צפייה בגרסה מלאה : אי דיוקים בשלדה של קרוס קארט
אהלן
אני בשלבי בניה מתקדמים של "קרוס קארט" ( עם מתלים ) שהוא 3wheeler.
החלק האחורי עם המנוע מוכן - עכשיו אני מחבר אותו לצד השני שלו שהוא בעצם מוט עם נאבות וקפיצים בכל צד ובאמצע מערכת ההיגוי.
מהחלק האחורי יוצא מוט בודד וצריך להתחבר עם החלק הקדמי בצורת T.
כמה "מותר" לי לפספס במירכוז החלק הקדמי ( יש לציין שהגלגל האחורי יחיד והקדמיים 2 נפרדים )?
כמה "מותר" לי ( במעלות ) לפספס במירכוז של המוט האופקי ב T ( כלומר המוט עם הנאבות והגלגלים ) מול הגלגל האחורי.
צריך להתחשב שיש גם מתלים כלומר זה לא ישר עובר לרצפה.
מצורף ההסבר ב"צייר".
תודה רבה לכם
לפספס מותר לך כמה שאתה רוצה, רצוי כמה שפחות. המידה הקובעת בסופו של דבר תהיה השוואה בין המרחקים בין צירי הגלגלים הקדמיים לגלגל האחורי, או לציר של המתלה האחורי, אם תגיע ל+- 5 מ"מ אתה יכול להיות מרוצה.
למה מוט יחיד לעזאזל? יש סיבה בעולם שלדבר הזה לא תהיה שלדה משולשת?
חנן גולומבק
07-12-06, 16:55
שלום לך
בתחילת הפרויקט שלי "הבאגי של הילד" חשבתי לקצר פינות ולבנות את מה שאתה מתכוון וזאת מכיוון שהספר מדבר על באגי עם מנוע של אופנוע עם גיר וקלאט'צ ואילו אני רציתי באגי אוטומטי לילד, בסופו של דבר ירדתי מהרעיון מכיוון שכבר בנסיעת המבחן הראשונה שהייתה בעצם דחיפה של הבאגי ברחוב התברר לי שהבאגי מאד לא יציב ולכן ירדתי מרעיון קיצור הדרך והלכתי בדרך הקשה אבל המתגמלת מאד.
נמרוד - אני לא בונה שלדה חדשה למנוע+מתלה אחורי משום שזה די דבילי לבנות מחדש כאשר יש לך כבר משהו מוכן עם הכל ביד.
הקונספט הוא אחורה של קטנוע ( דיוק 150 4 פעימות ) וקדימה בבניה עצמית.
אמצע השלדה יהפוך לסוג של משולש - כלומר T עם אלכסונים /T\ כדי לסגור מין משולש שווה שוקיים קטן.
כשזה יהיה גמור ועם תמונות הכל יהיה הרבה יותר ברור.
eilatmar
אתה צודק כשמדובר על הקארט של הבן שלך ( אגב פרוייקט נחמד מאוד! ).
כאשר חשבתי על זה, מן הסתם כשמתכננים לשבת בתוך הקארט המימדים שלו גדלים וככל שהוא יותר גדול כך הוא פחות יציב.
אני לא הולך לשבת בתוך ה"קרוס קארט" ( יש " כי זה קצת שונה מהמקובל ).
אני הולך לרכב עליו - ואני מעריך שאני לא עובר את ה1.5 מטר בין הגלגלים - בכלל לא!.
אולי זה יגרום לכם לחשוב למה אני משאיר את הסט אפ הקיים מאחורה ולא בונה חדש.
זאת טעות שלי שלא כתבתי שמדובר על 50 מילימטר( על משהו כמו 2 מילמיטר עובי ) קוטר המוט שיוצר את הT.
התוצאה היא משהו בין טרקטורון לקטנוע - יש דברים כאלו לא המצאתי את הגלגל.
מעבר לזה שאני מצפה למכונת דריפטים קטלנית אני חושב שזאת הצורה הכי זולה לבנות "קארט" בקטגוריה הזאת.
בקשר לדיוק - אני מאמין ש0.5 מ"מ לא בעיה להשיג - והקורה המרכזית היא בטוח אמצע השלדה משום שהחיבור למזלג הקדמי נכנס בול באמצע והגלגל גם כן.
שוב תודה - מחר אני מקווה לעשות מרתון מהבוקר ולסיים את זה כבר בסביבות הצהריים.
