התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הגבהה של 3"

אורן71
06-01-07, 22:01
שלום לכולם

לאחר שהיגבהתי את הגראנד ב 2" עם קיט של קפיצי KING ובולמים של KONI הרכב מאוזן והבולמים עובדים מצויין.
כיום אני נוסע על צמיגי 245/70/16 וחשבתי לעבור ל 31" או 245/75/16 ולצורך זה ברצוני להוסיף הגבהה נוספת של 0.75-1" ע"י ספייסרים (בודי ליפט).
שאלותי:
*האם ניתן להשתמש בזרועות הרדיוס הקיימות או שיש צורך להחליף
*האם להגבהה 3" יהיה צורך להאריך את צינורות הבלמים
*האם למשהו יש ניסיון לגבי הבולמים של KONI שמסופקים להגבהת 2" כדי לדעת אם ניתן להשתמש בהם או שצריך להחליפם לארוכים יותר, ומה קורה אם לא מחליפים חוץ מהגבלת מהלך המיתלה, האם יכול לגרום לנזק לבולם (בתוספת של אינץ'?).
*לגבי הפנהרד הבנתי שכניראה יהיה צורך למקם מחדש (למרות שבהגבהה הקודמת של2" לא היה צריך עדיין).

בתודה מראש.

grand
06-01-07, 22:43
שלום לכולם

שאלותי:
*האם ניתן להשתמש בזרועות הרדיוס הקיימות או שיש צורך להחליף
ניתן

*האם להגבהה 3" יהיה צורך להאריך את צינורות הבלמים
רצוי. אם אתה עומד לנתק את הסרן הקידמי אז - חובה!
*האם למשהו יש ניסיון לגבי הבולמים של KONI שמסופקים להגבהת 2" כדי לדעת אם ניתן להשתמש בהם או שצריך להחליפם לארוכים יותר, ומה קורה אם לא מחליפים חוץ מהגבלת מהלך המיתלה, האם יכול לגרום לנזק לבולם (בתוספת של אינץ'?).
תלוי בבולם שמכרו לך. אם קיבלת בולם במידה סטנדרטית לפי הקטלוג של קוני אז הם יהיו קצרים מדי, אם התאימו לך בולמים ארוכים יותר אז הם יעבדו, קוני בולמים חזקים ואין להם בעיה לשמש כגובלים.

*לגבי הפנהרד הבנתי שכניראה יהיה צורך למקם מחדש (למרות שבהגבהה הקודמת של2" לא היה צריך עדיין).
צריך למקם אותו ע"י קידוח חור חדש במרחק של כ 1.5-2 ס"מ ימינה לחור הקודם בתושבת הפנהרד שעל הסרן.
כמו כן יתכן שתצטרך לבנות מתאם או להאריך את הפנהרד האחורי.

עוד מספר דברים ששכחת ותהיה צריך לשנות - במפ-סטופים ארוכים , ומוטות מייצבים ארוכים יותר או מתנתקים.

בתודה מראש.

אורן71
06-01-07, 23:27
הי רמי
כרגע יש לי מתנתקים מהירים למוט המייצב,
אתה חושב שיש סכנה גם היום לצינורות הבלמים כאשר אני מנותק??
ולגבי הפנהרד האחורי האם זה אותו התהליך כמו בקידמי או בצורה שונה?
בברכה.

tzagi
07-01-07, 07:52
ולצורך זה ברצוני להוסיף הגבהה נוספת של 0.75-1" ע"י ספייסרים (בודי ליפט).
.

???????????????

tzagi
07-01-07, 08:01
ZJ=unibody=אין שלדה=אין בודי ליפט

יובל מעגן
07-01-07, 08:55
אורן קבל קישור למתאם פנהרד .
http://rustysoffroad.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=rustys&Category_Code=sus_zj_par

נמרוד
07-01-07, 09:06
ג'ו צודק כמובן, ספייסרים בג'יפים האלו הכוונה בין הקפיץ לתושבת שלו, אין אפשרות לבודי ליפט בצ'רוקי ובגראנד כי הבודי והשלדה הם חלק אחד.

אורן71
07-01-07, 12:52
ג'ו צודק כמובן, ספייסרים בג'יפים האלו הכוונה בין הקפיץ לתושבת שלו, אין אפשרות לבודי ליפט בצ'רוקי ובגראנד כי הבודי והשלדה הם חלק אחד.

כן ברור, טעיתי במינוח אבל התכונתי להוספת ספייסרים בין הקפיץ לתושבת.
ורציתי לברר האם להמנע מלנתק את המוט המייצב מקדימה עם צינוריות הבלמים המקוריות,
והאם יש חנות מסויימת בUSA אשר ניתן דרכה לשלוח פריטים אלו לארץ?

יובל מעגן
07-01-07, 13:23
אורן !
אצלי הzj מוגבה 3" .

נראה לי קצת בעיתי תוספת של ספיסר בקפיץ האחורי מעל 2" (חוסר מקום בתושבת הקפיץ לבודי ).
קפיץ קידמי מותקן מאחור נותן הגבהה של 3" .
אצלי בסוף מהלך מתלה כאשר הסטבליזר מנותק הסרן נעצר כאשר זרועות הרדיוס נוגעות בבסיס שלהם .אין בעיה עם צינורות הבלם המקוריות .
הבעיה העיקרית תושבת פנהרד אחורי הסרן זז ב 3" כ2.5 ס"מ ימינה .

אורן71
07-01-07, 13:53
אורן !
אצלי הzj מוגבה 3" .

נראה לי קצת בעיתי תוספת של ספיסר בקפיץ האחורי מעל 2" (חוסר מקום בתושבת הקפיץ לבודי ).
קפיץ קידמי מותקן מאחור נותן הגבהה של 3" .
אצלי בסוף מהלך מתלה כאשר הסטבליזר מנותק הסרן נעצר כאשר זרועות הרדיוס נוגעות בבסיס שלהם .אין בעיה עם צינורות הבלם המקוריות .
הבעיה העיקרית תושבת פנהרד אחורי הסרן זז ב 3" כ2.5 ס"מ ימינה .

היי יובל
רציתי להיות בטוח שהבנתי נכון:
האם לא ניתן להוסיף ספייסר של 0.75" לקפיץ שלי (שמגביהה כעט ב 2") או שלקפיץ סטנדרתי לא ניתן להוסיף ספייסר של 3"?
הבנתי שאין בעיה אצלך ב3" גם עם הצינורת הקיימות.
לגבי מתאם לפנהרד אחורי יש לקנות+מיקום מחדש בפנהרד הקידמי.

בתודה.

shay1
07-01-07, 20:57
מה שמתכוונים זה שאם אתה שם ספייסרים של יותר מ2.5 אינצ' מאחור לא נישאר
מקום לקפיץ והוא עלול ליברוח מאחר ולא נישאר תותב בתוך הקפיץ שמונע מהקפיץ ליברוח

לגבי הקפיץ הקידמי אין בעייה לשים ספייסר של עד 3 אינצ' מאחר ואפשר להאריך את
התותב ע"י ספייסר

לגבי הבולמים אתה יכול ליבנות להם ספייסרים על מנת להתאים אותם להגבהה החדשה
זה לא ישפר לך את המהלך מיתלה אך זה יחסוך ממך להחליף בולמים

-->