צפייה בגרסה מלאה : בית דיפרנציאל פתוח לחלוטין (ברכב של צוות DBM) - השפעות ודעות - מה דעתכם ?
GodsFather
28-12-06, 23:20
שלום,
לצוות DBM מאירועי קרוס-קאונטרי יש רכב (אם אפשר לקרוא לו ככה...) עם סרנים חיים שהדיפרנציאל שלהם חשוף.
ע"ע התמונות המצורפות
http://jeepolog.com/forums/showpost.php?p=134841&postcount=6
מהתיאור שלהם מדובר בבית סרן של דיסקו עם ציריות סמוראי והדיפרנציאל חשוף לחלוטין.
אז איך זה עובד? הדיפרנציאל חשוף ללכלוך ומכות וגם לא עובר שימון.
ציריות של סמוראי על בית סרן של דיסקו ??? איך זה יכול להיות ? גודל,מיקום - הכל יושב פיקס ?
מישהו יכול להסביר ? חברי הצוות אולי ?
חנן-ג'יפולוג
28-12-06, 23:37
אני לא מצליח לראות מהתמונות או להבין מהטקסט שהוא חשוף. אני כן רואה שהוא ממוגן, אבל מניח שיש מאחורי המיגון את הפח האוטם הסטנדרטי.
חנן-ג'יפולוג
28-12-06, 23:39
ואם כבר שואלים על בסיס התמונות, אז נראה שיש שם קמבר לא רגיל בגלגלים הקדמיים. באג או FEATURE?
עוד דבר לא שגרתי , רכב עם מתלים נפרדים מאחור וסרן חי קדמי ...
זה אמנם לא שגרתי אבל הרבה יותר קל לתכנן ולבנות מתלה נפרד אחורי מאשר קדמי.בעיקר בגלל מערכת ההיגוי. הם כנראה החליטו לוותר על התענוג ולהשתמש בסרן חי.
בגדול הרכב הזה נראה לי ממש מוזר...ההכלאה הזאת של הסרן הקדמי והזוית קמבר נראית לא מקצועית. אבל אולי באמת יש כאן משהו שאני לא יודע.
אלי
GodsFather
29-12-06, 14:39
חנן , אני ראיתי את הרכב מקרוב וגם בתמונה רואים את המיגון העוטף מסביב לביצה (מדובר ברצועות המתכת ובין הרצועות רואים שאין שום סגירה - אם הייתה תמונה יותר קרובה אז זה היה ברור יותר, מן הסתם).
ומה לגבי השילוב של בית סרן דיסקו וציריות של סמוראי ? איך זה הולך ביחד ?
אולי שי מהצוות , שהוא גם חבר פורום, יכול לפרט ? אני לא חושב שדודי הוא חבר פורום...
חנן , אני ראיתי את הרכב מקרוב וגם בתמונה רואים את המיגון העוטף מסביב לביצה (מדובר ברצועות המתכת ובין הרצועות רואים שאין שום סגירה
אתה לא לקחת היום את הכדורים, נכון? :roll: ?
איך דיפרציאל יכול לעבוד חשוף? הוא מדבר יפה עם השמן שלא יברח??
וכשהשמן לא מתנהג יפה ובכל אופן נוזל, על מה עובדים הקורונה פיניון והמיסבים?
על אהבה?:twisted: :p
GodsFather
29-12-06, 20:08
ברוך , אתה היית שם אבל האם ראית את הרכב מקרוב ? אני גם יודע שזה לא הגיוני , אלא אם הסרן נעול בספול אבל אז לא היה לו היגוי... אז בוא תסביר לקהל הצופים ולי מה הלך לו שם?
זה שאני דפוק (בלשון המעטה) כולם יודעים, אבל אני לא כזה פוזל... אז תסביר ,לפני שאני קורא להיא ששנינו מכירים ויהיה פה שמח...
יש לי שאלה אחרת, מקווה שמיקי והשופטים יענו עליה.
הרכב אפילו לא קרוב להיות סטנדרטי.
כלומר, לא מדובר פה על החלפת סרנים כמו בג'יפ, מדובר על שינוי מלא של מערכת המתלים מבחינת סרנים. כמו שארכיב (אלוהים יודע למה) סרן נפרד בג'יפ.
