PDA

צפייה בגרסה מלאה : חוות דעת? בולמים לסמוראי עלים

bioss
14-01-07, 11:42
שלום לכולם....

עשיתי חיפוש ולא מצאתי מידע שימושי בשבילי.
אני הולך לעשות הגבהת עירגול לסמוראי שלי ואני צריך לקנות בולמים חדשים בשביל ההגבה.
למישהו יש המלצות איזה בולם כדיי לי בסכום סביר ( 700 שח לשתיים יש לי קצת הנחה).
יותר חשוב לי דגמים וחברות שאתם ממליצים.(קוני,מונרו,קרבון וכ'ו).
תודה לעונים...

:-)

GodsFather
14-01-07, 13:07
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=14912&highlight=%E1%E5%EC%EE%E9%ED

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=15100

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=15100&highlight=%E1%E5%EC%EE%E9%ED

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=14912&highlight=%E1%E5%EC%EE%E9%ED

מכל אלה ולא מצאת המלצה ? מתוך 116 שרשורים... 8-)

בגדול - אין סיבה להשקיע יותר מהסכום שרשמת. בולמי מונרו הם הסטנדרט,גם פדרס האוסטרלים הם בסדר, קוני/TG/RANCHO וכד' עולים יותר , בערך 600-900 לבולם , אני לא יודע מה אופי הרכיבה שלך ולכן אני לא יכול להמליץ לך - אני אישית עם TG אבל אצלי כל סט המתלים הוא שונה (קפיץ אחר , אורך וכד'). אם אתה משנה את גובה הרכב אז צריך גם מידות פתיחה וסגירה כדי להתאים בולם במידה הנכונה.

אלון_ק
14-01-07, 13:14
אם אתה משנה את גובה הרכב אז צריך גם מידות פתיחה וסגירה כדי להתאים בולם במידה הנכונה.
לא, צריך להחליף בולם רק אם אתה משנה את המהלך או את המיקום שלו. ערגול לא משנה לא את זה ולא את זה.

bioss
14-01-07, 13:26
לא, צריך להחליף בולם רק אם אתה משנה את המהלך או את המיקום שלו. ערגול לא משנה לא את זה ולא את זה.

זה שמרכיב לי ביקש ממני להביא בולמים והוא יעשה עירגול וירכיב אותם.
הוא נתן לי בולם דוגמא - הוא אומר שזה לא אותו גודל בלי העירגול ואם העירגול.
למה זה לא נכון? אז מה הסיבה שהוא יגיד לי לקנות בולמים ? (שלי סטנדרטי לגמרי).

:-?

אלון_ק
14-01-07, 16:39
קח חוט, קשור אותו לנקודה אחת קבועה בצד אחד, לחתיכת עץ קצרה בצד שני. תקע מסמר בחתיכת העץ דרך הצד הלא קשור שלה והנה יש לך קפיץ (החוט), נקודת עיגון לשלדה (הקשר הראשון) ונדנדה (חתיכת העץ עם המסמר, כשהמסמר הוא כאילו החיבור לשלדה).

עכשיו שחק עם החוט והנדנדה כך שהחוט תמיד מתוח והנדנדה נעה לכל היותר 180 מעלות. החוט זז רק עד נקודת מינימום מסויימת ועולה רק עד למקסימום מסויים. זה לא משנה מאיפה תתחיל את התנועה, הוא תמיד ירד לאותה נקודה ויעלה חזרה לאותה נקודה. הדרך היחידה שלך לגרום למרחק הזה להשתנות היא:
1. שנה את אורך החוט.
2. שנה את מיקום הנקודות הקבועות/הנדנדה.

זה בדיוק מה שקורה בקפיץ שלך. כל עוד אתה לא מאריך אותו, הוא נע באותו תחום תמיד. אין לך מה להחליף בולם, הבולם כבר מותאם לתחום הזה.
יכול להיות שהבולם הקיים לא מתאים לתחום התנועה של הקפיץ, יכול להיות שהוא מגביל אותו מעט (רק אם המייצב שלך מנותק, אם הוא מחובר אין על מה לדבר בכלל). בכזה מצב אתה יכול להחליף בולם, אבל זה לא קשור לערגול. ערגול לא משנה לך את גודל משרעת התנועה. אם תמדוד היום כמה הגלגל נע בהצלבה מלאה, אתה תקבל בדיוק את אותה תוצאה אחרי הערגול. זה רק יתחיל מנקודה אחרת, זה הכל.

bioss
14-01-07, 17:11
אז לפי מה שאתה אומר..(אם הבנתי נכון).
גם בולם עם מידה גדולה יותר מהמקורי לא ישנה דבר?
כי הבנתי שלו (זה שעושה את העבודה) יש בולמים של טיוטה
מה זה נותן אז? :| חייב לדעת אני רוצה לעשות הגבהות השבוע.....

שוב תודה

אלון_ק
14-01-07, 17:16
אפשר להחליף בולם כדי לקבל ריכוך שונה לבולם רך או קשה יותר. זה כוסות רוח למת במקרה של סמוראי עם קפיצי עלים, לפחות מנסיוני ולדעתי האישית.

