צפייה בגרסה מלאה : פרויקט בתהליך: רכב מרוץ T1 של קבוצת סרטינה
אתמול היה היום לו חיכינו שלוש שנים -
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Image/with_watermark/certina_TT_unveilong/certina_race_team24_small.jpg
http://www.jeepolog.com/751
עידו לוריה
24-10-09, 23:01
אתמול היה היום לו חיכינו שלוש שנים -
בשעה טובה , וווווווווו אלי תשחרר קצת יותר פרטים:rolleyes:
עידו
כל הכבוד! נראית מדהים!!
מחכים לתמונות סרטונים ורשמים נוספים.
סוזי המשתוללת
24-10-09, 23:45
מברוק !!!
מדהים!!!
פשוט כייף לראות כאלו כלים קמים לחיים, הסבלנות וההקדשה לפרטים הקטנים...בסוף הכל משתלם .
נהנתי לעקוב לאורך השנים.
המון הצלחה בהמשך
ארי.
sidewinder
25-10-09, 08:15
הרבה הרבה מזל טוב
מחכים לסרטים
יוסי
בשעה טובה!
איזה כיף
תהנו בענק
לא מחכה לסרטים ולא לתמונות.
מחכה להופעה חיה,בזינוק ובקו הסיום.
בהצלחה
גל שחם
חנן גולומבק
25-10-09, 13:04
שוב ושוב מזל טוב בענק איזה כייף איזה אושר רק מי שבונה במו ידיו יכול להבין את זה לעומק.
אני מתכוון להגיע (כצופה כצופה...) למרוץ הקרוב אז ...
BE THERE OR BE SQUARE :razz:
למרוץ הקרוב אל תבנו ציפיות - הרכב פשוט לא מוכן. יש סיכוי שהמרוץ הבא יהיה טבילת אש. יש עוד הרבה עבודה, נסיעות מבחן, צריך לכייל את המתלים... ובינתיים נראה לי שלירן ואייל לוקחים שבוע מנוחה בחיק המשפחה (והעבודה שמפרנסת) אחרי הלחץ עד הרגע האחרון של ההשקה. לקח שלוש שנים? מה זה עוד כמה שבועות...
שלום חברים, לרגל חגיגות ההשקה הגיע הזמן לעדכן בהתפתחויות בתחום עיצוב האוטו.
מאז הפוסט האחרון שלי בנושא חלה התקדמות ושינויים רבים בעיצוב. ההתפתחות המשמעותית ביותר מבחינתי הייתה קבלת דדליין להשלמת העיצוב לקראת ההשקה ביום ו' האחרון. אין כמו דדליין לחידוד המחשבה והחשת קצב העבודה.
במהלך החודשים האחרונים, עם הרכבת החלקים השונים, הלכה והתגבשה התצורה הסופית והתקבלו מספר החלטות משמעותיות מבחינתי. השתיים החשובות ביותר מבחינתי היו המעבר למבנה פתוח מאחור בדומה לטנדר וביטול מיקום הפנסים הקדמיים בחזית החיפוי הקדמי, במקום זאת הוחלט להרכיבם על הפגוש הקדמי ע"פ הצורך. במחי שתי החלטות בוטל הזנב המפואר שתכננתי בעמל רב והבליטות העגלגלות בעלות מראה הרטרו בחזית.
בעקבות התגובות בפורום והתייעצות עם המומחים, הוזז הרדיאטור הראשי מעט אחורה ממקומו הישן והותקן בצורה אנכית לגמרי כדי לשפר את זרימת האוויר דרכו. קיבלתי הוראה להטות את כונס האוויר העליון כך שיאסוף את האוויר הזורם במעלה החלון הקדמי. הגג ישמש ברובו ככונס האוויר שחלקו התחתון יהיה לוח הגג של כלוב ההתהפכות מעל ראשי הצוות.
למרות כל השינויים, החלטתי בכל זאת לנסות ולשמר את המראה והקונספט הכללי של העיצוב אבל עצרתי את העבודה עד לרגע בו קובעו כל החלקים למקומם הסופי. בינתיים ניצלתי את הזמן למדידת החלקים שיש למיקומם השפעה על התכנון דוגמת הרדיאטור, הגלגלים הרזרביים, צינורות הפליטה, הדודים והבמפסטופים ועדכנתי בהתאם את מודל המחשב. במקביל לשינויים העיצוביים גיבשנו את קווי החלוקה לפנלים השונים של המעטפת והגדרנו את סדר וחשיבות הפירוק. הוחלט כי המכסה הקדמי ושני פנלי הזנב הצדדיים יהיו ניתנים לפירוק מהיר בשטח כדי לאפשר גישה מהירה לרכיבים קריטיים, שאר החלקים יהיו ניתנים לפירוק בסדנה. פנלי הדלתות יקובעו בצורה היציבה ביותר כדי שיוכלו לתמוך בדלתות ועליהם ישענו המכסה הקדמי, הגג/כונס אוויר והזנבות כדי להבטיח תפרי חיבור מדוייקים ונקיים.
אחרי הרבה מדידות ועשרות שעות מול הצג, זה מה שיצא:
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/547/6766c5e445ea431dadeb4be8d117e3d405.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/547/e5959b6248c44adb9d71ac8db8d3afbd05.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/547/642412fe9d7c46ed8891ceea1876f3a805.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/547/1846d7c454b0487bac480c1c6df250eb05.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/547/773d8da2caf94548a309b75877c5264005.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/547/529ade78c6624c52996d8bb1d26027e805.jpg
ההדמייה הבאה ממחישה את צורת חלוקת המעטפת לחיפויים השונים
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/547/9c79d2a92c2f486fa91f4c4460f9499f05.jpg
עכשיו נותר רק למצוא דרך לייצר את הדבר הזה.
ארז
עיצוב מהמם , נראה מליון $ .
דבר אחד מטריד אותי , מה לגבי החום בתא הנהג ??
יש אוורור ? איזה שהוא משב רוח קליל *לנהג ולנווט ? גם ככה בתחרויות עם כל האדרנלין חום הגוף מרקיע שחקים .
טוב תמיד אפשר להוסיף מזגן ........חחח.
שיהיה המון מזל טוב על הכלה החדשה ושתדעו רק מקומות ראשונים .
שגיא .
עידו לוריה
26-10-09, 07:36
ארז עבודת עיצוב היפה ביותר שראיתי לרכב .
עידו
אני כבר לא בטוח אם צריך להגיב כאן בעברית או באנגלית,
כי תכנון, בנייה ועיצוב לא ראיתי ברמה כזאת בארץ!;)
תענוג לעקוב אחר ההתפתחות של מה שנראה בתור רעיון נהדר שהפך למציאות.
מצפה בקוצר רוח לראות אותכם מתחרים.
כל הכבוד!
בשעה טובה ומוצלחת!
מצטער שלא הצלחתי להגיע בסופו של דבר, מסיבות ממש לא צפויות.
תהנו לכם מהכיול וההרצה.
כל הכבוד על ההשקעה והנחישות, כיף לראות אוטו במקום קבצי .SLDASM
בהצלחה במירוצים!
מוטי אלמגור
27-10-09, 15:54
מברוק!
השקעה של שנים קורמת עור וצמיגים :D
מוטי
לירן,
נתקלתי עכשיו בתמונה הזאת מהכתבה.
אני מניח שבהשקה עוד לא היה לכם מוט מייצב. נכון?
המייצב יורכב בסוף תהליך הכיול. אחרי שהכל יהיה כמו שרוצים.
יש עוד כמה דברים שהם לא בול, הקפיצים בתמונה, למשל, רכים מדי (לא היו במלאי הסלילים שצריכים להיות מורכבים).
אגב, ברוך, שים לב שבגלריה יש תמונות של פניה במהירויות גבוות יותר, בסחיפה, לירן נוהג ולא אייל, ואז זווית הגילגול מאוד קטנה.. ללמדך איך צריך לנהוג באוטו הזה..
אסף.
מוט המייצב הוא אחד מהחלקים המרכזיים במערכת המתלים, אם תוסיפו אותו רק לאחר תהליך הכיול הכיול ישתנה לא כך?
לירן סברוב
08-11-09, 08:42
באירוע הנ"ל הרכב לא עבר עדיין שום כיול, למען האמת רק עכשיו אנחנו מתחילים להבין את הנושא של בייפאסים וכו...
כך או כך כאשר נכנסתי לסיבוב במהירות איטית או ע"י סיבוב ההגה, זווית הגילגול היתה מורגשת, אבל הרכב לא הרים גלגל או העביר תחושה של סכנה לרגע. לעומת זאת בכניסה לסיבוב ע"י העברת מישקל והחלקה (לא ע"י ההגה) הרכב כמעט ולא הראה זויות גילגול.
ההמלצה של מהנדסי הפרוייקט, לכוון את הרכב ורק בסוף להוסיף את המוטות המייצבים. הכיוון הוא של כל מערכת המיתלים היא בשיכוך, בבאמפים ובגיהוץ השטח. המוט המייצב צריך לעבוד במצבים קיצוניים של העברת משקל ואין קשר בינו לבין עבודת המיתלים.
מוטי אלמגור
08-11-09, 09:52
מה שמשך לי את העין זה הקאמבר החיובי הרציני בגלגל הקדמי-קיצוני לפניה... למרות שיש סיכוי שהתמונה מקצינה את המציאות, זה עדיין נראה כמו המון קאמבר חיובי.
אגב, לפי מיקום האצבעות של הנוסע, כדאי מאוד להוסיף ידית (מה שנקרא Oh Shit Handle) במקום קצת יותר בטוח בתוך הקוקפיט.
מוטי
באירוע הנ"ל הרכב לא עבר עדיין שום כיול, למען האמת רק עכשיו אנחנו מתחילים להבין את הנושא של בייפאסים וכו...
כך או כך כאשר נכנסתי לסיבוב במהירות איטית או ע"י סיבוב ההגה, זווית הגילגול היתה מורגשת, אבל הרכב לא הרים גלגל או העביר תחושה של סכנה לרגע. לעומת זאת בכניסה לסיבוב ע"י העברת מישקל והחלקה (לא ע"י ההגה) הרכב כמעט ולא הראה זויות גילגול.
ההמלצה של מהנדסי הפרוייקט, לכוון את הרכב ורק בסוף להוסיף את המוטות המייצבים. הכיוון הוא של כל מערכת המיתלים היא בשיכוך, בבאמפים ובגיהוץ השטח. המוט המייצב צריך לעבוד במצבים קיצוניים של העברת משקל ואין קשר בינו לבין עבודת המיתלים.
לירן שאלה נוספת, כאשר מותקן מוט מייצב הוא משנה את צורת ספיגת המהמורות
לצורך המחשה , רכב נוסע על שביל כאשר גלגל שמאל סופג במהירות סלע בגובה 20 ס"מ, כאשר לא מותקן ברכב מוט מייצב לא תהיה השפעה ישירה על הגלגל שבצד ימין(זה שלא ספג את הסלע) אבל אם כן קיים ברכב מוט מייצב הוא ישאף להרים את גלגל ימין בדיוק באותה מידה כמו שגלגל שמאל שהיה מושפע מהסלע עלה, מכווה שהייתי מובן
בכל אופן ברור לחלוטין שיש הבדל מהותי בין עבודת המתלה אשר מושפעת ממוט המייצב לבין מתלה שלא מושפע, השאלה שלי היא אם לא כדי להתקין בכל זאת את מוט המייצב כדי להיות מדוייקים יותר לגבי הכיול של המתלה, אולי אחרי התקנת מוט
אתן עוד דוגמה, כאשר לירן ינהג ברכב הוא יעשה את כיול המתלים בעיקר לפי תחושה אישית מה שאומר שיכולות להיות טעיות בכיול רק משום שהוא הרגיש את הרכב בצורה מסויימת אבל אותה הרגשה לא דומה למצב שברכב מותקן מוט מייצב
המייצב ידרש שינוי בכיול, לא עדיף למנוע את זה?
בכל אופן זאת הייתה הדרך שאצלנו בסדנה כויילו הרכבים
NadavRally
08-11-09, 20:08
לפי הבנתי, התופעה הזו מצביעה על שילוב של קפיץ רך עם בולם "חזק" (בכניסה/ביציאה או בשניהם). כך קורה מצב שכאשר ההגה מסובב לאותו כיוון הרבה זמן הקפיץ נכנע לכוחות והרכב רוכן. לעומת זאת בהטיות מהירות כמו אפל קונטרה אפל, הבולמים מרסנים את תנודות המרכב והרכב נשאר יחסית ללא זוויות גלגול.
נוסף על כך, העדר מוטות מייצבים הם חלק מהסיבה לכך שגלגלים לא מתרומיים ואולי גם לתחושת הבטיחות, אני לא בטוח שהתחושה הזו מוצדקת.
אני שותף לדעה שיש לכייל את המתלים עם כל מרכיבי המערכת, המוטות המייצבים משפיעים באופן ניכר על התמודדות עם מהמורות, זוויות גלגול והתנהגות הרכב בסיבובים (חלוקת אחיזה בין הסרנים).
נדב
אני שותף לדעה שיש לכייל את המתלים עם כל מרכיבי המערכת, המוטות המייצבים משפיעים באופן ניכר על התמודדות עם מהמורות, זוויות גלגול והתנהגות הרכב בסיבובים (חלוקת אחיזה בין הסרנים).
נדב
אפשר להצטרף לשותפות הדיעה שהקמתם ? :cool: ?
בכל אופן זאת הייתה הדרך שאצלנו בסדנה כויילו הרכבים
מה זה, מי זה ואיפה זה "אצלנו בסדנא"?
הכל בסדר חברים... אבל קודם לחץ אוויר, קבועי קפיץ, גובה קוילאוברים, כיול בולמים, ורק אז נכנס המייצב לתמונה, בשביל שלא יפריע קודם. גם המייצב צריך כיול, מיינד יו, ומבחינתי, רצוי לששחק עם מה שפחות משתנים בכל זמן נתון.
אסף.
עידו לוריה
17-11-09, 21:26
לירן מה ישנים או סתם דממת אלחוט:confused:
תמונת ,סרטים ,או שפורום הבונים נעשה חסוי;)
עידו
לירן סברוב
17-11-09, 21:32
אם מישהו חשב שלרג העבודה נפסקה, טעות בידיו...
אנחנו עובדים על הרכב ללא הפסקה, מטפלים בריג'קטים, מחליפים את הברגים הפשוטים לברגים חזקים, בונים את פאנל הניווט, וכו....
בקרוב, יהיו סרטונים ותמונות, כרגע אנחנו מבזבזים את הזמן בעבודה קשה.
עידו לוריה
17-11-09, 21:34
אם מישהו חשב שלרג העבודה נפסקה, טעות בידיו...
אנחנו עובדים על הרכב ללא הפסקה, מטפלים בריג'קטים, מחליפים את הברגים הפשוטים לברגים חזקים, בונים את פאנל הניווט, וכו....
בקרוב, יהיו סרטונים ותמונות, כרגע אנחנו מבזבזים את הזמן בעבודה קשה.
סליחה על הפרעה תמשיכו לעבוד;)
סתם הסקרנות .
עידו
מטפלים בריג'קטים, מחליפים את הברגים הפשוטים לברגים חזקים
1. איזה ריג'קטים יש ברכב שעוד לא יצא לנסיעת מבחן רצינית?
2. החלפת ברגים "פשוטים" לחזקים - למה התכוון המשורר?
לירן סברוב
18-11-09, 09:01
1. איזה ריג'קטים יש ברכב שעוד לא יצא לנסיעת מבחן רצינית?
2. החלפת ברגים "פשוטים" לחזקים - למה התכוון המשורר?
1. מאיפה אתה יודע לאיזה נסיעת מבחן הרכב יצא, ומה למדנו מהנסיעות הללו ? כנראה יש מספיק ניסיון להבין מה צריך להזיז, לחזק לשנות וכו...
2. את כל הבניה הראשונית של הרכב עד כה, ביצענו עם ברגים סטנדרטים 8.8 פחות או יותר.
ידענו שנצתרך לפתוח לסגור הרבה את הברגים הללו ולכן בחרנו בברגים זולים יחסית וללא אום נעילה. אחרי הנסיעות הראשונת, אנחנו בטוחים במערכות ולפני מירוץ ראשון בקרוב אנחנו זקוקים לברגים יותר טובים וחזקים.
1. מאיפה אתה יודע לאיזה נסיעת מבחן הרכב יצא, ומה למדנו מהנסיעות הללו ?