נמרוד, אין כל מניעה לבנות תלת אופן עם שלדת T (כשיש כמובן חיזוקים בחיבור של הT ). שלדה בצורת משולש היא כבדה מדי ולא נותנת לרכב כהלכה על התלת אופן.
אסף.
האם למישהו פה יש נסיון כמה תאכלס בשטח הסטיות האלו משפיעות נגיד עד סביבות ה80 קמ"ש?
יש לי מהירות סופית של בערך 115 עם הקטנוע אני מקווה לקבל 80 בצורה הזאת.
לכמה דיוק מגיעים ברוב הבאגים /קארטים בבניה עצמית לא מקצוענית?
עוד דבר - השלדה המקורית - 3.5 מ"מ על 50 מ"מ קוטר עם תפר.
השאלה היא איפה בדיוק הסטיות, אני אישית מעדיף לבנות כך שניתן יהיה לחבר לפחות מערכת מתלים אחת באופן נפרד ולכייל במדוייק בזמן הבנייה עם כל המיכלולים מורכבים כך אין סיבה לא לדייק ב +- 2מ"מ.
יניב זה רעיון לא רע - למרות שיש לי חלק קדמי מושלם הוא עדיין מוט.
יותר קל לחתוך ישר ולחבר ישר( הוא לא מושלם יש עליו כבר ריתוכים אז לא נורא ).
גם המדידות ( כל עוד מדובר על T ) יותר מדוייקות כי אתה מודד ואז מפצל ל-2 ומודד עוד פעם מדוייק יותר.
אני חושב לנסות כמה שיותר ישר כרגע - אם משהו לא בסדר אני אטפל באחד הצדדים.
מישהו יכול להתייחס לשאלה שלי?
תודה רבה ושבוע טוב
ה"סרן" הקדמי מורכב.
בT שמתי 90 מעלות בין החלקים ונראה לאחר ההרכבה שהצד הימני טיפה יותר מידי פתוח.
כלומר אני שם L של 5 ס"מ ואני מקבל בסוף ה5 ס"מ פחות מ-1 מ"מ רווח, ממש טיפה.
בגלל אילוצים של צוות מנוסה בדיוק ב3 דקות עבודות ברזל כנראה זה זז מתישהוא בהרכבה.
זה ממש כלום ואני מאמין שאפשר לסדר את זה בקלות ( עדיין בפיקים ).
אז מה עדיף?
לנסות בשיטה כלשהיא בריתוך לתת עדיפות להתכווצות בצד הזה?
או כמה מכות של פטיש באותו צד?
אני גאה בעובדה שבמדידות הוא יצא מאוד ממורכז.
תודה רבה לכם!
עוד דבר.
פעם ראשוננה שאני מרתך "שלדה" שבנויה מאפס ולא משהו על פלטפורמה מוכנה ( למשל כלוב ).
עדיף לשמור על ריתוכי קצרים ופחות לחמם את המתכת או שאין בעיה להריץ כמה שרוצים.
או שאני סתם מגזים?
רצוי לבנות חלק גדול מהשילדה בנקודות ריתוך בלבד, כך תיתקבל מערכת קשיחה למדי לפני הריתוך הסופי, תלוי כמובן בכל מקרה לגופו אבל רצוי לרתך פינות נגדיות לכוח הכיווץ של הריתוך, למשל ריתוך של חלק אחד בצד השמאלי של השילדה ומייד את אותו איזור בצד הימני, כך כוחות הכיווץ נוצרים באופן נגדי.
חנן גולומבק
10-12-06, 20:27
מה שעושים המקצוענים זה לבנות שבלונה מדויקת (אפשר גם מעץ) באופן כזה שקורות העץ מחזיקות במדויק את הפרופילים, לאחר שהכל במקום, מרתכים.
eilatmar גם אם תתפוס בשני פיקים בריאים במקומות הנכונים תקבל מספיק חופש לשחק פעם פעמים על הברזל - כמה מכות בצד הנכון של הסרן הביאו את המוט למצב מאונך כמו שצריך.
אני אנסה להצמד כמה שיותר לשיטה של עבודה בניגודים מבחינת ריתוך.
שוב תודה.
תגיד, באיזה קוטר המוט הרוחבי של הT?
ואם הוא יותר דק מהמוט האורכי אז איך חיברת אותו?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.