PDA

צפייה בגרסה מלאה : קיט ל-ZJ

barkan
19-02-07, 19:07
לחברים שלום.
היום ביקרתי בינוביץ על מנת לראות את הקיט פרוקום 3" שהם מיבאים,לאחר שבתקופה האחרונה
די חפרתי בפורום לגבי קיטים שחברים התקינו,לא אהבתי את הקיט שינוביץ מביא היות שהוא מאוד בסיסי.
להבנתי מהפורום הקיט "השולט" כאן הוא הרוביקון 4.5" שכמה חברים יבאו אותו באופן פרטי בשינויים
מסוימים.
אשמח מאוד באם יוכל אני לקבל יעוץ,הדרכה ממי שכבר עשה זאת על מנת לקצר תהליכים וטעויות .
בתודה מראש אייל

נמרוד
19-02-07, 19:57
אני כתבתי את כל מה שהיה לי לכתוב (http://www.jeepolog.com/297.html) על ההתקנה בXJ שלי, החלק הקדמי זהה למעשה לZJ, והמתלה האחורי של ZJ דומה בעיקרון לקדמי.

ארז
19-02-07, 21:05
לך על ה4.5 אבל לדעתי או שתזמין בולמים מאוד אכותיים עם הקיט או שבולמים תקנה בארץ, הקיט הזה יכול להיות הרבה יותר נוח בלי החרא שהם מוכרים בתור בולמים.

נמרוד - מערד
19-02-07, 21:48
ארז.
על איזה בולמים אתה ממליץ לרוביקון.
נמרוד.

barkan
19-02-07, 21:50
ראשית כל תודה על התגובה המהירה ,אולי לא מיקדתי את השאלה נכון אבל כוונתי היא על תהליך נכון של יבוא הקיט ופריטים נוספים באם צריך?

grand
19-02-07, 22:09
את הקיט אתה מזמין דרך אחד המפיצים של רוביקון (מומלץ דרך ג'ייסון - מ 4X4GROUPBUY).
הקיט אינו כולל את התוספות הרצויות האלה:
מוט פנהרד אחורי מתכוונן - לבקש של JKS.
מוט פנהרד קידמי מתכוונן מונמך HD - של רוביקון או JKS ( האחרון יותר טוב ויותר יקר).
ניתוקי מייצבים - ללכת על JKS - למרות שבקיט יש מנתקים משופרים של רוביקון ה JKS עולים עליהם ואינם דורשים התאמות וריתוכים מחדש כמו ברוביקון.

בולמים - הקפיצים קשים מאוד בהתחלה, כל בולם יתן תחושה קשה, אך ככל שהבולם יהיה משובח יותר אתה תהנה יותר מהרכב, אל תחסוך בנושא זה.
מבחר הבולמים שיכולים להתאים לך דרך רוביקון מהזול ליקר:
רוביקון, PROCOMP, DT , - הזולים.
ראנצ'ו 9000, OLDMAN. - בינוניים.
PROCOMP MX6, בילשטיין, אדלבורק - היקרים יחסית.

בין הזולים - הרוביקון ארוכים יותר ומותאמים לקיט מבחינת מקסימום מהלך מיתלים.
בבינוני - OLDMAN עדיף על הראנצ'ו.
ביקרים - MX6 - טובים אך קצרים מדי לקיט הזה.
אדלבורק - קשים מאוד.
בילשטיין - הכי טובים.- זה מה שהייתי בוחר בו.

לאחר הזמנת הקיט אתה זקוק לרשיון יבוא ממשרד התחבורה - תהליך פשוט.
עמיל מכס - שיטפל בשילוח ובשיחרור.
אל תתפתה להוביל דרך DHL UPS ודומיהם.

