התחברות

צפייה בגרסה מלאה : סי. ג'יי 86 - הסבה לגפ"מ

erezb1
17-01-07, 11:35
שלום לכולם

רציתי לדעת האם יש אפשרות להתקין מע' גז בסי.ג'יי מודל 86, מנוע 4,200סמ"ק ארוך וסגור.
שאלה נוספת היא הכדאיות, אם המערכת אכן תותקן, הרכב יהפוך לרכב ראשון בבית, אומר 2700-3000ק"מ לחודש.
ושאלה אחרונה (לעכשיו) היא מה הצפי לשינו בסטטוס העלויות של הגפ"מ ? האם המדינה מתכננת מיסים כאלו ואחרים שיגרמו לגפ"מ לא להשתלם ?

תודה
ארז

six 4 life
17-01-07, 13:34
באופן חוקי אתה לא יכול להתקין מערכת גז על רכב ממודל כזה.

אם זה לא מה שמטריד אותך,
יש קיטים שאתה יכול מהביא מחו"ל לCJ ולהתקין עצמאית.

הארוך
17-01-07, 17:00
התקנות שונו וכיום ניתן להתקין מערכת גז ברכב כלשהו ובתנאי שבמנוע יהיה ממיר קטליטי.

אני בטוח שבמכוני התקנת המערכות הללו יתנו לך תשובות הרבה יותר מדויקות ובג'יפ טריפ יש על זה פורום פעיל.

עירא
17-01-07, 18:26
אפשר להתקין ממיר קטליטי לרכב בעל קרבורטור?

shimixx
17-01-07, 18:32
לא . ניתן להרכיב מערכת גז רק על רכבי הזרקה
ודבר כזה עשינו לבלייזר 5700 שנת 83 שידרוג להזרקה ומעבר לגז

ruby
17-01-07, 21:12
אפשר להתקין ממיר קטליטי לרכב בעל קרבורטור? הניבות שהגיעו בשנת 94 לישראל דרך היבואן המקומי היו עם קרבוראטור וממיר קטליטי.

Bulldog
17-01-07, 21:41
לא . ניתן להרכיב מערכת גז רק על רכבי הזרקה
ודבר כזה עשינו לבלייזר 5700 שנת 83 שידרוג להזרקה ומעבר לגז

אההה, סליחה, אבל אתה טועה.
דווקא למנוע V8 מוזן קרבורטור יש מלא מערכות של הסבה לגז ופשוטות יותר ממנוע מוזרק.

shmil
17-01-07, 23:37
אההה, סליחה, אבל אתה טועה.
דווקא למנוע V8 מוזן קרבורטור יש מלא מערכות של הסבה לגז ופשוטות יותר ממנוע מוזרק.

וגם ל-V6, ול-I6.

Bulldog
18-01-07, 01:15
וגם ל-V6, ול-I6.

יכול להיות, לא חיפשתי כאלה אף פעם.

coas
18-01-07, 01:24
אפשר להתקין ממיר קטליטי לרכב בעל קרבורטור?

בכל CJ משנת 74 הותקן ממיר קטליטי, בארה"ב.

Bulldog
18-01-07, 02:23
אשר מה הקשר בין ממיר קטליטי לסוג הדלק שבו משתמש האוטו?
ומה הקשר בין מה שהולך בארה"ב לבין ארעה דישראל?
אם אפשר לשים ממיר קטליטי על CJ, אפשר, האם אפשר לשים מערכת גז על CJ, גם כן, אפשר.
הבעייה תהיה האם משרד התחבורע, מכון הטסטים או סתם בוחן יחליטו אם זה תקין או לא.
במדינה שבה מוכרים גז אוטומטיבי בנפרד מגז לבישול הכל אפשרי.

tzagi
18-01-07, 04:59
בכל CJ משנת 74 הותקן ממיר קטליטי, בארה"ב.

לא מדויק
ודי מסובך,
דלק נטול עופרת יצא ב1975 (שנת יצור...אוגוסט 74)
ואיתו הממיר, אבל לא לכל רכב ולא בכל מדינה(בארהב)
אז נגיד שקניתה גיפ חדש, גירסה 4 צילינדר ב.....נגיד ניו מקסיקו....ב1980
לא היה לו ממיר.
הונדה אקורד לא קיבלו ממיר עד 1980, אפילו ב קליפורניה,
לרוב המשאיות 3/4 טון ו1 טון לא היה ממיר עד לאמצע שנות השמונים

מסובך כבר אמרתי?

בכל מקרה....מה הקשר בין גפם לקטליסט? או הזרקת דלק?
תתקשרו למשרד התחבורה ותשאלו.....למה אני לא מבין.

coas
18-01-07, 07:44
מה לא היה ברור כאן? נשאלה שאלה אם ניתן להרכיב ממיר על רכב עם קרבורטור ועל כך עניתי, יש אפילו ציטוט למתקשים..
ג'ו זו לא הנקודה, היסטורית, אלה אם אפשר.

