צפייה בגרסה מלאה : נזילת שמן מבעד לשילדה
יום לאחר הגבהת הרכב גיליתי נזילה מפתחי הניקוז של השלדה בצידו השמאלי אחורי של הרכב.
לאחר שבדקתי את הרכב מתחת ראיתי שיש צינורית גומי אחת בלבד שמתחברת לשלדה מעל לגלגל האחורי. הצינורית יוצאת מקובייה שיושבת על הציר וצינורות הבלמים מתחברים אליה גם כן.
מברורים שעשיתי, נראה שזה צינור ריקון\נשם של הסרן האחורי.
כמות השמן בבקאקס תקינה והנוזל נקי מלכלוך ואין סימנים למים.
בדקתי על הדרך את כמות נוזל הבלמים ושמן מנוע ולא חסר כלום.
עדין לא שטפתי את האזור מכיוון שאולי הזרקה של מים אל תוך השלדה תגרום לכניסת מים לנשם ומשם ישר לבקאקס.
מה הסיבה לריקון של הנוזל? האם מדובר בבעיה? ואם כן, מה אני צריך לעשות.
אגב, עכשיו אחרי ההגבהה אין שום בעיה לשכב תחתיו ואפילו לארח את השכנים הסקרנים ;)
אחרי התיעצות עם חברים ב jeepsunlimited וביקור אצל אסף הלוי הוחלט לנתק את הצינורית מהשילדה לעטוף אותה עם בד נושם ולהשאיר אותה תלויה בחוץ. בתצורה הזו, נוכל לאבחן אם אכן יש נזילה מהאקס האחורי.
אחרי נסיעה יחסית ארוכה לא מצאתי כל זכר לשמן שנפלט. התוכנית היא להישאר במעקב וכ"כ לשטוף את השילדה מהנוזל שבה.
מקווה שלא אמצא מחר בבוקר הפתעה לכבוד החנוכה :rolleyes:
זה צינורית הנשם של הסרן. אין לה שום קשר למערכת הבלמים - "הקוביה" שהיא מפצל T של קו הבלמים האחורי "במקרה" מורכבת על בורג שמשמש גם כצינורית של הנשם. איחוד פונקציות זה נקרא בהנדסה. מישהו בקרייזלר קיבל פעם בונוס כי הוא חסך בורג נפרד.
http://www.jeepolog.com/with.php?pic=XJ_cherokee_lift/XJ_cherokee_rubicon_lift_report_030.jpg
כשהסרן מתחמם, נוצר בו לחץ. הלחץ היה גורם לשמן לפרוץ את האטמים שעל הציריות או ציר הפיניון, ואז היתה לך נזילת שמן אמיתית. בשביל שלא יבנה לחץ, עשו חור בראש הסרן. בשביל שמים לא יכנסו לתוך החור בכל מעבר שלולית, הלבישו עליו צינור שהולך גבוה. זה נקרא נשם =חור אוורור.
מה שקורא עכשיו כשהסרן מתחמם ומתחיל להבנות לחץ, זה שקצת אדי שמן מוצאים את דרכם במעלה הצינור ויוצאים בקצה. אין לזה שום משמעות. אולי זה מצביע על עודף שמן בדיפרנציאל, גם לא אסון גדול. אלא עם הג'יפ הפוך, נזילה במובן המקובל של המילה לא יכולה להיות מצינור הנשם.
בקיצור, אין לך שום בעייה ברכב, תרכיב את הצינור, תראה שהוא מאובטח לשלדה, וסע לשלום.
הטיפטוך המשיך ואני המשכתי לחקור את הנושא.
היום מצאתי שהקוביה של רוביקון נמוכה בכ 0.8 סמ מהמקור. מה שיוצא מזה הוא שהבורג שהתאים למקורית חודר כעת עמוק יותר אל תוך הסרן.
כרגע הושם אום מעל לקוביה בתקווה שהבעיה תעלם. התוכנית היא להשאר במעקב אחר החולה ברזולוציה יומית.
עדכונים בהמשך.
סוף דבר: הנזילה פסקה. הבעיה אכן הייתה קשורה לעומקה של הקוביה המדוברת.
בפורומים האמריקאים מצאתי סימוכין לבעיה ומסתבר שלרוביקון זה לא ממש מזיז וחבל (לא שזה היה מונע ממני להתקין קיט שלהם ;-) ).
אני אנצל את ההזדמנות להודות לאסף הלוי שעזר לי לפתור את הבעיה.
אריק עדיין לא הבנתי מה הביתה הבעייה. זה שהבורג בלט יותר לתוך הסרן לא אמור לשנות דבר. אתה יכול לקשר לסימוכין שמצאת, אולי אני לא מבין נכון את ההסבר שלך?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.