צפייה בגרסה מלאה : בעיה מוזרה בהגה
יום טוב לכולם
בהמשך לכל הבעיות הפתאומיות שקרו לי השבוע
יש לי עוד בעיונת ואני ממש אשמח אם מישו יעזור לי בה
אז ככה
ברגע שאני מזיז את ההגה לאחד הצדדים הכונה או שאני עוקף או שאני פונה או בפנית פרסה אני פשוט מסובב את האוטו והההגה גם ממש קשה , והדבר שהכי חשוב (ומסוכן) שזה לא חוזר אלי .
אשמח מאוד מאודדדדדדד לעזרה
רותם.
GodsFather
12-01-07, 15:21
במוט הגה , ממש לפני קיר האש (בצד של המנוע) , יש חיבור "צלב" שנוטה להחליד ולההרס ואז ההגה קשה מאד.
תבדוק מה מצבו.
תרים הגלגלים הקדמיים באויר ותראה אם עדיין קשה וכמה קשה. תראה אם אתה מרגיש תנודות בזמן הסיבוב - כמו מכות קטנות , וכמובן תבדוק את ה"צלב" המדובר גם כן באויר...
לגבי החזרה , יש גם בולם הגה שאולי הלך לעולמו , אם כי אני בספק אם יש קשר בין השניים (אצלי יש).
אם היית משתמש בחיפוש אז היית רואה שדיברתי על זה לפני שנה בערך...ושיש עוד כמה שרשורים בנושא. הפעם אתה תביא את הלינקים במקומי 8)
אין קשר בין בולם ההגה להחזרת ההגה לכיוון הנסיעה (אלא אם הוא ממש תקוע), גם לא אצל אמיר. החזרת ההגה לכיוון הנסיעה היא תוצאה של זווית הקסטר, זוית שמושפעת מאוד מהגבהות. הבולם מאיט את התנועה, לא מונע אותה גם אם זה בולם חזק מאוד כמו שהיה אצלי.
אני לא חושד בהגבהה, במקרה הזה הייתי חושד בתיבת ההגה או בצלב, כפי שאמיר הציע. אם ההתנגדות שלה לסיבוב כל כך גדולה, סביר להניח שהיא מונעת או מצמצמת משמעותית את היכולת של ההגה להתמרכז חזרה.
GodsFather
12-01-07, 17:37
אלון - ואם הבולם נשבר / התעקם ? ומה לגבי בולמים עם קפיץ עליהם שמטרתם היא להחזיר את ההגה למצב ישר ?
נוריד רגע את אופציה ב' שהיא נדירה מאד ונעבור לאופציה א...לא חשבת על זה נכון ? :-D
רותם,האם חיזקת את הבורג על תיבת ההגה לאחרונה? (הבורג שמבטל חופש)
לא שכחתי את האפשרות לכן הסוגריים עם "ממש תקוע". לגבי אופציה ב' (שברור לנו שהיא לא רלוונטית), זה רק היה עוזר למרכוז, נכון?
תחרות ההשתנה הסתיימה?
רותם שים קצת w d 40 על הצלב שליד קיר האש, תעשה סיבוב ותעדכן.
אצלי אתמול התחילה תופעה זהה לשלך ונפתרה אם קצת ספריי וסיבוב ליד הבית.
רותם שים קצת w d 40 על הצלב שליד קיר האש, תעשה סיבוב ותעדכן.
אצלי אתמול התחילה תופעה זהה לשלך ונפתרה אם קצת ספריי וסיבוב ליד הבית.
בני שיחקת אותה .
תודה רבה
פתרת לי את הבעיה .
לא רוצה לקלקל החגיגה :oops: אבל...הצלב של מפרק ההגה מגורז במקור,וכאשר הוא מתחיל להתפס,סימן שהוא שחוק ונטול גריז (תתיחסו אל זה רגע כצלב תפוס בדרייבשאפט...)
שימון באמצעות WD לא פותר זאת,אלא מכסה על הסימפטום.
לפי דעתי,כמה ימים,ושוב יתפס (הלוואי ואני טועה).
לא רוצה לקלקל החגיגה :oops: אבל...הצלב של מפרק ההגה מגורז במקור,וכאשר הוא מתחיל להתפס,סימן שהוא שחוק ונטול גריז (תתיחסו אל זה רגע כצלב תפוס בדרייבשאפט...)
שימון באמצעות WD לא פותר זאת,אלא מכסה על הסימפטום.
לפי דעתי,כמה ימים,ושוב יתפס (הלוואי ואני טועה).
וואלה
תראה את החגיגה פחות או יותר הרסת חח :evil: לא סתם
אבל בכל אופן
אי אפשר לגרז את הצלב או משהו בסגנון ?
אהלן,
גם לי יש אותם סימפטומים.. התחילו לפני כמה ימים, אחרי שהסמוראי עבר טראומת שבירת מאיה אחורית..(יש קשר בין הדברים?)
אני אשמח לשמוע על פתרון..
אגב מורי- הבולמים ממש כיפיים :grin:
גיא.
GodsFather
17-01-07, 15:38
Nורי - אצלי בצלב אין פטמת גירוז, האמנם ?
את הצלב המדובר לא ניתן לגרז (נכון אמיר...אין פטמת גירוז).
כאשר הוא מתבלה ישנן 2 אופציות:
א.שיפוץ שבו פותחים את הצלב,מגרזים ולוחצים מחדש. (לא מומלץ! השיפוץ בדרך כלל לא מחזיק זמן רב).נעשה בחברות כמו דיסקל והמדביק.
ב.לקנות חדש (מומלץ מאוד,למרות העלות של כמה מאות שקלים) שיחזיק עוד כמה שנים טובות.
GodsFather
17-01-07, 19:12
ד. לחפש צלב חלופי של סוברו טנדר , כפי שעשו לי לפני כשנה כששלי הלך פייפן...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.