צפייה בגרסה מלאה : כתבה חדשה - החלפת יחסי העברה בסופה
http://www.jeepolog.com//337.html
זהירות כתבה ארוכה מאד! תודה לגיתאי על ההשקעה, נראה לי שלקח לך יותר זמן לכתוב ולהכין את התמונות מאשר העבודה עצמה... למדתי כמה וכמה דברים חדשים.
פעם הבאה אל תעלו כתבות כאלה ביום הבגרות בספרות :sad:
50 דקות של עגנון הלכו לשווא (או שלא?! :twisted: )
AvigdorAharon
11-01-07, 13:06
גיתי, אין מילים!!!
אביגדור
כתבה מעולה, במיוחד הקטע של מדידת Backlash.
עניינית, בין זה לבין שינוי בטרנספר, בעבודה עצמית הייתי הולך על הטרנספר (החסרונות ידועים).
אם הסרן כבר מפורק מהרכב לא עדיף היה לשלוח רק אותו למוסך או שרצית כבר "לגמור עם זה"?
בסוף הכתבה הוספתי כמה מילים אישיות כסיכום, כמו גם את הערכתי לאנשים הרבים שעזרו לי בכל שלב משלבי הדרך.
אופיר כבר עשה בכתבה שימוש והחליף יחסים בעצמו, כן ירבו בישראל :-D
גיתי
חנן-ג'יפולוג
11-01-07, 20:02
גיתי, תודה גדולה, והתנצלות, גם כן גדולה (אבל תודה שהיה לי תירוץ טוב;-) ) , על משך הזמן הארוך שבין הכתיבה שלך לתום העריכה שלנו (של נמרוד, למעשה, בסוף הוא לקח על עצמו את ה"הכאה בפטיש" של העריכה) .
קבל ח"ח. אחת הכתבות היותר מרשימות בהיסטוריה של ג'יפולוג.
פואטיקה טכנית קלאסית במיטבה!
אוכל את עגנון בלי מלח...
כל הכבוד גיתי
בברכה,טושי
בהחלט, היה שווה...
כמו שכבר הצלחת להבין, גיתאי, אחרי זה- הכל נראה פשוט.
אסף.
גיתאי חברי היקר.
- כתבה לעילא ולעילא !!
אני רוצה לומר לך שנהנתי מכל רגע מהעבודה והעזרה הצנועה שלי - למדתי והחכמתי רבות.
מבחינתי הדבר הכי מדהים זה שלאורך כל הדרך - לא נפל ייאוש בחיקך, כמו רץ מרתון שגומע עוד קילומטר ועוד קילומטר ועוד קילומט, כך אתה עוד בורג ועוד בורג שימס ועוד שימס עוד מיקרו כוונון עוד משחה ועוד לחץ אוויר - AND YOU NAME IT....
זהו הדבר החשוב ביותר שלמדתי - וזה נכון לכל תחום.
כמעט כל פעם שאני יוצא לחנייה שלי, אני נזכר בזה.
הפעם נשאר ליישם את זה במדרונות הסקי השנה ...
כל הכבוד וייש"כ.
ניסן מ.
כל הכבוד ותודה על שיתוף הידע,
סער.
כול הכבוד !!!
לגבי כוון עומק הפיניון אתה ממליץ לא לשנות את השימסים המקוריים ולעשות תיקונים בהמשך .
הקורונה והפיניון הם זוג נשוי בנשואים קתולים .
ולכן יש להם מספר זהוי שווה .
אבל יש להם גם מספר מידה שנימדד בזמן היצור, מספר וסימן + או - .
המספר משמש לחשב את המרחק מראש הפיניון ביחס לממרכז הציר של הקיס + - מידה סטנדרטית של היצרן .
את המידה הזו ניתן לימדוד /לחשב לפי הפיניון הישן.
מיקום עומק הפיניון לפי מידות היצרן ( זו לא המלצה זו מידה סופית )חוסך כיוון חוזר של הפיניון .
שוב כול הכבוד וסוף סוף מישהו ניפץ את המיתוס של החלפת יחסי העברה .
או קיי,
ועכשיו אחרי שקראתם זה מובן למה את העבודה הסיזיפית הזו גם בעלי מקצוע שמבינים לא אוהבים לבצע ?
סה"כ זו לא תורה מסיני וברגע שמבינים מה צריך לעשות, זה חפיף מבחינת התאוריה ומפרך מבחינת המעשה, במיוחד אם לא מתפשרים עד שזה יוצא מושלם ואם עובדים בתנאי מדרכה.