אני עוקב אחריכם מקרוב, ומקבל דיווח על כל צעד ושעל שלכם.
אחרי הכל, אני חייב לפתח הבנה מלאה לגבי דפוס הפעולה שלכם :idea:, על מנת שבמירוץ הראשון או מאכסימום השני שבו נשתתף ביחד, אוכל לנגוח בכם ולהוריד אותכם מהמסלול:shock:, באלגנטיות ובלי שאף אחד ידע שזה אני :mrgreen:
לירן סברוב
18-11-09, 12:46
אני עוקב אחריכם מקרוב, ומקבל דיווח על כל צעד ושעל שלכם.
אחרי הכל, אני חייב לפתח הבנה מלאה לגבי דפוס הפעולה שלכם :idea:, על מנת שבמירוץ הראשון או מאכסימום השני שבו נשתתף ביחד, אוכל לנגוח בכם ולהוריד אותכם מהמסלול:shock:, באלגנטיות ובלי שאף אחד ידע שזה אני :mrgreen:
ידעתי ידעתי..... :p
רק תזכורת להבטחתם, נשארו לכם עוד 16 יום לסיים את החלפת הברגים :-D
הפעם אין תרוצים.:evil:
להתראות בארוע באחה של היימן בתחילת החודש.:cool:
ממליץ לכל הצלמים והכתבים להגיע ! יהיה הרבה הרבה חדש ביום הזה.
לירן סברוב
04-12-09, 16:18
בזמן האחרון התרכזנו בהכנות למירוץ.
כמובן שלא הספקנו להכין ולכוון חצי מהדברים שרצינו, אבל אנחנו מופיעים למירוץ הקרוב ומקווים שכל המערכות יעבדו היטב.
כל הברגים ברכב הוחלפו לברגים חזקים ואומיי נעילה טובים. הותקנה מערכת הניווט, התקן ארגז כלים גדול 2 מטפים רצועות גובל מהלך ועוד.
היות והגאנטים בידלוק שהזמנו עדיין לא הגיעו לארץ, אחנו יוצאים עם 2 גאנטים ספייר של ההמר אשר היו על הרכב בזמן בנייתו, הם גם כבדים וגם במידה יותר גדולה - 37 לעומת 35.
כמו כן סיימנו את בניית המוטות המייצבים האחוריים אבל לא הספקנו לבדוק את תפקודם בשטח.
היות והמירוץ הוא חורפי עם סיכויים לגשם ובוץ, בנינו בימים האחרונים מכסה מנוע ודלתות זמניות....
להלן התמונות :
לירן, התחלת מלחמה פסיכולוגית ?
היית חייב להראות את האורך של רצועות הגובלים ?
גם אם תחבר את כל הרצועות שלי ,לא תקבל אורך כזה...
יצא נפלא.
יאללה,ניפגש מחר.
בהצלחה.
גל שחם.
חנן גולומבק
04-12-09, 18:26
אהבתי את מכסה המנוע השקוף .
בהצלחה , מגיע לכם !
חנן, זה עוד כלום. לא ראית מה זה שקוף...
התקשרו ממשרד החוץ, ביקשו את הרכב למסע האפיפיור בארץ הקודש,רוצים לקחת אותו לטיול במדבר והרכב הזה הכי דומה לרכב השקוף שיש לו בוותיקן...:p
לירן סברוב
07-12-09, 09:02
רשמים ראשונים מנסיעת המבחן האמיתית\מירוץ הראשון של הרכב...
דבר ראשון ההתרגשות היתה גדולה מאוד, לא תארתי לעצמי שעד כדי כך אתרגש להופיע שוב במירוצים עם הרכב.
כבר בדקות הראשונות התחיל הבאלגן. מתברר שאי אפשר להזין את הGPS שלנו בנקודות, והכרטיס של מחשב הניווט נשאר בבית עקב התרגשות של החצי השני שלי.
את המירוץ התחלנו באיחור של חצי דקה בהזנקה, נמרוד מלר ש"קפץ" לבית של אייל להביא את הכרטיס הגיע ברגע האחרון אחרון אחרון (תודה נמרוד).
כבר בתחילת הנסיעה התברר לנו שכיוון המנוע אינו טוב דיו. המנוע "מצלצל" מעל 2300 טורים.
הנהיגה ברכב בתנאי מירוץ שונה כמובן, ולאופן העבודה עם הגיר האוטומטי\רגיל דרוש התרגלות.
בהמשך המירוץ כבר התאהבתי באון העבודה עם ההילוכים, פשוט חובה בכל רכב בסגנון הזה.
המשכנו בנסיעה רגועה מאוד ע"מ ללמוד ולהכיר את הרכב. כבר לאחר 10-12 דקות כבה המנוע ולא רצה להתניע חזרה. לקח כ 5 דקות+ והוא חזר לעבוד. במהלך השעה וחצי הבאות המנוע כבה כל הזמן ולא התניע ללא כל היגיון ברור בדקות ההלו. כמעט התיאשנו ובעצירה ארוכה עם צוות הסיוע בדקנו לעמוק. הסתבר שעבדכם הנאמן שימן יתר על המידה, את הפילטר הפתוח אשר נזל לקרבורטור וגרם לבעיות. לאחר שיטפה טובה שלו בספריי קרבורטור הפסיק המנוע לכבות ועבד היטב ,למעט נושא הצילצולים מעל 2300 טורים, אשר לא עברנו במהלך כל המירוץ . התעכבנו בסך הכל כ שעה +- בנושא
מהרגע הנ"ל המירוץ זרם ללא תקלות מיוחדות, למעט מספר עצירות להבנה איך מפעילים את ה GPS החילופי שנתן לנו נועם היימן, ומספר ירידות מהרכב ע"מ לבדוק מה המצב ולאבחן רעשים שונים (אשר התבררו ככלום).
הרכב נוסע כמו חלום, מערכת המיתלים מתפקדת בצורה הזויה, אין בור קפיצה קפל ומעבר וכו... שהרכב מתייחס איליו, והכל ברכות מבלי להעביר "מכות" גם לרכב וגם ליושבים בו. הרכב למרות זווית הגלגול אוחז בסיבובים כמו רכב 4X4 ובכל סיבות יכולתי להאיץ ולהאיץ. הרכב מגיב היטיב לפקודות ואינו מעביר הרגשת סכנה או חוסר שליטה לרגע. לקראת סוף המירוץ עקפנו מתחרה בצד השביל, שהרגיש כמו השביל עצמו בעצם...
המירוץ הוגדר כנסיעת מבחן, ומבחינתי עצם הסיום של 190 ק"מ בנסיעה הראשונה של הרכב ובקצב מצויין היא הצלחה אדירה.
יש המון מה ללמוד והמון מה לשפר ולכוון ברכב ונצתרך לעבור עוד מספר מירוצים עד שהרכב יתחרה על המקום הראשון של המירוץ, אבל מהנסיעה הראשונה היכולות של הרכב לעמוד במשימה הזאת ברורות... יש למה לצפות .
תודה לצוות הסיוע המדהים שלנו אלי ויוחנן, ותודה לכל המפרגנים והמצפים, לא נאכבז אתכם ;)
לירן
וואי, כמה שזה מוכר, רכב חדש,כל המבחנים שעושים,לא קרובים אפילו ל- 20% ממרוץ.
העיקר לא להישבר, מחכים לכם ושמחים מאד שחזרתם.
אתם נוף מאד ציבעוני בארועים.
תגיד,כל הטיפול בארוע תקלה נעשה על ידי שניכם בלבד,בשטח,או שצוות הסיוע מוקפץ לארועים כאלו.
מי מאבחן את התקלות ? מהיכן יש לכם ברכב ספריי קרבורטורים ? מה עוד אתם לוקחים איתכם ?
חנן גולומבק
07-12-09, 11:53
יש המון מה ללמוד והמון מה לשפר ולכוון ברכב ונצתרך לעבור עוד מספר מירוצים עד שהרכב יתחרה על המקום הראשון של המירוץ ;) לירן
לירן , אין לכם מה לחכות למרוצים, רדו לערבה ותנו גז לאורך צירי הערבה עד לאילת , זה 170 ק"מ +-, באילת האירוח עלי . אחרי התאוששות , תנו גז באותו המסלול חזרה , רכב הליווי יכול ללוות אתכם לכל אורך הכביש, גם חוויה גם אימון גם צבירת נסיון.
בהצלחה בהמשך.
לירן סברוב
07-12-09, 18:12
וואי, כמה שזה מוכר, רכב חדש,כל המבחנים שעושים,לא קרובים אפילו ל- 20% ממרוץ.
העיקר לא להישבר, מחכים לכם ושמחים מאד שחזרתם.
אתם נוף מאד ציבעוני בארועים.
תגיד,כל הטיפול בארוע תקלה נעשה על ידי שניכם בלבד,בשטח,או שצוות הסיוע מוקפץ לארועים כאלו.
מי מאבחן את התקלות ? מהיכן יש לכם ברכב ספריי קרבורטורים ? מה עוד אתם לוקחים איתכם ?
כל הטיפול מעשה ע"י שנינו, צוות הסיוע תמיד מוקפץ במצבים הללו ע"מ לתת עזרה במצב ולא נצליח לעמוד בטיפול. אנחנו מאבחנים את התקלות, אחד הייתרונות בבנית רכב בידיים שלך מ אפס. יש לנו הרבה ציוד ברכב, מספריי קרבורטור רצועות מנוע מייסבים ועוד..., בסופו של דבר זה מירוץ הישרדות :
To finish first you first have to finish
לירן
לירן סברוב
07-12-09, 18:16
לירן , אין לכם מה לחכות למרוצים, רדו לערבה ותנו גז לאורך צירי הערבה עד לאילת , זה 170 ק"מ +-, באילת האירוח עלי . אחרי התאוששות , תנו גז באותו המסלול חזרה , רכב הליווי יכול ללוות אתכם לכל אורך הכביש, גם חוויה גם אימון גם צבירת נסיון.
בהצלחה בהמשך.
חנן, פה אתה טועה, את הכיוונים אני צריך לבצע על מסלול קבוע וקטן, לא צריך לגמוע קילומטרים.
ההתמודדות של הרכב על מסלול מירוץ מול מסלול אימון היא שונה לגמרי, המעמסה על הרכב, סגנון הנהיגה, הלחץ וכו.. שונים לגמרי, ברגע שהרכב מסוגל לסיים 200 ק"מ ברציפות. כיולים תמיד ותמשיך לעשות ואבל לדעתי לגמוע ק"מ רבים באימון עם רכב המירוצים שלך זו טעות, במיוחד שאין לך תקציבים אחרי כל נסיעה לפרק חצי רכב להחליף לחדש ולבדוק שוב.
לירן מזל טוב על המירוץ הראשון, נהניתי לראות את הרכב עובר לידי. לא יודע אם ראית שנופפתי לכם לשלום.
מה היתה התקלה ומה עשיתם להתגבר עליה?
לירן סברוב
08-12-09, 07:45
לירן מזל טוב על המירוץ הראשון, נהניתי לראות את הרכב עובר לידי. לא יודע אם ראית שנופפתי לכם לשלום.
מה היתה התקלה ומה עשיתם להתגבר עליה?
היי ברוך, ראינו וראינו אותך על המסלול...
והכל כתוב 4 פוסטים למעלה..
אחרי המרוץ נהגתי לראשונה על הרכב. כל העבודה, שווה את החיוך. זה לא פעם ראשונה שאני מקבל משהו שתכננתי ליד, וזה תמיד מלווה בהתרגשות, פרפרים בבטן, יעבוד, לא יעבוד, מה ישבר? זו היתה הגדולה ביותר :D
באיחור מה, קבלו תמונות של הרכב לאחר טבילת האש (בוץ) במרוץ הראשון (צילם אסף).
עידו לוריה
24-12-09, 15:25
תגידו לא שמעתם על אום פרפר או שזה כך תוכנן בסוליד;)
וחוץ מזה מה קורה הרכב כבר מכויל?
עידו
תגידו לא שמעתם על אום פרפר או שזה כך תוכנן בסוליד;)
עידו
אחחחחחח, זה כואב......:mrgreen: :twisted:
חוץ מזה - תמונות יפות, אוטו יפה ומרשים, תאווה לעיניים.
היה צריך להיות מירוץ של גדי בשבת, אבל הוא בוטל/נדחה.
מה דעתכם לירן + אייל + נמרוד, שנצא לאימון משותף בדרום?
אנחנו אמורים לצאת בכל מקרה, ואם תצטרפו זה יהיה נחמד.
ואם תצאו לאימון בדרום, ותעדכנו איפה (אפשר כמובן גם בפרטי), זה גם יהיה נחמד:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
קובי
ואם תצאו לאימון בדרום, ותעדכנו איפה (אפשר כמובן גם בפרטי), זה גם יהיה נחמד:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
הבנתי אותך מר ערבה - אם מוחמד לא בא אל ההר, ההר יבוא למוחמד, לפחות חצי דרך...:cool:
אני חושש שדרומה מבחינתנו, עדיין יהיה מאד צפונה מבחינתך.
חנן גולומבק
24-12-09, 17:02
ואם תצאו לאימון בדרום, ותעדכנו איפה (אפשר כמובן גם בפרטי), זה גם יהיה נחמד:mrgreen::mrgreen::mrgreen: קובי
קובי תפסיק לפנטז, דרום מבחינתם זה מקסימום צאלים וגם זה בהגזמה פראית :p.
לזה אתם קוראים דרום??? צריך לקנות לכם מצפן...
קובי
עידו לוריה
24-12-09, 23:48
לזה אתם קוראים דרום??? צריך לקנות לכם מצפן...
קובי
וגם מצפון:rolleyes:
עידו
השבוע התבצע יום כיול המתלים הראשון של הרכב, במפעל הבולמים של אספיר בתל-עדשים. רוב הזמן נטו שימש לפרוק והרכבה של הבולמים על הרכב ושל הבולמים עצמם לצורך שיסתום מחדש, עם בדיקת דינמומטר לפני ואחרי. שמונה בולמים זה הרבה עבודה... בכל מקרה, הבולמים הקדמיים התגלו מהר מאד כמכויילים בצורה מאד לא מתאימה לאוטו ושונו לגמרי, האחוריים גם עברו שינוי, מאחורה גם החלפנו לקפיצים מעט קשים יותר מהמלאי. התוצאה לאחר סבב השינויים מורגשת מאד - זוית הגלגול ירדה בצורה משמעותית (לירן מדבר בתחושה על חצי), והרכב מרגיש טוב ומהודק הרבה יותר. עדיין מדובר על חווית נהיגה שונה מאד מכל מה שאני מכיר - ונסעתי על כמה ממכוניות הראלי רייד המובילות בארץ. אני מדבר על כניסה לגשר אירי מפחיד בפול גז, במהירות שמוערכת ב120-130, אני מחזיק חזק ועוצם את העיניים (במושב הנווט) - וכלום. לא מרגיש אפילו כקפיצה, ספק אם הגלגלים ניתקו מהאדמה. אני מרגיש את פסי ההרעדה במושב קשה יותר ב50 קמ"ש בצ'רוקי.
במוט המייצב עדיין לא נגענו, ויש בהחלט עוד מה לשפר וללמוד על מערכת מתלים מורכבת כזאת. אבל המצב טוב לקראת המרוץ ב30 לחודש, ויש ללירן ואייל עוד הרבה דברים אחרים לסדר באוטו...
כמה תמונות - לצערי בשלב הנסיעה האור כבר היה מעפן מדי בשבילי והצילומים לא ראויים לצפייה.
הי נמרוד נחמד לראות את העבודה המקצעית ביותר שראיתי בארץ, אשמח אם תוכל בבקשה לתת כמה פרטים על אופן הכיול
לפי אילו קריטריונים כויילו המתלים, האם הSTUP מתאים לגיהוץ שבילים , לסיבובים או פשרה בין שניהם?
וכמובן בשביל מה שקי החול שהעמסתם על הרכב, איזה מצב זה בדיוק בודק?
