PDA

צפייה בגרסה מלאה : החלפת סרן אחורי - מבקש טיפים

lizard
06-12-06, 00:03
אני אשמח אם מישהו שיש לו נסיון יתן לי טיפים בנושא החלפת סרן אחורי.
בעיקר איפה למקם את הבוקים, מאיזה צד של הקפיץ לפרק, האם להשאיר את הגלגלים או לפרק קודם וכדומה.

אני חושב למקם את הבוקים לפני התושבת קפיץ הקבועה, לפרק את הנדנדות ולגלגל את הסרן.
הרכבה תהיה תהליך הפוך.

מאחר ומדובר על רכב שיש עליו כבר משקל ונפילה שלו, חס וחסה, תגרום לנזק רציני, אני אשמח לדעת אם הפרוצדורה הזו הגיונית.

תודה
מיכה

נמרוד
06-12-06, 00:11
כן מיכה, הפרוצדורה הגיונית.

שני בוקים מתחת לשלדה קצת לפני תושבות הקפיצים.

ג'ק עגלה מתחת לסרן.

לנתק נדנדות, ואז לנתק את היובולטים, קודם צד אחד, ואז הסרן נתמך על ידי הצד השני והג'ק, ואז את הצד השני כשבסוף אתה או העוזר אם יש דואגים לאזן את הסרן על הג'ק, חבל שיפול.

תוריד גלגלים, בוודאי. אם אתה מתכוון אחר כך לפרק את הסרן במילא ואתה עובד לבד, שקול לפרק אותו קודם - להוציא ציריות ודיפרנציאל קל באותה מידה כשהסרן מתחת לג'יפ, וז המשקל משמעותי שאתה מוריד ממנו שיעזור לך אחר כך לשנע אותו. אם אתה עובד עם עוד מישהו אז זה באמת לא משנה.

lizard
06-12-06, 07:59
המטרה היא להחליף לDANA44.
אני חושב שיהיה לי קל יותר, גם מבחינת בטיחות ונפילה של הסרן, להשאיר את הגלגלים. אחר כך אפרק אותם כשהסרן יהיה איפה שאני רוצה לאכסן אותו.
מה גם שאין לי ג'ק עגלה עדיין.

ערן המסוקס
06-12-06, 08:08
תשאיר את הגלגלים מחוברים לסרן.

נתק צינורות ברקס וכבלי בלם חנייה.

נתק בולמים.

שחרר גל הניע.

תמוך את השילדה כפי שאמרת, לפני תושבות הקפיצים, כאשר המתלה פתוח והגלגלים נוגעים קלות בקרקע.

תמוך את הביצה באיזור הפיניון, כדי שלא יסתובב על צירו.

שחרר ברגי U וסקידפלייטס.

שים לב לכך שהצינורות הסרן של הAMC20 דקים יותר משל דנה, ולכן הסקידפלייטס הנוכחיים לא מתאימים וגם ברגי הU.

lizard
06-12-06, 08:13
רגע, זה חשוב. לא ידעתי שאני צריך עכשיו סקידפלייט ויו בולטים חדשים.

אני צריך לבדוק כמה עולים יובולטים חדשים. את הסקידפלייט אני אשפצר על מנת שיתאים.

נמרוד
07-12-06, 10:27
יובולט חדש עולה 30 ש"ח פעם אחרונה שקניתי (מזמן), והמקום לקנות הוא אצל הקפיצאים, אבל אתה לא חייב חדשים, תחפור אצל סמו או איפה שלא יהיה שאתה קונה את הסרן בטוח תמצא, יובולטים של סיקס עם דנה44 זה הרי הנפוצים ביותר.

lizard
07-12-06, 18:47
ליאנוביץ' אמור להיות. 50 שקל לאחד. כנראה מחר אקנה וביום שבת אחליף.

אייל
07-12-06, 20:36
מה גם שאין לי ג'ק עגלה עדיין.

זה עולה 100 ש"ח ושווה את הכסף, בעיקר לדברים כאלו.

lizard
07-12-06, 21:07
אנחנו מדברים על אותו דבר? ג'ק כמו שיש לצמיגאים ?

אשמח לתמונה. ואם זה אכן מה שאנחנו מדברים עליו, מאיפה קונים ב100 שקל?

חימושניק
07-12-06, 21:46
זה ג'ק עגלה כמו שיש לצמיגאים, אבל קטן וסיני. יש להשיג ב-100 ש"ח בחנויות החלפים השונות ברח' יצחק שדה בת"א או ב-130 ש"ח וצפונה בהום סנטרים למיניהם.

lizard
07-12-06, 23:33
ואם רוצים משהו טיפה יותר מקצועי, אולי שעובד על לחץ אוויר? יש מושג מה העלויות ומאיפה אפשר לקנות, אפילו משומש?

אם היה בל.כ אז מזמן הייתי קונה.

יוני5
08-12-06, 00:06
מיכה,

פנצ'רמאכערים משתמשים בג'ק גדול עם לחץ אויר משתי סיבות:
לפעמים נכנסת להם משאית קלה - אז הם צריכים גדול
הג'ק שלך יעבוד בממוצע פעם בחודש, פנצ'רמאכער מרים 20 פעמים בשעה - לכן הם משתמשים בלחץ אויר.

סיני קטן ב 120 ש"ח, זה מה שיש לכולנו - זה מה שאתה צריך.

יוני5

lizard
08-12-06, 01:08
אוקי אחלה. תודה.

יש חנויות מומלצות? דגם ספציפי?

Bulldog
08-12-06, 01:19
כן, בקש את הדגם "הסיני הפשוט"
זה לא תורה מסיני, זה לא פרוייקט (אגב פרוייקט, לבנות אוטו זה פרוייקט, לבנות תושבות לבולמים זה יומיים עבודה עם רתכת ודיסק מקסימום)

גש לכל טמבוריה שמכבדת את עצמה, חנויות לחלקי חילוף לכלי רכב בקש "ג'ק עגלה פשוט"
או לחילופין תמצא כזה באיזה תדלוק אקראי בדרך.

http://www.autopart.co.il/images/products/010785.gif

lizard
08-12-06, 09:00
אוקי תודה.

אני אחפש משהו. לא ממש בא לי על זבל סיני אבל אם זה מה יש אז נסתדר.

נמרוד
10-12-06, 09:14
הסיני הקטן ב100 שקל בסדר, נניח, הוא בטיחותי ומרים את המשקל שהוא אמור, והוא טוב להרמת סרנים מהביצה, אבל לא הרבה יותר מזה כי הוא קטן מדי. סיקס עם צמיגי 33 הוא לא מרים את הסרן מהנאקל כדי להחליף גלגל על משטח ישר ככה שהוא די חסר תועלת, ואם רוצים להשתמש בו כדי לתמוך נניח בגיר או בטרנספר בזמן פרוק, אז אני הייתי צריך להניח אותו על גלגל ספייר של מכונית בשביל שהוא יגיע...

lizard
10-12-06, 09:38
אני כנראה אוריד את הסרן כשהגלגלים עליו, אז לא אצטרך את הג'ק.

אם הייתי עם עוד מישהו אז הייתי מנסה משהו אחר לגמרי, הוצאה של הסרן, ללא גלגלים, מהצד.

-->