כדאי שתעבדו פחות בחוץ בימים אלה, הקור מקפיא לכם את המוח.

tzagi
18-01-07, 08:05
הכל אפשר,
מה שלא ברור, לפחות לי, מה הקשר בין הגפם לקטליסט.

עירא
18-01-07, 08:29
מה הקשר בין הגפם לקטליסט.

הקשר הוא דיי פשוט,
כמו שכתבו למעלה, בארעה דה ישרואל, שינו את החוקים לגבי למי מותר לעשות הסבה לגז ולמי אסור.
בעבר החוקים דרשו רכב משנת 95 ומעלה ונפח מנוע עד 2500 סמ"ק.
את החוקים הללו שינו וקיום הדרישה היא שהרכב יהיה בעל ממיר קטליטי. הפתרון שסיפרו לי עליו שאנשים עשו הוא אכן הסבה להזרקה ולאחריה התקנת מערכת גז, אך השואל המקורי שאל האם ניתן לעשות זאת בצורה חוקית, וההסבה להזרקה, לדעתי לפחות, גורמת לזה להיות בתחום האפור... ולכן שאלתי האם ניתן להתקין ממיר קטליטי על קרבורטור.
כשראיתי שהתשובה היא חיובית, הבנתי שניתן להתקין מערכת גז על CJ בישראל בצורה חוקית.
כלכלי או לא כלכלי? אללה ואכבר.

עירא

tzagi
18-01-07, 08:44
עירא
תודה.....עכשו אני מבולבל לגמרה.
ומה הקשר להזרקה?

חוץ מהחוקים הדבילים..?

נמרוד
18-01-07, 08:59
ג'ו, אין כאן שום דיון חוץ מאשר החוקים הדבילים.

ברור ומוסכם על הכל שאפשר להסב מנוע קרבורטור לגז, יש יותר מדרך אחת, יש דרכים טובות יותר ופחות... אם זה הדיון, סבאבה.

אבל במדינת ישראל בניגוד לטקסס הסבה לגז צריכה להיות כתובה ברשיון, וזה, לCJ שנת 86, נראה לי סביר כמו לטפס עם אותו הCJ על האוורסט. אפשר לדון על זה כל היום, אבל כולם כאן יודעים שזה פשוט לא יקרה.

ערן המסוקס
18-01-07, 10:23
CJ-8 על תמיד הגיע עם קרבורטור BBD וממיר קטליטי, על פי מיטב ידיעתי..
גם אני לא מבין מה הקשר בין הזרקה לממיר קטליטי.. למה לעשות הסבה להזרקה? זה לא קשור לממיר הקטליטי.

מצד שני, ג'יפים תוצרת פאר תע"ר לא הגיעו עם ממיר למיטב ידיעתי, ואני לא ממש מבין איך אפשר להוכיח כך או כך לבוחני משרד התחבורה.

ערן, שראה כמה CJ שעובדים ונוסעים על גז עם קרבורטור מקורי כמובן.

דרור ברלי
20-01-07, 13:04
אתם טוחנים מים ולא גז...
אפשר להתקין מערכת גז על מנוע עם קרבורטור. מה זה משנה חוקי או לא?

השאלה שנשאלה האם זה כלכלי.

לדעתי האישית - לא. לא כלכלי.
למה? כי המערכת יקרה, כי האמינות מוטלת בספק, כי לאור איכות התקנות נזק למנוע הוא בהחלט אפשרי, כי אין מספיק תחנות לתידלוק, כי לך ותדע מתי המדינה שלך תודיע לך חגיגית שהחל ממחרתיים, מטילים לך עשרות אחוזי מס על גז אוטומוטיבי.

בקיצור, רד מזה.

חנן-ג'יפולוג
20-01-07, 14:46
ברכב עם ממיר התערובת במנוע צריכה להיות מדויקת סטוכיומטרית על מנת שלא להשמיד את הממיר. בזמנו היו בארה"ב מאיידים ממוחשבים, עם חיישן חמצן ומנוע צעדים שקבע את גובה המחטים בתוך המאייד על מנת לשמור על יחס סטוכיומטרי מדויק, ואז גם העסק היה יכול לעבוד עם ממיר כמו שצריך. לעניות דעתי, זו תהיה טעות לנסות להתקין ממיר, כשהמנוע מוזן במאייד ללא משוב O2 .

ערן המסוקס
21-01-07, 01:57
מערכת גפ"ם לCJ מוזן קרבורטור כלל וכלל אינה יקרה. ההתקנה היא בחינם והמערכת עובדת בסדר גמור.
זה כלכלי ועוד איך, וזאת עובדה, ולא תיאוריה.