"בולמים של טויוטה" זה אחד הדברים שאני הכי שונא לשמוע. זה לא אומר לך כלום - לא מידת פתיחה של הבולם, לא סגירה, לא כמה הוא קשה או רך... זה משפט שטוב רק אם מישהו רוצה בדיוק את מה שיש לך וגם אז צריך לדעת מאיזה טויוטה זה ירד. למה זה טוב? לכלום, באחריות. לי היו בולמים של טויוטה 4ראנר מקדימה באיזשהו שלב, לא תכניס את זה לסמוראי סטנדרטי.

ספר לנו מה אתה מנסה להשיג, יהיה יותר מהיר מאשר לעבור על כל האפשרויות של מה יקרה אם תעשה משהו.

bioss
14-01-07, 17:22
ספר לנו מה אתה מנסה להשיג, יהיה יותר מהיר מאשר לעבור על כל האפשרויות של מה יקרה אם תעשה משהו.

אני מעוניין להגביה את הסמוראי הסטנדרטי שלי

קראתי בפורום ושאלתי מומחים .
יש כמה דרכים להגבהות לפי מה שהבנתי אחת הדרכים היא עירגול עלים
מצאתי מישהו מקצועי שיעשה לי את זה במחיר טוב ( שכן של חבר שלי ).
והוא אמר שאני צריך לקנות בולמים חדשיים בגודל מסויים לצורך ביצוע ההגבה.
לא רואה סיבה שהיא ישקר עליי .(הוא לא קונה לי אותם אני קונה אותם מאיפה שבא לי וחוץ מזה הוא שכן וחבר טוב של חבר).
בכל מקרה הוא נתן לי בולם דוגמא כמו שרשמתי אבל לפי מה שאתה אומר לא צריך?
אני יכול לעשות עירגול שיגרום לסמוראי להיות יותר גבוהה ועדיין להשאיר את הבולמים המקוריים.?
תודה שוב אתה ממש עוזר!
:|

אלון_ק
14-01-07, 17:40
אני לא מטיל ספק בשכן של החבר שלך, אבל העובדה המאוד מאוד פשוטה היא שכשאתה מערגל אתה לא משנה את משרעת התנועה, לכן אתה לא צריך להחליף בולמים.
כמו שאמרתי קודם, אתה יכול לבחור להחליף בולמים אבל זה לא קשור לערגול, אלא אם הבולמים שיש לך היום מגבילים לך את המהלך. תתחיל מפירוק בולם אחד קדימה ואחד אחורה, להצליב הצלבה מלאה ולמדוד את המרחק בין העיניים בפתיחה. אם זה ארוך יותר מהבולם שיש לך היום, אתה תרצה להחליף (ושוב, זה לא קשור לערגול! זה מהלך בלתי מנוצל גם היום, בלי הערגול).

תבדוק משהו בשבילי, לפני שאתה הולך להצליב: את האורך של הבולם שנתנו לך פתוח (ממרכז עין למרכז עין) וסגור (אותה מדידה) ואז תמדוד את אחד הבולמים שלך. שים את התוצאות כאן. זה לא יותר מחצי שעה עבודה.

אני יכול לעשות עירגול שיגרום לסמוראי להיות יותר גבוהה ועדיין להשאיר את הבולמים המקוריים.?
ברמת העקרון כן, אם כי בולם מקורי הוא אכן קצת קצר יותר ממהלך המתלה הפוטנציאלי ולכן אתה תרצה להחליף אותו ממילא.

bioss
14-01-07, 19:17
תודה בכל מקרה!
עזרת מאוד....
אני יבדוק ויעדכן פה מה עשיתי בסוף....

מה המלצה שלך? לאיזה בולם להחליף עם החלטתי להחליף אחרי הכל? :-P

GodsFather
14-01-07, 23:41
אלון , ואם בערגול הוא מוסיף גם עלה ? יש שינוי ?

ואם גם משנה את השאקלים לארוכים יותר ?

ברור אם אין שינוי במבנה הנוכחי אלא רק ערגולו אז אין צורך באחר , בהנחה והוא מותאם.

אני לוקח מקדם סיכון. חוצמזה , המערגל צריך לדעת את זה ולומר לו זאת גם כן, לדעתי...

אלון_ק
14-01-07, 23:52
אם הוא מוסיף עלה הוא יכול להקטין את המהלך, לא להגדיל אותו.

שאקלים אכן יגדילו את המהלך, צודק. למה לשנות אותם כשאתה עושה ערגול לא ברור לי, אבל אתה צודק.

אני חושב שהשגיאה הזו נולדה מזה שאנשים הורידו מוט מייצב, ערגלו בטירוף ואז גילו שהבולמים בקושי מוכנים לעלות חזרה על הרכב במצב מנוחה. זה קרה כי הבולם המקורי קצר מדי בלי המוט המייצב וכי הערגול היה מוגזם לחלוטין (אני רואה את זה הרבה... זה די אידיוטי), אבל זה בהחלט יכול להוליד שגיאה קבועה כזו.
הבעיה כאן היא שיש לו רכב ישן עם בולם לא מקורי, אז יכול מאוד להיות שהמידה שלו כן מתאימה בלי המייצב. בגלל זה ביקשתי מדידות.

bioss
17-01-07, 12:41
עידכון :
שאלתי את החבר והוא אומר שהוא יוסיף לי שתיי עלים משהו כזה בשביל להגביהה בגלל זה הוא ביקש בולמים במידה אחרת. 8)

עד כאן...

-->