Avishay
19-02-07, 22:20
אייל,

אני יבאתי לאחרונה קיט של רוביקון "4.5 ל- ZJ שלי (הגיע ביום חמישי שעבר). רכשתי אותו (כמו כולם...) אצל גייסון (001-2079985701) - www.4x4GroupBuy.com

אם תחליט לייבא קיט הגבהה מארה"ב להלן הפרטים:
1. עליך לבקש מספק הקיט הצעת מחיר (כתלות בבולמים שתבחר) וחשבונית מס.
2. עם החשבונית ורשיון הרכב לך למשרד התחבורה ברחוב המלאכה 8 ת"א. גש לבחורה נחמדה בשם ברכה ממחלקת חלקי חילוף (03-5657144/5 קומה ב' עד הסוף) וקבל ממנה אישור יבוא.
3. פנה למשלח. אני עבדתי עם יעד אויר (יעקב 02-6797740) הוא יקר יחסית אבל טוב מאד וקיבלתי את המשלוח הביתה (כ- 5000 ש"ח עבור שילוח מיסים ומע"מ). אצל חלק מהמשלחים האחרים תדרש לאסוף את המשלוח בעצמך בנתב"ג. קיבלתי המלצות גם על עופר 050-5611866 ועל קובי מהוק קרגו 03-9721444.
המשלח ינחה אותך לעבודה מול הספק בחו"ל.
4. בהצלחה

אני שוקל להתקין את הקיט בעצמי בזמן הקרוב. אם יהיה על מה לעדכן - אני אדווח.

חשוב לציין את רמי (GRAND) ויואב (HITOY) שעזרו לי בידע, בעצה והרבה רצון טוב.

אבישי

ניר ל
20-02-07, 07:16
אני חושב שזאת הזדמנות טובה להחליף את כל הזרועות (רדיוסים פנהרדים ומייצבים) כי מחיר של זרוע כזאת הוא כמו מחיר של מקורית בארץ. אבל את גובה הקפיץ הייתי קובע עפ"י גודל הצמיג המתוכנן !
רוביקון 4.5" גבוה מדי לצמיג 31", נכון שכל ס"מ הגבהה שומר על גחון הרכב, אבל משלמים על זה בגיאומטריית היגוי וגלי הינע. לצמיג 31" הייתי מסתפק בקפיצים 3" או מקסימום 3.5".

לגבי הייבוא - עמיל מכס שייתן לך כתובת בתוך ארה"ב כדי לשלוח אליו את הקיט ומשם ידאג להביא אותו לארץ.

barkan
08-05-07, 20:18
זהו אז הקיט סוף סוף הגיע היום.
רוביקון 4.5" ומערכת מיטות היגוי של "CURRIE"
ראשית הרבה תודה ליואב על היעוץ והסבלנות ברכישת הקיט,
ולעופר עמיל המכס על הטיפול המהיר למרות שנפלנו במכס על בדיקה מידגמית.
(למי שמעוניין עופר 050-5611866)
מקווה לגשת להתקנה לקראת סוף שבוע ,נעדכן בהמשך.
אייל

grand
08-05-07, 22:26
דרך אגב.
לגבי הבולמים של רוביקון שהוזכרו קודם.
למרות שהם קשים, מתברר שהם לא סתם בולמים מקסיקאנים עלומי שם, קראתי שירשור מעניין בJEEPSUNLIMITED שאם נתיחס לתגובות הרציניות שם (KOLAK) שהוא בערך המקבילה האמריקאית של ארז )

The RE monotubes are made in the USA by Edelbrock. They've been an excellent shock -- they're less money than the 5100 series and are every bit as competent. I highly recommend them.

http://www.jeepsunlimited.com/forums/showthread.php?t=799062&highlight=monotubes

גיל123
09-05-07, 11:29
לך על ה4.5 אבל לדעתי או שתזמין בולמים מאוד אכותיים עם הקיט או שבולמים תקנה בארץ, הקיט הזה יכול להיות הרבה יותר נוח בלי החרא שהם מוכרים בתור בולמים.
למה לטנף על סחורה של אחרים?לא יפה.

ארז
09-05-07, 20:43
למה לטנף על סחורה של אחרים?לא יפה.

רק ספר לי מתי הפכתי למפעל לבולמים שאני מלכלך על סחורה של אחרים ....

הקיטים נמכרים עם בולמים באיכות נמוכה,זו דעתי לא רק זה קחו בחשבון שכל הרכבים שם(או רובם) ממוגנים עם ברזלים כבדים ולכן הבולמים/קפיצים קשים.
כמו כן במקרים רבים לא מדובר על רכב ראשון במשפחה כך שפשרה בבולמים לא נוראה כמו כזו פשרה על רכב יום/יומי

גיל123
10-05-07, 12:12
רק ספר לי מתי הפכתי למפעל לבולמים שאני מלכלך על סחורה של אחרים ....