לא חוויה גדולה, לא אתגר תובנתי, עוד עבודה שחורה שאם רוצים לבצע טוב עדיף לבצע לבד...
אגב, אנקדוטה קטנה:
ביום האחרון שבו סיימתי לכתוב, לקחתי את אשתי לחדר הלידה ב"שערי צדק" בי-ם. כאשר היא שכבה בבדיקת המוניטור אני תפסתי מקום ליד איזה שולחן משרדי פנוי ממש לידה, כאשר על השולחן היו מחשב ועוד כל מיני. כל הנשים שנכנסו לחדר מייד ניגשו אלי וביקשו שאפתח להן תיק...
מה יכולתי לומר להן, שעל מסך הלפטופ יש כתבה על סרנים ולא תוכנה של בית החולים (למרות שיש מן המשותף למי שמתעסק בסרנים ולחולים)?...:twisted:
יפה,יפה..
כל הכבוד לכותב.
כמה נקודות:
ציטות:חוזק. כלל אצבע – ככל שהיחס נמוך יותר, כך הקורונה-פיניון חלשים יותר, כאשר מדברים על סרן נתון.
זה נכון בתאוריה בלבד, בגירס מיצרן טוב אין שום הבדל בחוזק בן 3.73 ו 5.29
דבר שני,
לא לקנות מ(4wheel parts
הם חבורה של מוקמוקים :-)
ובטח לא לקנות genuine gear
(הזבל שבם מוכרים)
לקנות Yukon gearבמינימום, מוצר טוב ובאותו מחיר.
כתבה מצוינת.
כל הכבוד על האומץ ועל הדבקות במטרה.
אכן כתבה מעולה !!!
אבל כמו שכתבו קודמי - עם הפיניון לא משחקים.
קובעים אותו למידות יצרן וזהו !!!
עם הקורונה מגעים לחופש הרצוי.
זה גם חוסך הרבה מאוד משחקים.
כמו כן ברצוני לצין שעם הנסיון העסק הולך הרבה יותר מהר !!!
אני לדוגמא כוונתי כבר כ 3 פעמים קורונה.
פעם ראשונה - כמו גיתאי לאט אבל בטוח - עם משחה אינדיקטור והכול בשלבים.
פעם שניה כוונתי על בערך, ועם קצת כוונים עדינים הגעתי לתוצאה הרצויה.
פעם שלישית - כוונתי על פי תחושה ויצא בפעם הראשונה בול.
מהר מאוד מגעים לתחושה הנכונה ואז ההרכבה מאוד מאוד מהירה.
לכן אם אתם מרכבים, לכוונים כדאי להזמין משהו שכבר יש לו את ה"תחושה" הוא יקצר את זמן ההרכבה לעשרית הזמן.
הערה נוספת - כול ההליך בסרן מסוג "בנגו" (דיפנדר, דיסקו, סמו, היליקס ועוד) הרבה הרבה יותר פשוט ומהיר, משני סיבות:
1. מוצאים רק את האיבר השלישי ואז הולכים לחדר עבודה נוח ושם מבצעים את העבודה (פשוט וקל)
2. בסרנים אלו אין שמסים אלא אומי כיוון. לכן אין צורך להוציא ולהכניס את הקיס. פשוט מסובבים את אומי הכיוון.
כול הסרנים שכוונתי היו מסוג "בנגו" בפעם האחרונה זה היה סרן היליקס קידמי. הכיוון לקח פחות מחמש דקות !!!. ועד היום זה עובד מצוין ללא טענות (תשאלו את דודו - עוד לקוח מרוצה של "מוני מכירת רכבים בע"מ " )
אבל כמו שכתבו קודמי - עם הפיניון לא משחקים.
קובעים אותו למידות יצרן וזהו !!!
עם הקורונה מגעים לחופש הרצוי.
זה גם חוסך הרבה מאוד משחקים.
לגבי כיוון עומק הפיניון - זה נכון רק בתיאוריה. בפועל, יכול להיות הבדל לא קטן בין הסימון של היצרן לבין מה שבאמת צריך מסיבות שונות, ולו רק עיוות של מאית המילימטר בהאוזינג שעובד 13 שנה.
דבר נוסף, לא תמיד מופיע בכלל סימון היצרן - אני הבאתי 2 קיטים קדימה/אחורה מיצרנים שונים לגמרי ועל שני הפיניונים לא היה כלל סימון ונבהלתי בהתחלה; מבירור שערכתי הסתבר שזה כלל לא סימון חובה ודי נפוץ שאיננו מופיע כלל. יתרה מזאת, שתי כתבות אמריקאיות מעולות שקראתי התייחסו לסימון בערבון מוגבל בלבד והציעו דווקא את מה שאני הצעתי, מה שהתברר כנון ביותר בשטח.