הנושא של כיול מתלים הוא חדש בשבילי, ולומדים בתנועה, בעזרת מי שהוא בעל הנסיון הרב ביותר בארץ - הדר זוהר מאספיר. יש כל מיני אינפוטים לתהליך- נסיעת מבחן בשבילים ועל פני מכשולים ספציפיים שהדר מכיר, מדידה של כמה כל בולם והבאמפסטופים נכנסים, ובדיקת דינמומטר שנותנת את כוחות הcompression וrebound במהירות נתונה (נדמה לי חצי מטר לשנייה - זה משהו קבוע שלפיו בילשטיין מגדירים את ביצועי הבולמים שלהם). הכיול כולל החלפה של השסתום וחבילת השימסים על הבוכנה כדי לקבל מה שמכונה סט-אפ, שמאופיין באותם שני מספרים של קומפרשן וריבאונד. אלמנט נוסף בכיול הוא לחץ החנקן, ובבולם הביפס יש גם את כוונון כל אחד מארבעת שסתומי המעקפים (לזה עוד לא נכנסנו). ולא לשכוח שיש גם באמפסטופים שגם ניתן לכוון בהם את לחץ הגז.
המתלים אמורים להיות מכויילים גם כדי לגהץ וגם כדי להתנהג בסיבובים - או בקיצור לנצח מרוצים... האמת שאנחנו באמת לא יודעים הרבה על העניין, קוראים הרבה באינטרנט, נעזרים בעצות ובנסיון הרב של הדר - אבל תזכור שגם בשבילו הנושא של רכב מרוץ עם שמונה בולמים ומהלכי מתלה כאלו חדש למדי. זה לא פאג'רו ולא דיפנדר - זה משהו אחר לגמרי. בוא נגיד שהיו הרבה ויכוחים ברוח טובה באותו יום, מה שמלמד אותי שאנחנו פשוט עוד לא יודעים ממש על מה אנחנו מדברים. ידרשו כמה מרוצים ועוד כמה ימי עבודה כאלו בשנה הקרובה כדי שאני אוכל להתחיל לענות על השאלות שלך מתוך ידע.
שקי החול (בערך 200 קילו) הם כדי לדמות משקל "מבצעי", שכולל שני גלגלים ספייר וכמות דלק ממוצעת- מיכל הדלק היה כמעט ריק בנסיעה, כמה עשרות ליטרים, לעומת 270 במיכל מלא.
האירוע הקרוב הוא באחה צאלים לא?
מה שאומר שלרכב צריך להיות STUP שעומד בקנה אחד עם היעוד של הרכב הזה, האם הפעם אתם באים לנצח כמו כיול המתלים שאתם מכוונים אליו או הולכים לחפש איפה לעשות מנגל ? : )
באים להנות וללמוד, ואם ירצה השם... ;)
בהצלחה , מצפים לתוצאות : )
מהסתכלות בתמונות באמת ניתן לחשוב שאנחנו בחו"ל, אין מילים לתאר את היופי שיצרתם.
עד כמה שאני יודע זה הרכב שטח הראשון בארץ שניבנה בחלקו הגדול היישר מהמחשב, הקפצתם את הרף ככ גבוה אני מקווה שאף אחד מהמתחרים לא יתייאש אלא יילך בדרככם:>
מספר שאלות ברשותכם:
1. בזרוע קדמית עליונה מיסבי הקצה בצד שילדה מחוברים בעזרת חריץ ובורג (צביטה), אני מכיר את זה מהתעשייה בה אני עובד אבל לא מרכבי שטח, תוכלו לפרט קצת?
2. נמרוד, איזה סוג של אנליזות חוזק עשית? איזה מקדם בטחון נהוג לקחת? נראה שהזרוע האחורית קטנה כזאת והקפיץ יוצר מומנט גדול.
3. בתכנון המתלים, מעבר למניעת התנגשות במכלולים אחרים מה היו הפרמטרים עליהם לא התפשרת כגון קמבר, TOE IN וכו'.
4. עשיתם איזה שהם הערכות כלכליות כמה עלה? או שזה סודי, כמובן שאת העבודה אי אפשר לכמת.
תודה לעונים
בנושא איך נועלים מיסב קצה זכר לחלק אליו הוא מקובע (שנקרא Bung בתעשיית המרוצים) יש שתי שיטות באופן כללי - אחת היא על ידי אום נעילה, והשנייה על ידי צביטה (Pinch Bung). לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות כמובן, והשתמשתי בשתיהן. כשמשתמשים באום נעילה הבאנג עצמו הרבה יותר פשוט וקל לייצור - חריטה נטו, מתאים מאד ומתבקש בכל זרוע שעשויה מצינור וזה רוב זרועות המתלים. ולפעמים כשמדובר על זרוע פשוטה מצינור עבה דופן ומיסב גדול יחסית, אפשר להבריז את ההברגה נקבה ישירות לצינור ולחסוך את החלק הנפרד שגם עולה כסף לייצר וגם מכניס ריתוך שהוא בהגדרה נקודת כשל פוטנציאלית. החסרון העיקרי, כמו שאני מבין אותו, הוא שאתה מבזבז חלק ניכר מאורך ההברגה על האום. אם ניקח בתור כלל אצבע שאתה רוצה שאורך ההברגה בתוך הבאנג יהיה לפחות כקוטר ההברגה, במקרה אופייני ההברגה כולה היא פעמיים וקצת הקוטר, האום הוא חצי קוטר באורך... אז מרווח הכוונון שלך קטן. בכל מקרה מומלץ להשתמש ב"חצי אום" - כזה שקונים או פשוט לקחת אום באורך מלא ולהשחיז אותו לחצי. בבאנג הצביטה לעומת זאת, לכאורה חלק גדול יותר של ההברגה משתתף ונמצא בתוך הבאנג, כי אין אום, וכך מרווח הכוונון גדול יותר. החסרון של צביטה הוא שהחלק מורכב יותר משמעותית, עשוי בכרסום וגם חריטה אם הוא צריך להכנס לתוך צינור.
עוד חסרון של אום הבטחה הוא באיכות ההבטחה עצמה. אתה מחזק את האום ידנית, עם מפתח פתוח. המומנט שאתה מסוגל להפעיל עליו מוגבל. תחשוב שבזרוע האחורית שלנו למשל הוא מהדק הברגה של אינץ' ורבע, הברגה מסיבית ביותר, כך שקשה מאד למתוח אותה למומנט מספיק. הפתרון המקובל בתחום מרוצי השטח לפחות הוא פשוט מאד - לרתך את האום לזרוע עם פיק... לא אלגנטי אבל זה מה שעושים. אנחנו עוד לא ריתכנו את האום, עוקבים אחריו אחרי כל נסיעה כמו כל בורג אחר ברכב, ואם נראה שהוא משתחרר זה כאמור לא יפתיע והפתרון ידוע. בצביטה לכאורה הנעילה בטוחה יותר - אתה משתמש בברגים קטנים יותר שאפשר בהחלט להדק למומנט נכון ביד, אפשר להשתמש גם באומי נעילה, וכמו שאתה רואה, גם מכפילים את הנעילה על ידי שני ברגים. אממה, בניגוד לאום נעילה שאי אפשר לפספס בו הרבה, באנג צביטה חייב להיות מתוכנן נכון כדי לעבוד... תיכף אחזור לזה.
מתוך ההבנות האלו, בחרתי להשתמש בשתי השיטות. בזרועות האחוריות בחרתי באום נעילה. הם עשויות מצינורות כך שמתבקש להכניס לתוכן באנג חרוט פשוט, וגם לא נדרש בהן כוונון משמעותי. מבחינתי המיסבים צריכים להכנס כמה שיותר, כמה כריכות לכאן או לכאן רק כדי לפצות על אי דיוקים באורך הזרוע, הסרן והשלדה. אבל לא מעניין אותי באמת מרחק הסרן מהשלדה ברזולוציה של מילימטרים:
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=21191&stc=1&d=1264535044
לעומת זאת, בזרוע הקדמית העליונה, הכוונון ברמת המילימטרים כן חשוב כי הוא שולט על הקאמבר. כמו כן הזרועות בנויות מפלטות כך שהבאנג בכל מקרה עשוי בכרסום. אז באנג צביטה מתאים יותר. בפועל אתה תראה שהמיסבים כאן בחוץ יותר ממה שהייתי רוצה כדי לייצר את הקאמבר הנכון (וזה נובע מזה שהנאבות השתנו מנאבות של טויוטה לנאבות דנה 60 קדמי של אביר, גדולות וארוכות יותר, בשלב שבו המתלים והשלדה כבר היו בנויים). בכל מקרה, הבאנג הזה, שאני תכננתי, עבה וחזק מדי, כך שהברגים לא מספיקים להדק כמו שצריך, כך שלירן ואייל נאלצו להוסיף אום נעילה. בדיעבד הוא צריך להיות דק יותר ו/או הברגים היו צריכים להיות מרוחקים יותר כדי להגדיל את זרוע מומנט הכפיפה. לחשב כזה דבר זה פרויקט סטודנטיאלי קטן שלא מצאתי לנכון להקדיש לו את הזמן לצערי. הייתי בדיעבד קונה באנג אחד שנחשב הכי טוב מאחד הייצרנים האמריקאים, ולומד ממנו את המידות הנכונות. או פשוט יותר, קונה את כל הבאנגים - יותר זול מלייצר...
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=21190&stc=1&d=1264535044
אגב מצאתי לאחרונה רעיון בתמונות בנייה של איזה רכב אמריקאי שגרם לי לתת לעצמי כאפה למצח... למה בכלל המיסב צריך להיות מחובר לזרוע? שיהיה מחובר לשלדה! זה הופך את הזרוע ליותר פשוטה וזולה לייצור, מעביר איזשהו רכיב משקל ועלות מהזרוע לשלדה, ועושה בדיוק את אותה עבודה.
לגבי הזרוע האחורית, אתה לא הראשון שהיא נראית לו עדינה מדי. אבל זה דווקא אחד התכנונים שאני הכי מרוצה מהם. מבנה מאד פשוט, וקל מאד - היא שוקלת מעט פחות מ15 קילוגרם. אתה יכול לראות את כל החלקים בצבעים שונים בתמונה המצורפת. הבסיס הוא צינור עבה - 5 מ"מ, בקוטר 50, עם שני באנגים חרוטים בצדדים. הצינור מכופף במישור אחד, שני כיפופים, שרמת הדיוק שלהם לא חייבת להיות מאד גבוהה. מה שנותן את הצורה הם שני הקירות הצדדיים, משולשים שעשויים מפח בעובי 6 מ"מ, אלו שתי החתיכות העבות הגדולות היחידות ברכב. העסק נסגר מלמעלה כדי להתנגד לפיתול עם פחים 3 מ"מ, ועוד שני פחים 3 מ"מ מעבים את חורי החיבור למתלים ואת האזור של הכפיפה המירבית. כאן כן הכנסתי חישובי כפיפה גסים, ואני מרגיש מאד בטוח עם הזרוע הזאת.
באופן כללי, הייתי שמח לוותר על זרוע בנויה כזאת. אם הייתי יכול לבנות רכב קל יותר בסדר גודל של שליש, עם סרן קל יותר בסדר גודל של שליש, הייתי יכול לוותר על שליש מהמהלך כנראה, לאזור ה20 אינץ',מהלך שאפשרי לקבל מבולמי 18 אינץ' שמחוברים ישירות לסרן, ואז כל ארבע הזרועות היו צינורות פשוטים (ואפילו לא 5 מ"מ עובי), הכל היה הרבה יותר פשוט... אולי זה הכיוון ברכב הבא.
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=21192&stc=1&d=1264538174
תודה על ההסבר המפורט, בעניין תכנון מנגנון הצביטה, אתה צודק נדרשת מחשבה וחישובים.
רציתי לשאול, לא יכולת לשלב צינור מרותך פנימי בתוך הזרוע שתכיל את הבאנג?
אשמח אם תענה גם על השאלות הנוספות למרות שאני יודע שאתה בטח עסוק מאוד לקראת שבת.
1. איזה סוג של אנליזות חוזק עשית? איזה מקדם בטחון נהוג לקחת? נראה שהזרוע האחורית קטנה כזאת והקפיץ יוצר מומנט גדול.
2. בתכנון המתלים, מעבר למניעת התנגשות במכלולים אחרים מה היו הפרמטרים עליהם לא התפשרת כגון קמבר, TOE IN וכו'.
3. שאלה חדשה, איזה עומסים הכי מסוכנים לקחת (כמה ג'י) בחישובים, האם הזרוע התחתונה תמיד כ"כ מסיבית כי מתחשבים בעליה על אבנים או כניסה לבורות או שבונים אותה כזאת כדי לגלח אבנים ועצים אשר מתנגשים ברכב בטעות.
תודה
עומר
אהלן עומר, ברשותך, אני לוקח את הזמן בלענות לשאלות...:D
לגבי הזרוע, ולגבי השאלה של מקדמי בטחון בכלל. הבעייה היא שאתה לא יודע באמת איזה כוחות לקחת בבסיס החישובים. אף אחד לא יכול לתת לך תשובה וודאית. זה לא בניין סטטי שקל לחשב, וזה לא תעשייה שיש בה תקנים שאומרים לך מה הכוחות ומה מקדמי הבטחון צריכים להיות. רכב הוא גם מבנה מורכב מאד לחישוב, יותר מבניין ולדעתי לא פחות מכלי טיס קל, ובפועל אתה עובד על זה לבד ובזמנך הפנוי... אז יש מגבלה על מה שאתה מסוגל לחשב. אז אתה בוחר להתרכז בנקודות קריטיות. אבל גם בנקודות האלו, זרועות מתלה למשל, מאיפה אתה מביא את המידע? המקור מספר אחת הוא להכיר ולנתח את הקיים והמוצלח (חומר כתוב, תמונות...), ולעשות דומה. כשאתה רוצה לעשות חישוב, אתה לפעמים מגיע לכוח בדרך עקיפה. דוגמא, במקרה של הזרוע האחורית, שבה החישוב עצמו די פשוט. מדובר על קורה simply supported עם שתי כוחות נקודתיים בחיבורי הבולמים, והכוחות הגדולים הם רק בלחיצה. כלומר אתה יודע בדיוק איזה חלק של הזרוע רואה את עיקר המאמץ - הסיבים התחתונים של הצינור במקרה שלנו. הפרמטרים העיקריים הם לכן מידות הצינור והמרחק של נקודות החיבור מעל הצינור. כדי לדעת מה הכוח, קח את הבורג של הבולם בתור נקודת האחזות. כל ייצרני הבולמים משתמשים בבורג בקוטר 1/2 אינץ'. כוח הגזירה של בורג כזה ידוע, וידוע גם שהברגים האלו מחזיקים מעמד באופן כללי ולא נגזרים - אם מתוך זה שיצרן הבולמים עשה אנליזה פנטסטית, ואם מתוך זה שפשוט 40 שנה של מרוצי מדבר לימדו את הייצרנים בדיוק מה הבורג הזה צריך להיות. אם תיקח את הכוח הזה, ותיקח חתך של צינור פשוט בתוך הקורה, ותשחק עם המרחק של הבורג מעליה - תגיע בקלות לתוצאה.
התוצאה הזאת כמובן יוצאת מוגזמת. משהו לא ריאלי, מרחק גדול מדי ו/או צינור עבה מדי. זה בגלל שלקחת רק את הצינור ובפועל יש עוד לא מעט פלדה שמשתתפת, ובעיקר בגלל שברור שבבורג עצמו יש מקדם בטחון לעומת המציאות. מהו? לא יודע. אבל אתה יכול לנחש, להניח שהוא 2, או 3, לשנות את הזרוע עד שיוצאת לך זרוע בצורה שמזכירה את הזרועות שקיימות במציאות עבור רכבים שדומים לשלך. זה החישוב שעשיתי לפני ארבע שנים לזרועות האחוריות, פחות או יותר.
ווי ווי ווי, ואני חשבתי שרק אני עובד כמו חורני(כלומר לפי ניתוח מה שאני רואה בכלים שעובדים ולפי אינטואיציות), והנה אני רואה שאין הבדל בינינו, פרט לזה שאתה מלביש את האינטואיציות שלך בסוליד ואני על נייר......:cool:
אני מעריך מאד את הכנות בתשובות שלך, נמרוד, כמו גם את היסודיות והרצינות שניכרות בהן.
2. בתכנון המתלים, מעבר למניעת התנגשות במכלולים אחרים מה היו הפרמטרים עליהם לא התפשרת כגון קמבר, TOE IN וכו'.
התחשבתי בכל הפרמטרים והתופעות שאתה מכיר מהספרות. כולם נלקחו בחשבון, את כולם ראיתי "בעיניים" - קאמבר, שינוי קאמבר, קאסטר, זוית קינגפין, סקראב, באמפסטיר, אקרמן, אנטי Squat, מיקום ושינוי של מרכזי גלגול ושל ציר גלגול של הרכב כולו, וכמובן היבטים מכאניים כמו זוית דרישפט וקלירנסים ממכלולים, ובטח שכחתי עוד כמה.
