צפייה בגרסה מלאה : צמיגי LASSA COMPETOS לעומת GEOLANDER
boba banay
24-12-06, 16:01
שלום לכולם
הסמוראי שלי נועל כרגע צמיגי כביש די גמורים במידה 225 70 15 (ברישיון) אחרי בירורים כאלו ואחרים הבנתי שהמידה היחידה אליה אני יכול לשנות היא 205 70 שהיא המידה המקורית (אני מדבר על בלי קומבינות).
הבעיה היא כזאת - לא מצאתי צמיגי שטח מלא במידות האלו חוץ ממקסיס 753 שהפרופיל שלהם הוא 75 ושוב עולה עניין החוקיות לכן עלי להתפשר על 50/50
מצאתי שני סוגים שגם נראים טוב(מספיק "קרביים") וגם מתאימים לי לתקציב :
יוקוהומה גיאולנדר AT ו LASSA COMPETOS AT
ע"פ הפנצ'ריה לאסה זו חברת בת של ברידג'סטון והא מאד ממליץ עליהם(אפילו שהם זולים יותר) אבל למדתי מנסיון מריר בעבר שבד"כ לא סומכים על ההמלצות שלהם כי הם ממליצים מהכיס, מהמלאי ומקומבינות אחרות שלהם......
ועל היוקוהמה חיפשתי גם כאן, גם באתר הצהוב, וגם באתר הישראלי לסיור - והתגובות מאד חלוקות
מישהו שמע? ראה? מכיר? התנסה באחד מהם?
אם תוכלו לעזור לי אודה מאד
רן
הצמיג הנכון עבורך הוא המקסיס 753 במידה 205/75R15, את ה5% המגוחכים לא צריכה להיות למכון הרישוי בעייה לרשום. המידה הזאת היתה מידה מקורית על סמוראים וויטארות בשנים מוקדמות יותר. עזוב את צמיגי ה50-50.
boba banay
25-12-06, 15:56
הצמיג הנכון עבורך הוא המקסיס 753 במידה 205/75R15, את ה5% המגוחכים לא צריכה להיות למכון הרישוי בעייה לרשום. המידה הזאת היתה מידה מקורית על סמוראים וויטארות בשנים מוקדמות יותר. עזוב את צמיגי ה50-50.
הלוואי וזה היה ככה - ביררתי עם כמה מכוני רישוי בסביבה - כולם אוטומטית מסתכלים באוטו דאטא ואומרים לי שאי אפשר
הרי לי כמו לכל אדם נורמאלי שמבין טיפ טיפה ברור שה5% האלו זניחים ואין שום סיבה שלא לאשר אבל.....
לכן אחרי המון התלבטויות ומחקרים(לחבר'ה שלי כבר נמאס) כנראה שזהו הכיוון....
הי BOB,
באופן כללי, אני מחזיק באותה הדעה של אסף.
אבל לאחר שנסעתי על ה-LASSA במשך כשנתיים, אני בחלט יכול להמליץ עליהם בלב שלם.
הצמיגים הנ"ל עברו אצלי "סדנאות" של נהיגת ראלי, סלעים והרבה מאוד כביש (כ-45K) ולעניות דעתי עמדו בכל התקופה הנ"ל בכבוד (בלאי סביר וללא פנצ'רים).
אבל אני בכל זאת חושב שכדאי שלפני שאתה מבצע רכישה של סט צמיגים חדש של 50/50, תנסה לבדוק פה בין דריי הפורום לגבי המקסיס.
boba banay
25-12-06, 22:19
או קיי יש תשובה
קודם כל למי שיתקל בשירשור - ערכתי עוד כל מיני בירורים וצמיג לאסה מקבל המון ביקורות טובות כצמיג אמין וטוב....
לגבי צמיגי מקסיס 753 עם חתך 75:
דיברתי עם מכון רישוי רציני מאד שמכיר את החוק על בוריו (ובשום אופן לא מתעסק עם קומבינות)
והתשובה שקיבלתי היא שהחתך הסטנדרטי הוא 72.5 כלומר האמצע בין שני החתכים 70 ו75 וכל יצרן צמיגים לוקח את זה לכאן או לכאן. בגלל שההבדל המילימטרי בין שני החתכים כל כך זניח - החוק מאפשר לאשר צמיג עם חתך 75 לרכב עם מידה 205 70 15 ברישיון. (זתומרת חותם על אישור ברישיון - או אפילו משנה את המידה הכתובה - את החלק הזה לא ממש הבנתי כשאני אביא אליו את האוטו אני אדע בוודאות)
בקיצור לכל מי שרוצה צמיגי שטח מלא ועדיין רוצים להשאר במידה המקורית של הסמוראי בלי משחקים, וקומבינות רישוי - אפשר לעשות את זה בכל מכון רישוי ללא שום דבר מיוחד - פשוט צריך לחפש ולמצוא מכון שבאמת מבין עניין.
ובא לציון גואל וסוף סוף יהיו לי צמיגים חדשים.
והתשובה שקיבלתי היא שהחתך הסטנדרטי הוא 72.5 כלומר האמצע בין שני החתכים 70 ו75 וכל יצרן צמיגים לוקח את זה לכאן או לכאן. בגלל שההבדל המילימטרי בין שני החתכים כל כך זניח - החוק מאפשר לאשר צמיג עם חתך 75 לרכב עם מידה 205 70 15 ברישיון.
:shock: what ever
העיקר שיאשרו לך את המידה... :wink:
boba banay
25-12-06, 22:45
ציטטתי את מה שענו לי, הפרצוף שלי היה דומה לסימלון
והתגובה היתה זהה........ווהוו;-)
GodsFather
27-12-06, 15:59
בוב - שיהיה בהצלחה!
התנית כאן תנאי מאד גדול - מכון שמבין עניין... זה בגדר אגדה כמו חדי-קרן...
ע"ע היילקס עם שינוי צמיג ל31" שנמצא חוקי בחלק מהמכונים בחלק לא...
העיקר שתהנה - צמיג מקסיס הוא צמיג מעולה לשטח- אני איתם כמעט שנה ונהנה מכל רגע.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.