שורה תחתונה - אני עומד מאחורי העניין הזה, ויש לכוון את עומק הפיניון בהתאם למדידות ולא לנסות לקבע מלאכותית לסימון יצרן - כשהוא מופיע - דבר שנדון פעמים רבות לכישלון.
אינני יודע איך העסק עובד בסרני בנגו, ייתכן ששם התיאוריה באמת משיקה למציאות.
גיתי
קבל ח"ח, עבודה יפה, כתיבה לעילא.
כל הכבוד לאשתך, שבחדר לידה הסכימה בכלל שתביא את הכתבה.....:twisted:
כתבה מצויינת, שמפרט ברמה גבוהה, כזו שתאפשר לזה שלא עשה עבודה כזו אף פעם לצלוח אותה בשלום!מספר הארות ברשותכם:
לאחר חילוץ המילות החיצוניות של מייסב הפיניון(סעיף 13) יש לבדוק ביסודיות את המדרגה שעליה נשענת מסילת המייסב. לרוב היא נפצעת קלות עקב מכות הפטיש והדורן בחילוץ וחשוב ביותר "לישר" אותה חזרה למצבה המקורי ע"י מכות עם דורן .
לאחר הרכבת מסילות המייסבים החדשים יש לבחון ביסודיות, ורצוי עם מראה קטנה, את החיבור בין המסילה למדרגה, אסור שיהיו מרווחי אויר!
את בדיקת ה- BACKLASH הייתי מציע לבצע לפני בדיקת חתימת הצבע, כוון שיש לכוון של ה- BACKLASH גם השפעה על מיקום מגע השיניים. וכך ניתן לבצע תיקון רק של ה- BACKLASH , בתחום המותר כמובן, לקבלת שטח מגע תקין ללא פרוק חוזר של המיכלולים להחלפת דיסקיות מרווח וכדומה.
כתבה מצויינת, שמפרט ברמה גבוהה, כזו שתאפשר לזה שלא עשה עבודה כזו אף פעם לצלוח אותה בשלום!מספר הארות ברשותכם:
לאחר חילוץ המילות החיצוניות של מייסב הפיניון(סעיף 13) יש לבדוק ביסודיות את המדרגה שעליה נשענת מסילת המייסב. לרוב היא נפצעת קלות עקב מכות הפטיש והדורן בחילוץ וחשוב ביותר "לישר" אותה חזרה למצבה המקורי ע"י מכות עם דורן .
לאחר הרכבת מסילות המייסבים החדשים יש לבחון ביסודיות, ורצוי עם מראה קטנה, את החיבור בין המסילה למדרגה, אסור שיהיו מרווחי אויר!
את בדיקת ה- BACKLASH הייתי מציע לבצע לפני בדיקת חתימת הצבע, כוון שיש לכוון של ה- BACKLASH גם השפעה על מיקום מגע השיניים. וכך ניתן לבצע תיקון רק של ה- BACKLASH , בתחום המותר כמובן, לקבלת שטח מגע תקין ללא פרוק חוזר של המיכלולים להחלפת דיסקיות מרווח וכדומה.
דניאל,
ראשית כל תודה על הקומפלימנו ועל הטיפ שהוספת.
לגבי עניין ה-Backlash לעומת חתימת המגע: על מנת לשנות את ה-Backlash חובה להוציא מכללים בדיוק כמו בשינוי חתימת המגע, כלומר, הפעולה היא בדיוק אותה פעולה (בין אם 'הזזת' הקייס ימינה או שמאלה ובין אם שינוי עומק הפיניון). הנקודה היא, שההתייחסות לחתימת המגע היא כאל האינדיקציה שתפקס אותך בסופו של דבר אל הכיוון הנכון, לעומת ה-Backlash שלעיתים עשוי לבלבל בהקשר של פעולת התיקון הנדרשת (האם להזיז את הקייס? או אולי הפיניון?).
שבוע טוב,
גיתי
אני קראתי את הכתבה הזו כבר מזמן :) וכבר אז התרשמתי עמוקות.
אפשר להתווכח על פרטים טכנים לכאן ולכאן אבל מה שבאמת חשוב זה שהכתבה הזו א. מראה שאפשר וב. מכוונת באופן טוב ומפורט את הקורא בנבכי סדר העבודה.
אח"כ... כל אחד יכול להוסיף משלו ומנסיונו.
גיתי, כל הכבוד!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.