את השיטה הכללית שלי אפשר לתאר ככה - מכיוון שאין ספרות ספציפית לגבי תכנון מכונית מרוץ לשטח אבל יש ספרות ענפה ומצויינת לגבי תכנון מכונית מרוץ לכביש, אני משתמש בשיטות שבספרים אלו (וספציפית, בספר Race Car Vehicle Design של האחים Milliken שהוא המועיל ביותר ובהפרש גדול), ומכניס פנימה מהלכי מתלה גדולים. למדתי מה יכול לחיות עם מהלכי מתלה גדולים ומה לא ממש מסתדר. את מהלכי המתלה, שזה מה שמייחד רכב למרוצי שטח, קבעתי כדרישה בעצם. מקדימה זה קל - דרשתי שהמהלך יהיה הכי גדול שאפשרי. המהלך נקבע לגמרי על ידי הרוחב והמכלולים - נאבות וגלגלים. קרב את הזרועות התחתונות אחת לשנייה כמה שיותר, וזה מה יש. המהלך האחורי ברכב עם סרן חי הוא הרבה פחות מוגבל, ופה השיטה שלי, ואני לא בטוח שהיא נכונה, היא כזאת: הנחתי שיש יחס "זהב" בין מהלך הגלגל במתלה האחורי למשקל הרכב, שני נתונים שמפורסמים עבור הרבה כלי רכב בתצורת טרופי טראק. על הקו הזה אפשר מהר מאד לראות שעבור רכב ששוקל כ1600-1800 קילו, מהלך של 26-28 אינץ' הוא סביר. את הזרועות האחוריות התחתונות עשיתי הכי ארוכות שאפשר פחות או יותר, הן מתחברות מתחת לביצים של הנוסעים, ומכאן הדברים מתחילים להסתדר לפי הספר פחות או יותר.
הגעתי ברכב הזה לבאמפ-סטיר קטן מאד, הצלחתי להכניס זוית אקרמן חיובית קטנה, ולמען האמת שאר המספרים סבירים, למעט זויות הגלגול הגדולות, שהן כנראה הפשרה העיקרית והמחיר שמשלמים עבור מהלכי מתלה גדולים. זה מה שלמדתי מכל הסיפור הזה.
מפורט ומקיף כתמיד, תענוג.
ההתעסקות עם נושא המתלים מזכירה לי נשכחות וברשותך רציתי להתפלפל קצת לגבי המוט המייצב, יכול להיות שמה שאגיד זה שטויות כי אני חלוד, תהיה כנה ותגיד לי.
אם מה שאני יודע נכון אז רכב הנעה אחורית נוטה ל OVER STEER טבעי, ברכב שלכם הוספת מוט מייצב כלומר הגדלת את ההתנגדות לגלגול מאחורה, האם החלשת את הקפיצים יחסית לקדימה? אם לא אז כל החלק האחורי שלך קשיח יותר מהקדמי ולכן שם יועבר עומס גדול יותר ולכן יוסיף עוד ל OVERSTEER לא?
אני מניח כי הסיבה לשים מוט מייצב מאחורה היא כי במערכת המתלים האחורית בפנייה אתה מקבל זוית קמבר חיובית ממנה אתה מנסה להימנע?
האם נהוג לשים מוט מייצב גם מקדימה? מה זה עושה למהלך המתלה?
מוטי אלמגור
27-01-10, 23:57
אגב מצאתי לאחרונה רעיון בתמונות בנייה של איזה רכב אמריקאי שגרם לי לתת לעצמי כאפה למצח... למה בכלל המיסב צריך להיות מחובר לזרוע? שיהיה מחובר לשלדה! זה הופך את הזרוע ליותר פשוטה וזולה לייצור, מעביר איזשהו רכיב משקל ועלות מהזרוע לשלדה, ועושה בדיוק את אותה עבודה.
למרות שאתה צודק לגבי הפשטות והחסכון במשקל הבלתי מוקפץ, הבעיה העיקרית תהיה ברגע שתרצה לכוון את המתלה -
במקום להזיז רק את הצירים החיצוניים אתה מזיז גם את נקודת העיגון הפנימית, מה שמשנה לא רק את הקאמבר, אלא גם את הגיאומטריה.
אני לא אומר שזה בהכרח דבר רע, אני מניח שאם תבצע חישובי גיאומטריה לפחות בשני קצוות המהלך של מיסב הקצה ותראה שהגיאומטריה מניחה את הדעת יכול להיות שזה יעבוד.
לטעמי, בכל אופן, הסיבוך שמתווסף בכיוונון המתלה הרבה יותר גרוע מכל יתרון (זניח למדי) שתקבל מסט-אפ כזה, ולהערכתי אתה מתעסק ה-ר-ב-ה יותר בלכוון את המתלה מאשר בפעם האחת של לבנות אותו.
אגב, לא יצא לי להגיב כאן כמה זמן, האוטו נראה פגז!
כל הכבוד על התכנון והביצוע, ובתקווה שהרך הנולד יגיע לפודיום בקרוב.
מוטי
ל
במקום להזיז רק את הצירים החיצוניים אתה מזיז גם את נקודת העיגון הפנימית, מה שמשנה לא רק את הקאמבר, אלא גם את הגיאומטריה.
אתה צודק מוטי. כשאני חושב על הנקודה שהעלת, השינוי הגאומטרי המשמעותי יהיה לבאמפ-סטיר. כשמשנים את האורך של הזרוע העליונה בלבד כמקובל, מספיק לכוון את אורך הtie-rod בהתאם. אם אני מזיז את הנקודות על השלדה פנימה והחוצה, האפקט על הבאמפסטיר עלול להיות כזה שכיוון הtie-rod בלבד לא יפצה עליו.
טוב, זו היתה רק מחשבה... :D
מרוץ שני הסתיים בהצלחה, מקום שני בקטגורית TT אחרי עידו, זמן רביעי בטיבו בין המכוניות (אחרי עידו, רז היימן, ושפירא/גולסט בפאג'רו T2). להלן לקחים מהמרוץ ביום שבת - טכניים. את חווית המרוץ והנהיגה אני משאיר ללירן לספר :D
שלוש תקלות היו לנו:
1. באמפ סטופ שמאלי קדמי התפגר, אפשר לראות לפי התמונות שכבר ברבע הראשון של המרוץ זה קרה. צד שני התפגר כבר במרוץ הקודם. למה זה קורה? שני הבאמפסטופים האלו, הקדמיים, הם משומשים, ושימשו עוד בסונומה. הם אמנם שופצו אבל יתכן שהיה בהם יותר מדי שמן ו/או לחץ גז נמוך מדי...בנוסף, חיבור הבאמפסטופים לרכב אינו נכון, וזה אחד מהדברים שצריך להגיע אליהם בקרוב ולתקן. הם מורכבים עם צינורות (cans) דקים מדי, לא מתאימים בדיוק, ועם הידוק לא אידיאלי - כבר נדון פה לפני כמה דפים.
2. בבדיקה אחרי המרוץ, גילינו ששתי הזרועות התחתונות הקדמיות קיבלו עיוות זהה, וזה עונה על השאלה של עומר לגבי הכוחות ... ;) העיוות הוא בנקודת התורפה שהיתה צפויה, ועם חתך מלבני וקל לחישוב - ככה שעכשיו יש לי בסיס לדעת באמת איזה כוחות עובדים על זרוע תחתונה. מידע יקר ערך. למזלנו הנזק לא גדול, לא הגיע לכדי סדקים (קשה מאד לראות שמשהו בכלל לא בסדר), והכי חשוב - קל לתיקון ופתרון על ידי חיזוק. תמונות של התקלה והתיקון בהמשך.
3. המנוע מתחמם, וזה שורש בעיית הביצועים. הוא מתייצב על 110 מעלות, טמפרטורה גבוהה מדי שגורמת לצלצולים ומגבילה את קצב הנסיעה. זו, לצערי, בעייה לא מפתיעה, לאור מיקום הרדיאטור מאחורי הקבינה הסגורה, והפתרון שלה לא יהיה קל. הכונס, שהיה ברור שצריך להגיע מתישהו (וגם נדון פה לפני כמה דפים)הפך לדחוף ביותר. ואם הוא לא יפתור את הבעייה, הרדיאטור ימוקם מחדש במקום שיש בו זרימת אויר. מבחינת הצוות בכל מקרה הקבינה תשאר סגורה.
http://www.jeepolog.com/with.php?pic=baja_zeelim_jan2010/421177.jpg
http://www.jeepolog.com/with.php?pic=baja_zeelim_jan2010/421255.jpg
http://www.jeepolog.com/with.php?pic=baja_zeelim_jan2010/421263.jpg
http://www.jeepolog.com/with.php?pic=baja_zeelim_jan2010/421258.jpg
לירן סברוב
03-02-10, 20:40
חברים, זה שירשור של פרוייקט הרכב שלנו, ולא דיון על מה קרה לברוך ולרכב שלו בעבר בהווה ומה יהיה בעתיד.
קצת על המירוץ שלנו.
ההכנות למירוץ היו טובות, למעט ההרגשה שהדיוניות יהיו קלות לנסיעה עקב הגשמים שירדו, מה שהתברר כטעות גדולה.
הבולמים כיולו שלב א, טיפלנו בבעיות קטנות מהנסיעה הראשונה והסקנו מסקנות לעבדות הצוות. למרות זאת עדיין אנחנו ללא גאנטים ספייר במידה הנכונה והיינו צריכים להיות מעט זהירים.
התחלנו את המירוץ בקצב מצויין, הבעיה הראשונה שעלתה היתה שה GPS אינו עובד וחייבים לנווט רק עם מחשב הניווט, אייל עשה עבודה מצויינת הבעיה היא שאתה לא יודע מתי הפניה באמת מגיעה וכשאין ראות עקב סופת חול ואתה בדיונות. פיספסנו הרבה פניות והיינו צרכים להסתובב בזהירות, מספיק כ 20 פניות עם עיכוב של 30 שניות בממוצע. במירוץ הבא GPS חדש.
הבעיה השניה נבעה מחוסר הכרות של הרכב, ולחצי אוויר מתאימים לנסיעה בדיונות וחולות, לחץ האוויר היה גבוהה מידי, מה שגרם לרכב להתאמץ ולהתחמם מהר. לא יכלנו להאיץ מעל 2300-2500 טורים,
הרכב צילצל והתחמם מהר, בכל השבילים המהירים והיו הרבה כאילו במירוץ, (שטח מחיה טבעי של הרכב שלנו)לא יכלנו להגביר למהירות סופית מעל 110 קמ"ש (עידו מציין שהגיע ל 170). בדרך נתקלנו בנחל הבשור, הנחל היה מלא במיים והיה צריך להמר באיזה צד לחפש מעבר. עידו והילל המרו על צד ימין ומצאו מעבר לאחר כ 500 מטר, אנחנו המרנו על צד שמאל והסתבכנו והתעכבנו למעלה מ 10 דקות עד שהיגענו לנקודת החציה בצידו השני של הנחל.
במעבר צאלים חזרה, הצוות הוריד לנו מעט אוויר, ומזל, הדיונות היו קשות מאוד, הרוח החזקה הביאה איתה גרגירי חול רבים, והחול היה רך ביותר. לרכב לא היתה בעיה לנסוע בחול, את כל הקטע הארוך עברנו על 2100 טורים בערך, באיזור הנ"ל אנחנו אמורים "לעוף" ב 4000 טורים, אבל לצערינו שייטנו בזהירות לא לחמם את הרכב.
לסיכום המירוץ אנחנו מאוד מרוצים. מירוץ שני של הרכב וסיימנו 2 מתוך 2 ובמגמת השתפרות גדולה מאוד. אין הרבה רכבי אב טיפוס בישראל אם בכלל שסיימו את המירוץ הראשון שלהם,
הפער בין עידו רז והילל לביננו גדול, אבל כאשר אנחנו מנתחים את שעבר במירוץ, המסכנה היא אחת : יש לנו רכב מירוץ אשר לאחר ישור (עוד 2 3 מירוצים), יהיה תחרותי בכל מירוץ ויתמודד תמיד על המקומות הראשונים.
לגבי הזרועות הקדמיות - יהיו תמונות של לפני ואחרי התיקון ופרוט מלא ככל שנתקדם. למי ששאל - אנחנו גם נתקן ונחזק את הקיימות בטווח זמן מידי וגם נבנה חדשות, זה יקח קצת יותר זמן. בכל מקרה זה נראה כמו בעייה פתירה וטוב שקרתה בשלב מוקדם ובלי לגרום לנזק אמיתי. הבעייה המטרידה יותר היא התחממות הרכב, אליה צריך לכנס את כל המאמצים כי זה לא הולך להיות פשוט.
סיכום המרוץ של ברוך והתגובות לו עברו לשרשור הרכב של ברוך, למען הסדר הטוב. אתם מוזמנים לכתוב כאן שוב את מה שרלוונטי לדיון הזה.
NadavRally
04-02-10, 12:08
המעטפת שתכננתם לא תפתור את בעיית ההתחממות? רק נשאר להכין אותה ולהלביש אותה על האוטו :roll:
נדב
לירן סברוב
04-02-10, 12:27
המעטפת שתכננתם לא תפתור את בעיית ההתחממות? רק נשאר להכין אותה ולהלביש אותה על האוטו :roll:
נדב
ייצור המעטפת עומד על סכום של 6 ספרות, התקציב לנושא עדיין לא קיים.
המנוע מתחמם, וזה שורש בעיית הביצועים. הוא מתייצב על 110 מעלות.
זה רע מאד. זה לא מנוע יפני או גרמני מתקדם. זאת חתיכת נבלה אמריקאית העשויה ברזל בטכנולוגיה של שנות ה - 60. אני מקווה שלא נסעתם בטמפרטורה הזאת הרבה זמן, ושלא גרמתם נזק לאטמי הראש או לבלוק, וכו'. שווה בדיקה.
זו, לצערי, בעייה לא מפתיעה, לאור מיקום הרדיאטור מאחורי הקבינה הסגורה, והפתרון שלה לא יהיה קל. הכונס, שהיה ברור שצריך להגיע מתישהו (וגם נדון פה לפני כמה דפים)הפך לדחוף ביותר. ואם הוא לא יפתור את הבעייה, הרדיאטור ימוקם מחדש במקום שיש בו זרימת אויר.
1. הבעיה לא מפתיעה, לאו דוקא בגלל המיקום ולאו דוקא בגלל הכונס.
2. כונס לא יפתור את הבעיה, קחו זאת בחשבון מראש.
3. הרדיאטור הזה לא יתן לכם מענה, בעיקר בשני מצבים - של נסיעה מאומצת בדיונות וכו', ושל נסיעה מהירה קרוב למהירות הסופית. פירוש הדבר שהוא לא מתאים לרכב המירוץ שלכם. אי אפשר לקחת רדיאטור שמתאים למנוע דומה/זהה של רכב כביש ולצפות שהוא יעשה את העבודה ברכב מירוץ שעצימות העבודה שהוא נדרש לבצע, גדולה פי כמה וכמה.
4.אין לי כל ספק שגם מיקום מחדש שלו לא יפתור את הבעיה, אם כי עשוי לשפר. תיזהרו משיפור שלא יתן 100% של תוצאה - אתם תחשבו שהעסק הסתדר אבל הוא יכשל בדיוק כשתצטרכו אותו.
5. אתם אכן חייבים לפתור את הקושי הזה בדחיפות, ויש פתרון.
אני מסכים איתך לגמרי שהרדיאטור שנבחר (פורד אקונוליין דיזל) הוא במקרה הטוב גבולי. אני בהחלט בעד משהו יעודי וגדול יותר. אם הפתרון הוא בהישג יד כמו הספול בזמנו (שעושה כך נראה עבודה טובה בתוך הסרן!) אז זה בהחלט העזרה שאנחנו צריכים... ;)
בשמחה.
יש שני פתרונות אפשריים, אחד מהם מועדף עלי.
נדבר על זה בהזדמנות קרובה.
עברו כמה ימים...
ברוך אתה מוזמן להעלות את הרעיונות כאן. בהחלט אפשר להקדיש את העמודים הבאים כאן לנושא הקירור ברכבי מרוץ לשטח תוך התייחסות ספציפית לפרויקט.
עברו כמה ימים...