בקשר לחוקיות. כדי שזה יהיה חוקי צריך להתקין את זה אצל מתקין מורשה ואז זה בוודאי לא יהיה זול כלכך...
בקשר לממיר, צריך להיות דוד של ממיר על פי חוק, אז יהיה דוד ממיר.. זה שהוא פעיל/תקול/ריק..

אגב, החבר'ה שנוסעים עם המערכת משתמשים בגז בישול רגיל.

יפתח
22-01-07, 04:45
יש לי מערכת שקניתי לפני שנתיים ולא הרכבתי עדיין.
המערכת של חברת IMPCO ומתאימה למנוע של סיקס ללא בעיה.
גם ההרכבה פשוטה וניתן להישתמש גם בגז ביתי רגיל (מנסיון ארוך של מספר חברים)
המערכת למכירה במחיר עלות 500$ ולא כוללת מיכל.
עם מעניין מישהו תשאירו לי הודעה בטלפון 050-2023985
אני חוזר לארץ בסוף החודש ואחזור להודעות

eradsh
22-01-07, 10:10
מבירורים שביצעתי לגבי הסבה לגז, אסור או מסוכן להרכיב מערכת גז ברכב עם קרבורטור מאחר ובמיקרה של BACKFIRE הגז עלול להתפוצץ מחוץ לפילטר אויר וכפי שהסבירו לי, זה קרה.

לגבי הסבה, מעבר למיכל, וסט, מערכת עיבוי, ומפסקים מה עוד צריך?
צריך להחליף פלאגים? מה לגבי מחשב לניהול מנוע? הוא מקבל קריאות שונות, איך מתמודדים עם זה?

לבחור שהתקין מערכת גז ב CJ, איזה סוג מערכת? עם מזרקים? איך אתה מכוון את המערכת? איך בדקת?
תודה.

tzagi
22-01-07, 22:59
מבירורים שביצעתי לגבי הסבה לגז, אסור או מסוכן להרכיב מערכת גז ברכב עם קרבורטור מאחר ובמיקרה של BACKFIRE הגז עלול להתפוצץ מחוץ לפילטר אויר וכפי שהסבירו לי, זה קרה

האמריקאים כנראה דפוקים לגמרה, כבר מרכיבים מערכות גז מסוף שנות השבעים ועדיין לא גילו את זה....או שזה קורה רק בישראל.

מוני אורבך
23-01-07, 08:13
כמו שגו כתב, בכול מקום בעולם חוץ מישראל נוסעים כבר עשרות שנים על גז ללא בעיות.
אם מתקנים כמו שצריך, אין בעיות.
אבל !!!
הבעיה כאן לא ההתקנה (כי סך הכול יש מתקנים, ומערכות ומקומות תידלוק) אלא מחיר הגז.
העסק לא תופס בגלל שאף אחד במדינה המשוגעת הזו לא יודע מה יכנס ל"מחוקק" בראש מחר.
תשקיע 8K בהתקנה (אם חוקי) ואחרי מספר חודשים יקפיצו את מחיר הגז ?!
וזו הסיבה, לדעתי שהעסק לא תופס בארץ.

mixael
24-01-07, 01:48
אגב, החבר'ה שנוסעים עם המערכת משתמשים בגז בישול רגיל.

אחת ולתמיד - מה ההבדל בין גז בישול לגז אוטומטיבי, חוץ מהאריזה, המחיר, והזמינות ??

Bulldog
24-01-07, 02:11
אין, צריך גז נוזלי (מוזר נכון) או בקיצור, גז שנדחס לנוזל.

אין תוספים, אין צבעי מאכל, אין ניקסיל. יש רק ישראלים פריארים שמאמינים לשטויות שמוכרים להם.

AvigdorAharon
24-01-07, 06:55
אין, צריך גז נוזלי (מוזר נכון) או בקיצור, גז שנדחס לנוזל.
אין תוספים, אין צבעי מאכל, אין ניקסיל. יש רק ישראלים פריארים שמאמינים לשטויות שמוכרים להם.

נקרא גפ"מ - גז פחמני מעובה.
בכל מקרה, עומר צודק, אין הבדל בין גז הבישול המגיע בבלונים ובין הגז שהרכבים נוסעים איתו.
בעבר, שקלתי להתקין צובר בבית (לצורך חימום), ולהשתמש בגז גם לרכבים. הנושא נפל בשל סיבות אחרות, מי שרוצה פרטים לגבי צובר, שיצור איתי קשר.

ד"א, זה כמו ההבדל בין סולר להסקה וסולר לרכבים...

אביגדור

-->