צפייה בגרסה מלאה : שינוי אורך רצועת פולי (אלטרנטור) אל מול שינוי גודל גלגל הפולי - על מנת לשפר טעינה
GodsFather
07-02-07, 22:39
שלום,
האלטרנטור שלי לא טוען כראוי בטור סרק , רק ב1500 ומעלה.
חשבתי להחליף את הפולי לקטן יותר וכך להגדיל את כמות הסיבובים פר טור.
השאלה היא האם החלפת רצועה לקצרה יותר , תעשה את העבודה גם כן או שרק החלפת הגלגל עצמו?
אני חושב שאתה רוצה לחשוב שוב על השאלה...:shock: :mrgreen:
אם תקטין פולי, יגדל הסל"ד של האלטרנטור.
אורך הרצועה אינו רלבנטי.
א ב ל
נראה שיש לך בעייה באלטרנטור, וזה שתחליף פולי אולי יפתור אותה באופן זמני, אבל היא כנראה תשוב, אלא שכשתשוב שה יהיה בסל"ד גבוה יותר.
שפץ/החלף.....
אם תקטין פולי, יגדל הסל"ד של האלטרנטור - טעות, טעות, טעות.
הסל"ד של האלטרנטור לא ישתנה.
איזה בזיון לי....
אורך הרצועה אינו רלבנטי.
א ב ל
נראה שיש לך בעייה באלטרנטור, וזה שתחליף פולי אולי יפתור אותה באופן זמני, אבל היא כנראה תשוב, אלא שכשתשוב שה יהיה בסל"ד גבוה יותר.
שפץ/החלף.....
:-| :-|
איזה בזיון לי.....
אם אתה בטוח שהאלטרנטור תקין שינוי אורך הרצועה לא ישנה כלום!!
הקטנת הפולי לפי מה שאתה אומר צריכה ליהיות בכשליש בהנחה שסרק זה 1000 סל"ד.
בכל מיקרה ניראה לי מוזר.
טל
GodsFather
07-02-07, 22:54
נמרוד, חשבתי על זה והייתי משוכנע במה שאמר שמיל , אבל משהו לא הסתדר לי בענייני מרחקים שהרצועה עושה ולכן רציתי לשאול להסבר יותר הנדסי.
שמיל, הפולי הנ"ל אינו בגודל המקורי של אלטרנטור סמוראי, הוא יותר גדול, ולא במכוון על ידי
אלא במכוון ומתוך חוסר ידע מוחלט של היצרן/שיפוצניק שממנו רכשתי ואולי מתוך אינטרס כלשהו שאני מעדיף שלא לחשוב עליו (קונספירציות יש מספיק במדינה).
שמיל צדקת סל"ד האלטרנטור יעלה
GodsFather
07-02-07, 22:56
שמיל , למה בזיון ? אם הקטנו גלגל והוא צריך לעשות את אותה הדרך אז הוא יעשה אותה ביותר סיבובים , לא ? ואם הטעינה תלויה בכמות הסיבובים לזמן נתון (לצורך העניין דקה) אז הטעינה תגדל
תיקון קטן
זרם הטעינה קשור להעלאת סל"ד ,אתה נימצא כיום שבסרק האלטרנטור לא מצליח ליבנות את מתח הטעינה.
GodsFather
07-02-07, 23:17
תיקון קטן
זרם הטעינה קשור להעלאת סל"ד ,אתה נימצא כיום שבסרק האלטרנטור לא מצליח ליבנות את מתח הטעינה.
ומה זה אומר ?
יש מיספר סיבובים מינמלי/בדקה בשביל שווסת הטעינה יתחיל ליטעון את המצבר, מעל מיספר סיבובים זה מה שישתנה זה זרם הטעינה שיגבר.(במצבר תקין).
אתה צריך לעבור את נ'ק המינימום הזו בסרק .
טל
GodsFather
08-02-07, 00:17
ומכאן שאם אקטין את הפולי , אגיע למהירות הנ"ל
שמיל , למה בזיון ?
כי אחרי לילה ללא שינה, ואחרי יום עמוס בשני צווחנים שלא היה להם יום קל במיוחד, מסתבר שזה לא טריביאלי לגמרי לחשב את הקשר בין מהירות קווית קבועה לסיבובים לדקה.
לא נורא, לפחות למדתי שכנראה שבזמן הקרוב אדע שהיכולות החשיבתיות שלי מוגבלות יותר מפעם.
שאלה להורים ותיקים - היכולות השכליות חוזרות מתישהו?:oops: :wink:
יש נתון אחד חסר! אני מניח שאתה מדבר על החלפת הפולי שנמצא באלטרנטור,הפולי השני הוא הפולי המניע שנמצא במנוע, שינוי שלו יפיק תוצאות הפוכות (סל"ד) וכמו כן ישפיע על מס' מערכות נוספות.
לגבי שינוי הקוטר לטובת עלייה בסל"ד האלטרנטור בסרק, יש לזכור שגם הסל"ד של האלטרנטור בסל"ד (מנוע) מלא יעלה, האם יכול להגרם נזק? סל"ד אלטרנטור גבוה מידי... זרם טעינה... וכו'
בהצלחה
גולי
GodsFather
08-02-07, 15:14
אלטרנטור סטנדרטי אמור "לדעת" מתי הוא מגיע לקצה הטעינה ומפסיק לטעון ולכן אין חשש מטעינת יתר (כמובן שאין דבר מושלם).