ברוך אתה מוזמן להעלות את הרעיונות כאן. בהחלט אפשר להקדיש את העמודים הבאים כאן לנושא הקירור ברכבי מרוץ לשטח תוך התייחסות ספציפית לפרויקט.
טוב, אז ככה:
1. שתי האפשרויות העומדות בפניכם, הן ראשית רדיאטור הרבה יותר גדול ועבה, דהיינו רדיאטור שיש לו שטח פנים גדול יותר וקיבולת מיים גדולה יותר; ושנית, הוספת רדיאטור שני בטור.
הסיבה לכך היא שאין שום אפשרות להשתמש ברדיאטור של רכב כביש המתאים למנוע מהסוג שלכם, וחייבים לפחות להכפיל את כושר הקירור אם לא למעלה מכך, ברכב מירוצי מדבר.
2. קיבולת מיים בפני עצמה לא נותנת כלום, וזאת טעות שרבים נופלים בה - יותר מיים(ולדוגמא אותו שטח פנים עם יותר "שורות"), יתן לך משך התחממות והתקררות יותר ארוכים, ותו לא. פירוש הדבר הוא שכאשר יש לך יותר מיים, לוקח למנוע יותר זמן לחמם אותם, ומשעה שהתחממו, יותר זמן להתקררותם. אבל, מאותו זמן שבו הצליח המנוע להגיע לטמפרטורה הגבוהה שלו, החום יגע לאותה טמפרטורה גבוהה ולא רצויה, רק שזה כאמור יקח לו יותר זמן.
3. זה אומר שחובה להגדיל בראש ובראשונה את שטח הפנים של רשת הרדיאטור, שכן בלי ענין זה, לא תיפתר בעיית ההתחממות.
4. לכן , וכאמור לעיל, הגדלת כושר הקירור(שטח פנים וכמות מיים), בלי להתייחס כרגע למניפה, אפשרית ע"י אחת משתיים - רדיאטור גדול הרבה יותר עם רשת גדולה משמעותית, או הוספת רדיאטור שני בטור. בטור = כניסה מהמנוע לרדיאטור הראשון/יציאה מהראשון לשני/יציאה מהשני חזרה למנוע.
5. אני ממליץ הרבה יותר על הפתרון השני מכמה וכמה טעמים, העיקריים בהם הם שקשה למצוא רדיאטור גדול מספיק שגם יתאים למיקום ולמקום שכבר הוקצה לו בתכנון ובבניה, והשני שהגדלת שטח הפנים ברדיאטור אחד, תהיה מוגבלת יחסית להגדלה ע"י תוספת רדיאטור.
6. איך עושים את זה אצלכם? הוספת הרדיאטור השני יכולה להיות בשני אופנים - האחד, ע"י השכבתו במפלס של תחתית הרדיאטור הקיים, דהיינו בצורה של ן__, והשני ע"י השכבתו במפלס העליון של הרדיאטור הקיים, דהיינו בצורה של ר.
7. לא מומלץ למקם אותו בעמידה אחד אחרי השני, אפילו במרחק, מכיוון שאז האויר שיצא חם מהרדיאטור הראשון יפחית משמעותית את יכולתו לקרר את הרשת השניה.
8. היתרון בצורת השכבת הרדיאטור השני בצורת ר, הינה בכך שהרדיאטור העליון ישמש גם מעין כונס אויר שילכוד חלק ניכר מזרימת האויר מעל הגג, גם ללא בניה של כונס. החסרון של צורת העמדה זאת, הוא בהעלאת מרכז הכובד עקב העלאת משקל הרדיאטור והמיים שבו בעוד 50-60 ס"מ למעלה, אם כי החסרון איננו משמעותי ביותר.
9. עוד רצוי ליצור "קירות" משני צידי ה- ר שנוצר, על מנת להקטין את בריחת האויר לצדדים ולהגדיל את המעבר דרך שתי הרשתות, כלומר ליצור מעין ארגז רוח, ולו באופן חלקי.
10. המיקום בצורת ר, יאפשר גם למקם את שתי המניפות בצד החיצוני של הרדיאטורים - הרדיאטור הקיים מושך אויר החוצה ע"י המניפות הקיימות, ואילו הרדיאטור השני ימשוך אויר למעלה, ע"י התקנת המניפות שלו למעלה. מיקום במפלס תחתית הרדיאטור הראשון, יחייב התקנת המניפות שלו מתחת לרדיאטור השני, כלומר למשיכת אויר למטה, מה שיקשה הן על ההתקנה והן על משטר זרימת האויר.
11. אם תלכו בדרך של התקנה בצורת ר , אשר בנסיבות הרכב שלכם אני ממליץ עליה יותר מאשר על האפשרויות האחרות, תהיו חייבים להגן על הרדיאטור העליון ע"י הוספת קשת לא מאסיבית במיוחד אשר תמנע פגיעה בנסיעה(למשל מענפים וכו') וגם תשמור במקרה חלילה, של התהפכות.
12. כמובן שהרדיאטור השני יצטרך לעבור שינוי פיה ויציאה אחת = הפיה תצטרך להיות מולחמת בחלקו העליון של הדוד, ואילו פיה אחת תצטרך(לא חובה) לעבור מחלקו העליון של הדוד לחלקו התחתון. יש לי בסדנא רדיאטור כזה שכבר עבר את ההסבה המאד קלה ופשוטה הזאת, ואתם מוזמנים לבוא ולהתרשם. שימו לב שאם תתקינו את הרדיאטור השני על המפלס התחתון, תצטרכו למקם את הפיות באופן הנכון שיאפשר מעבר קל אל המנוע, ואז פיה אחת תצטרך להיות מצידו האחד של הרדיאטור התחתון ואילו השניה, מצידו השני. יש ברכב הנסיוני שאני בונה דוגמא יפה למיתקון כזה, ותוכלו לראותו במו עיניכם.
13. להערכתי, המבוססת על נסיון בלבד, אתם תהיו בצד הבטוח לגמרי אם יהיה לכם שטח פנים כולל של לפחות 0.7 מ"ר רשתות, וכמות מיים כוללת של לפחות 26 ליטר, הכוללת את הכמות במנוע + הכמות בצינורות ההולכים וחוזרים מהמנוע + הכמות בתוך הרדיאטורים.
זהו, אני מקווה שלא שכחתי כלום.
אם יש שאלות ואוכל לענות, אשמח לסייע.
לירן, אני לא יכול להביע דעה מקצועית,מכיוון שאין לי את הכישורים המקצועיים הטכניים לנושא.
אבל השכלתי העל תיכונית וניסיוני הרב בחיים,הובילו אותי ולימדו אותי,לבחור יועצים ,את הטובים ביותר .
אני חושב שהגיע הזמן לעזוב את השירשור והעצות של כל היועצים ולפתור את הבעיה אצל מי שמבין.
קח את הרכב לעידו לפרדס חנה.
(דרך אגב,שטח הפנים של הרדיאטור שלו, נראה קטן בהרבה מהרדיאטור שלכם)
אני בטוח שעידו ישמח לעזור, כזה הוא.
נמרוד ברשותך, אפשר להעביר לשירשור נפרד, יש לי שאלה נוספת.
האם בתצורה הזו של רכבי מדבר יש בכלל טעם או אפשרות מעשית, שלא תצריך הוספת משקל גדולה או חלקים יקרים במיוחד, בלנסוע עם קבינה סגורה?
מאחר והרדיאטור הוא אחורי ומצריך הרבה זרימת אוויר אז אולי הדרישה לקבינה סגורה כלל לא פרקטית בתקציב וביכולות העומדות לרשותכם?
אולי יהיה פשוט יותר לפתוח את הקבינה לבנתיים עד שתגייסו כסף וידע לבניית חיפוי שיתעל את האוויר לרדיאטור.
אפשרות נוספת, בדומה לרכב שDUMB תכנן ובנה בעבור האחים הרברסט, היא להעביר את הרדיאטור לאחור אבל אז יש לכם 101 בעיות חדשות כי תצטרכו לבנות את כל החלק האחורי מחדש ולשים את הגלגלים ומיכל הדלק בתצורה שונה.
אני אישית חושב שכדאי שתשקיעו יותר בקסדות סגורות מאשר בקבינה סגורה. יפתור לכם את כל הבעיות לבנתיים.
כמה הודעות שלא קשורות לפרויקט נמחקו.
לעניין - את הבעייה באמת אפשר לחלק לשתיים - אחת, הרדיאטור שנבחר, וכאן אני מסכים עם ברוך שהוא לא מספיק (מדובר על רדיאטור שמקרר רכב מסחרי עם הספק של 200+ כ"ס, אין מה לצפות ממנו לקרר בתנאי מרוץ קשים מנוע של 300+ ועוד עם זרימת אויר לא טובה). בחירת הרדיאטור נעשתה מתוך קורח ולאור היתרון הגדול שלו - זמינות ומחיר זול.
החלק השני של הבעייה הוא שבאמת אין זרימת אויר טובה, או בכלל, במיקום הנוכחי של הרדיאטור. גם רדיאטור גבולי וגם במיקום ללא זרימה - לא עובד.
הפתרון שברוך מציע של להכפיל את הרדיאטור, פשוטו כמשמעו, הוא רעיון פרקטי מאד, ואנחנו בהחלט שוקלים אותו. יש לו יתרון של מהירות ביצוע - בעלות לא גדולה, ניתן למקם רדיאטור נוסף. שניהם לא יהיו ממוקמים אידיאלית, אבל טובים השניים מהאחד, ואנחנו עכשיו כבר לא בשלב שהיינו בו בשלוש השנים האחרונות של תכנונים ובנייה - עכשיו קריטי מבחינתנו שהרכב ישתתף בכל מרוץ, יסיים כל מרוץ, ובתוצאות טובות - האם זה הפתרון שיביא את האוטו להיות מהיר יותר כבר בבאחה חוצה נגב, במינימום של עלות וזמן - יכול להיות.
כנראה שבשלב ראשון לירן ואייל יבנו כונס גס מעל הרדיאטור הנוכחי ויבחנו את מידת השיפור, ואחרי כן כנראה יגיע הרדיאטור הנוסף.
לגבי העצה של גל - המלצה טובה, אבל כבר שוחחתי בעניין עם עידו לפני כמה ימים. קודם כל יש לעידו רדיאטור מוצלח מאד, הרדיאטור שהוא משתמש בו הוא אותו אחד שמיוצר על פי הזמנה עבורה הזיבר-M, שם בתור רדיאטור קדמי הוא עושה עבודה טובה ומוכחת בתנאי עבודה צבאיים קשים מאד. בתור רדיאטור אחורי מאחורי קבינה פתוחה בTT של עידו הוא גם עובד מצויין. לדעתו של עידו הפתרון הוא אחד משניים - לפתוח את הקבינה, או לעבור למיקום קדמי.
הבעייה היא כמובן שאצלנו הקבינה סגורה, וזוהי דרישה של הצוות. הקבינה הסגורה גורמת למצב שכל האזור שמאחוריה, הוא בועה שאין בה זרימה. בכלל. האויר היום נזרק מהשמשה הקדמית כלפי מעלה וממש עוקף את הרדיאטור. התחושה שלי היא שהרדיאטור/ים (זוג רדיאטורים פשוטים כעצת ברוך או רדיאטור מרוצים אחד מתאים) יכולים לעשות את העבודה אם הם יהיו משמעותית אחורה, באזור הגלגלים ספייר או סמוך לפניהם, ועם כונס/תעלת אויר גדולה לפניהם, שתתעל את האויר מלמעלה ואולי גם מלמטה (יש לחץ גבוה מתחת לרכב שאפשר לנצל אותו).
כך פתרון כזה יותר משהוא מורכב לביצוע, הוא לא בטוח. בזרימה אני מבין דבר או שניים, וזה תחום שבו רק ניסויים מדברים. כשאתם רואים רכב מרוץ אמיתי, כולל במרוצי השטח, עם כל מיני כונסים מתוחכמים ותיבות אויר ועוד - תהיו בטוחים שנעשתה עבודה רצינית במנהרת רוח, או ניסויי שטח מצולמים עם עשן/סטריפים, והרבה. קשה לייצר מערכת אוירודינמית במכה אחת, וזו הסיבה שכמעט תמיד הולכים בוני רכבים חובבים/מוגבלי אמצעים על פתרונות מוכחים, ויש שניים כאמור - או רדיאטור קדמי כמו בכמעט כל מכונית בעולם, או רדיאטור מאחורי קבינה פתוחה.
התכנון המקורי שלי היה לקבינה פתוחה, אני עדיין חושב שבשקלול של כל הגורמים זו התצורה הנכונה, אבל אני לא נוהג ברכב ומכבד מאד את הנסיון ואת הטעם של לירן ואייל - הם אילו שיביאו את הרכב להישגים, והרכב הזה בנוי לדרישות שלהם. בעיית הקירור תפתר, בזה אתם יכולים להיות בטוחים, גםאם לא עד הסוף במרוץ הקרוב. כמו שלירן כתב, לפחות 2-3 המרוצים הבאים הם עדיין בגדר הרצה.
חנן גולומבק
10-02-10, 18:50
היי לירן /נמרוד , לדעתי כדאי לעשות כך:
1. להשכיב את הרדיאטור מעט אחורה בחלקו העליון.
2. להתקין כנף קטנה לרוחב החלק האחורי של הגג (כפי שהצעתם לי בעבר) שתגרום לזרימה של האוויר לכיוון הרדיאטור.
3. לבדוק מאווררים עם כנפים יותר רחבות, בעבר עם הבאגי הקודם, הייתה לי בעיה של התחממות , הבעיה נפתרה כשהחלפתי את המאווררים לכאלו עם כנפים רחבות יותר.
ממבט כללי על הרדיאטור שלכם שלכם נראה לי שהוא יכול לעשות את העבודה אם הוא יקבל מספיק אויר.
בהצלחה.
לירן / נמרוד שלום
אני ממליץ לך לפנות ישר למי שייצר את הרדיטורים מאלומיניום ברמה הכי גבוהה לעידו כהן , שי שמעוני, איציק מיני , אביב קדשאי ועוד. קוראים לו אורי שוער המון ניסיון בתחום. לא בעיה להשיג אותו במידה ותירצה טלפון בה.פ.
בהצלחה טל
האם יש אפשרות פרקטית לשים שני רדיאטורים קטנים יותר משני צידי הרכב+כונסים?
שאלה אחרת ללירן.
נסעת ברכב עם קבינה פתוחה? אני שואל ברצינות כי למרות שאני לא מתחרה ובתחרות היחיה שכן הייתי הג'יפ שלי הגיע ל70 סה"כ, השד לא כזה נורא. אני באמת חושב שכרגע עדיף לכם לפתוח את הקבינה או לפתוח את החלק האחורי, לפתוח את הגג ולשים כונס.
NadavRally
11-02-10, 09:39
אם כבר בונים ומשנים רדיאטורים, חשוב לדעתי לדאוג שהרדיאטור יהיה תלת שלבי ולא סטנדרטי.
ניתן לראות הסברים בערך מאמצע הכתבה ומטה.
http://www.autospeed.co.nz/cms/A_111195/article.html
בברכה,
נדב
לירן סברוב
11-02-10, 10:20
האם יש אפשרות פרקטית לשים שני רדיאטורים קטנים יותר משני צידי הרכב+כונסים?
שאלה אחרת ללירן.
נסעת ברכב עם קבינה פתוחה? אני שואל ברצינות כי למרות שאני לא מתחרה ובתחרות היחיה שכן הייתי הג'יפ שלי הגיע ל70 סה"כ, השד לא כזה נורא. אני באמת חושב שכרגע עדיף לכם לפתוח את הקבינה או לפתוח את החלק האחורי, לפתוח את הגג ולשים כונס.
כן נסענו הרכב קבינה פתוחה.
הבעיה בעיקרה היא לא מצד הנהיגה ברכב, אלה מצד הניווט.
במרוצי הבאחה בארה"ב/מקסיקו וכו.. המסלולים קבועים ,הנהגים והנווטים מכירים את המסלול וגם מבצעים PRERUN, משתמשים לרוב רק ב GPS וב טרטריפ.
בארץ, מעבר למכשירים אתה מנווט עם מפות. הנווט צריך להסתדר עם כל הקפיצות, הטילטולים ובנוסף לדאוג לרכב ולתפעול המשנה בו. אם תוסיף על זה במיוחד בחורף בוץ, מיים, גשם, ואבק - קשה מאוד להסתדר, בוץ משפריץ על המפות, הרוח מעיפה אותם ועוד...
