צפייה בגרסה מלאה : דעתכם בבקשה - האם רכב 8x8 זקוק לנעילה קדמית?
כל הגלגלים מונעים ונעולים.
האם יש טעם או צורך בנעילה קדמית?
האם השיקולים של עמידות ושרידות וכן קלות היגוי לא גוברים על עוד נעילה לזוג הקדמי?
הגיגיכם יתקבלו בברכה(או שלא..:-D )
נעליה נשלטת- בהחלט כן. יש הרבה מצבים שרוב האחיזה הוא רק על אחד מהגלגלים הקדמיים. דמיין את המדרגה בשבועות- זאת שהכננת שלך לא הצליחה להעלות את הצפרדע מעליה (לא משנה למה), ברגע שהגלגל הראשון עולה למעלה, וכל השאר עדיין על בוץ חסר אחיזה. כנ"ל, דמיין מעבר תעלה בזווית קלה, ארבעה הגלגלים האמצעיים באויר, רק השניים האחוריים והשניים הקדמיים על קרקע כלשהי, וברגע המעבר, רק אחד מהקדמיים על קרקע מוצקה וישרה.
אסף.
אני לא אחזור על מה שאסף אמר.
אני רק אקשה ואשאל לכמה גלגלים יהיה היגוי ובאיזה קונפיגורציה?
אני רק אקשה ואשאל לכמה גלגלים יהיה היגוי ובאיזה קונפיגורציה?
ולמה זה חשוב?
יהיה היגוי על 4 גלגלים.
לא צריך.
בעצם..בטח שצריך.
בסופו של דבר אתה תנסה ותודיע לנו...
וברצינות-כמו שאמר אסף-תמיד תמצא מקום שבו נעילה תעזור לך.סביר להניח שלא תעשה בה הרבה שימוש אבל מספיקה פעם אחת שלא תעבור מכשול כדי להצדיק התקנת נעילה. בפרוייקט בסדר גודל כזה אני מניח שלא מדובר בשיקולי עלות ולכן נעילה נשלטת שלא תפריע להיגוי היא הפתרון.
אלי
עם היגוי ל4 גלגלים, ברוך- גם הנעילה בין הדיפרנציאלים כדאי שתהיה נשלטת (בהנחה שאתה מדבר על היגוי לארבעת הגלגלים הקדמיים, ובזמן שאני כותב את זה, אני חושב שאולי זה לא המקרה... ). כיוון שהמרחק בין הגלגלים שמשתתפים בהיגוי קטן, כשיש ביניהם דיפ' אורכי נעול, קשה מאוד לסובב את ההגה על משטח עם אחיזה.
אסף.
ולמה זה חשוב?
יהיה היגוי על 4 גלגלים.
סתם למצוץ ממך מידע. חוצמזה, זה תורם לדיון.
סתם למצוץ ממך מידע.
מנוול.
כדאי שתהייה נעילה. במצב בו אתה מנסה לעלות מדרגת סלע ב90 מעלות הגלגלים הקדמיים חייבים להסתובב כדי שהרכב יעלה. שאד הגלגלים סתם ידחפו את הרכב לכיוון הסלע.
בוודאי שכדאי שתהיה נעילה.
אם הסרן הקדמי לא נעול, אז למה צריך 4 סרנים? תבנה 6X6. מאותה סיבה שאתה מוסיף עוד ועוד גלגלים, אתה צריך לוודא שכולם מקבלים כוח. זה רכב עבירות, הוא אמור להיות הכי עביר שיש, תמיד יהיה מכשול שיעצור אותו שאולי היה עובר אם היו לו עוד גלגלים עם אחיזה.
שכנעתם אותי - תהיה נעילה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.