השאלה שלי היא למה הוא נמצא בקטגורית הסטנדט.
לא מדובר פה על קטנוניות חס וחלילה, פשוט אני מנסה להבין את העניין.
GodsFather
29-12-06, 23:06
מיכה!
ראית את הסמוראי של צחי ? זה עם הסרנים של טויוטה וSPOA ? עליו אתה לא מתפלא ? ואני לא הגעתי עדיין לרכבת הכוח שלו...
זה לא שינוי ? חוץ מהבודי - אין שם שום דבר שדומה בכלל לסמוראי. הסמוראי של לודוויג הוא יותר סטנדרט משלו.
לא מדובר בסוג הרכב אלא ברמת היכולת של הצוות , אחרת כל רכב שיהיה שונה מרמת הרישוי כביש , יצטרך לעלות לאדוונצ'ר וסוזי יוכל לחזור לסטנדרט.
זוכר את הגלדיאטור שהיה לפני שנתיים/שלוש (באירוע הפתיחה ביבניאל) ? כשDBM היו עוד עם הפג'רו...
בשנה שעברה DBM היו ברמת אדוונצ'ר וכשלו , אני חושב שזה היה השיקול של מיקי להורידם לרמת סטנדרט - כי האתגר שלהם הוא להגיע לפודיום , לא משנה עם איזה רכב - סתם לשבור רכב כי הוא שונה , זה לא ספורט - זו התעללות וזה מוציא את המוטיבציה של המתחרים.
אותו שיקול הוא זה שהכניס אותם לרמת אדוונצ'ר מלכתחילה, כי הם הביאו פודיום בסטנדרט בשנה קודמת וזה לא היה הוגן לשאר המתחרים, שהם ישארו ברמה הזו שוב.
אולי מיקי יוכל להסביר זאת יותר טוב ממני , אני יודע זאת משיחות עם המתחרים , ממהלך האירועים בכל השנים בהם אני שותף , ומהשיקולים שמיקי מפעיל בדר"כ ומחליט לשתף אותי בהם.
לשאלה שלך מיכה - כיום ההבדל המשמעותי בין הסטנדרט לאדוונצ'ר מבחינה טכנית הוא גודל הצמיגים, וDBM עם הצמיגים הקטנים ביותר בליגה ללא ספק נכנס לקטגוריה הנמוכה... אבל הכוונה האמיתית של מיקי כמו שאני מבין אותה היא ליצור הבדלים באמת לאו דווקא טכניים אלא ברמת הצוות - בין מקצועיים לחובבנים.
לגבי שאר הדיון - הוא לא יתקדם לשום מקום עד שמישהו מהצוות יגיד משהו, אחרת זה סתם באוויר. חכו בסבלנות.
אמיר לא ראיתי את הסמוראי של צחי אחרת הייתי שואל גם לגביו.
אם ההבדל בין הסטנדרט לאדוונצ'ר זה רמת הצוות וקוטר הגלגלים, אז סבבה.
הייתי בטוח שהרכבים אמורים להיות "סטנדרטיים יותר" אולי כדאי לשנות את שם המקצה לחובבים מול מקצוענים אבל זו כמובן לא החלטה שלי.
בקשר לסרן הקדמי שלהם,הם לקחו את הביצה המקורית של הרכב(זאת שהגיע עם המתלים הנפרדים
מקדימה) ושתלו אותה בתוך ביצה פתוחה של דיסקו.
לפי המפרט שבלינק הדיפ' המקורי של הריינג'ר נמצא בתוך הסרן החי של הדיסקברי (בתוך בית הסרן), לכן זה נראה לך חשוף. אין שום מצב שדיפ' יעבוד פתוח - הוא יגרס באופן די מיידי.
בוקר טוב לכולם.
אז לגבי הסרן הקידמי שלנו.
מדובר בסרן של דיסקברי שהורדנו לו את הביצה.
לאחר מכן שתלנו בתוכו ציריות של סוזוקי מפני שהסופיות שלם והאורך התאימו בדיוק לדפרינציאל המקורי של הרינג'ר.
הדפרינציאל המקורי של הרינג'ר מגיע סגור כמובן, שתלנו אותו כמו שהוא, כך שהוא סגור והשמן בתוכו לא הולך לשום מקום.
שי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.