וכן , דיברתי על שינוי פולי אלטרנטור בלבד.
שאלת תם תאורתית :
מבחינת יחסים , וסדר גודל ,
אם למשל מדובר על שני גג"ש רגילים, אחד גדול פי שניים מהשני,שמשיקים אחד לשני,
לעומת שני פולי שמחוברים ברצועה בינהם אחד גדול פי שניים מהשני,
חוץ מהכיוון הסיבוב ההפוך , היחס במהירות הזויתית , בין הגלגלים הקטנים לגלגלים הגדולים,
הוא לא אותו הדבר ???
או שאני מדבר שטויות ?
אמיר.
אלטרנטור סטנדרטי אמור "לדעת" מתי הוא מגיע לקצה הטעינה ומפסיק לטעון ולכן אין חשש מטעינת יתר (כמובן שאין דבר מושלם).
וכן , דיברתי על שינוי פולי אלטרנטור בלבד.
ממש ממש לא מדויק
לאלטרנטור יש נתוני יצרן
תחום הסל"ד שבו הוא אמור לעבוד ומה הזרם המקסימלי שהוא יכול ליצר בסל"ד מסוים
אלטרנטור שיסתובב מהר מידי יכול להנזק כתוצאה מחימום יתר - מיסבים שלא מיועדים לעבודה שכזו יציאה מאיזון ועוד....
תבדוק נתוני יצרן של האלטרנטור שלך
תבדוק באיזה סלד הוא מסתובב (פיזית - כיום) בסרק ומשם אפשר להמשיך
ערן לא צריך להגזים הוא לא הולך להרכיב אלטרנטור של היילקס על מנוע פורמולה 1 .
כמו שאמרתי קודם תימצא את נ'ק המינימום שבה מתחילה הטעינה -אפשר ליבדוק עם מד מתח ויותר מדוייק מד זרם בטור ,אם נגיד 1500 סל"ד והסרק שלך 1000 אז תקטין את היחס בשליש ,אני בטוח שאתה מבין.
ולשאלת "אמיר בא " ,סמן עם גיר בשני הפולים קו במקום זהה בשניהם ,ותתחיל לסובב ביד התשובה טמונה בתהליך עצמו.
טל
אם למשל מדובר על שני גג"ש רגילים, אחד גדול פי שניים מהשני,שמשיקים אחד לשני,
לעומת שני פולי שמחוברים ברצועה בינהם אחד גדול פי שניים מהשני,
חוץ מהכיוון הסיבוב ההפוך , היחס במהירות הזויתית , בין הגלגלים הקטנים לגלגלים הגדולים,
הוא לא אותו הדבר ???
.
אכן, היחס הוא אותו דבר. יחס המהירויות שווה ליחס הקטרים של הגלגלים (בהנחה שאין החלקה, וברצועה יכולה להיות החלקה בתנאים מסוימים אבל זה לא המקרה הרגיל)
רצועות PK (מהסוג המפעיל את צרכני המנוע), במתיחות נכונה, לא מחליקות. ברגע שמתחילות
החלקות בלאי הרצועה עד לכשל הוא מהיר.
באלטרנטור עקומת הזרם מאוד תלולה בסל"ד נמוך ובהמשך מתישרת. לכן, הקטנת הפולי של
האלטרנטור אכן משפרת את הזרם בסל"ד נמוך.
שני דברים שצריך לשים אליהם לב:
א. כפי שנאמר קודם, יש לוודא כי לא עוברים את הסל"ד המרבי המותר לאלטרנטור
בסל"ד מנוע מרבי - התוצאה יכולה להיות התחממות של האלטרנטור עד כדי היתפסות.
ב. הקטנת הפולי גורמת להפחתה ביכולת נשיאת העומס של הרצועה. הקטנתו מעבר למידה
מסוימת תביא לקריעת הרצועה, דבר שיכול לגרור נזקים נוספים.
עם הקטנת הפולי יתכן שתידרש הקטנת אורך הרצועה - תלוי במהלך המותחן.
נתונים אפשר למצוא ברשת, לגבי האלטרנטור לפי הדגם באתר החברה, ולגבי רצועות באתרים
של חברות רצועות - GATES, OPTIBELT או אפילו בעברית באתר של GG (שם אין
נתונים לגבי רצועות בחתך PK שהוא הנפוץ בשימוש אוטומוטיבי, אבל אפשר להעריך ע"פ חתכי
PJ ו-PL לגביהם יש נתונים).
GodsFather
09-02-07, 23:28
ג'ימני , סחטיין על ההסבר!
רק דבר אחד קטן, אצלי בסמוראי (וכמדומני בכל סמוראי) הרצועה אינה PK אלא הסוג השני (לא זוכר את שמו) שהוא חלק במקור אך גם הוא תלוי מתיחה.
מתיחה מדויקת תביא לעבודת אלטרנטור נכונה, אפילו אי דיוק בכמה מילימטרים יגרום לעבודה לא תקינה.
בדקתי את הנושא הזה אצלי ברכב , הרצועה נראתה מתוחה אך הייתה סטיה של כמה מ"מ (סטיה=חופש) ורק לאחר כמה דקות עבודה בטור גבוה יחסית, היא התחממה ואז נתפסה כראוי בגלגל הפולי ורמת הטעינה החלה לעלות לגובה הנכון.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.