הקיטים נמכרים עם בולמים באיכות נמוכה,זו דעתי לא רק זה קחו בחשבון שכל הרכבים שם(או רובם) ממוגנים עם ברזלים כבדים ולכן הבולמים/קפיצים קשים.
כמו כן במקרים רבים לא מדובר על רכב ראשון במשפחה כך שפשרה בבולמים לא נוראה כמו כזו פשרה על רכב יום/יומי
לא חייבים להיות מפעל בשביל להיות בעל אינטרס כלשהו.
אתה לא בדיוק גולש פרטי פה,אלא בעל עסק/נותן שירות בתשלום וכו' ,אתה לא יכול לדעת מתי יגיע תורך ומאיפה...

ארז
10-05-07, 20:06
גיל אתה מקשקש וסתם, אני בעל עסק ועדיין זכותי לכתוב כאן את דעתי על מוצר זה או אחר,מה גם שאני לא מיבא/מיצר מוצר המתחרה על אותו פלח שוק.
כמו שכתבתי ואתה סתם מציק, לדעתי הבולמים שנמכרים עם הקיטים האלו הם לא ברמה גבוה, אתה חושב אחרת? מצוין אתה בהחלט מוזמן לכתוב את דעתך, אבל לפסול את דעתי רק כי נדמה לך שיש לי אינטרסים חבויים או כי אני בעל עסק, לא לעניין, לא בעיניי לפחות.

אני חושב שלאורך זמן(ואתה מוזמן לבדוק אותי) אני משתדל לשמור על אוביקטיביות כמה שניתן.
התקנתי לא מעט קיטים לצ'רוקי ולגראנד, יש לי נסיון ואני שמח לחלוק אותו עם הפורום.

גיל123
10-05-07, 22:13
זה בסך הכל היה טיפ ידידותי ובסיסי מאד בעסקים.פרש אותו איך שבא לך...

barkan
20-05-07, 20:50
זהו הקיט מורכב כולל מוטות היגוי חדשים .
גם אצלי היה צריך להגביה את תושבת המנתק השמאלי ולקצר את המנתק למידה הנכונה.
לאחר סיבוב קצר ישנה ויברציה מאוד קלה מהסרן האחורי בעת האצה,סך הכל הכל ניראה ומרגיש בסדר.
עכשיו צריכים להתארגן על צמיגים מתאימים ,תמונה בהמשך.

grand
20-05-07, 21:11
[QUOTE=barkan]זהו אז הקיט סוף סוף הגיע היום.
רוביקון 4.5" ומערכת מיטות היגוי של "CURRIE"

תתחדש.
קיט ההיגוי מאוד!! מעניין.
איך אתה מיתרשם מההיגוי של הרכב לאחר ההגבהה?

talw
20-05-07, 21:32
רמי,כניראה הדבקנו את כל באי הפורום בחיידק ה"CURRIE"....
אני מתכוון להרכיב בסוף השבוע .
מה שבנתיים אני יכול להגיד שהחיידק הזה ככככבד מאוד ומסיבי (משהו כמו של ריו צבאי).
על חיסרון אחד אני יכול להצביע כרגע, והוא שהרכב ייסע עם מישקל של עוד ילד בן 4 כל חייו.
טל

berezef
21-05-07, 00:13
שלום לכולם בשבוע שעבר קיבלתי סט הגבהה לצירוקי 3.5 של רוביקון סופר פלקס 6030 בנוסף קיבלתי סט בולמים טווין טיוב או משהו כזה ובנוסף שידרגתי את הקיט עם מוטוט רדיוס עליונות מוט פנהרד ומוט הגה מחוזקים.את המישלוח הזמנתי מFEDEX ביום חמישי הקרוב אני צריך להגיע למכס ביחד עם נציג של משרד התחבורה לאשר את תוכן המישלוח האים מישהו מכיר את התהליך ?והאים 5000 שח עבור מישלוח מעמ ומס קניה זה סביר?מחיר הקיט כולל השידרוג עלה בחול 1520$ אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה וחג שמח:smile:

נמרוד
21-05-07, 00:16
המחיר למשלוח והמיסים סביר ביותר.

תתחדש.

-->