ניווט בקבינה סגורה במצבים הללו = איכות ניווט = פחות טעויות = זמנים יותר טובים.
לדעתי ,הפיתרון העתידי במידה וכונס לא ייתן פתרון מספק, יהיה בראדיאטור קידמי, שייבנה במיוחד ולרוחב הרכב. זה יקרה רק לאחר או יחד עם בניית החיפוי.
נכון לעכשיו, יבנה כונס זמני לרכב. המטרה הראשונית היא לבדוק האם חובה להזיז (בלי קשר להוספת עוד ראדיאטור) את מיקום הראדיאטור הקיים. אם לא דרושה הזזה, נדע איזה גדול ראדיאטור נוסף אנו זקוקים ואיכן למקם אותו. אם כן, אז הסיפור שונה לגמרי ונבחן את כל האפשריות ובייחס להוצאות שוב.
לירן אני באמת מרגיש שאין לי זכות לומר משהו כי קטונתי מולך אבל גם הרכב של ברוך וגם הרכב של עידו וגם הבאגים פתוחים.
רדיאטור קדמי זה משקל מקדימה, זה פתח לצרות ולשברים. אתה תשים רשת שתגן אבל תמנע אוויר אז מה יצא לך בזה?
אגב, אני פשוט לא מכיר את הרכב, יש לכם רדיאטור ייעודי לגיר נכון? איפה הוא ממוקם?
עלה לי רעיון מעניין איך לפתור את בעיית זרימת האוויר אבל אני לא בטוח שהוא מעשי מבחינת השמשה הקדמית.
הרעיון הוא לבנות תעלת אוויר שתהיה חצי מעל הגג וחצי בקבינה, הכלוב עובר דרכה, ופתח בקיר האחורי בגודל של הרדיאטור וכמובן קופסת אוויר מצדדיו כדי שהאוויר לא יברח.
הבעיה העיקרית היא להתאים את השמשה כי צריך לחתוך אותה במרכז ובחלק העליון בצורת מלבן.
:Dקודם כל שלום לכולם וממש כיף לקרוא את ההתקדמות בכל הפרויקטים.
כל הכבוד לכל הבונים!!!!!
לירן מניסיון שלי (הקטן) אנחנו נוסעים עם אותו מנוע פחות או יותר ואני עם רדיאטור
של דיסקברי 3 שורות !
אין שום בעיה למנוע ואין לי בעית חימום למנוע!(אבל...) הוא ממוקם קדימה ללא הגנה
מיוחדת והכול עובד נפלא!
עצה שלי מקם אותו מקדימה ופתרת את הבעיה.
דרך אגב יש לי מקום שקניתי בעבר רדיאטור עבה במיוחד 4 שורות ולא גדול כך (של משאית קטנה של מרצדס) שלא
יפריע לשדה ראיה אם תרצה אקשר אותך עם המפעל שמייצר אותם!
בהצלחה!
נ.ב הפרויקט החדש בבניה אז תתחיל לחפש עגלה:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
מדריך טוב לנושא קירור של ביל-אוויסטה שהתפרסם לא מזמן:
http://pirate4x4.com/tech/billavista/Cooling/#GriffinThermalProductsKingoftheHammersR adReview
לא מתייחס לנושא האוירודינמיקה שהיא בלב הבעייה שלנו, אבל באופן כללי יש כאן מידע שימושי לכל מי שבונה כלי רכב.
נו, מה עשיתם עם הרדיאטור? יש התקדמות? פתרונות?
איזו שתיקה רועמת.....
לחוצה נגב תגיעו??
לירן סברוב
19-03-10, 19:32
איזו שתיקה רועמת.....
לחוצה נגב תגיעו??
מה זה שרועם זה כמות העבודה ליפני החד, ולא עבודה על הרכב....
לצערי עקב כמות עבודה מטורפת, בשבועות האחרונים אייל ואלי בעיקר עובדים על הרכב ומכינים אותו למירוץ הקרוב.
הם בנו מתקן חדש ל2 מאווררים חדשים וטובים יותר לראדיאטור, בנו כונס אוויר מאלומיניום וקופסת אוויר לראדיאטור מפרספקס וזה נראה מצויין.
כמו כן עד לייצור משולשיםחדשים ביצענו חיזוק אשר רותך כרגיל במפעל ב ק"ש ע"י ואדים.
עוד בנינו קופסאות פח לשמנים ולמיים.
תמונות ?! אולי בקרוב.
וכן נגיע..................
לירן סברוב
27-03-10, 21:12
עם כל הסיפור המורכב של המירוץ, דבר אחד כנראה יצא מוצלח.... הכונס.
למשך כל המירוץ לא הפעלנו את המאווריים, חום הרכב עמד על כ 75 מעלות בחלקים שיכולנו לנסעו מהר, ו 65 כאשר נסענו לאט.
כנראה שהבעיה נפתרה...
עם כל הסיפור המורכב של המירוץ, דבר אחד כנראה יצא מוצלח.... הכונס.
למשך כל המירוץ לא הפעלנו את המאווריים, חום הרכב עמד על כ 75 מעלות בחלקים שיכולנו לנסעו מהר, ו 65 כאשר נסענו לאט.
כנראה שהבעיה נפתרה...
לא נשמע הגיוני - לא יתכן שלא הפעלתם בכלל מאווררים ועדיין עמדתם על 65-75 מעלות.
טמפרטורה בטווח הזה היא בכלל מתחת לטמפרטורת עבודה נכונה למנוע הזה, ולא ייתכן שהיא צנחה כל כך לעומת קודם, מה גם והיא לא טובה למנוע, מכמה בחינות.
תבדוק את שעון החום שלך......
ברוך
יש מצב שזה בגלל המזג אויר הקריר שהיה והגשם?
מוטי אלמגור
29-03-10, 17:06
טמפרטורה בטווח הזה היא בכלל מתחת לטמפרטורת עבודה נכונה למנוע הזה, ולא ייתכן שהיא צנחה כל כך לעומת קודם, מה גם והיא לא טובה למנוע, מכמה בחינות.
תבדוק את שעון החום שלך......מסכים עם ברוך, מנוע כזה חי טוב באזור ה-80-90 מעלות.
מוטי
לירן, לפי הזמנים המדודים,בסטייג הראשון, באמת לא הייתה סיבה שיתחמם לכם המנוע...:-P
לא נראה לי שאפשר להסיק מסקנות שהנושא נפתר. מסקנה מהירה מידי.
מקווה שכן, אך גם לי לא נראה.
לירן סברוב
04-04-10, 12:43
לירן, לפי הזמנים המדודים,בסטייג הראשון, באמת לא הייתה סיבה שיתחמם לכם המנוע...:-P
לא נראה לי שאפשר להסיק מסקנות שהנושא נפתר. מסקנה מהירה מידי.
מקווה שכן, אך גם לי לא נראה.
א. צריך להבין את ההבדל המאסיבי מהצב הקודם בכל הפרמטרים....
ב. ב ב 10 דקות האחרונות של הסטייג' הראשון ירד גשם חזק, אשר ניקה את השימשה וכך היה מצב של בערך 2 דקות של נהיגה חזקה. הרכב לא התחמם.
נמתין להקפות...
לירן סברוב
11-05-10, 08:28
היי,
מרוץ ההקפות האחרון, יום חם דיו ונסיעה מאמצת בדיונות היוו גושפנקה סופית להצלחת הכונס.
ללא הפעלת המאווררים כלל, הרכב לא עלה מעל ה 70-75 מעלות חום במנוע.
מה שכן, הגיר הגיע ל 140 מעלות. עכשיו צריך לשנות את מיקומי הראדיאטורים של הגיר.
היי,
מרוץ ההקפות האחרון, יום חם דיו ונסיעה מאמצת בדיונות היוו גושפנקה סופית להצלחת הכונס.
ללא הפעלת המאווררים כלל, הרכב לא עלה מעל ה 70-75 מעלות חום במנוע.
מה שכן, הגיר הגיע ל 140 מעלות. עכשיו צריך לשנות את מיקומי הראדיאטורים של הגיר.
לירן, אני ממליץ "בחום" להתקין שעון חום נוסף, לבדיקה.
נראה לי מוזר ביותר, טמפרטורת העבודה אצלי ברכב, 85 מעלות, בהקפות, השעון טיפס
לכיוון ה- 95.
70-75 נשמע לא טוב !
אני משוכנע שהשעון לא תקין.
זה לא אומר שהמנוע מתחמם, אבל לא הגיוני הטמפרטורה שהוא מראה.
איזה שעון ? לאן מחובר, למערכת המיים או לבלוק ?
אולי השעון מחובר על המיים היוצאים מהרדיאטור ...בדרכם חזרה למנוע ???
חנן גולומבק
12-05-10, 06:32
ללא הפעלת המאווררים כלל, הרכב לא עלה מעל ה 70-75 מעלות חום במנוע .
המאווררים לא נכנסו לעבודה בכלל , גם לא באופן אוטומטי ?
לירן סברוב
12-05-10, 08:39
לירן, אני ממליץ "בחום" להתקין שעון חום נוסף, לבדיקה.
נראה לי מוזר ביותר, טמפרטורת העבודה אצלי ברכב, 85 מעלות, בהקפות, השעון טיפס
לכיוון ה- 95.
70-75 נשמע לא טוב !
אני משוכנע שהשעון לא תקין.
זה לא אומר שהמנוע מתחמם, אבל לא הגיוני הטמפרטורה שהוא מראה.
איזה שעון ? לאן מחובר, למערכת המיים או לבלוק ?
אולי השעון מחובר על המיים היוצאים מהרדיאטור ...בדרכם חזרה למנוע ???
היי גל,
ככל הנראה עם הגיר לא היה מתחמם היינו יכולים ללחץ על הרכב (כמוך) והחום היה עולה.
השעון תקין, היות וללא אוורור הראה חום גבוהה. בנוסף נכון להיום כאשר הרכב מונע בעמידה החום מגיע ל 90 מעולות לפחות, לאחר הפעלת מאווררים בעמידה הוא יורד ל 80 בערך
יש לנו ראדיאטור ענקי של פורד אקונוליין, ועם אוורור מתאים הוא מקרר היטב. בנוסף יש לנו משאבת מיים חשמלית "מפלצתית" של 72 גלון בדקה.
שעון החום הוא שלTECNOMATER והחיישן מורכב על מורכב על בלוק המנוע.
לירן
לירן סברוב
12-05-10, 08:42
המאווררים לא נכנסו לעבודה בכלל , גם לא באופן אוטומטי ?
המאווררים אצלנו מופעלים באופן ידני בלבד ללא טרמוסטט.
הכוונה להפעילם בתחילת המירוץ ולא לכבותם עד לסופו. עם אכן חום המנוע יהיה נמוך מידי נתקין טרמוסטט.
היי לירן
כמה דברים מנסיוני הדל :rolleyes:
חשוב מאוד להתקין חיישן חום שיפעיל את המאווררים מכמה סיבות:
1. נהג/נווט עסוקים בשלהם ולא תמיד רואים את שעון החום בזמן הקריטי והרכב יכול להיתחמם.
2. מנוע צריך לעבוד בטמפרטורת עבודה אופימלית (כל מנוע והטמ' שלו) ועם כל הכבוד ליכולת שלך אתה עדיין אדם ולא תוכל לכבות ולהדליק את המאוורר בזמנים הנכונים.
3. לא בריא להדליק מאווררים בתחילת המרוץ ולא לכבות אותם - ראה מילים ראשונות בסעיף הקודם.
לאחר התקנת חיישן חום להפעלת המאווררים יש לראות כמה זמן לוקח למאוורר לקרר את המים. כלומר כמה זמן המאוורר עובד מרגע כניסתו לעבודה ועד הכיבוי שלו ע"י החיישן. לקרר 9 מעלות זמן סביר זה בערך 20 עד 30 שניות. אם לוקח יותר מדי זמן אז ישנה בעיית קרור במנוע. אם לוקח פחות מדי זמן - גלה לי כי מצאת את נוסחאת הפלא :razz:.
את כל המערכת הזו הייתי מתקין גם על מאווררי ת"ה בדיוק מאותן סיבות רק ששם הטמפ' יותר גבוהות. כ - 120 מעלות חום זה תקין לת"ה.
לא שכחתי אותך לגבי השמן שדיברנו - מקווה לתשובות בימים הקרובים.
בברכה
רפי
המאווררים אצלנו מופעלים באופן ידני בלבד ללא טרמוסטט.
הכוונה להפעילם בתחילת המירוץ ולא לכבותם עד לסופו. עם אכן חום המנוע יהיה נמוך מידי נתקין טרמוסטט.
לירן במהלך המרוץ חום המנוע היה נמוך מידי!
נראה לי שלמען שלום המנוע רצוי להתקין טרמוסטט....
לירן סברוב
07-06-10, 22:38
בקטנה לפני חוצה ישראל...
http://www.youtube.com/watch?v=LVopwR2wIQE
לירן חוסר אחריות להגיע במהירות לניגרר:twisted::twisted::twisted:
יריב קלר ברוך
10-06-10, 15:09
לירן חוסר אחריות להגיע במהירות לניגרר:twisted::twisted::twisted:
צודק;)
לירן סברוב
04-07-10, 14:38
בסוף שבוע שעבר הגיע לישראל מנכ"ל חברת סרטינה העולמית, לקחנו אותו לסיבוב קצר....
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wV9ol179Pr4&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/wV9ol179Pr4&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
תהנו.
עידו לוריה
04-07-10, 20:29
סרט מגניב .
עידו
המנוע נשמע כאילו הוא אוכל גורים חמודים של כלבי ים..:twisted:
ו..בטוח שראית את זה מגיע: מה סיפור עם השדה?
חנן גולומבק
04-07-10, 22:13
עבודת מתלים יפיפייה.
לירן סברוב
05-07-10, 10:36
המנוע נשמע כאילו הוא אוכל גורים חמודים של כלבי ים..:twisted:
ו..בטוח שראית את זה מגיע: מה סיפור עם השדה?
אל דאגה, שדה נטוש כבר מספר שנים.
רציתי לשאול כמה שאלות:
1. האם אתם זוכרים את גודל המיסבים בהם השתמשתם לגלגלים קדמיים ואחוריים?
2. מדוע יש לזרוע קדמית תחתונה מעין שינוי זווית לקראת המפגש עם האפרייט?
הסיבה שאני ראיתי היא רק כאשר משתמשים בציר אנכי ואז משיגים עוד זווית פעולה אבל אצלכם הציר אופקי.
3. ושאלה טיפשית, מה היתרון להשתמש ב ST-52 כאן בארץ עם התקנון הנוכחי.
תודה לעונים
1. נבקש מלירן למדוד בהזדמנות. המכלולים המסתובבים כולם זהים ולקוחים מסרן דנה 60 קדמי של אביר.
2. במבט חזית - כדי להוריד את נקודת החיבור של הבולמים כמה שאפשר.
3. מה האלטרנטיבות שאתה מציע? צינור ST52 בעובי 2.5 מ"מ מספק יחס חוזק/משקל טוב מכל צינור פלדת פחמן זמינה אחרת, כרומולי וכדומה יקר משמעותית וקשה להשיג בארץ ויש את נושא המורכבות של הריתוך שלהם (דיון בפני עצמו).
בקשר למיסבים תודה, אני מדבר על המיסבים אשר נמצאים בתוך הנאבה, חשבתי שייצרתם נאבה בעצמכם לקדימה.
בקשר לנקודת חיבור הבולמים אוקיי הבנתי, זה מסבך את הבנייה, לא בטוח שאני רואה כרגע את הערך המוסף.
חוזק\משקל זה נכון אבל כאשר לא מגדירים לך שאם אתה משתמש ב ST-52 אז אתה יכול לרדת בעובי דופן נניח ל 2 ממ" אז איפה הרווח שלך?
אז נכון הרכב שלך יוצר חזק באותו משקל אל מול שלדה מ ST37 אבל ST37 בעובי 2.5 ממ לא מספיק חזק?
לא ענית לי בפרטי, אם זה סודי אני מבין. חישבתי בעצמי מהערכה, מעניין אם אני קרוב.
אם לא עניתי בפרטי כנראה פספסתי משהו, הייתי איזה עשרה ימים במילואים. שדר שוב.
לגבי חומרים: דווקא בגלל שמגדירים לך מידות מינימליות של קוטר ועובי, כלומר משקל צינור, אתה רוצה להשתמש בחומר חזק יותר - למה לא? ההבדל במחיר בין ST52 ל37, אם בכלל, הוא זניח בעלות הכוללת של בניית רכב.
