מהשמן לעבור את המרווח הקטן שנוצר בין החלקים הנעים במנוע, ולהישרף בתא השריפה.
אסף.
אסף את כל זה אני יודע, שאלתי היא: אם זה ההבדל היחיד או שישנם עוד מרכיבים חיוביים חוץ מצמיגות בטמפ' מסויימת בשמן הנ"ל? .היתרשמותי הריאשונית אומרת לי שכן ,אולי אני טועה.
אסף את כל זה אני יודע, שאלתי היא: אם זה ההבדל היחיד או שישנם עוד מרכיבים חיוביים חוץ מצמיגות בטמפ' מסויימת בשמן הנ"ל? .היתרשמותי הריאשונית אומרת לי שכן ,אולי אני טועה.
אים יש באותו שמן ספציפי עוד יתרונות כמו תוספים למינייהם .
את זה תראה כתוב על האריזה באותיות המסמלות סוגי תוספים קימים.
יכול להיות שמן לצורך הדוגמה מאותה חברה באותה רמת סמיכות אבל בעלי תוספים אחרים.
לפיח,להקצפה,לסמיכות,למניעת התפרקות.
תלויי באותה אריזה ספציפית.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.