צפייה בגרסה מלאה : בעיה בפאן קלאצ גראד צירוקי
שלום לכולם
יש לי גראנד צירוקי 97 V8
החלפתי פאן קלאצ חדש ומייד בנסיעה הראשונה הפאן קלאצ נשאר תפוס ולא משתחרר בטמפרטורת מנוע קרה או רגילה בקיצור תפוס כל הזמן
זה כבר הפאן קלאצ השלישי שאני מחליף ומקבל אותה תוצאה
2 מהם תוצרת וויסטיין והאחרון אירטקס מינוביץ
תודה עמוס
היי עמוס.
כי הפאן קלאץ' של ינוביץ הוא מסוג HD, והוא עובד כל הזמן עד שעוברים 1600-1700 סל"ד ואז מתנתק.
היתרון - קירור יותר טוב בסרק ובנסיעה איטית. טוב לרכבים שגוררים הרבה.
החיסרון - רעש, דלק, ותפוקת קירור חלשה יותר כאשר צריך אותו באמת בחום גבוה בעמידה ממושכת.
ת'אמת.. אין כמו המקורי - חדש.
רמי שלום
לפאן קלאץ הקודם שהוא עדיין חדש יש את אותה תופעה חשבתי שאולי במקרה יש לו פגם ביצור
אז קניתי עוד אחד מינוביץ אבל יש את אותה תופעה גם באחרון
אשאל ככה מה יכולה להיות הסיבה שפאן קלאץ מתאים וחדש ותקין נתפס
האם יש גורם אחר (למעט הפאן קלאץ) שיגרום לתופעה
תודה עמוס
נו חברים
יש למישהו מושג ?
רמי
הבעיה שהוא לא מתנתק גם בסל"ד גבוה
וגם בקודמים אותו סיפור והם היו תוצרת וויסטיין USA שנחשב ליצרן אכותי
סתם שאלה,מה רע בזה שהפאן לא מתנתק גם בסל"ד גבוה?
עמוס שלום
הכונס במקום?
מעברי האויר דרך הרדיאטור פתוחים?
עשית שינוי כלשהו בחסימת האויר מהגריל עד לפאן קלאצ'?
יש תופעה דומה גם אצלי, הפאן ניכנס לעבודה בהנעה לאחר שהמנוע היתקרר, אחרי נסיעה קצרה מאד הוא מישתחרר ועובד כשצריך.(לאחר כיבוי המנוע העסק שם מתחמם מאוד אל מעבר לטמפ' עבודה-והקלאצ' ניתפס -הפאן בהנעה תפוס עדיין עד לשיחרורו מזרימת האויר).
לפי דבריך שני פאנים עם אותה בעיה מוזרה!?!?
בהנחה שמערכת הקירור שלך תקינה מבחינת זרימת נוזל קירור ההשערה הפרועה שלי היא זרימת אויר לא תקינה דרך הרדיאטור עד לקלאצ'.
אני חוזר ניחוש פרוע!!
טל
תפסיקו לחפש תקלות מתחת לשטיחים.
פאן קלאץ' זה חלק מאוד פשוט, הטכנולוגיה שבו גם פשוטה.
החליפיים שמביאים לארץ לגראנד צ'רוקי הם HD - לעבודה מאומצת בתנאים קשים. גם אני ניסיתי 2 כאלה ובכולם אותו סיפור. בהיידן HD - כל הזמן עובד.
באחרים - עובד כל הזמן אך בתפוקה יותר חלשה מהמקורי.
יש כאלה שמתנתקים בסל"ד מסוים.
אין כמו המקורי... :evil:
AvigdorAharon
28-07-08, 07:45
מקפיץ:
קראתי פה בעבר כי אם המאוורר ממשיך לעבוד לאחר כיבוי הרכב, ז"א הפאן קלאצ' תקול.
האם זה נכון?
אביגדור
http://www.haydenauto.com/installation/faqs.htm
הפן נעול בהתנעה לאחר זמן משום שהנוזל הויסיקוזי נוזל לתוך המצמד. לאחר מספר שניות הנוזל מתפזר להיקף והפן משתחרר. אין קשר לטמפרטורה.
האמור לעיל מתיחס לפן טרמי, פן מכני ננעל בסל"ד נמוך ומשתחרר בגבוה.
פן קלאצ' טרמי HD מוגדר כנעילה של 80-90% ממהירות סיבוב המשאבה ואילו סטנדרטי 60-70% ממהירות המשאבה. כולם מסתובבים 20-30% כאשר המנוע קר.
אם הפן קלאצ' תפוס בכל טמפרטורה, קורה לא מעט ברכב שעומד פרקי זמן ארוכים ללא התנעה, כדאי לטפטף מספר טיפות שמן/זזקל על הפין שמחזיק את הקפיץ הבי מטלי, לרוב הקלאצ' משתחרר וחוזר לעבודה תקינה.
AvigdorAharon
29-07-08, 16:04
http://www.haydenauto.com/installation/faqs.htm
אם הפן קלאצ' תפוס בכל טמפרטורה, קורה לא מעט ברכב שעומד פרקי זמן ארוכים ללא התנעה, כדאי לטפטף מספר טיפות שמן/זזקל על הפין שמחזיק את הקפיץ הבי מטלי, לרוב הקלאצ' משתחרר וחוזר לעבודה תקינה.
תפוס, הכוונה שהוא מסתובב באותה מהירות כל הזמן?
האם ניתן לאבן את מצבו, אם הוא ממשיך להסתובב לאחר כיבוי הרכב?
אביגדור
זה לא ממש איבחון מדוייק אבל לאחר שהמנוע הגיע לטמפ עבודה, בקש ממישהו שיכבה ותראה כמה סיבובים המניפה עושה לאחר הכיבוי. 2-3 סיבובים זה סביר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.