חוץ מזה אפשר בהחלט לרדת גם ל2 מ"מ, בקוטר 50 עבור האלמנטים הקריטיים בכלוב ובשאר השלדה אין לך מגבלה - אתה יכול לרדת מבחינת התקנון גם ל1.5 מ"מ, ולקטרים קטנים יותר, לשיקולך. ST52 קיים בעוביים השימושיים של 2, 2.5 , ו5 (מתאים ללזרועות מתלה) ועוד.*אגב הFIA דורש פחות מאשר SCORE - האמריקאים תמיד דרשו 0.012" שזה 3 מ"מ וכיום דורשים שמבני ההתהפכות יבנו מכרומולי.
לגבי נקודות עיגון וצורת הזרוע: זה עולם ומלואו, יש המון שיקולים לתכנון המכאני של הזרועות (להבדיל מהתכנון הגאומטרי - שגם בו יש המון שיקולים אבל שונים במהותם). אתה רוצה למקסם מהלך מתלה - אבל איפה תשים את הבולמים? קרוב לגלגל אבל עם זוית גדולה, רחוק מהגלגל אבל אז הזרוע עובדת יותר בכפיפה, אורך הבולמים - נכנסים לשדה הראייה - התאמה בין המהלך של שני הבולמים, מיקום הבאמפסטופ... יש גם המון כיוונים שונים וטובים לפתרון. אני יכול להגיד לך שלמדתי המון מממערכת המתלים הראשונה שתכננתי, לטובה ולרעה, ובמערכת הבאה בהחלט יהיו שינויים. גם בגיאומטריה (מעט), וגם בתכן. *
אני רק מתחיל לחשוב על הדברים, ברור שכאשר צוללים פנימה יש הרבה פרמטרים נוספים.
חשבתי שהבדל המחיר בין ST37 לבין ST52 איננו זניח, חידשת לי.
לירן , היכן נעלמתם ?
חוזרים אלינו לעונה הבאה ?
לירן , היכן נעלמתם ?
פעם קראו לה "הבאגי הוירטואלית" ....
הרכב עובר מקצה שיפורים מקיף ויתייצב בסוף השבוע האחרון של ינואר לפתיחת ליגת "באחה ישראל" 2011, בהחלט.
לירן סברוב
20-12-10, 09:31
לירן , היכן נעלמתם ?
היי גל, ככה אתה מכיר אותנו ?!
לאחר 4 מירוצים בעונה הקודמת צברנו מספיק מסקנות לשינוים ברכב. המטרה העיקרית היא להופיע בעונה הקרובה כצוות מתחרה וללא תירוצים של "התחממם לי וכו.... "
הרכב פורק כמעט לגמרי וכמעט בכל פרט הרכב נגענו, היות ואת כל העבודה אנחנו מבצעים בעצמנו זה לוקח המון זמן :
קפיצים הוחלפו, באדיבות הדר מאספיר,
מוט מייצב שונה,
בולמים קויילו גם כן בעזרת הדר,
מונע חוזק במעט בעזרת יורם דוהן
שימשה קידמית הורדה ופתחנו את החלק האחורי לאוויר לראדיאטור
נבנה ראדיאטור שמן גיר גדול שיושב מקדימה
ביצענו שינוי במערכת הבלימה
נבנו חלקי מתלה שאובחנו כחלשים מחדש ומכרומולי
ועוד.... ;)
ישנם עוד מספר דברים שאנחנו צרכים לסיים ליפני נסיעות המבחן שאותן נצלם ונעלה לאתר.
אני חייב לציין את סרטינה שתומכים בנו תקציבית גם בשידרוג הזה, תודה דני ותודה יוסי.
חנן גולומבק
20-12-10, 09:35
ביצענו שינוי במערכת הבלימה
.
לירן היי, תוכל להרחיב בנושא הזה ?
מה?!?!?
כזה רכב מושלם המתוכנן ע"י מומחים וממודל עד לרמת הבורג - למה היה צריך לבנות אותו מחדש,
או לפחות לשנות כמעט את כל מערכותיו ? :confused: ?
בולמים; קפיצים; מנוע; שמשה; בלמים; מערכת קירור; מתלים (חלשים אבל קלים קלילים, כן?:cool:?); מוט מייצב; ועוד(כדבריך....).
מה קרה??? ובאנגלית מדוברת - WHAT THE FUCK?!?!?
לירן סברוב
20-12-10, 12:15
מה?!?!?
כזה רכב מושלם המתוכנן ע"י מומחים וממודל עד לרמת הבורג - למה היה צריך לבנות אותו מחדש,
או לפחות לשנות כמעט את כל מערכותיו ? :confused: ?
בולמים; קפיצים; מנוע; שמשה; בלמים; מערכת קירור; מתלים (חלשים אבל קלים קלילים, כן?:cool:?); מוט מייצב; ועוד(כדבריך....).
מה קרה??? ובאנגלית מדוברת - WHAT THE FUCK?!?!?
ברוך התגובה שלך צפויה כמו שהשמש תזרח מחר.....8-)
כמובן שלא בנינו את הרכב מחדש ,גם לא הורדנו ממנו כ 500 ק"ג, וגם לא קיצרנו את כל הפרונט ומיקום הרדיאטור וגם לא נכנס לנו חול למנוע או שברנו תושבת מתלה...
בולמים - כיול פנימי - חבל שגם אתם לא עושים - זה אולי אחד הדברים הכי חשובים, אין מה לעשות אנחנו לא עורכי דין שיודעים את כל התשובות נ.ב לא בתכנון המוקדם
קפיצים - אין מה לעשות אנחנו לא עורכי דין שיודעים את כל התשובות אז יש מסקנות לגבי העומס וחוץ מזה לא הלכנו ישר על הקפיצים הכי קשים שיש..... נ.ב לא בתכנון המוקדם
מנוע - מירוץ החימוש בתחום המנועים מוגזם וחסר טעם אבל המנוע עדיין היה חלש מידי בתוצרתו הקודמת נ.ב לא בתכנון המוקדם
מערכת קירור - דיברנו על זה מספיק לא הייתה מספיק טובה נ.ב בתכנון המוקדם הייתה ללא שמשה כמו שעכשיו.
בלמים - מה לעשות שניסינו ללמוד מעורך הדין המהולל ורכשנו מערכת בלמים בדיוק כמו שלו ?! (עדיין לא מספיק טובה).
מתלים - לצערי טעינו בבחירת הברזל - הברזל הקודם היה ST37 וחלש מידי.
נו אז מה לעשות שאנחנו לא עורכי דין שיודעים את הכל מראש רק מסיקים מסקנות תוך כדי ??!!
ובנימה רצינית - ללא ספק השלדה מצוינת וגם כן המיתלים במיוחד הגאומטריה, הרכב קל לנהיגה - כמובן שהיום לאחר הבניה והנסיעות הראשונות יש דברים שהיה אפשר לעשות אחרת, רובם בנושא הנדסת אנוש. כמו בכל דבר בחיים איכן שהתחכמנו, התפשרנו וכו... שם נתקלנו בבעיות.
זה בדיוק הענין, יקירי - מה כבר אפשר לצפות מעורך דין שבונה רכב :roll: לעומת מה שאפשר לצפות מגדולי הסולידוורקס בישראל ואשפי הנדסת הרכב בארצנו...8)
מה שמלמד - ועכשיו ברצינות - שאי אפשר בלי ידע אבל גם אי אפשר בלי נסיון.
כאשר חסר מרכיב אחד מהשניים, יש תמיד בלגאנים.
ואני משאיר לך לחשוב לבד היכן בקרב בוני ישראל, יש רק ידע או רק נסיון או גם וגם ;)
חנן גולומבק
20-12-10, 13:28
לירן היי, תוכל להרחיב בנושא הזה ?
חוזר על בקשתי כיוון שכפי שאתה יודע גם לי יש את המערכת שהייתה ?! אצלך .
חנן, מענין לענין באותו ענין -
כשפיסטול פיט ווצ'אד איש הצוות שלו היו בארץ, דיברתי איתם על כמה נושאים, ובין היתר על נושא הבלמים.
הם אמרו שבבאחה, כולל אצלם ברכב כמובן(גלגל "40 !!!), הם פשוט לא משתמשים במגברי בלימה משום סוג. לטענתם, הדבר גורם לחוסר תחושה/פידבק ולתגובות שלא משדרות לנהג כלום(?), ולכן הם מעדיפים דוושה עם רגלית מאד מאד ארוכה, מה שנותן מנוף גדול וחזק, למרות המהלך הארוך של הדוושה עקב כך.
לי זה נשמע די בעייתי, בעיקר לאור הנסיון שעשיתי ברכב קודם עם גלגל "39.5, נסיון שלא צלח בגלל אותו מהלך ארוך. הבלמים אמנם עבדו והגיבו, אבל המהלך הארוך שהרגל היתה צריכה לעשות היה כל כך מוזר ולא נוח, עד שויתרתי על הרעיון.
לעניות דעתי, עם גלגל בגודל שאתה נוסע לא צריכה להיות בעיה, אלא אם גם אתה לא מרגיש נוח עם מהלך רגלית ארוך ולא מסתדר בלי הגברה. אם אתה מעדיף בלם עם הגברה, יש לך הרבה אפשרויות, כולל הידרובוסטר או בוסטר אויר רגיל, אם כי גדול.
זה גם לא יקר - מערכת בלימה קומפלט כזאת מפירוק, כולל דוושה ורגלית, תושבת,מגבר בלם, ומשאבה עם מיכל תעלה גרושים והתקנתה לא אמורה להיות מסובכת.
לירן סברוב
20-12-10, 14:22
חוזר על בקשתי כיוון שכפי שאתה יודע גם לי יש את המערכת שהייתה ?! אצלך .
חנן המערכת של הברקס מצוינת, הבעיה היא עם יכולת הבלימה בגלל הקליפרים.
חנן המערכת של הברקס מצוינת, הבעיה היא עם יכולת הבלימה בגלל הקליפרים.
? ? ?
חנן גולומבק
20-12-10, 14:52
מערכת הבלימה שלי בסדר גמור פשוט עניין אותי לדעת מה הבעיה בגלל שיש לנו אותה מערכת.
דא"ג "ברז" כוונון הברקסים קדימה / אחורה התגלה כמאד מאד יעיל .
תודה.
מה בסך הכל שאלתי ? אם אתם חוזרים ?:roll:
מצטער שייצר עליהום ,שאלתי בתמימות הדעת.
ברוך, אני קורא אותך לסדר.פעם ראשונה ואחרונה. :mad:
זאת לא הפעם הראשונה ואני מניח שגם לא האחרונה :cool:, אבל אתה צודק; וכשאתה צודק אתה צודק.
היית צריך לקבל מינוי של מנהל פורום - אתה עושה את זה הרבה יותר יפה, נכון ואלגנטי מהאחרים.
חלומות פז :mrgreen:
... בבאחה, כולל אצלם ברכב כמובן, הם פשוט לא משתמשים במגברי בלימה משום סוג. לטענתם, הדבר גורם לחוסר תחושה/פידבק ולתגובות שלא משדרות לנהג כלום...
יכול להיות שהדבר נגרם בגלל שיש שני מצבי בלימה:
בלימה עם מצערת סגורה, כלומר עזיבת דוושת התאוצה לזמן מה ואח"כ בלימה - במקרה זה בסעפת היניקה יש תת לחץ משמעותי, ולכן הגברת בלימה משמעותית.
בלימה עם מצערת פתוחה, או ליתר דיוק - בלימה מיד לאחר נסיעה עם מצערת פתוחה. במצב זה אין תת לחץ בסעפת, ולכן הגברת הבלימה חלשה יותר.
התוצאה: כל פעם שלוחצים על דוושת הבלם, יש תחושה שונה. קשה מאד לדייק בבלימה.
הפתרון המוצע - ביטול המגבר - אכן פותר את הבעיה (בהנחה שזו באמת הבעיה!), אבל כמובן במחיר שאין הגברה.
אני מציע פתרון אחר: לגנוב קצת מו"פ מחברה (שהייתה פעם) טובה מאד: וולבו. בדגמי וולבו ישנים, 240/740/940, בנוסף למרכיבי הבלימה הרגילים - בוכנה ראשית, מגבר בלם ושסתום חד כיווני, יש מרכיב נוסף: אוגר תת לחץ.
האוגר הזה הוא מיכל פלסטיק בנפח של בערך 2 ליטר, שנמצא בדרך כלל בתוך הפגוש הקדמי ולכן לא רבים מודעים לקיומו. הוא מחובר דרך מפצל פשוט לקו האוויר מהסעפת למגבר, אחרי השסתום חד הכיווני.
לקיומו של האוגר הזה שתי תוצאות:
לאחר דימום המנוע יש עוד בערך 10 בלימות מוגברות במקום השתיים הרגילות.
התופעה שהזכרתי, של הגברת בלם לא אחידה, פשוט אינה קיימת.
לדעתי, אפשר להשיג את החלק הזה (שאין לו בלאי) ממגרשי גרוטאות, בגרושים. ההרכבה פשוטה. אפשר גם להכין מיכל כזה לבד - הוא בסך הכל צריך להחזיק קצת תת-לחץ.
דני
רעיון נכון והוא יושם לא רק ע"י וולבו אלא גם ע"י חברות אחרות כמו פולקסוואגן ועוד.
זה נעשה בד"כ כאשר משתמשים בבוסטר אויר וכאשר יש ואקום מנוע לא מי יודע מה חזק.
ואז הרזרבה הזאת, שנבנית ע"י שימוש בשסתום חד כיווני, נותנת לחץ קבוע, ממש כמו שכל מיכל רזרבי נותן - בלמים, משאבת הגה וכיו"ב מערכות.
באמריקה מכירים את הרעיון לא פחות טוב מאשר בישראל...:cool:, ולכן אני לא חושב שזאת הבעיה שלהם. כנראה שהלחץ המיכאני הוא לינארי וצפוי בעוד שלחץ הידראולי איננו כזה(??), ואז הנהג יודע בדיוק מה הוא הולך לקבל עם כל לחיצה.
six 4 life
27-12-10, 15:55
אני חושב שאתם מפספסים, ובבאחה פשוט לא עוצרים.............:cool:
כתבתי את זה מפני שמנסיון בנהיגה על הדגמים שהוזכרו, אין בעיה כזו - גם במצבים שהוזכרו; לעומת מכוניות חדשות יותר, שאין להן אוגר כזה - שבהן הבעיה בהחלט קיימת (אם כי לא מורגשת כלל בנסיעה "מנהלתית", כנראה שזו הסיבה שלא טרחו להתקין את זה).
דני
פעם, לא לפני שנים רבות, השתתפתי במרוצים
בפאג׳רו בנזין שנת 94 ארוך.
היתה לי בעיה בבלמים, כיוון שאני נוהג בשתי רגלים ובו זמנית
לוחץ לעיתים רבות גם על הגז וגם על הברקס.
מוש, ממוסך וולוו בנתניה ( אבא של רפי ), התקין לי מערכת
כזו, של וולוו, עבד מצויין והיה ברקס תמיד, גם תוך כדי לחיצה על
הגז.
גל.
אני חושב שאתם מפספסים, ובבאחה פשוט לא עוצרים.............:cool:
+ 1 :D
לירן סברוב
25-06-11, 21:36
בעקבות הפגרה הקצרה התפנה לנו מען זמן וערכנו סרטון קצר שמסכם את כל השירשור הארוך הזה..
http://www.youtube.com/watch?v=Z5ZzSILemuk
תהנו
shalevalon
29-06-11, 10:22
אולי פספסתם איזה פרגון תודה קטנטן ברשימת כל המכובדים....
לירן סברוב
01-07-11, 10:20
כשאתה צודק אתה צודק.
הפרוייקט הנל מצטיין בתמיכה רחבה של אנשים רבים וטובים אשר עזרו ועדיין עוזרים לבניית הרכב ותחזוקתו.
אלון שליו הוא אחד מהם
תודה רבה רבה
אולי פספסתם איזה פרגון תודה קטנטן ברשימת כל המכובדים....
למה זה נשמע לי כל כך מוכר ?
אולי בגלל שגם לא ספרו ממטר את מי שעבד על החלפת הסרן האחורי ולא טרחו להעלות כאן תמונה קטנה או אפילו מילונת תודה מסכנה? :(
לירן סברוב
03-08-11, 13:29
למה זה נשמע לי כל כך מוכר ?
אולי בגלל שגם לא ספרו ממטר את מי שעבד על החלפת הסרן האחורי ולא טרחו להעלות כאן תמונה קטנה או אפילו מילונת תודה מסכנה? :(
נכון, ג'יפולוג לא קיבל את היחס הראוי, אבל אתם את הפירגון המגיע ואכן מגיע קיבלתם בפייסבוק. ולמרות הכל התפנה הזמן לספר ולכתוב.....
במהלך הפגרה נסענו למפעל הצפוני של אספיר לכיול נוסף של המיתלים , הדר עבד קשה והתוצאה הייתה מצוינת. מעבר לכיול הפנימי של הבולמים הוחלפו כל הקפיצים הרכב, כמו כן הורדנו משמעותית את גובה הרכב. במהלך נסיעת הבדיקה בשבילים ליד המפעל ועקב כניסה מהירה מידי לסיבוב עם קפיצה קטנה, הרכב היה בתת היגוי ויצא מהשביל כ 15 ס"מ. בזמן זה פגענו בסלע די גדול אשר עיקם לגמרי את הסרן האחורי ושבר את הג'אנט השמאלי אחורי.
רכשנו סרן חדש DANA70 HD מודל חדש עם קורונה 10.5'' ובעל ברקס דיסק סטנדרטי מאחור. ברוך טולידנו התנדב מיד לעזור בריתוך הסרן יחד עם דודי מעידן הגז.
ברוך ביצע עבודת ריתוך יסודית ביותר ולא ויתר גם על הפרטים הקטנים, בחלק היצוק של הסרן ברוך הביא אלקטרודות מיוחדות לריתוך.
צוות סרטינה רוצה להודות רשמית ועל גבי האתר הרשמי לברוך טולידנו אשר מעבר לביצוע העבודה מייעץ ועוזר ותומך בצוות כשלו. תודה .
וכמו כן ובדיוק באותו האופן לדודי מעידן הגז תודה רבה חברה, אין כמוכם.
ריתכתם את בית הסטליטים? FULL SPOOL עולה בסביבות 500$ בארה"ב. לא שווה להביא אחד? ההבדל במשקל עצום.
GodsFather
03-08-11, 16:41
והמשקל בכיס ? :)
ריתכתם את בית הסטליטים?
מיכה, לא ברור לי איפה קראת את זה...
קובי
קובי לא קראתי, שאלתי. בגלל זה סימן השאלה :-)
GodsFather (http://www.jeepolog.com/forums/member.php?u=3770) לדעתי להוציא 500 דולר על חלק סופר קריטי שכזה זה בכלל לא שיקול. אני קניתי, וקבלתי, FULL SPOOL לדנה 44 ובתקווה ברגע שהמסגריה שלי תתחיל להכניס כסף אני אקנה לי אחד גם לדנה 70 ששוכבת אצלי בחצר. (לצערי עשיתי טעות וסמכתי על מישהו שיתן בחזרה את הביצה)
לירן נראה לי שיש פה דפוס חוזר שלא מסמן טוב לבאות. חוצה ישראל נכנסתה לתעלה בבדיקת מיתלים שיגרתית נכנסתה לתעלה מגוכחת שלא ברור איך הגעתה לתוכה אפילו הילל שטס ליד אספיר עם רכבי הראלי שלו לא נכנס לשם מה יהיה איתך? אורי.
עידו לוריה
04-08-11, 09:52
גם הלל ורז עברו באתו מכשול .
עידו
מאיר רוטברג
04-08-11, 10:05
קבלו שאפו ענק , על ההתמדה ,הסבלנות, הביצוע , תענוג צרוף
לירן סברוב
04-08-11, 10:10
קובי לא קראתי, שאלתי. בגלל זה סימן השאלה :-)
GodsFather (http://www.jeepolog.com/forums/member.php?u=3770) לדעתי להוציא 500 דולר על חלק סופר קריטי שכזה זה בכלל לא שיקול. אני קניתי, וקבלתי, FULL SPOOL לדנה 44 ובתקווה ברגע שהמסגריה שלי תתחיל להכניס כסף אני אקנה לי אחד גם לדנה 70 ששוכבת אצלי בחצר. (לצערי עשיתי טעות וסמכתי על מישהו שיתן בחזרה את הביצה)
היי,
בזמן רכישת הסרן ראינו את הספול המדובר. 500$ בארץ הופכים ל 1000$. אנחנו מחכים למשהו שיביא חלק זה במזוודה או לרכישתו עם המיסים המופחתים לאחר קבלת רישיון מירוץ לרכב.
לירן סברוב
04-08-11, 10:33
עידו
היי עידו , איך אתה יודע באיזה "מכשול " מדובר ?
בכל מצב זה לא מכשול.... זה גבעה קטנה שלאחריה מיד סיבוב (לא תעלה ולא נעליים למשיב מלמעה), את אותו הסיבוב עשיתי באותו היום 4
פעמים , בכל פעם יותר ויותר מהר.
לומר את האמת, הרכב נסעה לאחר הכיוון הכי טוב שנסע מעולם ( לטענת הדר מאספיר, הרכב הכי טוב ברמת המיתלים שנסע עליו אי-פעם), ככל הנראה ועקב ירידת גובה הרכב ושינוי התגובות של הרכב לא הערכתי נכון את מהירות הכניסה לסיבוב כל תחושת הנהיגה הייתה אחרת.
עידו לוריה
04-08-11, 12:23
היי לירן ,
פשוט כי הייתי באותו מרוץ , ואני גם מתענין בצוותים שמתחרים בארץ .
ולא משנה איך תקרא לאותו מקום , שלושה צוותים נתקעו בו , צוות סרטינה , צוות ליוגב , וצוות IRT , וכל אחד עם תקלה כזו או אחרת בגלל אותו מקום .
נדמה לי שאתם פרקתם שם צמיג וג'נט הלך קפוט , IRT שברו מתלה קידמי ,וצוות ליוגב כופף משולש קידמי .
עידו
אתם מדברים על שניים, אם לא שלושה מקרים שונים לחלוטין....
עידו
עידו
רז והילל זו לא דוגמה טובה.
להם לא קורה כלום אף פעם.
היי,
בזמן רכישת הסרן ראינו את הספול המדובר. 500$ בארץ הופכים ל 1000$. אנחנו מחכים למשהו שיביא חלק זה במזוודה או לרכישתו עם המיסים המופחתים לאחר קבלת רישיון מירוץ לרכב.
סבבה. זה מה שלדעתי הכי טוב לעשות, לחכות שיהיו מיסים מופחתים.
אתה יודע שאתם תהיו חייבים רישוי כדי לייבא? לפחות רישוי זמני.
בכל מקרה, לפני שאתם קונים תדברו איתי אני רוצה להביא גם אחד בשבילי ואולי אוכל לסדר לכם מחיר טוב יותר.
( לטענת הדר מאספיר, הרכב הכי טוב ברמת המיתלים שנסע עליו אי-פעם).
איזה קטע, הדר מאספיר אמר את זה גם על הקינג שהיה לי, גם על הקרוז,גם על הרכב של עידו,גם על החמור,שקנה ממנו בולמים
קפיצים ועוד הקשיב לו לכיולם...
אל תאמין לאף מילה שלו.
עידו לוריה
04-08-11, 20:29
איזה קטע, הדר מאספיר אמר את זה גם על הקינג שהיה לי, גם על הקרוז,גם על הרכב של עידו,גם על החמור,שקנה ממנו בולמים
אל תאמין לאף מילה שלו.
;););););)
עידו
לירן סברוב
04-08-11, 22:23
אל תאמין לאף מילה שלו.
אתה מוזמן איתי לסיבוב ולהחליט בעצמך.....
איזה צרוף מקרים! לי הוא אמר את זה על דיסקברי שנת 94....
מאיר רוטברג
05-08-11, 00:42
זה לא משעשע
אל תאמין לאף מילה שלו.
גל אתה לא בסדר תפרגן ללירן אחרי הכל את הסרן עצמו הוא קנה בלא מעט כסף (בלשון המעטה) מעידו כהן אז כרגע רכב זה עומד בקריטריונים של
החוזה שלך ושל עידו ומותר לך להגיד מילה טובה על הרכב :mad:
זה לא משעשע
מאיר מסכים עם כל מילה שלך --- הדר אדם מאוד מקצועי בתחומו ואנחנו גם היינו אצלו בכיול והרכב לא עמד בציפיות שלו והוא שלך אותנו לבצע המון שינוים
ולחזור אליו שוב --חרטטן הוא לא, אחד שמתעסק בתחום ומתפרנס ממנו הוא כן אבל אני אומר אם הוא מרוצה מרכב זה לא סתם....
מאיר מסכים עם כל מילה שלך --- הדר אדם מאוד מקצועי בתחומו ואנחנו גם היינו אצלו בכיול והרכב לא עמד בציפיות שלו והוא שלך אותנו לבצע המון שינוים
ולחזור אליו שוב --חרטטן הוא לא, אחד שמתעסק בתחום ומתפרנס ממנו הוא כן אבל אני אומר אם הוא מרוצה מרכב זה לא סתם....
אם הוא מרוצה, אני מרוצה, אם אתה מרוצה, אני עוד יותר מרוצה.
הבוקר קיבלתי טלפון מחבר קרוב, הדר זוהר, מחברת אספיר, הדר סיפר לי, שצמאי הדם והאנשים הקטנים ביקום,שואלים
לפשר התגובה שלי, אז שיהיה ברור לכולם, הדר מספר אחד, מספק ומכייל אצלנו בקבוצה את הבולמים והקפיצים,גם ברכב שלי
וגם ברכב של עידו, ובלי קשר הוא אמר לי,שמעולם לא נסע במערכת מתלים כל כך איכותית כמו שיש לי...
ולמי שהחום פגע בחוש ההומור, שייקח חופש !!!
לירן סברוב
07-08-11, 15:04
הבוקר קיבלתי טלפון מחבר קרוב, הדר זוהר, מחברת אספיר, הדר סיפר לי, שצמאי הדם והאנשים הקטנים ביקום,שואלים
לפשר התגובה שלי, אז שיהיה ברור לכולם, הדר מספר אחד, מספק ומכייל אצלנו בקבוצה את הבולמים והקפיצים,גם ברכב שלי
וגם ברכב של עידו, ובלי קשר הוא אמר לי,שמעולם לא נסע במערכת מתלים כל כך איכותית כמו שיש לי...
ולמי שהחום פגע בחוש ההומור, שייקח חופש !!!
אז מה זה אומר, שאתה לא בא לסיבוב ?:cool:
אז מה זה אומר, שאתה לא בא לסיבוב ?:cool:
אני לא רוצה להתרגל לטוב מידי,אחרי זה לא ארצה לנהוג בעגלה שלי.
אל תאמין לאף מילה שלו.
מוזר קצת לקרוא את זה, בעיקר אחרי ששמעתי מהדר בפרטי פרטים איך הוא היחיד שהצליח לפתור לעידו את הבעיה הכרונית שהיתה לו עם הבולמים
של הטרופי טראק שהיו מתעקמים ונשברים פעם אחרי פעם בכניסות חזקות.
מה, הוא סתם ממציא או הוזה?
מוזר קצת לקרוא את זה, בעיקר אחרי ששמעתי מהדר בפרטי פרטים איך הוא היחיד שהצליח לפתור לעידו את הבעיה הכרונית שהיתה לו עם הבולמים
של הטרופי טראק שהיו מתעקמים ונשברים פעם אחרי פעם בכניסות חזקות.
מה, הוא סתם ממציא או הוזה?
ברוך, תמשיך ותקרא את המשך התגובות, אל תרים פה להנחתות, הכל היה בהומור.
סליחה. לא הבנתי שזאת בדיחה.
מזל טוב ללירן ואייל. מספר שלדה זמני 10005. מקווה שתוך מספר שבועות זה יהיה מספר קבוע :-)
לירן סברוב
16-08-11, 10:49
מזל טוב ללירן ואייל. מספר שלדה זמני 10005. מקווה שתוך מספר שבועות זה יהיה מספר קבוע :-)
מיכה, תודה על העבודה המהירה....
1. מספר שילדה אינו זמני הוא קבוע
2. התקנה לא במקום תקני , מיכה היית נוכח בהתקנה ?
3. תקנו זאת לפני פגישה עם המעבדה....!
מה בדיוק לא תקני בהתקנה?
כן הייתי נוכח ואני לוקח את מלא האחריות.
הלוחית צריכה להיות בצד של הנווט
יריב קלר ברוך
05-09-11, 15:52
לירן בבאחה צאלים 2011
http://www.youtube.com/watch?v=SVAd-FCsSSc
http://www.youtube.com/watch?v=AbWPsYsKX6A
הוזמנה היום לוחית חדשה נוספת בממימון שלי. אני מקווה שתוך כמה שבועות היא תרותך כמו שצריך :-)
השבוע נכחתי בבדיקה הסופית של הרכב, שהתבצעה על ידי חגי מהטכניון במוסך מקסיקו בנתניה. זה אחרי בדיקת ההעמסה שהתבצעה כבר לפני מספר שבועות במבדקה של יובל שרון. המספר האפור בדרך. במוסך מקסיקו התבצע גם בדיקת לייזר ממוחשבת לשלדה, אני לא מבין מה הצורך בה לרכב מרוץ אבל הבדיקה מגניבה לגמרי ונותנת פידבק על איכות הבנייה של הרכב. הסטייה בין האלכסונים כפי היא כ8 מ"מ, וזה לא טריביאלי בכלל לאבטיפוס חד פעמי שנבנה על שולחן ריתוך סטנדרטי בלי ג'יגים ובלי מתקנים - שוב מגיע כל הכבוד לואדים.
62949
בנוסף אפשר לראות את הסוכריות שהתווספו בחודשים האחרונים... מיכל הדלק מבנייה עצמית הוחלף במיכל ATL בתקן FT3, נפח 170 ליטר:
62943
וכמובן... הסמול בלוק המיושן עם הקרבורטור פינה מקומו לLS3 בנפח 6.2 ליטר, הקו מיושר מול המתחרים ;)
62941
62940
חנן גולומבק
16-08-12, 22:44
מה זה הצינור 3 אינץ ?! האפור הקפיצי שנראה כיוצא מהטורבו ?
איזה טורבו? זה צינור אוויר, תסתכל תראה מאחוריו פילטר דוד צבאי.
עידו לוריה
18-08-12, 08:43
נמרוד נראה שאתה אבא גאה , ויש על מה .
בשעה טובה לכול צוות סרטינה .
עידו
מזל טוב על השידרוג ועל העברת הרכב רישוי!
דחוף להחליף את צינור השרשורי של מייבש הכביסה בצינור סיליקון איכותי (מניסיון מר....)
יש לי כזה צינור אם אתה צריך בהצלחה!!!
אלוהים ישמור, זה באמת צינור שרשור של מייבש כביסה? לא שמתי לב, אני מקווה שלא... לירן?
לגבי פילטר אוויר למנועי הLS - אני הייתי מנצל את העובדה שהם יונקים מקדימה ונמוך. הייתי שם פילטר אוויר פתוח, ישירות בחזית המנוע או עם צינור הארכה קצר ככל האפשר, באופן עקרוני יש נפח מת לפני המנוע בכל TT. הייתי בונה קופסא מסביב לפילטר שתיקח אוויר נקי יחסית מהחזית וגבוה ותנקז מים. במרוצים הספציפיים שבהם צפוייה חציית מים, הייתי מסדר יניקה ממקום גבוה יותר, אולי פשוט שנורקל.
הפילטר דוד של הסופה (אם אני זוכר נכון, זה הפילטר ששימש להגרלות במפגשי ג'יפולוג (http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1740)...) קטן על המנוע בכל מקרה, הפתחים שלו בקוטר שלוש אינץ' ופתח היניקה של המנוע שלוש וחצי.
לירן סברוב
19-08-12, 09:53
אז ככה :
הצינור השרשורי של מיבשי הכביסה הוא צינור סיליקוני שמגיע מענף הרכב.... (ככה אתם מכירים אותנו, מיבש כביסה ??? ??!! :confused:)
הבית פילטר של הסופה הוגדל ל 3.5" לפי פתח יניקת המנוע והכוונה היא להחליף את הפילטר הפנימי לפילטר פתוח.
לירן, נמרוד, מזל טוב על לוחית הרישוי ומזל טוב גדול על שידרוג המנוע.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.